Osmogodi¹nja devojèica dobila razvod

Started by Bred, 17-04-2008, 12:42:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Autor: Blic online / Foto: Dejli telegraf |

Sud u Jemenu dopustio je osmogodi¹njoj devojèici da se razvede od daleko starijeg supruga nakon dva i po meseca braka na koji je bila prisiljena, prenosi Dejli telegraf.

Nod¾ud Mohamed Ali: Sreæna sam
jer sad mogu da se vratim u ¹kolu
Devojèica Nod¾ud Mohamed Ali podnela je pro¹le nedelje ¾albu na sudu u Sani protiv svog oca koji ju je primorao da se uda za 20 godina starijeg mu¹karca.
"Sreæna sam ¹to sam se razvela jer sad mogu da se vratim u ¹kolu", rekla je devojèica.
Njen biv¹i mu¾, 28-godi¹nji Faez Ali Tameur rekao je da je devojèicu o¾enio uz saglasnost njenih roditelja, kao i da se nije protivio njenoj ¾elji za razvodom. Pred sudom je izjavio da je njihov brak "konzumiran" ali da je nije tukao kako tvrdi devojèica.
Devojèica ka¾e da je dogovor bio da posle potpisivanja braènog ugovora ostane u porodiènoj kuæi do svoje 18 godine. Meðutim, kako ona tvrdi, nedelju dana posle potpisivanja ugovora, otac i majka su je naterali da se preseli kod mu¾a. Njen otac se navodno pla¹io da bi neko mogao da je otme kao ¹to su pre nekoliko godina bile otete i njene dve starije sestre.
Advokat devojèice ka¾e da ovo nikako nije jedinstveni sluèaj, da veruje da postoje hiljade sliènih sluèajeva i da pojedine grupe graðana vr¹e pritisak na skup¹tinu da odredi 18 godina kao donju starosnu granicu za sklapanje braka.
Razvedena devojèica ka¾e da æe od sada ¾iveti kod ujaka i da oca ne ¾eli vi¹e da vidi.

blic

:face:

Al-Jasmina


AnaCrvena

taj retard je 'konzumirao' brak sa devojcucom od 8 godina?!uh...najezim se na ovakve price...

Darker

Bolje da je dobila razvod nego proliv...