Ili istina ili milion dinara

Started by Vampire 666, 06-03-2008, 19:03:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vampire 666

Kaznena ekspedicija Vladimira Bebe Popovića i njegovog advokatskog tima, obezbedila je da još jedan klevetnik iskusi zasluženu kaznu. Glodur medijske tvorevine ,, Standard", Željko Cvijanović, po pravosnažnoj presudi dužan je da uradi jednu od sledeće dve stvari: ili da u svom listu objavi istinu ili da V.B. Popoviću plati milion dinara. Ne znamo šta će mu biti teže.

Tim povodom Advokatska kancelarija Pavićević, koja zastupa gospodina Popovića, izdala je sledeće saopštenje:

Pravosnažnom i izvršnom presudom Okružnog suda u Beogradu P-br.145/07 od 30.11.2007.godine, NAREĐUJE SE tuženom Željku Cvijanoviću da pod pretnjom plaćanja novčanog iznosa od 1.000.000 dinara objavi odgovor Vladimira Popovića, najkasnije u drugom narednom broju magazina STANDARD , na strani 11, sa istom opremom kao u tekstu od 19.10.2007.godine. Istom presudom ZABRANJUJE SE Željku Cvijanoviću da prilikom objavljivanja odgovora Vladimira Popovića objavi sopstveni komentar. Istom presudom OBAVEZUJE SE Željko Cvijanović , da tužiocu Vladimiru Popoviću naknadi troškove postupka od 14.250,00 dinara.

Kako po navedenoj presudi Okružnog suda u Beogradu (P-br.145/07), Željko Cvijanović nije postupio, iako je ista pravosnažna i izvršna, pravni tim Vladimira Popovića preduzeće zakonske mere, radi naplate 1.000.000 dinara od Željka Cvijanovića.

Navedenu presudu sud je doneo zbog toga što Željko Cvijanović nije objavio odgovor Vladimira Popovića, na neistinit tekst objavljen u magazinu STANDARD od 19.10.2007.godine, u kom odgovoru je naveo da nije tačno da je odbijena tužba Vladimira Popovića protiv Željka Cvijanovića zbog klevete, već da je tačno to , da je Vladimir Popović protiv Željka Cvijanovića vodio krivični postupak , zbog krivičnog dela klevete, pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu (K-br.756/06), u kom postupku je Željko Cvijanović oglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 200.000,00 dinara. Ta presuda je pravosnažna, a Željko Cvijanović je kaznu platio.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
steta sto se ovakve vesti o presudama u korist vladimira popovica ne mogu videti nigde osim na sajtu ldp-a, pogotovu ne na dss-ovom rts koji je formalno javni medij za koji gradjani srbije placaju mesecnu predplatu.

Darker

Pa, istina, ali recimo ja ni za taj Standard nisam èuo :cvet

A to su sev sitne pobede, koje, dodu¹e znaèe, ali kao ¹to neko reèe: kleveta je kao da 1000000 papiriæa baci¹ sa Ajfelovog tornja, a demanti je kao da poku¹a¹ da ih posle sve sakupi¹...

Wlada

Фале ми речи да опишем гнушање према таквим новинама...
Тако нешто би требало забранити, јер не може свако да буде новинар, и не може свако јавно да објављује своје накарадне (унапред плаћене) причице за прост свет...
То обмањује, то вређа интелект.