Mojsije bio pod dejstvom halucinogena

Started by Bred, 05-03-2008, 12:20:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Tanjug |

Mojsije je bio pod uticajem sna¾nih halucinogena kada je sa planine Sinaj doneo Deset zapovesti jevrejskom narodu, tvrdi jedan izraelski psiholog.

U provokativnom èlanku objavljenom u listu "Tajm end majnd", Beni ©anon naveo je da je uzimanje halucinogena bilo sastavni deo verskih rituala Izraeliæana iz Druge knjige Mojsijeve u Bibliji, prenose svetske agencije.
"©to se tièe Mojsija na Sinajskoj gori, to je bio ili natprirodan kosmièki dogaðaj u koji ne verujem, ili legenda u koju takoðe ne verujem, ili najzad - ¹to je veoma verovatno - dogaðaj u kojem su uèestvovali Mojsije i Izraeliæani pod dejstvom droga", rekao je ©anon dr¾avnom izraelskom radiju.
"Biblija o tome ka¾e da 'narod vidi zvuke', a to je veoma klasièna pojava, na primer u tradiciji Latinske Amerike, gde 'vide' muziku", dodao je izraelski psiholog, koji radi kao profesor na odseku za kognitivnu psihologiju Univerziteta u Jerusalimu.
©anon je objasnio da dve biljke koje rastu u Sinajskoj pustinji sadr¾e psihoaktivne molekule koji se nalaze i u biljkama od kojih se pravi sna¾an amazonski halucinogen ajahuaska.

blic

Enea

#1
blic blic blicni me  :K

ali kako naucno dokazati cudo?
kod te tacke sve pada u vodu, krivac je nas um koji ne ume da prestane da misli, ne ume,ali moze da nauci!



za ajahuasku kazu da lechi tumor.

_d.0.t_

kakav trip!




... reche Mojsije i isklesa 10 zapovesti, a?

AquArius

jao vas dvoje
kad krenete sa boldom
ne mi dobro

:>

philoserbiana

trice i kucine i sprdnja na racun starozavetnog proroka...sram ih bilo  :nene:

Darker

E kladim se da to isto ka¾e i taj nauènik :K :K :K

Wlada

Гнушам се покушаја деградације религије на материјални (физички) ниво...  :bljak:
Пустите бре људе да верују на миру.
Толико горућих проблема у научном свету, а они се до'ватили тумачења религије.
Гностичари 21. века  :bljak: Секта...

dirigent

      Citao sam jednu lepu knjigu o arheoloskim nalazima koji potkrepljuju autenticnost Starog zaveta.    Na osnocu nalaza sa glinenih plocica o nacinu zivota i politickom uredjenju u periodu od osnivanja Izrailja pa do povratka  iz Vavilonskog ropstva i uporedne analize starozavetnih tekstova zakljucak je da su oni autenticni u smislu vremena i okolnosti kada su pisani i u velikoj meri podkrepljeni arheoloskim dokazima direktne i indirektne prirode.

      Zakljucak je da stari zavet nije redigovan i prepravljan , ili bar ne u meri koja bi osporila njegovu verodostojnost kao hronicara jedne stare milenijumske epohe.

       Ako je postojao zavetni kovceg toliko godina , nije izmisljen . Prema tome nisu ni zapovesti bas takve kakve se predstavljaju urezane u kamenu.

tarantulica

Naslov je tako.... Skandalozan...  :roll:

Enea

Da li su istog klimatskog pojasa Sinajska Gora i Juzna Amerika?