Косово за патике 2. део

Started by darusaz, 23-02-2008, 00:09:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

[off]darusaz insajder[/off] :K

a ja cuh da su im ponudili da budu u vip veliki brat.
:wall:

Wolhard

U vip VB pa da odnesu posudje namestaj malo garderobe od cimera i sta im jo padne pod ruku! :wall:
Nemaju devojke sta da se radi :wall:  Kamere im nece biti problem!

Bred

Istraga zbog "patika"
| Izvor: Tanjug
Beograd -- Prvi op¹tinski sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv dve devojke sa snimka poznatog kao "Kosovo za patike".

Istraga je pokrenuta protiv Maje Trbojeviæ i Jovane Petroviæ, zbog sumnje da su izvr¹ile krivièno delo te¹ke kraðe, tokom pro¹lonedeljnih demonstracija, izjavila je portparolka tog suda Ana Milo¹eviæ. One æe se u daljem toku kriviènog postupka braniti sa slobode, po¹to im de¾urni istra¾ni sudija, koji ih je sinoæ saslu¹ao, nije odredio pritvor jer ga tu¾ila¹tvo nije ni zahtevalo, rekla je Milo¹eviæeva

Na video snimku vidi se kako Trbojeviæeva i Petroviæeva uzimaju robu iz radnji koje su demolirane tokom pro¹lonedeljnih demonstracija u Beogradu.

One su uhap¹ene u nedelju, a policija je u njihovim stanovima prona¹la ukradenu robu, viski, bombonjere, firmiranu garderobu.

Inaèe, za poèinioce kriviènog dela te¹ke kraðe, zakonom je zapreæena kazna od jedne do osam godina zatvora.

b92
--
"Kosovo za raèunare"
| Izvor: B92
Beograd -- Posle video-snimka "Kosovo za patike", na Ju-tjubu pojavio se i snimak "Kosovo za raèunare".

Na snimku sa sigurnosne kamere, koji je na servis Ju-tjub postavio "List Computers", vide se nasilnici koji razvaljuju za¹titna vrata na prodavnici, razbijaju izlog i pljaèkaju i demoliraju inventar. Autor snimka tvrdi da je u pitanju prodavnica "List Computers" na beogradskom trgu Slavija.

[youtube=425,350]RbkwgDrZKYI[/youtube]

darusaz

Е стварно више свашта... А што ови из СУП-а нису саопштили јел су "ликуше" заиста из Батајнице_  :hmm

Weishaupt

JA sam dan posle prosao pored List racunara i bio sam iznenadjen kada sam video da su ogromna rolo vrata bukvalno izvaljena i pokidana, i da je unutra sve izlomljeno i pokradeno, u tom momentu su zaposleni sklanjali robu iz magacina koja je prezivela horde pljackasa. Mislim ako si gladan, neces krasti racunar, jer on nije za jelo, a i treba mu struja, tako da me bas interesuju njihovi izgovori!

philoserbiana


dirigent

Ovom narodu treba cvrstorukas. Cuo sam da su na sednici saveta za nacionalnu bezbednost POHVALILI BG policiju za suzbijanje nereda na ulicama BGd tokom demonstracija!?!   :wall:

      Valjda zato sto nisu mogli da ih pohvale za odrzavanje reda , pa daj sta das...    :djavo  :djavo

Girl

Ko je bese pitao da li su te dve iz Bataje?
Nisu, to su rekle da 'zavaraju trag'  :K
Iz Zarkova su. Valjda su to izjavile policiji.

Treba ih kazniti, da se zna da tako nesto sto su one radile nije (opste) prihvaceno, ali pitanje je sta ce biti kazna...
Da policija hoce, mogla bi izdati poternicu za sve one koji su se pojavljivali na snimku, hm....

darusaz

Е хвала за податак о Жаркову. Ја сам питао. Жарково, Церак, Видиковац, мислим ово оно. Жесток крај.  .blah. ОпЋина Раковица.  :roll:

Bred

Ora¹anin: Savet za bezbednost pohvalio rad policije

Dr¾avna sekretarka Ministarstva unutra¹njih poslova Mirjana Ora¹anin izjavila je veèeras da je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost pohvaljen rad policije.

"Posebno je va¾no ¹to je Savet za nacionalnu bezbednost pohvalio rad policije tokom demonstracije koje su izazvane posle protivpravnog progla¹enja la¾ne dr¾ave Kosovo na tlu Srbije", izjavila je Ora¹anin Tanjugu.

Ona je kazala da je sednici Saveta prisustvovala kao dr¾avni sekretar i zamenik odsutnog ministra Dragana Joèiæa.

