Izbori lokalni, gradski, pokrajinski i republicki 2008.god

Started by darusaz, 08-03-2008, 15:49:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Darker

Pa SPS i jeste orijentisan ka Kini i Kinezima, pogotovo ¹to je njihov aktivni èlan - Bata ®ivojinoviæ, tamo praktièno narodni heroj :wink:

lelemud

Bez obzira sto je to rekao tad, izuzetno mu je stalo da dodje do ministarstva koje mu je ponudjeno. A koje na suprotnoj nece dobiti jer je vec dodeljeno Velji Ilicu.

rodiæ

ipak se nadam da æe se ds i sps dogovoriti.pustite 90-te,to je pro¹lost,treba da gledamo ¹ta je sad najbolje re¹enje.biæe gadno ako se dss,srs i sps dogovore.ajde ¹to æe poni¹titi sporazum nego bre Zvezdan i Legija æe biti pu¹teni,biæe heroji.to je gore nego situacija da æe sps ponovo uèestvovati u vlasti.a i nije to onaj sps sto je pre bio.èula sam da æe gradonaèelnik u NS biti èanak.to je dobro za nas vojvoðane.

dirigent

Zvezdan i Legija biti pusteni?? Gde citas takve vesti? U Gazeti? Ili alou?

lelemud

Ne treba uopste da cita nesto, to je mogla cuti iz Seseljevih izjava.

dirigent

Dao sam odgovor u temi slava ubicama na ovo pitanje , a sad natrag na topic. :cvet

lijepa bosanka

Ako vam Èanak bude gradonaèelnik,uzmite konopèe i znate ¹ta veæ treba... :namcor
Tog èovjeka ne mogu smisliti,a du¹a me boli ¹to æe biti ministar u toj nekoj proevropskoj vladi... :bljak: :bljak:
Politièar koji mi se najvi¹e gadi na politièkoj sceni Srbije,i uvijek ga zajedno svrstavam sa Pe¹iækom,Kandiækom,Mièiækom..i tom ekipom koja je po mi¹ljenju svakog patriote za javni linè i smaknuæe iz politike..
DS mogu i podnijeti i iskreno mi je jako ¾ao ¹to su takvu stranku uzeli za koalicionog partnera... :pst

joe13

Quote from: lijepa bosanka on 25-05-2008, 12:07:59
Ako vam Èanak bude gradonaèelnik,uzmite konopèe i znate ¹ta veæ treba... :namcor
Tog èovjeka ne mogu smisliti,a du¹a me boli ¹to æe biti ministar u toj nekoj proevropskoj vladi... :bljak: :bljak:
Politièar koji mi se najvi¹e gadi na politièkoj sceni Srbije,i uvijek ga zajedno svrstavam sa Pe¹iækom,Kandiækom,Mièiækom..i tom ekipom koja je po mi¹ljenju svakog patriote za javni linè i smaknuæe iz politike..
DS mogu i podnijeti i iskreno mi je jako ¾ao ¹to su takvu stranku uzeli za koalicionog partnera... :pst
Sta je po tebi patriota?Kazi svoju preciznu definiciju pa cemo da vidimo kako samoj sebi upadas u usta :>
Kakvo je po tebi sredstvo javni linc?
Sta za tebe znaci izraz 'smaknuce'?
Izvoli odgovori!
Lijepa,nemoj da te za gluposti boli dusa,dusa je najtananije u coveku,kakva si ti onda?

cartman

Хајде да гледамо позитивно на целу ситуацију. Небитно је ко ће да формира владу, пошто ће нас једни у Европу увести чак, а други само за десет година. Чињеница је да време тече ли тече и сваким смо тренутком све ближи Европи, пошто ћемо у њу, једнога дана, сасвим сам сигуран, ући, и то вероватно који месец пре Турске, Албаније и северноафричикх земаља  :>

Ш  И  Р  И        Д  А  Љ  Е

Bred

[off]siri dalje lsd ...[/off]  :K
O patriotizmu smo vec razglabali i necemo ponovo o tome  :nene:

Daèiæ: U Beogradu sa SRS-om
| Izvor: Tanjug
Beograd -- Predsedni¹tvo SPS-a prihvatilo je predlog koalicionog sporazuma sa radikalima i "narodnjacima" u Beogradu, izjavio je Ivica Daèiæ. Konaèna odluka na Gradskom odboru SPS-a.

(FoNet)
"Predsedni¹tvo SPS-a donelo je odluku da, u skladu sa svojim statutarnim ovla¹æenjima, da saglasnost na predlog koalicionog sporazuma SPS-PUPS-JS sa DSS - NS i Srpskom radikalnom strankom na nivou Beograda i da ga uputi na odluèivanje Gradskom odboru Socijalistièke partije Beograd", rekao je predsednik Socijalistièke partije Srbije agenciji Tanjug.

