Stres na poslu uzrok bolesti

Started by Bred, 17-08-2006, 20:13:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Smrda

definitivno ce nas ubiti.....
hehehe...
ja ipak glasam za box vrecu!

Dukica

Box vreca za bes i agresiju,a sex i smeh za stres! :>

cvjetic

danas sam vidjela ogroman naslov na nekim novinama:''ALERGIJA NA SEX''   mislite o tome...

Alnus Glutinosa

ja¹ta- alergija na vazduh...

Smrda

hahaha...ode tema u sex vs/& stres!!!
mada ja i dalje mislim da je sve to ok...i vreca i sex i smeh...
ali dresiranje psihe je najbolje...meditacija rules!!!!
blago flegmama...

cvjetic

pomislila sam istu tu stvar...  prvo sam pomislila na vodu,ali postoje ljudi koji imaju alergije na vodu,pa mi je vazduh bio next best thing

lijepa bosanka

Quote from: cvjetic on 14-12-2006, 20:00:14
danas sam vidjela ogroman naslov na nekim novinama:''ALERGIJA NA SEX''   mislite o tome...

Vidjela si u novinama "Bilje&zdravlje"...
Misli se na alergiju na proteine iz prostate koji se nalaze u sjemenoj tecnosti koja se javlja kod nekih zena....Ali o tome vec treba otvoriti temu....

Sto se tice stresa....to je danas sastavni dio zivota,a mi sami treba da otkrijemo sta nas to oslobadja od stresa....i da za to svakodnevno izdvojimo vremena...

cvjetic

bravo bosno,vidi se da si u toku!mene je samo privukao naslov!

Wolf

Mozda je sex stresan, ali svakako ne mislim na stres za vreme sexa :shock

stef

Ma kakav stres!? Posle toga se osecam spokojno, opusteno, mogu da osetim kako se svaki misic oslobada napetosti, i mazno, i srecno.... :loptica :loptica :loptica.

hulio_salinas

Coolgemini

Hmmm...ovako..ne znam koju cu prvo....da ubijem,naravno :> :>
Mada sad ipak i Alnus mora da krene na psiho-seanse sa Smrdom koja jedva ceka da bude zauvek uspavana od strane mene..Sve cu da vas hipnotizujem.... :>
Da...mislio sam na fizioloske posledice koje se desavaju u toku sexa i nakon njega..Hormoni se nenormalno luce,pogotovo adrenalin koji je sam po sebi uzasno stetan za organizam..cak sam negde i procitao da vishe utice na muskarca,nego na zenu..no,necu da skrecem sa teme..Nisam ni imao nameru da umanjim psiho-znacaj sexa,vec da pomenem samo da je danas sve bukvalno stresno...bilo da je pozitivno ili negativno,zadovoljavajuce ili nezadovoljavajuce..A mi smo bica koja smo stvorena da o tome ne razmisljamo,vec da hrlimo od zadovoljstva ka nezadovoljstvu... :wink:

Smrda

pa eto vidis,ipak sam te skapirala....ha,ha!

i ja nesto da ukapiram :loptica :loptica
ucim i ja nesto :wink:

Darker

Èek, èek, ovo se uklapa u temu samo ako prièate o sexu na poslu:-)
iliti: DOSTA, bagro!:-)

hulio_salinas

Skvo¹ protiv stresa
Izvor: Krstarica

Meðu poslovnim ljudima gotovo da vi¹e nema onih koji upra¾njavaju uobièajene naèine rekreacije. D¾oging i plivanje su u redu, ali to je tako obièno, a golf je jo¹ uvek preskup luksuz za pojedince. Stoga skvo¹ lako prelazi u voðstvo kao omiljeni vid rekreacije nekih novih japija.

Ovaj zanimljivi sport dobio je ime po zvuku koji proizvodi udarac gumene loptice o zid, a izmislili su ga (ni manje ni vi¹e) britanski studenti jo¹ davne 1830. godine. Kako je skvo¹ stekao toliku popularnost? Postepeno. Najpre su ga prihvatili intelektualci, a zatim je polako poèeo da osvaja i ostale dru¹tvene kategorije ¹irom sveta. Najveæu popularnost stekao je krajem dvadesetog veka, pa danas gotovo da nema veæe svetske firme koja za svoje zaposlene ne organizuje partije skvo¹a. Sudeæi po organizovanosti od strane poslodavaca, psiholozi smatraju da skvo¹ vi¹e od bilo kog drugog sporta oslobaða od stresa.

Pravila skvo¹a su vi¹e nego jednostavna: igraju ga dva ili èetiri igraèa, koji se slu¾e posebnim reketima i lopticom. Poenta je da takmièari naizmenièno vraæaju lopticu udaranjem o zid. Snaga udarca i tempo igre zavise od igraèa i iskustva koje poseduju u igri. Meè se sastoji od tri ili od pet setova, a svaki set igra se do devet poena (osim ukoliko rezultat ne bude osam prema osam; tada igraè koji prima servis odluèuje da li se igra nastavlja do devetog ili desetog poena). Poene dobija samo igraè na servisu, svaki put kada mu protivnik ne vrati lopticu kako treba.

Bez obzira na to da li ste zaposleni u firmi koja svoje radnike grupno vodi na partiju skvo¹a, ne bi trebalo da ne probate kako izgleda igrati skvo¹. Ukoliko ste ljubitelj tenisa, neæe vam biti te¹ko da se naviknete na upotrebu reketa koji æe vam pomoæi da istresete iz sebe svu negativnu energiju.