poroðaj

Started by rodiæ, 31-03-2008, 08:48:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rodiæ

èudno mi je da niko nije zapoèeo ovu temu,s obzirom da je na ovom fakultetu veæinom ¾enska populacija,i da to sve nas uskoro èeka.ka¾em uskoro jer ginekolozi ka¾u da je najbolje vreme za prvo dete od 24-e do 28-e godine.moje prvo pitanje je da li se pla¹ite poroðaja?¹ta mislite da li je bolje poroditi se carskim rezom ili uz epiduralnu anesteziju?naravno,najbolje je prirodno,al za one koje ne ¾ele prirodno,¹ta je bolje od ovo dvoje.iako znam da bi prirodno bilo najbolje,mislim da se nikad ne bih odluèila za to,jer imam genetsku predizpoziciju da to bude komplikovano i te¹ko.¹ta vi mislite o svemu tome?

shmizla

Ja sam skoro sigurna da cu se,kad za to dodje vreme, poroditi ili uz epiduralnu ili carskim rezom.. Znam da bi bilo najbolje da sve bude prirodnim putem, ali iskreno, sto bih trpela toliki bol (a prag bola mi je jako nizak), a i mislim da su doktori i cela ekipa non stop pored trudnice ako ona prima epidural, a ako se poradja prirodnim putem, oni je ladno ostave, tamo samu, na stolu, da se muci i urlice u bolovima,i obilaze je povremeno...

jecapereca

Takodje carski ili epidural, ne verujem da cu se poradjati prirodnim putem

katarina

Prirodno. Mrzim noz, a sto se epidurala tice, neka 'fala. Sto vise znas, vise patis.

Sandra

Moja beba sada ima skoro godinu dana,i mogu vam reci da sam bila u velikoj nedoumici kako da se porodim.Intimno vise sam volela carski, ali sam podlegla uticaju okoline da je priroda svemocna.Hvala bogu sve je proslo ok,ali ako bude sledeceg puta bice carski.U svakom slucaju najbolje za vas je ono sto vi mislite da je najbolje.Intuicija je cudo!

Enea

#5
Quote from: katarina on 31-03-2008, 23:03:52
Prirodno. Mrzim noz, a sto se epidurala tice, neka 'fala. Sto vise znas, vise patis.

takodje..

nego,
kao da postoji nazovi trend radjenja carskim rezom.. kao da smo chesto 'bolesne' ..

Maslacak

Ja ne mogu da shvatim uop¹te tu ideju carskog reza bez razloga... staromodna, ¹ta li...
Mislim, ako je sve ok. Kad sam bila mala mene su uèili da se carskim rezom poraðaju samo ¾ene koje do¾ive komplikacije...tad sam govorila da je to glupo i pitala "¹to se svi ne poraðamo tako, da ne boli?" :K Ali opet...ostalo mi je u glavi da je to neka "krajnja mera". Evo, do ovog momenta nisam ni bila svesna da danas devojke razmi¹ljaju o carskom rezu kao prvom izboru :> Ne znam, ja sam protiv toga. No¾ je no¾, anestezija je anestezija, sve je ve¹taèki... pa onda, o¾iljak, pa onda... i je l' taèno da se carskim rezom ne mo¾e poraðati vi¹e od 2 puta? Pre svega... to je raðanje novog ¾ivota... ne znam, ja ¾elim da budem tu, i svesna kad se moja beba bude raðala, ¾elim da se seæam toga :)

©to se epiduralne tièe, o njoj bih morala da se informi¹em... nemam pojma ¹ta je to, osim da je neka vrsta anestezije :K

Sviðaju mi se one fore sa poraðanjem pod vodom :> Sad ima toliko nekih varijanti...

Sve u svemu, ne bojim se poroðaja. Mo¾da æu ga se bojati nakon prvog :K Ali iracionalno mi je pla¹iti se neèeg za ¹ta zna¹ da traje samo maaaali deliæ tvog ¾ivota, koliko god da boli i da je te¹ko - proðe relativno brzo... a proizvod toga je ne¹to jako lepo :happy:
(pod uslovom da sve proðe ok, naravno, ali ja nikad ne razmi¹ljam kako ne¹to neæe biti ok :>)

Enea

Bravo za tebe Maslachak, ali ja sam od onih kojima je bash, bash chuck norris frka..

Nego, mogucje da sam u mozgu nezrela pa zato..

Maslacak

Hahaha...èak noris frka :>
Èini mi se nekako da je strah veæi kad razmi¹lja¹ o tome unapred, nego kad do toga zaista doðe :wink:
Evo mnogo zanimljivog iskustva jedne ¾ene... pro¹la je kroz sve :K

http://www.gesundheitsinformation.de/patient-s-story.130.190.en.html (http://www.gesundheitsinformation.de/patient-s-story.130.190.en.html)

Sandra

Porodjaj definitivno nije nesto cega se treba bojati,kakav god da je kada vas to divno stvorenje pogleda momentalno sve zaboravljate.Garantovano!


Enea

... a do tada... zakljuchaj temu  :K
ne znam, vraticju se na razgovor za koju godinu ili ne..

znate li da je u Kini dozvoljeno imati samo jedno dete, a ako se rodi devojchica e onda moze i josh jedno  :hmm

philoserbiana

glasam za radjanje,ooooooo,daaaaa  :cvet
porodjaj-prirodnim putem...uz epidural ako je neophodno...carski rez-nuznost... :cvet

zerocool

ja sam bas juce pricala sa snajom koja je babica i objasnila mi je kako to izgleda, pa cak i kako kad bebi zapne rame moraju da ga lpme, mukica, a opet i carski rez nosi svoje komplikacije. Meni je frx jer sam se naslusala prica o tome koje sve posledice imaju majke jer nisu hteli odmah tokom porodjaja da krenu carski rez jer nisu platili doktoru. Zato cu da platim da muz bude pored mene, vise da mlati doktora ako se bude proseravao nego sto mi je frka sama.

jecapereca

Quote from: zerocool on 01-04-2008, 17:57:03
Zato cu da platim da muz bude pored mene, vise da mlati doktora ako se bude proseravao nego sto mi je frka sama.

:siza:
Strasna si!

Enea

#14
rodiæ, skapirala sam da si temu otvorilada bi diskutovali, no josh onomad mi je bilo chudno da je u forumu: vesti.

je li imash neshto lepo da nam kazesh, mici, m?  :smekerica:


( sinocj saznah da cje drugar postati tata, ja ne umem da vam kazem koliko sam hepi ^_^ )