Potrebni volonteri i za pesmu Evrovizije

Started by Bred, 17-04-2008, 12:39:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

M.Bulatoviæ |
Oni æe biti anga¾ovani u pres centru, u logistici, na poslovima akreditacije, protokolu, u informativnim centrima...
Preduzeæe „Univerzijada 2009” od pre nekoliko dana organizuje prijavljivanje i selekciju volontera za popularnu Pesmu Evrovizije. Tako su se organizatori dve najveæe predstojeæe manifestacije u Beogradu, Eurosong 2008. i Univerzijada 2009. godine, ujedinili da bi anga¾ovali mlade i srdaène ljude.

ATA©EI - Na¹a prestonica biæe domaæin dve velike manifestacije, koje æe u Beograd dovesti ceo svet. Na najlep¹i naèin biæe prezentovano ime Srbije, a veliku ulogu u tome da sve protekne u najboljem redu, imaæe upravo mnogobrojni volonteri.
Oni koji izraze ¾elju da volontiraju do¾iveæe nezaboravno iskustvo i biæe u prilici da ostvare kontakt sa delegacijama iz celog sveta. Svi oni proæi æe obuku o protokolu i bontonu i dobiti konkretna uputstva o poslovima koje æe obavljati u zanimljivim sektorima.
- ©to se Eurosonga tièe, volonteri æe biti biti potrebni veæ od 10. maja, a biæe anga¾ovani u pres centru, logistici, na poslovima akreditacija, protokolu, u informativnim centrima, doèeku gostiju i fanova, a radiæe i kao ata¹ei-domaæini koji æe biti glavna spona organizatora i delegacija - ka¾e za “24 sata” Damir ©tajner, ¹ef odseka za regrutovanje volontera.
Prijavljivanje za volontiranje na Eurosongu, koje æe biti veliki ispit pred Univerzijadu, poèelo je pre nekoliko dana i do sada ima vi¹e od 350 zainteresovanih, a cilj je da bude najmanje 1000 prijavljenih. Volonteri æe biti rasporeðeni na nekoliko lokacija na aerodromu “Nikola Tesla”, “Areni”, Centru “Sava” i u hotelima.
©to se Univerzijade tièe, prema reèima ©tajnera biæe potrebno oko 15 hiljada volontera, s obzirom na to da æe ona okupiti oko 12 hiljada uèesnika iz 170 zemalja. Volonteri æe biti anga¾ovani u 25 sektora, izmeðu ostalog u marketingu, ceremoniji zatvaranja i otvaranja, dodeli medalja i mnogim drugim. Za razliku od volontiranja na Univerzijadi, gde æe studenti u skladu sa odreðenim kriterijumima dobijati i ESPB bodove, to neæe biti sluèaj sa volontiranjem na Eurosongu.
Svi zainteresovani za volontiranje mogu da se prijave preko sajta www.universiade-belgrade2009.org ili www.eurovisionserbia.tv

24sata

dirigent

Kakav bre voluntarizam?? Plati pa klati . Moze da bude i simbolicna nadokanada , ali svaki rad (bar) nesto vredi. Dzabe moze u dobrotvorne svrhe.

pereca

E to se i ja pitam. Na sve strane pricaju kako cemo zgrnuti silnu lovu od Eurosonga, a ovamo traze volontere.
Daleko od toga da sam protiv volontiranja, naprotiv. Ali jedno je npr. Univerzijada, a sasvim drugo show-busines kakav je Eurosong.

darusaz

Stièe se iskustvo. Evo ja sam ¾ivi primer - volontirao sam pro¹le godine na EYOFu i sada æu ponovo na Eurosongu.

Bred

Da, a veorvatno je tako i u drugim zemljama.
Ipak je potrebno 15000 ljudi
:wink:

joe13

Quote from: dirigent on 21-04-2008, 11:17:57
Kakav bre voluntarizam?? Plati pa klati . Moze da bude i simbolicna nadokanada , ali svaki rad (bar) nesto vredi. Dzabe moze u dobrotvorne svrhe.
APSOLUTNO  se slazem,sramota je traziti od srpskih studenata i ostalih kategorija da volontiraju na manifestaciji za koju se od maja prosle godine prica kao visokoprofitabilnoj,za turizam, za RTS,za sam grad Beograd.Gde ce da odu tolike pare od naplacivanja prava prenosa Eurosonga od strane RTS-a drugim nacionalnim televizijama,a gde su reklame?Ovogodisnji Eurosong najavljuju kao najmasovniji do sada(mislim 43 zemlje ucesnice!).Jel se to stekaju pare za pozajmljivanje najskuplje tehnike,koju je inace RTS U OBAVEZI bio odavno da kupi,da bi prenos bio na nivou standarda Evrovizije?
Gde idu pare od pretplate ako je obecano da ce da idu u ove svrhe?
Ma, :F :batina :djavo

darusaz

Quote from: Bred on 22-04-2008, 11:29:32
Da, a veorvatno je tako i u drugim zemljama.
Ipak je potrebno 15000 ljudi
:wink:
За "Евровизију" треба око 1000 волонтера, али ће за Универзијаду требати читавих 15.000
Што би рекле драге колеге које су "проевропски оријентисане" односно ја ћу да парафразирам тај начин размишљања, а у принципу са овим се чак и ја слажем - волонтирање је тековина отвореног и демократског друштва и спада у европске вредности.  :wink:

Maslacak

Jedno su "dobroæudne" manifestacije tipa Univerzijade ili EYOFa, tu je volonterstvo divna stvar...
Evrovizija je ne¹to sasvim drugo.
To je visokoprofitna manifestacija, show-business kao ¹to je Pereca rekla, i tu je prièa o volonterima prilièno sme¹na :> Sam izgovor reèi "volonterstvo" i "Eurosong" u jednoj reèenici zvuèi kao ono ...piletu sise... zato su ljudi ovde i reagovali  .blah.

pereca

Upravo to sam htela da kazem.
Imam i ja itekako iskustva u volonterizmu i nemam nista protiv toga.
Ali posto je ovo "neverovatna prilika da svi zarade" kako se vec godinu dana istice po medijima, zar ne bi bilo lepo da se ti ljudi nagrade materijalno, kad ce svi da zarade, zasto ne bi i oni. Makar nesto simbolicno.

Eurosong i Univerzijada su potpuno razlicite stvari. U svakom smislu.
RTS nece da plati ni autorska prava, nece da plati radnu snagu... a ima budzet vise nego dovoljan za to.
Placam pretplatu za kanal koji ne gledam (smorise sa reprizama  :wall: ) , njih bas briga, nece ni da se potrude.
E vala, nemam entuzijazma jos i da im volontiram. Bar dok oni ne dobiju entuzijazam da od RTS-a naprave televiziju kakva treba da bude. Sve uslove imaju, ali izgleda da volje nema.

joe13

Bred

Volonteri su „ogledalo“ Srbije
Autor: Dragana Ðuriæ |
Volonteri „Eurosonga 2008“ su ti koje gosti prve susreæu i koji na posetioce ostavljaju najupeèatljiviji utisak. Za veæinu stranaca koji dolaze u Beograd ovo æe verovatno biti prva poseta Srbiji. Slika o na¹oj zemlji koja bude oti¹la u svet biæe ona koju vi budete pokazali - istakli su organizatori „Eurosonga 2008“ na prvom op¹tem treningu za volontere, koji ære biti ukljuèeni u organizacuiju ovog spektakla.

Oko 450 izabranih volontera koji su se prijavili za „Eurosong 2008“ veæ se upoznalo sa ukupnom organizacijom ove velike muzièke manifestacije, kao i svojom ulogom u njoj. Na prvom op¹tem treningu koji je odr¾an za sve u prostorijama „Sava centra“, tim lideri su im obja¹njavali koliko æe to biti odgovoran posao, s obzirom da je u pitanju izuzetno velika manifestacija, kojoj æe prisustvovati ljudi razlièitih shvatanja i navika iz celog sveta. Ipak, ni to nije obeshrabrilo mlade ljude koji jedva èekaju da „Eurosong“ poène.
- Znam da je velika odgovornost na nama, ali ne verujem da æe biti te¹ko. Sve nas je ovde dovela ¾elja da budemo deo spektakla i da se u najlep¹em svetlu prika¾emo pred svetom - uz sme¹ak ka¾e Ko¹tana ©o¹iæ (14), uèenica srednje Ugostiteljsko-turistièke ¹kole.
Organizatori prièaju da nisu oèekivali ovako veliko interesovanje. Biæe potrebno oko 1.000 mladih, a prijavilo se veæ 1.400.
- Oni koje ne pozovemo sada biæe uvr¹teni u na¹u bazu podataka za predstojeæe sportske dogaðaje. U toku ovog leta anga¾ovaæemo ih za tri svetska studentska prvenstva, u tekvondu, kajaku i kanuu, kao i za juniorsko prvenstvo u plivanju. Vi¹e od 10.000 zainteresovanih imaæe priliku da volontiraju na „Univerzijadi“ sledeæe godine - obja¹njava Nata¹a Jankoviæ, ¹ef odseka za trening i obuku volontera UB2009.
Naredne dve nedelje za biæe ispunjene intenzivnim treninzima, u okviru kojih æe volonterima biti poja¹njavanje specifiène du¾nosti unutar odreðenog sektora.

blic