Izbori lokalni, gradski, pokrajinski i republicki 2008.god

Started by darusaz, 08-03-2008, 15:49:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

pig_am_am

odoh ja sad na ararat da sednem u nojevu barku pa da cekam...  :wave:

Masha

LB, 90-ih nam je lepu sudbinu skrojila SPS, u to sumnje nema, svi smo bili svedoci toga. Ali, nemoj da zaboravis da nam je tih istih 90-ih sudbinu krojila i SRS, na mahove doduse, kako vetar duva. Malo su bila za, pa su tada cutali i smrdeli, malo bili protiv i to onda kada je Milosevic napadao Seselja, pa su onda radikali pisali knjige o Slobi i Miri i na sva usta pljuvali po njima, a onda kako se klimatski uslovi promene i drugaciji vetar pocne da duva, opet u vladu sa njima i, naravno, opet cute i smrde. Sad, 2008. godine imamo opet situaciju da SPS sa SRS pravi vladu. A zasto je to tako? Zato sto SRS nije napravila rezultat koji je zelela. Jer da jeste, samo bi sa DSS-om pravila vladu i Seseljevoj i Tominoj sreci ne bi kraja bilo. E sad, posto imaju iskustvo zvano uticaj vetrova, onda oni, a i njihovi glasaci, clanovi i pristalice, nemaju problem sa SPS-om. 2008. godine dosli smo u situaciju da i DS sa SPS pravi pregovore o novoj vladi. Zasto je tako? Zato sto LDP, kao i manjine, ima manje mandata nego na proslim parlamentarnim izborima. Tacno onoliko manje koliko nedostaje da se napravi vlada bez SPS. I sad imamo izbor - da li cemo SPS gledati u vec vidjenoj vladi sa SRS ili ce DS napraviti vladu sa SPS. Prva kombinacija - vec vidjena, znaci, pogubna, a kad jos tome dodamo i Kostunicu, vrlo pogubna po sve nas koji zivimo ovde. Druga kombinacija - tesko shvatljiva i daje gorak ukus u ustima, ali kad ostavimo cula sa strane i aktiviramo razum, mnogo vise sanse pruza normalnom razvoju svakog mladog coveka u ovoj zemlji. A zasto je to tako? Zato sto bi u toj vladi veliku vecinu cinile proevropski orijentisane stranke - 103 naspram 20. U onoj prvoj vecinu cini SRS, Kostunica dr Vojislav i SPS imaju otprilike isto uticaja, vrlo malo (mada, cujem da Kostuniva dr Vojislav opet hoce da bude premijer pa ne znam kako ce Toma, koji je uvek smatrao da stranka koja osvoji vise mandata treba da iznedri premijera, progutati tu knedlu, a tek Seselj, ne smem ni da mislim, ponovo ce pisati testament). I da ne zaboravim, ne zaboravite da je i SPS bila u koaliciji na ovim izborima i dovoljno je da samo jedan od partnera povuce svoje mandate na drugu stranu. Dakle, mnogo matematike je u opticaju, a posebo sto ce i LDP podrzati vladu DS-a, to je sveza vest.
Sve u svemu, SPS zna da ce u vladi biti i oni su najbolje prosli na ovim izborima.  To mene, kao nekog ko nema drugu zemlju sem ove, bar za sada, najvise ljuti, ali mnogo je onih koji se i dan danas prstom potpisuju. Ali opet, kazem sebi, manje zlo je manje zlo, a ono vece zlo, citaj SRS-DSS-SPS, podvodim pod igru na srecu. Jer, malo je onih koji dobiju, a mnoooogo vise onih kojima to bude jedna velika sarena laza - gde su pare - nema para, ajmo opet, gde su pare - nema ih i tako u nedogled.
Svi smo mi igrali igru na srecu (seti se devedestih). I ko je dobio? Neko drugi, mi smo svi veliki gubitnici.

Wlada

Quote from: lijepa bosanka on 15-05-2008, 21:21:49
A Ko¹tunjavi ako uspije opet da bude premijer,bez obzira na sve,svaka èast,najjaèi je politièar na srpskoj politièkoj sceni ikada!!! :Bog
Па да, најјачи политичар (значи најјачи међу најгорим),
а најлошији државник, и зато га нико неће знати за 20 година... :loptica:
Лалалалала  :~

pig_am_am

a dacicu garant sad svi prete. pobegao je u rusiju. ja mislim da ce on da se povuce...
ionako je dobio glasove najvise zbog onog debelog sto misli da je betoven ziv jos...
a taj ce se onda prikloniti DS-u...

videcete. svi oni sad smisljaju pricu... a na kraju ce biti ovako -
kao i uvek DS ce "posteno" dobiti trku, a radikali "ogorceno" pljuvati po njima za "kradju" ili neko "krsenje" sta vec...
gade mi se svi.

ali tacno ce dacic da se povuce.

