Nikoliæ: Ideolo¹ki slo¾na vlada

Started by darusaz, 21-04-2008, 14:50:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

darusaz

Николић: Идеолошки сложна влада
Заменик председника СРС Томислав Николић изјавио да ће Србија после 11. маја најзад добити "идеолошки сложну и једину могућу владу радикала и ДСС".

Николић је рекао да је спреман да понуди Војиславу Коштуници да бира место премијера или већину министара у влади. "Волео бих, зато, да нико никога не уцењује. Први пут бисмо имали коректне и чисте односе у коалицији и то зато што је СРС члан те коалиције. Ова понуда ДСС је, у ствари, понуда Србији да коначно изађе из кризе", рекао је Николић у интервјуу Новостима.

На питање шта ће урадити ако ДСС одбије ту понуду, Николић је казао да он сам није битан као ни Коштуница, "јер га још нико није ни питао да ли он себе види на тој функцији", већ је све ствар договора.

"Србија у случају њиховог одбијања више не би била у стању да било шта нуди. Могуће је да је неко из ЕУ пре годину и по рекао Коштуници да ће они одустати од независности Косова и Метохије ако уђе у владу са ДС, иако је већ тада са њима био у дубоком сукобу. Али, сада су промењене околности. Коштуница има чисту ситуацију. Ако је на страни својих јавних ставова онда се уопште не поставља питање хоћемо ли правити владу", рекао је лидер радикала.

Он је рекао да је немогуће да Коштуница и Тадић "после свега што говоре један о другом опет саставе владу.

"Те политике су сада толико супротстављене да би било понижавајуће за Србију ако се опет саставе", рекао је Николић, истакавши да очекује да ће се СРС "подичити са најмање 100 мандата, или око 40 одсто гласова".

Одговарајући на питање шта ће бити ако Ђелић потпише Споразум о стабилизацији и придруживању ЕУ, он је казао да радикале не би обавезивало, јер је то споразум ДС, а Ђелић више није потпредседник владе и нема право да обавезује неку будућу владу својим одлукама.

"Тадић нас обмањује да ЕУ у том споразуму признаје да је Косово саставни део Србије, а они већ признали независност. Зато је ССП маркетиншки трик на којем ће они да таласају у кампањи", навео је Николић.

Он је казао да ако ЕУ не унесе одредбу у ССП да је Косово део Србије, "онда нема ништа од споразума, јер би тиме ЕУ јасно рекла да нас не жели", а на питање шта даље, Николић је рекао да су излаз Русија, Кина, Индија, арапски свет, Африка, Латинска Америка и чланице ЕУ које не признају независност Косова.

"То је пет шестина човечанства. Желимо да се потпуно отворимо према другим државама. Видећете како има доброг живота, инвестиција и привредне сарадње и са другим државама. Свесно смо осам година држани у изолацији јер нам је стално обећавана та ЕУ. Толико су нас довели у зависност од Брисела да ћемо бити изоловани од остатка света када ЕУ каже да са нама не жели да сарађује", рекао је Николић.

"Преузећемо одговорност"


СРС има снаге да преузме одговорност да испуни велика очекивања грађана и поведе Србију напред, изјавио је Томислав Николић на јучерашњем предизборном скупу СРС-а у Смедереву .

Он је грађанима поручио да је много људи незадовољно стањем у Србији и да многи очекују спас од Српске радикалне странке која је спремна "да ради дан и ноћ да би Србија кренула боље".

"Ја вас молим - запослите ви нас 11. маја, а ми ћемо запослити вас 12. маја", обећао је Николић.

Он је навео да грађани 11. маја на изборима одлучују о свом животу и да тада не смеју да имају никаквог важнијег посла од тога.

Николић је грађанима Смедерева поручио да ако им је добро и ако добро живе гласају на изборима за Тадића, Динкића, Ђелића, Чанка, али да, уколико лоше живе, уколико су сиромашни, на изборима подрже СРС.

"Нама треба само један мандат, само четири године да средимо ову српску кућу, која после тога никад више неће да се запрља", рекао је Николић.

