Ve¾be kod Adonisa... ?

Started by Adonis_Vernalis, 18-08-2006, 09:39:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Al-Jasmina

Ovaj, treba li da otvaram specijalnu temu o nagadjanju sta ce biti

Quote from: Adonis_Vernalis on 30-10-2006, 13:24:48
Ne mora to biti blog samo za clanove moje grupe... vec i za one koji su ostali "iza crte", i za sve one koji hoce da nam se pridruze... Ideja je lepuskasta, ne zato sto je moja... Omogucava razmenu ideja, a da nismo "tu"... :)

vec je objasnjavao..sada nek utanaci detalje   :police:
do tada bez  :OFF

hvala  :happy:

Adonis_Vernalis

Quote from: Becks on 30-10-2006, 17:54:24
Alnuse, pa nece oni unutar pricati o ljubavi i modi, nego o gradivu. Koliko sam ja shvatio nece se experiment sastojati iz seciranja stidenata, vec je sama komunikacija preko neta experiment. Naravno, ako sam dobro razumeo Adonisa.

Upravo tako, Beckse... Sama komunikacija ce biti svojevrsan eksperiment... Pre nekoliko godina, jedan profesor Medicinskog fakulteta, dok je mladjan docent bio tada, Netom je "upecao" svoju grupu (mala igra reci... net = mreza) i dosao do neobicnih saznanja... Grupa je mnogo bolje funkcionisala nego ona "kontrolna"... Imali su osecaj pripadnosti GRUPI, radili jedni za druge, a ideje su im samo navirale... zar mislite da ja bas SVEGA moram da se setim? Pored toga, ovim putem je moguce apstrahovati fenomen "crte" iza koje su ostali neki koji su bas zeleli da nam se pridruze, a sada su razbacani po svim ostalim grupama, jer nije bilo moguce fizicki svrstati ih u ovu moju... Da ne govorim o tome da se ovako mogu "premostiti" doktrinarna shvatanja problema izlaganja materije... pa i sam program... :wink:

S druge strane, kao sto Zivanshe rece, postoji i nesto sto se zove "intelektualna svojina"... Mi cemo pokusati da ovde napravimo nesto kao "virtuelni praktikum" farmakognozije... Zasto bi to moralo da stoji na "izvolte" svima? Ne zaboravite, nasa Farmacija vise nije sama u zemlji Srbiji... Ima tu i NS, i NI, i KG... a da ne govorim o smerovima industrijske farmacije na TMF-u u Beogradu... I iz Skoplja su mi javili da su se "naskidali" mojih slika sa sajta Fakulteta, a ostali se ubise da nam pokupuju knjige i poskidaju praktikume... Moje "cvecke" ce napraviti sopstvene fotografije svega sto treba da se snimi... a napravice i jos mnogo toga. Siguran sam da im nece biti svejedno kada shvate da se iste te fotke i sve sto su napravili, nalazi rasuto po Netu i koristi od Skoplja do Novog Sada, a da oni o tome pojma nemaju...

Dosta vise! Beograd radi, ostali skidaju, pa posle opljunu po Beogradu kao po Dinotopiji...

Bred

Adonise, niste u pravu. Naucne informacije pa makar bili to i praktikumi treba da budu svima dostupni. Dogovarajte se u kampusu sta hocete ali neke znacajne zakljucke ili slicke, prezentujte ovde. Takodje postoji nacin da se sve fotke i tekstovi zastite koliko je to moguce :wink:

Adonis_Vernalis

Brede,

ipak mislim da sam u pravu. Evo i zasto: naucne rezultate OBJAVLJUJEM. Gde mogu, ali to je manje-vise dostupno svima koje interesuje i sve te rezultate mogu da pronadju preko SCIRUS-a, MedLine-a, ScienceDirect-a i ostalih pretrazivaca i izdavaca. Nastavni proces je nesto drugo i to je ono sto ce buduce studente opredeliti da se upisu upravo ovde, a ne drugde. Trudim se da radim u interesu svog fakulteta, a ne u interesu svih drugih...

S druge strane, ako postoji nacin da se fotke i tekstovi zastite, mislim da bi mogli da razgovaramo o tome.

Becks

Brede, ja znam da je tebi u interesu da forum bude sto bogatiji informacijama,
i da ga sto vise ljudi posecuje, ali intelektualna svojina, kao i svaka druga svojina je nesto drugo. 
Prosetaj malo po sajtovima stranih fakulteta pa ces videti da informacije koje bi meni kao studentu koristile
nisu bas dostupne, jer nemam ,,student ID'' da bih pristupio. 
Sad, nasa drzava je nesto posebno, ali u svetu su odavno shvatili da ne treba da dozvole da neko stice slavu na tudj racun.

Sve u svemu neka zastita treba da postoji, da napraviko neku ravnotezu, tj. da privucemo ljude informacijama,
ali da im nedozvolimo da ih koriste kao svoje.  Nije isto ako faks u NS kaze studentima ,, imate praktikum na netu''
ili kad im kazu ,, zvanican praktikum je sa BG-a, tog i tog autora'', itd.