Pro¹le sedmice Izvr¹ni odbor Gradskog odbora SPS-a je prihvatio principe buduæeg koalicionog sporazuma o formiranju vlasti u Beogradu s radikalima i koalicijom DSS-NS.

O tome je trebalo da konaènu odluku donese Predsedni¹tvo stranke, kako bi se, nakon toga, moglo pristupiti njegovom potpisivanju.

Za razliku od Beograda, na nivou Republike koalicija oko socijalista od narodnjaèke koalicije zatra¾ila je dodatna obja¹njanja kada je u pitanju stav o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridru¾ivanju sa Evropskom unijom, kao i garancijama da æe buduæa vlada biti u moguænosti da obezbedi sredstva za obezbeðivanje socijalne pravde

b92

KaBoom

Novi Sad -- Prema rezultatima DS-a, sabranih sa rezultatima prvog kruga, lista "Za evropsku Vojvodinu" imaæe apsolutnu veæinu u skup¹tini Vojvodine - 64 od 120 poslanièkih mesta.

B92  Info  Vesti  Izbori 

Apsolutna veæina ZEV-u
26. maj 2008. | 07:11 -> 15:11 | Izvor: B92, Beta, Tanjug 
Novi Sad -- Prema rezultatima DS-a, sabranih sa rezultatima prvog kruga, lista "Za evropsku Vojvodinu" imaæe apsolutnu veæinu u skup¹tini Vojvodine - 64 od 120 poslanièkih mesta.

Prema nezvaniènim rezultatima, Lista "Za evropsku Vojvodinu" osvojila je 41 mandat u drugom krugu pokrajinskih izbora, dok je Srpska radikalna stranka osvojila pet mandata, razlièite grupe graðana osvojile su pet mandata, Maðarska koalicija èetiri, dok je "narodnjaèka" koalicija DSS-NS osvojila dva mandata.

Po jedan mandat osvojili su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno-demokratska partija i Socijalistièka partija Srbije.

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtiæ izjavio je da je ubedljiva pobeda liste "Za evropsku Vojvodinu" na pokrajinskim izborima pokazatelj da je veæina graðana za evrointegracije.

"Zahvaljujem se graðanima na ukazanom poverenju. Ova pobeda je jasan pokazatelj da je veæina graðana opredeljena za evropske integracije na¹e zemlje, ali i da su biraèi Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije poèeli da glasaju za evropsku buduænost Srbije", rekao je Pajtiæ agenciji Beta.

Potpredsednik DS-a je dodao da lista okupljena oko DS-a sa dosada¹njim koalicionim partnerima, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Maðarskom koalicijom, ima dvotreæinsku veæinu u Skup¹tini Vojvodine i da æe na osnovu toga konstituisati veæinu u pokrajinskom parlamentu.

Pajtiæ je rekao i da æe pored tih stranaka skup¹tinsku veæinu èiniti i dva poslanika grupe graðana i poslanik Liberalno-demokratske stranke iz Novog Beèeja Milivoj Vrebalov, sa kojima je DS postigla sporazum o meðusobnoj podr¹ci uoèi drugog kruga pokrajinskih izbora.

"Ovi izbori treba da budu pokazatelj svim politièkim strankama u kom pravcu treba da se formira i buduæa republièka vlada i na koji naèin razmi¹lja dve treæine graðana ove zemlje", kazao je Pajtiæ i dodao da oèekuje da æe stranke u Srbiji "proèitati poruku graðana Vojvodine".

Prema preliminarnim rezultatima DS-a, sabranih sa rezultatima prvog kruga, "Lista za evropsku Vojvodinu" u novom sazivu pokrajinskog parlamenta imaæe 64 od 120 poslanièkih mesta.

SRS æe imati 25 mandata, Maðarska koalicija devet, po ¹est poslanika imaæe koalicija "Zajedno za Vojvodinu" i koalicija DSS-NS, a po pet mandata koalicija SPS-PUPS i razlièite grupe graðana.

Èanak: Ponosan sam na Vojvoðane

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Èanak izjavio je sinoæ da je ponosan na graðane Vojvodine jer su svojom podr¹kom evropskoj opciji jo¹ jednom pokazali koliko je Vojvodina svesna va¾nosti evropskih integracija.

"Vrlo sam ponosan na graðane Vojvodine koji su jo¹ jednom pokazali do koje mere je Vojvodina, u svom najveæem delu, svesna va¾nosti evropskih integracija i evropskog kursa za koji se zala¾e proevropski blok stranaka", rekao je Èanak agenciji Beta.