Он је поновио да су ставови СРС-а о Косову и Европској унији одавно познати - Косово и Метохија је Србија, а са Европском унијом Србија може да разговара само уколико јој она каже да је Косово у њеном саставу.

Николић је казао да је за радикале "већа" тема лош живот грађана, велики број сиромашних, незапослених, лош живот пензионера и да грађани немају новца за лечење и школовање своје деце, наводећи да ту тему и Тадић и Коштуница избегавају.

Он је рекао да је Србији добро дошао сваки страни капитал, да ће СРС гарантовати сигурност сваке стране инвестиције, указујући да су претње изолацијом у случају победе СРС-а неосноване.

Николић је изјавио да је Србија отворена за све пријатеље на свету, али под условом да они не долазе да јој прете, да је уцењују и да јој бирају власт.

"Имамо шта да радимо и имамо са ким да радимо, видећете то после 11. маја", поручио је Николић грађанима, и навео да "газда радикала неће бити ни у Бриселу ни у Вашингтону ни у Москви, већ ће газда искључиво бити народ Србије, од кога ми тражимо и савет и снагу".

Потпредседник Српске радикалне странке Драган Тодоровић поручио је да Србија мора да заврши са онима који су је упропастили и да је Српске радикална странка једина снага у земљи која је у стању да промени власт и да покрене Србију на боље.

Функционерка СРС-а Наташа Јовановић рекла је да су већ осам година на власти лопови који су уништили и распродали земљу и навела да грађани Србије више не смеју да дозволе да "жути лопови, шифровани из Г17 и њихови привесци" више икада буду на власти.

"Српска радикална странка неће да буде на власти, већ ће да преузме одговорност за проблеме да би грађанима омогућила нормалан живот", поручила је Јовановићева.

На предизборном скупу у Смедереву прочитана је и порука лидера СРС-а и хашког оптуженика Војислава Шешеља, који је навео да су предстојећи парламентарни избори најзначајнији од свих досадашњих, јер се на њима, како је казао, одлучује о будућности и опстанку Србије и бољем животу грађана.

(преузето са сајта Б92)

Wlada

QuoteМогуће је да је неко из ЕУ пре годину и по рекао Коштуници да ће они одустати од независности Косова и Метохије ако уђе у владу са ДС

А он им јадник поверовао у својој патриотској величини и правдољубивости, а они га зликовци преварили, срам их било, људи без части, ђубрад, имају сто година а лажу и варају!

Quote"Преузећемо одговорност"

Можда... али за неке друге активности...
Неке које се тичу међуљудских и међународних односа.
Погађате?  :smekerica:

Masha

Quote
Он је казао да ако ЕУ не унесе одредбу у ССП да је Косово део Србије, "онда нема ништа од споразума, јер би тиме ЕУ јасно рекла да нас не жели", а на питање шта даље, Николић је рекао да су излаз Русија, Кина, Индија, арапски свет, Африка, Латинска Америка и чланице ЕУ које не признају независност Косова

Hhahahaha, pa da, ici cemo bosonogi sa palminim listovima umesto gaca. Oni su bar u plusu, imaju kamile, mi cemo da nastavimo da ih gledamo u zoo vrtu.

Quote"Нама треба само један мандат, само четири године да средимо ову српску кућу, која после тога никад више неће да се запрља", рекао је Николић.

Pa videli smo mi vec kako oni sredjuju ovu srpsku kucu..

Wlada

QuoteНиколић је рекао да су излаз Русија, Кина, Индија, арапски свет, Африка, Латинска Америка и чланице ЕУ које не признају независност Косова

А везу са тим земљама остварити како?
Телепортацијом робе и људи преко United Star Ship Enterprize?
Или оних пола милиона непријављених Кинеза копа тунеле од пустиње Такла Макан ("Уђеш не изађеш") до Београда?  :116:

wolfeitzckie

Ja mislim da ih se ovi sto se pozivaju na njih ( ne mislim na adonisa nego na grobara & co) takodje gade, a pozivaju se na njih iz cistih demagoskih razloga, iliti, ne volim ove kineze, al amere i EU mrzim mnogo vise, iliti, neprijatelj moga neprijatelja je moj prijatelj (sto je, naravno, logicki neispravno).

wolfeitzckie

Quote"Нама треба само један мандат, само четири године да средимо ову српску кућу, која после тога никад више неће да се запрља", рекао је Николић.