Bred

i u tom praktikumu sa neta treba da pise ko su autori a garantujem da pise. otvaram novu temu o dostupnosti naucnih informacija
http://www.farmaceuti.com/forum/index.php?topic=3043.0

zoe

Идеја, предлог, молба...

У вежбаоници за ботанику постоји један ормар који се држи под кључем. У том ормару се налазе дрвене кутије означене бројевима, а у свакој кутији су микроскопске плочице са свим трајним препаратима који се током године обрађују. На почетку вежби, студент оде до ормарића, узме дрвену кутију са бројем свог радног места и упише се на папир да се задужио. На крају вежби, кутију врати на место, такође уз потпис.

Мислим да би било изузетно корисно и на фармакогнозији имати стално доступне све трајне препарате. Увек би било могуће поновити како изгледају и упоредити их са препаратима који се не проучавају у том термину.

katarina

Zoe, to je i meni bio problem... Postoji na institutu album sa slikama trajnih preparata, tako da, ako vam nisu dali, a vi trazite:) dok tvoja ideja ne predje u realizaciju. Ne brini, na pocetku sve jako izgleda konfuzno, ali na kraju ima da padne super ocena, videces. Samo radi...
I da, ako neko iz grupe ima digitalni fotoaparat, mozete da napravite snimke i to koristite kod kuce. Meni je to mnogo pomoglo za kolokvijum.

zoe

Катарина, хвала за савете! :wink: То што си навела на вежбама већ постоји и лепо функционише... али зашто не би могло још боље? Не верујем да ћу ја бити у прилици да уживам у благодетима кутије са препаратима, али нека наредна генерација, надам се хоће...

zoe

Драги сви,

Блог за фармакогнозију постоји. На њему се тренутно налазе фотографије свих дрога које треба да макроскопски распознајемо. Фотографије су урађене у продукцији Z&Z! :> За сада има регистрованих свега 14 чланова. Ако неко још жели да му приступи нека пошаље приватну поруку нашој Zivanshe (обавезно напишите и-мејл адресу) и она ће вам послати позивницу за регистрацију. Немојте рачунати да ћемо фотке делити на дисковима по факултету, па коме су оне потребне, сад зна шта му ваља чинити.

Такође се надам да чланови блога неће бити само пасивни посматрачи већ да ће активно учествовати у његовом моделовању, а самим тим и у моделовању свог знања фармакогнозије.

Надам се да ћемо се лепо дружити! :cvet

cvjetic

zoe,mogu li ja da pristupim blogu iako sam vec polozila ispit? :hmm

zoe

Дакле, да не буде забуне: Сви заинтересовани су добродошли! :~ Како блогу приступити већ сам написала.

zivanshe

Quote from: zoe on 09-02-2007, 13:37:19
Драги сви,

Блог за фармакогнозију постоји. На њему се тренутно налазе фотографије свих дрога које треба да макроскопски распознајемо. Фотографије су урађене у продукцији Z&Z! :> За сада има регистрованих свега 14 чланова. Ако неко још жели да му приступи нека пошаље приватну поруку нашој Zivanshe (обавезно напишите и-мејл адресу) и она ће вам послати позивницу за регистрацију. Немојте рачунати да ћемо фотке делити на дисковима по факултету, па коме су оне потребне, сад зна шта му ваља чинити.

Такође се надам да чланови блога неће бити само пасивни посматрачи већ да ће активно учествовати у његовом моделовању, а самим тим и у моделовању свог знања фармакогнозије.

Надам се да ћемо се лепо дружити! :cvet

samo josh jedna stvar:
poshto vec i sami mozete da zamislite koliko smo se potrudili oko ostvarenja ovog projekta, mislim da je sasvim razumljivo shto cemo dostupnost sadrzaja bloga (i nashu dobru volju :) ) za sada ogranichiti na studente nasheg fakulteta, farmacutskog fakulteta u beogradu, pa vas molim da radi verifikacije pripadnosti istom, uz zahtev za pristup blogu i email adresu, u pm-u meni, napishete i u kojoj kuli/bloku i na kom spratu se nalazi institut za biohemiju.
vama nije komplikovano, a nama dosta znachi.
:)

zoe

Е, вежбице се данас завршиле... и тако... panta rei...

Екипа Реал Мадрида се фотографисала за успомену и дуго сећање. Нисмо имали лопту, али неко рече да узмемо балон од 500 ml као пропратни реквизит O0

Ова тема сада нека чека неку нову генерацију. Остављамо вам у аманет да блог унапредите и допуните, ако имате жеље, воље, елана...

:)

Adonis_Vernalis

Bas tako...

A vasem Adonisu ostaje da pospremi laboratoriju za vama, da prebroji skrshene staklice, da sredi evidenciju i... da zatvori jednu stranicu koju je citao brat bratu godinu dana.

Onda, da vas natera da kolokvirate, da polozite ispit... ali, to vise nece biti moja grupa. Bicete pojedinci.

Bilo mi je lepo. Ostanite veseli kakvi ste bili!

P.S. Necu vam oprostiti onih par niskih ocena koje zaradih na anketi... Pokvarice mi prosek u Ministarstvu... :1