Lider LSV-a je rekao da æe stranaèki organi naknadno odluèiti o "velikodu¹noj" ponudi potpredsednika Demokratske stranke Bojana Pajtiæa da LSV uèestvuje u pokrajinskoj vlasti iako "Lista za evropsku Vojvodinu, DS, G17 plus-Boris Tadiæ" ima apsolutnu veæinu u pokrajinskom parlamentu.

Mirèiæ: Èestitke pobednicima, oèekivali smo vi¹e

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirèiæ priznao je poraz radikala u drugom krugu izbora za poslanike Skup¹tine Vojvodine.

"Èestitam pobednicima, a na nama je da izvuèemo pouke i vidimo gde smo pogre¹ili. Oèekivali smo vi¹e mandata jer smo u 14 izbornih jedinica startovali s prve pozicije, odnosno na¹i kandidati su u prvom krugu osvojili vi¹e glasova", kazao je Mirèiæ.

S druge strane, Milorad Mirèiæ ne veruje da æe rezultati pokrajinskih izbora uticati na pregovore o formiranju nove Vlade Srbije.

"Pregovori o republièkoj vladi se nastavljaju u istom sastavu i, prema dosada¹njim informacijama, nema nikakvih promena", rekao je Mirèiæ.

On je rekao da je zadovoljan rezultatima radikala na proporcionalnom delu izbora u Vojvodini gde je ta stranka osvojila 20 mandata, dok æe neuspeh u drugom krugu veæinskih izbora, odr¾anom juèe, biti "podrobno analiziran i donete odgovarajuæe odluke".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ajoooj, ovo mora da boliiii... Pala je tvrðava SRS-a - Novi Sad! Oduvali ih vojvoðani. Jbga, opekli se na pro¹lim izborima, neæe dvaput istu gre¹ku praviti. U nadi da æe i Èanak biti gradonaèelnik NS-a, onda smo komplet. Onda æemo imati zanimljivu situaciju, ako se desi da SRS-DSS-SPS formiraju republièku vladu sa jedne strane, a u Vojvodini se formira proevropska vlada izdajnièkih stranaka i stranih plaæenika i jo¹ ako Vuèiæ bude gradonaèelnik BG-a, a Èanak NS-a. Totalni opoziti. Zanima me ¹ta æe se de¹avati u stom sluèaju, naravno, ako bi do toga do¹lo. Kakvo krljanje bi se tu stvarilo? :hmm

Darker

Otcepljenje Vojvodine odmah!I ja se lepo preselim u NS i milina, a vi formirajte nacionalne vlade do sutra onda :smekerica:

Carty, verujem i ja da æemo u EU uæi svakako, samo ne bih voleo da se to desi PO©TO se dotièna raspadne :K

lelemud

Svaka cast za Vojvodinu, stvarno je najprogresivniji deo ove drzave. I izuzetno mi je zao sto moram cestitke da prekinem sa komentarom prethodnog posta, ali nisam mogao da odolim zaista.

Quote from: lijepa bosanka on 25-05-2008, 12:07:59

Pe¹iækom,Kandiækom,Mièiækom..i tom ekipom koja je po mi¹ljenju svakog patriote za javni linè i smaknuæe iz politike..

Moram priznati da sam se nasmejao na prvi pogled na ovako nesto ali onda sam shvatio da je ovo klasican fasizam. Javni linc!? Patriote!? Zasto jednostavno ne kazes javno streljanje, ispred sudija patriota koji su vasceli vek bili nista drugo do borci za nasu naciju. Jeste da su to pokusavali da urade tako sto su sve druge proglasili za izdajnike i opljackali svu tu raju do gole koze, ali avaj, moraju i oni od necega jesti i voziti hamere. Bitno je da su redovno klali ove druge po ratistima, nas zivot nas ni ne zanima toliko.
Tebe dusa boli ne zato sto si zabrinuta, vec sto ces je izgubiti nastavis li toliko da mrzis.

Darker

Evo klipa koji dokazuje vi¹e nego oèiglednu povezanost fa¹ista i radikala:

[youtube=425,350]d8N4Os_Bo7E&eurl[/youtube]

KaBoom

Quote from: Darker on 27-05-2008, 07:37:50
Evo klipa koji dokazuje vi¹e nego oèiglednu povezanost fa¹ista i radikala:

Joooj, kako je dobrooo, video sam pre par dana i odvalih se od smeha!

Inaèe je uraðena ista obrada i za amerièke izbore, mislim da za Hilari Klinton. :K