Ovde se lepo vidi ozbiljnost Tome NIkolica. Ko kaze da moze da sredi stvari u bilo kojoj zemlji sa problemima za 4 godine taj je demagog, lazov, zavodi narod praznim obecanjima...

darusaz

Не бих да вас прекидам, расправа јесте интересантна, али....  :OFF:

Даклем, и ти Wlado, и Ви Adonise, износите заиста сјајне податке, и немојте да ме схватите погрешно за мисао изнешену у претходном пасусу. Само наставите, чак ћу се и ја укључити, јер се спомињу Арапи дабоме. Али сачекајмо да се отвори посебна тема. Тј. да се ово све у њу пребаци.  :a

@Bradley: Издвоји постове на тему привредних односа Србије/СФРЈ и НР Кине у посебну тему "Односи Србије/СФРЈ и Кине", јер тема је интересантнта, али да не кваримо ову изборну тему која се ипак тиче само Србије.  :wink:

Masha

Darusaz, ova tema se svakako tice Srbije. I ako neko kaze da ce Srbija saradjivati sa africkim zemljama, azijskim zemljama, Kinom, onda je i to deo koji se tice ljudi koji u toj istoj Srbiji i zive. I ako se neko pita kako ce to Srbija saradjivati sa, recimo, Burkinom Faso i sta to ta ista Burkina Faso nama ima da ponudi, ne vidim da je to debeli offtopic. U svakom slucaju, ovaj forum nema moderatore pa tako i ti zivi zivot obicnog clana dok u moderatora ne budes imenovan.

dirigent

    Odnosi ne zavise od diplomatskih bilateralnih inicijativa , vec od konkretnih poteza privrednih subjekata. Diplomatski aranzamni olaksavaju samo birokratske  procedure za saradnju.
    Prema tome bitno je sta mi mozemo da izvezemo i kome to treba i ima li koga koji je sposoban da realizuje posao , a da ne ceka da mu drzava donese posao na tanjiru.
     Mislim da ima dovoljno zemalja sa kojima mozemo da ostvarimo ekonomsku saradnju na obostranu korist i van EU.
     Sigurno je da su nasi proizvodi konkurentniji u Burkini Faso nego recimo u Francuskoj. Ako kinezi kargo avionima mogu da salju svoju robu u sve delove sveta i izvoze na veliko , verovatno da je moguce trgovai sa svakim ko je zainteresovan.
      Srbija nije pod sankcijama i ima mogucnosti da bira sa kim e razvijati ekonomske odnose, samo je pitanje da li je nas prosecan preduzetnik dovoljno dalekovid i sposoban da pare i okrene.
       Mnogo puta se dogodilo da su sklopljeni bilateralni sporazumi sa drzavama o povlascenoj trgovini , a da su se pri tom delegacije privrednika u pratnji diplomata , samo kurtoazno islikali , i nakrkali  , a od sporazuma je ostao samo papir , koji nikad nije realizovan kroz neki stvarni dil.

darusaz

Quote from: dirigent on 21-04-2008, 18:56:41
    Odnosi ne zavise od diplomatskih bilateralnih inicijativa , vec od konkretnih poteza privrednih subjekata. Diplomatski aranzamni olaksavaju samo birokratske  procedure za saradnju.
    Prema tome bitno je sta mi mozemo da izvezemo i kome to treba i ima li koga koji je sposoban da realizuje posao , a da ne ceka da mu drzava donese posao na tanjiru.
     Mislim da ima dovoljno zemalja sa kojima mozemo da ostvarimo ekonomsku saradnju na obostranu korist i van EU.
     Sigurno je da su nasi proizvodi konkurentniji u Burkini Faso nego recimo u Francuskoj. Ako kinezi kargo avionima mogu da salju svoju robu u sve delove sveta i izvoze na veliko , verovatno da je moguce trgovai sa svakim ko je zainteresovan.
      Srbija nije pod sankcijama i ima mogucnosti da bira sa kim e razvijati ekonomske odnose, samo je pitanje da li je nas prosecan preduzetnik dovoljno dalekovid i sposoban da pare i okrene.
       Mnogo puta se dogodilo da su sklopljeni bilateralni sporazumi sa drzavama o povlascenoj trgovini , a da su se pri tom delegacije privrednika u pratnji diplomata , samo kurtoazno islikali , i nakrkali  , a od sporazuma je ostao samo papir , koji nikad nije realizovan kroz neki stvarni dil.
Aham.... evo i Tadija je i¹ao u Libiju jo¹ pre 4 godine i ni¹ta.... pompezno najavljivane inicijative na¹ih privrednika, pa èak i turistièkih radnika se ispostavi¹e jalovim. D¾aba ¹to je on hteo i ¹to je Gadafi hteo. Ali oni koji treba da "prave pare" nisu imali sluha do kraja. Ili ¾elje.  :wall:

Rokenrol

A znate li vi kakav mi sporazum imamo sa Rusima,sto se tice trgovine,kao niko u Evropi sto nema,pogotovo u ovom dijelu,pa to nikako ne koristimo...ali ne,mi cemo kao da izvezemo u Njemacku,ma daj.Treba mi jos da dostignemo taj nivo,nazalost,iako imamo veliki potencijal.Dotle smo dosli da mi,koji najvise imamo perspektive za poljoprivredu,uvozimo dosta hrane npr. iz Hrvatske...

lelemud

#11
Quote from: Rokenrol on 23-04-2008, 13:01:03
A znate li vi kakav mi sporazum imamo sa Rusima,sto se tice trgovine,kao niko u Evropi sto nema,pogotovo u ovom dijelu,pa to nikako ne koristimo...ali ne,mi cemo kao da izvezemo u Njemacku,ma daj.

Tacno, imamo najpovoljniji sporazum sa Rusijom i to je jako dobra stvar. Ali ne zato sto mozemo mi da izvozimo, jer nemamo ni dovoljnih proizvodnih kapaciteta a ni privlacnih proizvoda. Sustina onoga sto je dobro u ovom ugovoru jeste da mozemo da posluzimo kao veza izmedju ostatka Evrope i Rusije. Njima se mnogo vise isplati da otvore svoju proizvodnju u Srbiji i odavde izvoze direktno u Rusiju, po mnogo povoljnijim uslovima nego iz bilo koje druge zemlje Evrope. A onda bi od para stecenih tim investicijama i mi mogli da pokrenemo sopstvenu proizvodnju.
Zasto se ovo nije desilo?
Zato sto su na vlasti opcije koje osporavaju korist od priblizavanje EU, salju razne negativne poruke, pa se ova zemlja i dalje smatra nepovoljnom za ulaganje. Nestabilnost & all that jazz.
A sto se tice naseg izvoza u zemlje ostatka (citaj Treceg) sveta, to je glupost. S obzirom da su glavni izvozni artikli drzave Srbije sirovine, o njihovom izvozu u sve navedene zemlje nema govora. Nama je glavni spoljnotrgovinski partner EU (55% izvoza) upravo zato sto oni jedini imaju razvijenu privredu koja uvozi sirovine, a izvozi gotove proizvode. Zemlje sa kojima radikali & co spekulisu da cemo imati bujnu saradnju isto izvoze sirovine, kao i mi, pa razmislite koliko to ima perspektivu.
A o nekom izvozu znanja tek nema govora. Devedesete su pojele cetvrt miliona visokoobrazovanih tako da Srbija danas ima nekoliko puta manje fakultetski obrazovanih ljudi nego sto je potrebno da podmiri svoje potrebe. Vreme gradnje po Africi je davno proslo...

Wlada

Само да подсетимо са каквом заоставштином у библиотекама радикала се улази у коалицију са Коштуницом доктор Војиславом:



др Војислав Шешељ - "Политички ортаклук курве Дел Понте и курве дел Коштунице"

Али патриоте су сећања далекосежног... То је ипак било тако давно.
Коштуница је у међувремену престао да се курва, па је зрео за удају...
А Тома ће у име Косова и Метохије дозволити да му жена буде главна у кући, коју ће заједно да среде :116: