Na fakultetu se obru¹io plafon

Started by Bred, 02-04-2008, 12:27:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92
Beograd -- Na Filozofskom fakultetu, juèe popodne oko 18 èasova, obru¹io se plafon u jednoj od uèionica, renoviranoj u oktobru pro¹le godine.

Obru¹avanje plafona na Filozofskom fakultetu (B92)

Dekanat fakulteta sumnja da se plafon obru¹io zbog nestruèno obavljenih radova i planira da tu¾i izvoðaèa radova ukoliko su te sumnje taène. Studenti, njih oko dvadeset pet, uspeli su da se sklone zahvaljujuæi upozorenju kolega koje su sedele na suprotnoj strani, isprièao je za B92 jedan oèevidac.

"Ja sam bio na suprotnoj strani od mesta dogaðaja, ali kolega koji je sedeo iza mene je upozorio dve koleginice koje su sedele taèno ispod mesta gde se sru¹io plafon da se sklone zato ¹to su stolice fiksirane", kazao je taj student.

On dodaje da je plafon u prvom trenutku napukao.

"Èim su se one sklonile zahvaljujuæi a¾urnosti tog kolege, plafon je potpuno poèeo da se ru¹i, da povlaèi ostali deo plafona", rekao je on.

Dekan Filozofskog fakulteta Aleksandar Kostiæ ka¾e da æe danas sazvati kolegijum fakulteta. On je pozvao i nadle¾ne inspekcije da obave uviðaj.

Kostiæ sumnja da su ¾ivoti studenata ugro¾eni zbog lo¹e izvedenih radova prilikom renoviranja.

"Golim okom se mo¾e utvrditi da je izvoðaè radova, blago reèeno, nesolidno odradio posao. Tu se radi o neodgovornosti koja je, mislim, za krivièno gonjenje pa æe fakultet preduzeti adekvatne korake. Zaustavili smo sve aktivnosti u tom delu fakulteta i neæe se nastaviti dok nekoliko komisija ne izda potvrdu da je taj deo fakulteta bezbedan", rekao je on.

Dekan Kostiæ je rekao da ne be¾i od odgovornosti i da æe se na predstojeæem savetu fakulteta i veæu fakulteta preispitati njegova odgovornost za ovaj dogaðaj.