Izbori lokalni, gradski, pokrajinski i republicki 2008.god

Started by darusaz, 08-03-2008, 15:49:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

irena

Oh, Boze, hvala ti sto sam sacekala ovaj trenutak!!!

darusaz

Тадић је у коалицији са целим "комбијем" и он појединачно није јачи од радикала. Евентуално, али и то на нивоу хипотезе, је једнак са радикалима. Уосталом, видећемо шта ће бити наредних дана. Устав је јасан, мандат добија онај ко сакупи 126 (и више) посланика. Мандат не припада странци председника Републике - пардон председника ДС-а.

majce

i kao sto neko rece:"Kad izbroje se glasovi i prasina se slegne, tad kurvanje nastupa ko ce s kim da legne.??? Svi u vladu zele d... gratis dele!!!"

darusaz

Народски речено, свака част.  :Bog

Masha

LB, svakako da za tebe SRS treba da bude broj 1 i ubuduce. Tolike godine simpatija i podrske ne treba da budu uzalud. Za mene je DS bila broj 1 i pre 10 godina kada situacija nije obecavala da ce doci do bilo kakvih promena u ovoj zemlji.
Ali, sve u svemu, ovaj narod zaista zeli promene i ja se tu sa tobom i radikalima apsolutno slazem. I ovaj izborni rezultat proevropski orijentisanih stranaka najbolje govori o zelji za koracanjem unapred.
Naravno, kada primenim matematicku operaciju zvanu sabiranje, onda kao rezultat sabranih mandata SRS, DSS-NS i SPS dobijem broj 127. Jedan mandat vise od potrebnog.
Kada saberem mandate liste Za evropsku Srbiju - Boris Tadic, LDP-a i manjina koje su do sada uvek podrzavale Borisa Tadica, dobijem rezultat 123. Tri mandata manje od potrebnog.
Znam da je moguce da se DS ne nadje u novoj vladi, kao ni LDP, ali nikada do sada rezultati sabiranja nisu izgledali ovako. I to me raduje. I znam da svako ko kaze da je mnogo manje onih koji zele Srbiju sto brze u EU, laze. I znam da svaki clan ili pristalica SRS laze kada kaze da je zadovoljan izbornim rezultatom.

lelemud

Ma kako nisu zadovoljni. Zato im je svaka druga o tome koliko je stranaka oko sebe imao Tadic. Boli poraz, nema sta. Mozda je narod malo manje zaludjen nego sto su ocekivali. Koliko se secam, radikali i Tadic su imali jedan okrsaj "one on one" pre samo nekoliko meseci, i videli smo ko je pobedio.
Ocigledno je da ima nade za vladu srs-dss-sps. Samo, kao sto je vec receno, rezultat izbora je definitivan znak da ce ovo biti poslednji trzaj politike koja je unistila sve cega se dotakla. I to je stvarno ono sto raduje, bez obzira sto naredne 4 godine verovatno nece biti tako vesele.

Bred

Quote from: lijepa bosanka on 11-05-2008, 21:15:18
Ih,skupilo se i "¹ugavo i bugavo" i nagura¹e 39%.. :lol2:
Ajde nek izaðu solo sa SRS!! Za mene je SRS i dalje broj 1,jer mislim da je najjaèa ako bi gledali pojedinaèno. :pljes:

Èestitam Tadiæu i DSu i ¾elim im da kao najjaèi budu opozicija,kao ¹to je ta "sreæa" pratila SRS poslednjih godina!!  .blah.
:djavo
hahahaha!
:pljes:
:K
Nazalost, rezultati su takvi kakvi su. Najveci gubitnici ovih izbora jesu agencije za istrazivanje javnog mnjenja koje su totalno podbacile pa su se verovatno zato radikali malo vise opustili. I da, radikali jesu pojedinacno najjaca stranka u parlamentu, dzabe se masho radujes.
:wall: :K
Rezultat srs je dakako drasticno losiji od ocekivanog, ocigledno je upalilo mazanje ociju gradjanima onim sporazumom u Luksemburgu i pricom o Fijatu.
Ali kako god, zuti & co nemaju 126 poslanika. Ldp nece sa spsom, dss nece sa dsom i ceka nas po svemu sudeci jos jedno tuzno i neizvesno leto. Doduse, kad krene trgovanje-sve je moguce ali mislim kakva god Vlada da se sklepa, bice kratkog veka. A nas u bliskoj buducnosti cekaju izbori opet.
:wall:
Bojim se da smo opet zasli u stanje koje je postojalo za vreme komunizma-samo da je nama dobro, da lepo zivimo a sta se desava sa drzavom, koga to briga. Pa onda kad se narod malo otrezni i shvati  da je bitno jos nesto osim putovanja i lagodnog zivota opet cemo izroditi i na pijedestal nekog Milosevica a dalji razvoj dogadjaja nam je dobro poznat.
:hm
A Tadicev sinosnji govor je  :bljak:
Vala radije bih im dao da formiraju Vladu makar i sa 123 poslanika samo da ne dizu bune i ponovo pale beograd i narednih 20 godina palamude kako su se opet borili za demokratiju.
:K
Da kazem da sam ostao frapiran kada sam cuo koliko je matoraca inace ranije zadrtih komunista sad otvoreno reklo da je glasalo za ds.
Tu nesto nije u redu.
:nonono: :K
I na kraju, sumnjam da iko ima razloga za slavlje.
:wink:

KaBoom

Quote from: Enea on 11-05-2008, 21:02:38
Quote from: KaBoom on 29-03-2008, 01:26:08
Al mi je nekako velika i ona gore zelena, dola crvena... Zar je moguæe, èak toliko, posle svega??? :roll:

lol
brat dalton =))

Na gornjoj slici zelena, na donjoj slici crvena. Sad sam se valjda jasnije izrazio. Ikskjuz mi.

I taaako, vidim glasalo se lepo u Srbadiji... Ja bijo u ©panjolskoj na apsolventskoj ekskurziji, S od Srbije i P od politike nisam èuo... Odmor za du¹u i telo. Vala i za u¹i. Vidim nisam puno propustio. Sem ovog debakla SRS-a, ali dobro, ¹ta sad... Moglo je i gore da bude, zar ne? U ostalom, uskoro æe novi izbori za nekoga, ne¹to, negde, pa ne mogu da pobegnem od punih usta praznih obeæanja.

Poruka za EU: Vratite nam Kosovo, uzmite Vojvodinu! :K

Bred

kaboom, blago tebi.
I da se nadovezem-ljudi iz Vojvodine sa kojima sam ja pricao kazu da nije tacno da su proslih godina isticana zastave Vojvodine na izbornim mestima , bar ne na onim na kojima su oni glasali.
:wink:
:nonono:

darusaz

Какав дебакл? Резултат странке је скоро па идентичан са оним од пре годину дана. СРС је и даље најјача странка у Србији.

Лако је Тадићу да "оргија" и вришти како је он победио, јер није изашао сам, него са још три странке. Или ја грешим?

Bambili

Dobro,tacno je da Tadic nije izasao sam,ali njegova koalicija ipak ima vise poslanika i glasaca nego sto je to bilo na prethodnim parlamentarnim izborima,svi skupa kad se zbroje.Ne moze se osporiti,da SRS sad ima 77,a prosli put su imali 81.Ipak politika je kurva i ko bude veci sponzor devojci(SPS),devojka ce se prikloniti.Opet,Dacic je na muci,ako se prikloni SRSu,postoji opasnost da mu se u medjuvremenu glasacko telo utopi u istu.Opet,ako se prikloni Tadicu,moze da izgubi glasace. :)Ali,ja kao verni glasac proevropskih partija,kada se osvrnem na 5.10.2000. ne mogu da verujem da cemo u Evropu sa SPSom.Ipak,mozda Dacic hoce u promene i da ostavi proslost za sobom. :hmm

KaBoom

Ne ka¾em da nisu najjaèi. Jesu, na ¾alost. Ali prema predviðanjima da æe imati 40%, pa èak i njihovih najava da æe sami formirati vladu, a nisu ni 30% dobili... Ne bih to nazvao uspehom.

I da, jeste Tadiæu lako, tako mu i treba kad pravi koalicije. ©to SRS ne pravi koalicije? Ah da... Oni mogu i sami da formiraju vladu, zaboravan ja... Oni pobeðuju na izborima non-stop, samo su veèito opozicija. Zauvek drugi... No ko zna, mo¾da ovaj put i naprave vladu, mo¾da budu imali ministre u vladi (ako im Ko¹tunica dozvoli). Pa, æe da vidimo...

Wlada

QuoteIh,skupilo se i "¹ugavo i bugavo" i nagura¹e 39%..
"Повикаше сељаци и скочише у канализацију"  :116:

Bambili

Pa u sustini ja i nemam nista protiv toga da radikali formiraju vladu sa kiselim Kostunicom.Bice rata,a ja sigurno kao zensko necu ici da ginem. pucPako voli nek izvoli... :box

Masha

Na parlamentarnim izborima koji su odrzani u januaru 2007. SRS osvojila je 81 mandat. DS i SDP Rasima Ljajica je tada osvojila 64 mandata, G17+ dobio je 19 mandata, SPO nije presao cenzus. Sada su zajedno dobili 20 mandata vise (64+19=83). SRS je na ovim izborima dobila 4 mandata manje. Dakle, SRS nije ponovila uspeh sa proslih izbora, a usta su im bila puna kako je doslo njihovo vreme jer su ovom narodu potrebne promene i kako ce ovi izbori pokazati kako je narodu muka od price o EU i kako ce oni oduvati svoje protivnike. Dakle, nisu to uradili. Nisu ponovili ni svoj rezultat od pre godinu i po dana. Ja o tome pricam.