USA_posao za studente

Started by Enea, 25-02-2008, 19:42:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Enea

Karavan travel, a eno ga i u baneru nudi opciju work & travel in USA.

Znam da su kolege vecj bile, nego nikako, nigde da ih sretnem...

Zanimaju me iskustva onih koji su bili:
shta ste dobili, a shta izgubili, shta ste radili, shta nauchili, koliko je teshko vratiti se shtrebanju?
Kada se podvuche crta koliko ste realno zaradili kada ste odbili sve troshkove?

:hm

Bred

Letnji poslovi za studente u Americi
||||
Agencije garantuju posao tokom raspusta po ceni od oko 1.000 dolara, plus avionska karta...
Za studente iz Srbije koji su zainteresovani da za vreme letnjeg raspusta borave i rade u SAD, nekoliko agencija ima u ponudi veæ gotove programe za putovanje. Cene boravka se kreæu od 800 do 1.000 dolara, a tu su i tro¹kovi zdravstvenog osiguranja i „sevisa” (sigurnosni sistem SAD uveden posle teroristièkih napada od 11. septembra) u iznosu od 147 dolara plus cena avionske karte.

IZAZOV - Iz beogradske agencije SNAP ka¾u da je prijavljivanje za program „Radi i putuj USA 2008” u toku. Mogu da se prijave redovni studenti dr¾avnog ili privatnog fakulteta, ili visoke ¹kole strukovnih studija. Uslov je da imaju izmeðu 18 i 28 godina, da redovno pola¾u ispite i da umeju da se sporazumevaju na engleskom jeziku.
Studenti su tokom èetvoromeseènog boravka u SAD zdravstveno osigurani i mogu da rade, na primer, kao spasioci na bazenima, konobari, ba¹tovani, prodavci ili da obavljaju poslove u zabavnim parkovima, na golf terenima, u hotelima... Polasci iz Beograda su predviðeni za kraj maja i prvu polovinu juna, a tro¹kovi - 1.000 dolara, plus zdravstveno osiguranje i sevis u iznosu od 147 dolara - mogu da se plate u tri rate.
Od dokumenata treba prilo¾iti indeks, paso¹, uverenje o studiranju, preporuke profesora, podatke o imovnom stanju, a po isteku radnog boravka studenti mogu da ostanu jo¹ mesec dana kao turisti.
U agencijama „Matiko” i „Top turs” prijave se mogu poslati do sredine marta, a nakon toga apliciranje neæe biti moguæe. U agenciji „Matiko” ka¾u da je cena programa 800 dolara. Na tu cenu se dodaju tro¹kovi zdravstvenog osiguranja od 140 dolara i 35 dolara za sevis. Radna studentska putovanja preko „Matika” traju pet meseci, s tim ¹to je poslednji mesec obezbeðen za slobodne aktivnosti.
U „Top tursu” je cena putovanja 925 dolara, dok se zdravstveno osiguranje naplaæuje 125 dolara, a sevis 35 dolara.
U tro¹kove treba dodati i cenu povratne avionske karte do SAD, tro¹kove vize za tu zemlju od 131 dolar, a neophodno je da student kod sebe ima 500 dolara kao pokriæe do prve plate.
Iz „Top tursa” ka¾u da je interesovanje studenata za odlazak u SAD tokom leta slabije nego protekle godine, ali da nije nezadovoljavajuæe.

http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=21894

pig_am_am

preporuka profesora, uverenje da redovno polazes ispite - da bi tamo bio prodavac?

agrrrrrrrrrr  :namcor  kakva nepravda...

Enea

jao Brede  :F  :F :F

tema je pitanje o lichnim iskustvima onih koji su bili, a ne shta nudi agencija!

jesi li mi odgovorio na neko od pitanja koje sam postavila?

Bred

a zasto bi o jednoj istoj stvari diskutovali na milion mesta?
:wall: :wink:
dok se ne javi neko sa licnim iskustvo, objavljivacemo informacije koje se ticu teme.
:wink: