Usvojene kvote za upis brucosa sk 2008/09.god

Started by Bred, 14-05-2008, 13:15:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Beograd -- Konkurs za upis bruco¹a kasni jer Vlada jo¹ nije usvojila odluku o ovogodi¹njim kvotama, izjavio je rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovaèeviæ.

Po proceduri, konkurs treba da se raspi¹e pet meseci pre poèetka nastave, a zatim Ministarstvo prosvete raspisuje objedinjeni konkurs za upis na osnovne studije na svim dr¾avnim fakultetima u Republici, rekao je Kovaèeviæ.

"Ne znam za¹to kasni konkurs, cela procedura je zavr¹ena ¹to se tièe nivoa univerziteta, Senata, Ministarstva prosvete. Ministarstvo je uputilo Vladi koja treba da 'aminuje', verovatno su izbori poremetili proces. Nadam se da æe u èetvrtak Vlada doneti tu odluku", ka¾e Kovaèeviæ.

Kovaèeviæ ka¾e da su vanredni izbori jedini moguæi razlog ¹to Vlada nije usvojila kvote, po¹to je predlo¾eno da se ove godine upi¹e pribli¾no isti broj studenata kao i pro¹le.

"Razlike su minorne u odnosu na pro¹lu godinu, negde su malo poveæane, a negde smanjene, u principu je isti broj studenata, ista su bud¾etska sredstva", ka¾e Kovaèeviæ.

Konkurse, za master i doktorske studije, raspisuju fakulteti, rekao je Kovaèeviæ i podsetio da je predlog beogradskog univerziteta da se ove godine na 31 fakultet u Beogradu upi¹e ne¹to vi¹e od 15.000 bruco¹a.

Prema dosada¹njim konkursnim pravilima, kandidati se prijavljuju krajem juna, prijemni se odr¾avaju poèetkom jula, a potom je oko 10. jula i sam upis.

Biæe upisano ne¹to vi¹e od 9.000 "bud¾etskih" studenata.

b92



:news:
...nastavak sa nalsovne.
Kvote za upis brucosa za skolsku 2008/09.god.








http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=41646

Bla_bla_blaaaa

a sto se ovo 5x ponavlja?ili je moj net prolupao? :roll:

Bred


GraciousRuler

Samo da priupitam: da li se ista zna za Novi Sad? Ja nameravam tu da upisem farmaciju, a nikako da se dobije nesto zvanicno koliko ce primati studenata.  :H

Bred

Mislim da se za to jos ne zna jer o kvotama za Ns odlucuje Pokrajinski sekretar za obrazovanje , tkao nekako ...  :wink:

GraciousRuler

Da, znam to. GAH!  :wall:
Hvala u svakom slucaju.