"Naroèito je pohvaljen rad direktora policije Milorada Veljoviæa i reagovanje policije na suzbijanju nereda koji su izbili 21.februara. Ministarstvo i policija su zadovoljni dana¹njim zakljuèkom Saveta nacionalne bezbednosti", rekla je Ora¹anin.

http://www6.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=02&dd=26&nav_category=640&nav_id=286464


Wlada

darusaz те МЗ припадају опћини Чукарица...
А како сам ја житељ исте (мада, како би се cartman изразио "Београдски Беверли Хилс" - Баново Брдо :K ), могу да изјавим да је моје разочарење у окружење сада још веће  :ohwell:

willie the scot

...da nisu curke trebalo bi ih uvaljati u katran i perje... :>



Bred

Dr¾avni vrh ne mo¾e da se slo¾i ni u osudi nasilja
Autor: N. M. Jovanoviæ |


Savet za nacionalnu bezbednost utvrdio je samo da su 21. februara tokom incidenata ispred amerièke ambasade policijske snage koje su anga¾ovane dobro obavile posao, ali se ta ocena ne odnosi i na MUP kao instituciju, saznaje „Blic“. Predsednik i premijer, kao i ministri i ¹efovi bezbednosnih slu¾bi oèigledno nisu uspeli da se slo¾e u oceni ko je komandovao policijom toga dana i ko snosi odgovornost za nasilje u kojiem je Zoran Vujoviæ izgubio ¾ivot. Zbog toga do sada i nema saop¹tenja sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Istina je da je ocenjeno da je direktor policije Milorad Veljoviæ dobro postupio kada je trebalo oterati demonstrante od zgrade ambaade i da je tada policija dobro reagovala, ali nije bilo jednoglasnog stava da li je MUP odgovoran ¹to ambasada nije bila bolje obezbeðivana tokom celog dana - ka¾e na¹ sagovornik blizak uèesnicima sastanka.
Slobodan Samard¾iæ, ministar za KIM izjavio je na sednici Saveta za bezbednost, saznaje „Blic“ iz izvora iz Vlade da „Srbija treba da odr¾ava tenziju, i da je to naèin da se pitanje statusa Kosova vrati na pregovore. Samard¾iæ je tvrdio da æe takav scenario doprineti odlaganju priznavanja nezavisnosti Kosova kod mnogih zemalja. Premijer Srbije Vojislav Ko¹tunica, predlo¾io je da se diplomatski nivo odnosa sa zemljama koje priznaju nezavisnost Kosova spusti na nivo otpravnika poslova. Predsednik Srbije Boris Tadiæ je na ove navode reagovao reèima da sve odluke moraju biti strogo promi¹ljene i da treba dobro odvagati koliko i najmanji potez mo¾e biti dobar ili lo¹ za Srbiju. On je pozvao èlanove Saveta da ne povlaèe poteze nakonn kojih se vi¹e ni¹ta ne mo¾e promeniti niti preduzeti. Tadiæ je, takoðe, zatra¾io da se jasno odredi ko je odgovoran za sva de¹avanja na severu Kosova sada i ubuduæe. Samard¾iæ je preuzeo na sebe tu odgovornost.
Na sednici je, takoðe, upozoreno da i najmanji incident na severu Kosova mo¾e da dovede do krvoproliæa. Podvuèeno je da u narednom periodu treba strogo voditi raèuna o pona¹anju Srbije u zoni bezbednosti i da se ni na trenutak ne sme zaboraviti da prema Kumanovskom sporazumu komandant Kfora mo¾e da donese samostalno odluku o izme¹tanju pripadnika vojske i policije Srbije iz Kopnene zone bezbednosti.
Posle preksinoænje sednice Saveta, u nedostatku zvaniènog saop¹tenja, najpre se nezvanièno saznalo da policijom rukovodi dr¾avni sekretar Mirjana Ora¹anin. Na sednici je, navodno zatra¾eno i da se identifikuju i procesuiraju svi koji su pravili nerede u Beogradu i da se preispita odgovornost onih koji su prouzrokovali da do tih nereda doðe. Navedno je i da je odluèeno da se zabrani no¹enje vojnih uniformi na svim protestnim skupovima.
Dalje, prema tim navodima, odluèeno je da nijedna sledeæa diplomatska aktivnost ne sme da proizvede dalekose¾no lo¹e posledice po Srbiju, bilo politièki, bilo ekonomski, a da sve slu¾be moraju da spreèe svako nasilje u buduænosti.

blic

darusaz

Само слога Србина спасава..... а када ћемо се сложити? Не скоро.  :*:

Weishaupt

Pa ako nam treba vremena da se slozimo oko ovako ocigledne stvari da je lopovluk lopovluk i da je to pogresno , onda zaista nema neke nade za nas!