da li se osecate prijatno na ispitu kod prof.Ugresica?

Started by prozac, 22-03-2008, 13:22:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

prozac

Da li se osecate prijatno na njegovom ispitu?Da li vam je rekao nekad dobar dan?Da li je nekad izbegao da vam baci indexe pa da medju njima,nadjete svoj?Da li vam je nekad pomogao nekim podpitanjem,ili je samo cutao i cekao da se setite?i jos mnogo toga...
od kad znam za farmu na onom faxu,kod njega sam na spiskovima...i nikad se nisam osecao prijatno...uvek je postojala neka tenzija...

Nina

Што се мене тиче, нисам могла никакао да се баш пријатно осећам, јер знам да не знам све што треба  :roll: али то је и нормално на таквом испиту, два пута ме је оборио па сам на крају положила код Мирослава  :happy:. Он је стварно добар професор, али мени је било некако тешко са њим, то дефинитвно зависи од особе.

bojana23

Prvo moram da kazem da moj komentar nema veze sa tim sto nisam polozila kod njiga. Pala sam na tipovima zavisnosti,sto stvarno nisam znala jer sam ucila iz Ranga. Na ispitu sam se osecala kao bice nize vrednosti jer nam se ni jednom recju nije obratio. Sve vreme smo morali da se trudimo da desifrujemo njegovu mimiku. Blago receno uzas! Takvo ponasanje ne dolikuje jednom profesoru,dr nauka. Ali to je njegov problem,njegovi maniri,kultura. A od listanja indeksa mi je muka! :bljak: To ne zelim ni da komentarisem. Srecom,u ovom roku sam polozila kod prof.Savica za koga mogu da kazem da sve najlepse. Makar zna da koristi te magicne fraze DOBAR DAN, IZVOLITE, HVALA itd. :pljes: 

blablabla

Sjajan predavac! Sve je jasno, pojednostavljeno uz uvodjenje u tematiku propustenim stvarima iz fiziologije, doduse na ustrb informacija koje se ticu farmakologije. Uz to par doskocica, manje-vise smesnih...Sve u svemu, jedan od najboljih predavaca na nasem faxu. :pljes:
Ali...
Bila sam kod njega na ispitu, naravno prethodno sam i slusala i u potpunosti se slazem sa prethodnim postovima!
A uz to prolaze ljudi sa manjkom znanja, oni koji znaju da nabubaju, koji ne zastaju i oni koji su dooobro odslusali ispit ranije ili pokupili forice od starijih kolega! Naravno postoji i cuveni trenutak u kom njegovo raspolozenje igra glavnu ulogu, ali to je vec svojstveno skoro svim prof.
A da ne pricam o trenutku prostorije...na 5m2 - min 20 ljudi. Doduse, mislila sam da ce mi to vise smetati dok budem odgovarala ali se to nekako izgubilo uz uzaludno razmisljanje sta da mu vise odgovorim na ovo pitanje?!
I stvarno mi nije jasno kako je moguce da kod njega ima tako malo interakcije i price sa studentom a (smatram) ona je poprilicno vazna bas na ovom ispitu?!
Sve u svemu... :nonono:

Bred

Ja sam se osecao veoma bedno, prvo sto ti baci index da sam pronadjes svoj, sto prelistava od prvog ispita do zadnjeg kojeg si dao i na osnovu toga formira sliku o tebi kao studentu, mnogo bolju prodju imaju oni koji bar na zadnjoj strani indexa imaju devetke ili desetke.
Nece da pomogne, nece da navede a ocekuje da mu kazete bas tacno onim recima koje je on zamislio da morate da kazete.
Jednu devojku je oborio na prvom pitanju-Uticaj pola i uzrasta zato sto nije znala da napise formule za doziranje za dete ?!?!  :wall: :face:

BK

Quote from: Bred on 23-04-2008, 16:37:58
Jednu devojku je oborio na prvom pitanju-Uticaj pola i uzrasta zato sto nije znala da napise formule za doziranje za dete ?!?!  :wall: :face:
Opet se ponovilo, ali prof je lepo pitao, ko treba da preracuna te doze, jel farmaceut, jeste, tako da se to morata znati. Dete je dete, da ga volite i razumete, a i PAZITE!
Danas sam polagala...i polozila...moram reci da mi nije bilo niti sta posebno ruzno, niti prelepo...ovaj ispit je veliki stres, bar bio za mene, divno bi bilo kad bi svi bili lepo raspolozeni i smejali se i kezil, ali prosto ni to nije normalno. to sto sam trazis index, nisam katasrofalno primila, jednostavno svako ima nesto svoje.
Ja licno nisam znala da nacrtam  sliku kod H2 blokatora i da objasnim kakav je to histamin, ali nije me oborio, cak mi je i lepo objasnio, i rekao na kraju, evo lepo je i da naucimo nesto na ispitu, ja sam se iskreno uplasila da ce me oboriti. Ako nesto nisam mogla da se setim, pomogao mi je...ne mogu reci nista ama bas nista ruzno. Kancelarija jeste mala, jeste puno ljudi, ali za sve to nije kriv profesor. Mozda sam ja izuzetak, a mozda i ne, mozda i ovo pricam, jer mi je sad mnogo lakse jer sam polozila, ali ja verujem u ono : svaki trud se isplati...ucite i bice  to polozeno. Nisam se do sada na ovom fakultetu susrela sa nekim profesorom baksuzom, tako da zelim da verujem da ih ni nema...

irena

Quote from: Bred on 23-04-2008, 16:37:58
Ja sam se osecao veoma bedno, prvo sto ti baci index da sam pronadjes svoj, sto prelistava od prvog ispita do zadnjeg kojeg si dao i na osnovu toga formira sliku o tebi kao studentu, mnogo bolju prodju imaju oni koji bar na zadnjoj strani indexa imaju devetke ili desetke.
Nece da pomogne, nece da navede a ocekuje da mu kazete bas tacno onim recima koje je on zamislio da morate da kazete.

Odmah da ti kazem da ovo apsolutno nije tacno, a evo i zasto: Moja jako dobra drugarica ima nizak prosek, dugo studira i polozila je iz prvog puta kod njega. Dobila je 9, a niti je imala neke specijalne ocene na toj poslednjoj strani, niti je polozila mnogo ispita unazad godinu dana pre ispita iz farme. Decko mi takodje nije imao ni dobre ocene ni polozeno brdo ispita i isto dugo studira i on je dobro prosao na ispitu i polozio iz cuga. Znam jos dosta primera, samo necu da davim.
Po mom misljenju, profesor ume da bude uzdrzan, da deluje strogo, da te zbuni sa podpitanjem, posebno ako si uplasen ili nesiguran, a mahom smo svi takvi na tom ispitu.... ali ne mislim da je polaganje ispita kod njega neki uzas. Naprotiv, svako ko slusa ispit par puta, moze tacno da provali sta koji profesor forsira, kakva podpitanja postavlja, na cemu insistira, tako da znas na sta da obratis paznju. Cinjenica je da je stav bitan, ali tako je svuda u zivotu.
A sad, sto je kancelarija mala, sto se u njoj polaze, sto hiljadu ljudi slusa... to je druga stvar.

pig_am_am

ne znam... ja sam toliko odusevljena, da mislim da sve sto uradi ima neki smisao  :>
ako bi mi bacio indeks i u facu, ja bih se zapitala "hmmm, sta je time hteo da me nauci?"  :K

zerocool

Samo obratite paznju na diskove iz fiziologije, znam da to zahteva puno vremena, ali znacice.
Trazi nesto sto je osnovno, a ono sto nije iz fiziologije, to se vec sazna na ispitu. Inace, nije zamorno slusati ispit, ali je tesko cuti bilo sta ako stojis na vratima. Mozda bi neko trebao da predlozi da pita gore u biblioteci ili u vezbaonici

irena

E, da disk sa fiziologijom... Jeste da oduzima puno vremena, ali se fenomenalno podsetis i sto je najbitnije, mnogo lakse se uci. Super je stvarcica, generalno za ucenje farmakologije, tako da, kod kog god profesora zapali, srdacno preporucujem.

kaja

Bred

sve je relativno  :wink:
ali ono sto nikako NE SME  da se forsira jeste ucenje formula napamet jer i kad budem preracunavao doze za decu u apoteci NIKAD to necu uraditi iz glave ma koliko bio siguran nego cu otvoriti knigu/e i lepo pogledati i po tome raditi.
Inace nisu nas dzabe iz tehnologije ucili da pri uzimanju stojnica sa supstancama pri izradi preparata, signaturu uvek treba pogledati 3 puta bez obzira na to koliko bio siguran da si uzeo pravu supstancu i sto znas gde koja stoji
:wink:

irena

Quote from: kaja on 21-05-2008, 11:20:49
Ja to nemam.Gde mogu da nabavim? :help:

Imas da skines u racunarskom, program se zove Interactive physiology, samo prati i uputstvo za narezivanje. Ukupno zauzima nekih 540 MB.

Enea

prichate o onome iz fiziologije shto smo imali i na vezbama iz iste?

irena

Da, samo sto je to ranije bilo na 6 diskova, bar ih drugarica ima na toliko, a sada je sve na jednom mestu.