Devojka alergièna na vodu

Started by Bred, 03-03-2008, 15:48:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Autor: FoNet |

E¹lih Moris, devetnaestogodi¹nja devojka iz Melburna, ne mo¾e sa svojim vr¹njakinjama da ode na pla¾u, a ¹to je jo¹ gore, ne mo¾e ni da se istu¹ira kada doðe kuæi zbog toga ¹to je alergièna na vodu.

Èak i obièno znojenje za nju prestavlja veliki problem, jer dobije bolni osip po telu. E¹lih je od pre pet godina alergièna na vodu, bez obzira na temperaturu ili oblik. Radi se o izuzetno retkom obliku alergije od koje pati samo nekoliko ljudi na svetu. Kada E¹lih doðe u kontakt s vodom, njeno telo odmah odgovori bolnim crvenim osipom, a olak¹anje nastupi tek za nekoliko sati. Tu¹iranje je za tu devojku veoma bolno iskustvo, a kako bi izbegla osip ne sme se izlagati vodi du¾e od jednog minuta.
"Ljudi te¹ko poveruju da je ne¹to tako moguæe. Odmah me pitaju kako se perem, zbog èega se uvek oseæam neprijatno, iako veoma brinem o liènoj higijeni", prièa E¹lih.
"Moj osip izgleda zaista lo¹e, bolan je i oseæam se bolesno. Ponekad ne mogu da izdr¾im, pa se èe¹anjem raskrvarim", ka¾e E¹lih. Za takav sluèaj alergije nisu èuli ni mnogi lekari, pa E¹lih provodi dosta vremena kako bi ljudima objasnila stanje u kome se nalazi. Mnogi joj i ne veruju, ¹to je ne èudi, jer je, kako ka¾e, i sama te¹ko poverovala u to. Osip od vode prvi put je dobila pre pet godina posle jake upale krajnika. Bila joj je prepisana velika doza penicilina koja ju je oslobodila upale, ali je stvorila drugi, jo¹ veæi problem. "Odjednom sam poèela da dobijam osip posle tu¹iranja ili plivanja. Jedno vreme sam to ignorisala, ali mi je sve vi¹e smetalo i na kraju sam oti¹la kod dermatologa", ka¾e E¹lih. Dermatolog joj je objasnio da je zbog penicilina poveæana doza histamina u njenom telu, ¹to je dovelo do alergije na vodu. Na ¾alost, za tu bolest nema leka. 'U poèetku nisam verovala u to. Plakala sam nekoliko sati, ali sam na kraju shvatila da moram dalje bez obzira na sve. Shvatila sam da je to ne¹to s èim æu morati na nauèim da ¾ivim", prièa E¹lih. U proteklih pet godina prona¹la je naèin da ¾ivi normalno a da ne dolazi u kontakt s vodom i sada joj je najveæi problem odnos sa mladiæem, a on se javlja svaki put kada se ona ili on oznoje. Za sada nisu uspeli da ga re¹e, ali E¹lih ka¾e da se "nekako snalaze".

blic

Adonis_Vernalis

Jos samo da cujem da se negde neko rodio alergican na kiseonik, pa cu reci da sam ama bas sve cuo. Znaci, devojka je alergicna na najmanje 80 % sopstvenih sastojaka? U cemu su rastvoreni njeni zivotni sokovi? Sta turgorom nabija njene celije? Ili predstavlja sredinu u kojoj se njene metabolicke reakcije odvijaju?

I da li je alergicna na kiseonik, ili vodonik u sastavu te vode na koju je alergicna?

Ili je, ipak, alergicna na nesto sto je u toj vodi rastvoreno?

Ako su joj, ipak, aplikovali destilovanu vodu na kozu, sta onda? Da li prisustvujemo radjanju mutantske klase koja je alergicna na H2O, a nije na vodu obogacenu fluorom, hlorom, pesticidima, rodenticidima, humanicidima (bojnim otrovima) i inim "sastojcima"?

I sta bi sa nasom teorijom o tome sta moze biti alergen, a sta ne? Molekulska masa od cirka 18? 2 x 1 + 16?

stef

Pedja

:shock

Па како је живела тих 19 година?  :hmm
Мама миа,или је велика имишљотина или све пада у воду.

Adonis_Vernalis

Quote from: stef on 03-03-2008, 16:30:41
Ma nema teorije... :nene:

Alergicna na vodu? Jaci dokaz od novinarske patke zahtevam!

Enea

Quote from: Adonis_Vernalis on 03-03-2008, 17:54:16
Quote from: stef on 03-03-2008, 16:30:41
Ma nema teorije... :nene:
[
Alergicna na vodu? Jaci dokaz od novinarske patke zahtevam!

[off]JA SAM ALERGICHNA NA BLIC NOVINARE I SARADNIKE!!!![/off]

Wlada

А јел добија и осип на слузокожи усне дупље када пије воду?...
Мислим, ваљда и она мора да је пије  :hmm

AnaCrvena

pokusala sam da nadjem nekakvo logicno objasnjenje na internetu,ali se samo pojavljuju slicni clanci o ovoj devojci,bez nekog valjanog dokaza...
cak negde nadjoh terapiju, 'malcice' ilegalnu,koju neki doktor sprovodi-naime,izvadi pacijentu krv,pa mu tu istu krv ubrizga,ali sad valjda i.m.?! :hm
a bolest se navodno zove Aquagenous Urticaria,i wikipedia ima malecni clanak...
ne razumem...
mada,mozda i razumem,novinaraska masta je bujna...sve za tiraz!
Enea,nazalost,nije samo blic,ima i na bbc sajtu...

Enea

[off]mozesh da primetish da svaki dan bacim jedan hejt na blic.[/off]

ima neke veze sa bubrezima?

Roben

Пре 2-3 године сам гледао емисију "Ипак се окреће" и приказали су човека који је алергичан на воду.
Пије само пиво и ракијицу

Wlada

Па и пивце и ракијица имају воде...Доста воде  :hmm

lycos

Quote from: Roben on 03-03-2008, 20:43:03
Пре 2-3 године сам гледао емисију "Ипак се окреће" и приказали су човека који је алергичан на воду.
Пије само пиво и ракијицу
I ja sam to gledao, i dobro upamtio. Lik se kupao pivom  :hmm i tako odrzavao licnu higijenu  :hmm

stef

Koliko ja znam pivo ima oko 5% alkohola, ostalo je voda...i Bkompleks :K

Darker

Ok, lik se zezao? :hmm :K

Novinaraska patka (koja ne voli vodu :trfr: )

AquArius

Da cujemm.
Ko je to alergican na Aquu?

:>

elem,
daaavno bese,
kvadratura kruga
ja mislim da se jedna epizoda bavila covekom koji zivi
u Sevojnu (kod Uzica) pored bazena, a alergican je na vodu oduvek.

I neki podatak je bio da ih ima valjda takvih 5 na svetu
(ljudi mislim).

znam da je ne pije,
unosi je kroz sokove i hranu
a kupa se, tj. briska se alkoholom i drugim rastvaracima,
ali cista voda jok ..