[off] koja je to smejurija...PALMA! phahaha jbt zamisli da das sebi takvo ime i plus da se bavis politikom...aaahahahaha... katastrofa! aaaaahahahahahaha...
palma! aaaaaaaaahahahahahahaha...[/off]

Bred

Radikalima je bilo projektovano oko 90 mandata u parlamentu sto znaci da oni opet ne bi mogli sami sa dssom sto znaci da bi i m svakako trebao sps.

Mene je frapirala podrska ldpa vladi dsa sa spsom,dakle, nestali su svi kriterijumi, nastupila je borba za vlast.

A jos vise me je frapirala podrska SAD takvoj vladi ds sa spsom sto se moze okarakterisati kao protivprirodni blud.

:wall: :K

dirigent

Ne slazem se skoro ni sa jednim misljenjem iznetim u ovim postovima.

Rezultat izbora je za mene neocekivan usled uspeha i iznenadnog pozicioniranja SPS u zizu politickih kombinacija.

Sps ima sansu sa kim god da se uzdruzi ako vodi pametnu politiku , da smanji antagonizam suprostavljenih frakcija.

Srednji put i najpragmaticniji bi bio odlaganje ratifikacije sporazuma sa SPP , bar dok se zavrsi saradnja sa tribunalom ili jesenja generalna skupstina UN.
      Time bi se ostavila otvorena vrata za EU, a u medjuvremenu lobiralo po svetu za podrsku u UN protiv nezavisnosti Kosova.
       Sa kim god da se Dacic udruzi mislim da bi ovo bilo prihvatljivo za suprotnu stranu , jer njegova stranka ima presudnu tezinu u formiranju vlade u bilo kojoj kombinaciji.

I jos druga dobra stvar . Sigurno se SPS vraca u igru , jer je dobio priznanje od drugih stranaka i vreme je da zauzme mesto prave levice , a ne da demokrate koje treba da budu centar/desni centar izigravaju levicare (clanovi su socijalisticke internacionale).

Voleli ih mi ili ne oni su se vratili i ako su im demokrate ponudile saradnju , nemojmo se tome cuditi, jer u politici ako nekog smatras dozivotnim  neprijateljem samo ces biti na gubitku.

Upoznao sam jednom Dacica slucajno pa smo i razgovarali prilicno dugo. Daleko je on od onog musavog SPS omladinca i aparatcika. Vrlo pragmatican i fleksibilan covek , nadam se da ce ovu situaciju iskoristiti da se pozicionira tako  da nam svima malo olaksa ove dileme kuda i sta dalje.

Nisam ocekivao ovakvu raspodelu snaga , ali sam optimista. Ima uslova da bude bolje , samo je pitanje da Eu zagovornici i nacionalisti smanje malo dozivljaj. Mislim da imamo lufta da ne zurimo ka ratifikaciji , a kad smo vec podpisali nek stoji ad acta , nece da se baci...     

Bred

dirigent, mislim da biste trebali biti politicar.
:K :cvet

pig_am_am

ja ne mislim  :K

jeste taj pragmatican i sve to... ali on ne moze da bira ...aha...
to se samo tako kaze da je SPS pobednik. ha ha [off] ironija [/off]
SPS je upao u stvari u duboka g....

prvo, glava mu je na panju.
istorija SPS-a je pozamasna... prepuna sveeega i svacega, pa mislite da to ne koriste sad svi da ucenjuju dacica?

dacic ce prihvatiti one koji mu budu predlozili da bude ministar policije.
i to ce MORATI da prihvati.

ljudi misle da je vrh drzave - dogovor, pregovori, razmisljanja kako da sprovedemo neki program...

probudite se... tamo je gore nego u vrticu. jaci decak ce te istuci dok si rek'o keks  :K

dirigent

Moze da se dogodi i varijanta da Dacic ispregovara sa DSS i Radikalima , da se predstavi pred svojim glasacima kao neko dosledan , a posle sa vrecom dobrih preporuka ode do DS i kaze ovi mi nude to , sta cete vi da mi ponudite vise i ubije dve muve jednim udarcem.

cartman

Quote from: dirigent on 17-05-2008, 13:32:13

Rezultat izbora je za mene neocekivan usled uspeha i iznenadnog pozicioniranja SPS u zizu politickih kombinacija.

Sps ima sansu sa kim god da se uzdruzi ako vodi pametnu politiku , da smanji antagonizam suprostavljenih frakcija.

Srednji put i najpragmaticniji bi bio odlaganje ratifikacije sporazuma sa SPP , bar dok se zavrsi saradnja sa tribunalom ili jesenja generalna skupstina UN.
      Time bi se ostavila otvorena vrata za EU, a u medjuvremenu lobiralo po svetu za podrsku u UN protiv nezavisnosti Kosova.
       Sa kim god da se Dacic udruzi mislim da bi ovo bilo prihvatljivo za suprotnu stranu , jer njegova stranka ima presudnu tezinu u formiranju vlade u bilo kojoj kombinaciji.

I jos druga dobra stvar . Sigurno se SPS vraca u igru , jer je dobio priznanje od drugih stranaka i vreme je da zauzme mesto prave levice , a ne da demokrate koje treba da budu centar/desni centar izigravaju levicare (clanovi su socijalisticke internacionale).

Voleli ih mi ili ne oni su se vratili i ako su im demokrate ponudile saradnju , nemojmo se tome cuditi, jer u politici ako nekog smatras dozivotnim  neprijateljem samo ces biti na gubitku.

Upoznao sam jednom Dacica slucajno pa smo i razgovarali prilicno dugo. Daleko je on od onog musavog SPS omladinca i aparatcika. Vrlo pragmatican i fleksibilan covek , nadam se da ce ovu situaciju iskoristiti da se pozicionira tako  da nam svima malo olaksa ove dileme kuda i sta dalje.

Nisam ocekivao ovakvu raspodelu snaga , ali sam optimista. Ima uslova da bude bolje , samo je pitanje da Eu zagovornici i nacionalisti smanje malo dozivljaj. Mislim da imamo lufta da ne zurimo ka ratifikaciji , a kad smo vec podpisali nek stoji ad acta , nece da se baci...     

Свака част госн диригенте :pljes: :pljes: :pljes: :pljes:, лепо сте то рекли, нисте као она лутка Masha  :plez'(за Mashu)

dirigent

Masha je slatka i meni se svidja . A uvek nosi i lepe cipelice.  :stid:

:plez (za cartmana)

cartman

:OFF:
Маша јесте дивна :cvet, али ова тема није место за расправу о томе :plez. Мој  :plez (из претходне поруке) је био упућен ономе што је она написала, док је овај последњи за Бас господине

Darker

lelemud

Isto ovo mogu reci za tvoj post.
SPS nije toliki pobednik koliko se smatra, pogotovu ne Dacic zbog raznih ucena koje su ocigledne. Zasto je on jedini koji je javno vise naklonjen koalicji sa SRS-DSS? Da se Mrkonjic pita, oni bi vec sastavili vladu sa DS-om. A sad se i Palma pojavio kao kocnica Dacicu.
I treba razmisliti o jos jednoj stvari: ako SPS udje u koaliciju sa Kostunicom, postoji prilicna opasnost da ce se utopiti u ove dve vece stranke  da ce se njihovo biracko telo vratiti nazad radikalima i Kostunici. A opet, isti ti biraci uglavniom osecaju antagonizam prema DS-u.

Sto se tice odlaganja ratifikacije SSP-a, to je besmisleno, cak i stetno, i o tome sam pisao na temi o posvecenoj tome.

u politici ako nekog smatras dozivotnim  neprijateljem samo ces biti na gubitku.

Razmisli onda do kada ces smatrati Amerikance neprijateljima.

Bred

Mrkonjic je prvi izjavio odmah po objavljivanju rezultata da sps ne treba da ide u koaliciju sa onima koji su Milosevica izrucili Hagu ...

Zavr¹ene konsultacije sa Tadiæem
| Izvor: B92, FoNet, Beta, Tanjug
Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadiæ zavr¹io je dana¹nje konsultacije o formiranju vlade Srbije. I ZES i radikali tvrde da imaju veæinu, SPS jo¹ neodluèan, LDP neæe sa SPS-om.

Ivica Daèiæ, koga svi ¾ele kao partnera u buduæoj vladi, posle konsultacija nije otkrio ni¹ta novo u stavovima SPS-a. LDP navodi da neæe u vladu s SPS-om, iako podr¾ava da takvu vladu formira DS. Maðarska koalicija i predstavnik Albanaca su iskljuèivo za uèe¹æe u proevropskoj vladi oko DS-a, dok se Ugljaninova stranka jo¹ ne izja¹njava.

Iako je prva na razgovore u¹la koalicija koja je osvojila najvi¹e glasova, Za evropsku Srbiju, novinari su s najvi¹e nestrpljenja i¹èekivali ¹ta æe reæi koalicija SPS-PUPS-JS, koja ima najveæi koalicioni kapital.

Nakon razgovora, Ivica Daèiæ je rekao da æe ta koalicija ponovo razgovarati sa predstavnicima SRS, DSS i NS o SSP-u jer nisu za poni¹tenje tog sporazuma.

Ivica Daèiæ izjavio je da æe o parlamentarnoj veæini moæi da se govori tek nakon ¹to stranke koje æe èiniti tu veæinu potpi¹u koalicioni sporazum, tako da se za sada o veæini ne mo¾e govoriti.

ostatak => http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=05&dd=22&nav_id=299834

---
Ja sam gotovo siguran da ce na kraju sps ici sa zutima :face: