Eurosong 2008

Started by Bred, 17-05-2008, 12:44:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Legende i senzacije na Kalemegdanu

Grmljavina bubnjeva, eksplozija boja na narodnim no¹njama azerbejd¾anskih igraèa i vatreni obruèi, po¾eleli su dobrodo¹licu svima koji su odluèili da petak veèe provedu na Kalemegdanu.

Koncert "Legende i senzacije" na kojem su nastupili pobednici, ali i gubitnici, prethodnih Eurosong takmièenja, zagolicao je èula hiljade posetilaca, taèno pred poèetak ovogodi¹njeg festivala "lakih nota" .

Veèe dru¾enja sa "senzacionalnim legendama" poèelo je, kako drugaèije, nego uz devojku koja je zaslu¾na za gu¾vu u Beogradu poslednjih dana, mladu pevaèicu koja je naterala svet da peva sa Srbijom, Marijom ©erifoviæ.

Kalemegdanom se tada prolomio zvuk "Molitve" koju je nekoliko hiljada ljudi otpevalo jednoglasno. "Nisam anðeo", "Ne voli¹ je znam" a potom je Laka "si¹ao sa èardaka".
[youtube=425,350]cECwfCuZIuc[/youtube]
Apsolutni favorit publike zajedno sa Mirelom, jo¹ jednom je isprièao evolucijsku prièu i naterao ljude da ðuskaju. Posle Lakinog zagrevanja, Beograd je toplo doèekao, taènije poludeo za predstavnicom Slovenije Rebekom Dremelj i njenom pesmom "Heavy weather".

Posle puno vrckanja uz Rebekin brzi ritam do¹ao je red i na suze...

Voditelj ovogodi¹njeg Eurosonga i pevaè kojem je za dlaku izmakla pobeda 2004. godine ®eljko Joksimoviæ, uspeo je da pesmom "Moja devojka" rasplaèe nekoliko tinejd¾erki.

Note pesama "Zovi me" i "Lud i ponosan" su, kao i devojaèke suze, klizile pored Neboj¹ine kule, sve do pesme koju je kompozitor ovogodi¹njeg "Ora" pevao u Istambulu, i koja je Srbiju uspela da posle du¾eg vremena vrati na mapu ovog festivala, "Lane moje".

"Good evening Belgrade. Znajte da æe najbolji i najlep¹i Eurosong biti ovaj kojem smo mi domaæini".

Posle ®eljka, nastupila je Ruslana koja je publici poklonila pravi mini koncert sa odliènim koreografijama i kostimima njenih igraèa, ali i koja je odluèila da jednu svoju baladu posveti "nekome posebnom"

"Bio je moj prijatelj. Upoznala sam ga ba¹ na Eurosongu. Iako nije meðu nama, ¾ivi u mom srcu. Volela bih da mo¾e da nas vidi sad. To¹e, ovo je za tebe!", rekla je pevaèica a potom zapevala "I still feel you're near", dok u se na velikim ekranima smenjivali snimci To¹eta Proeskog.

Pesma "Wild dances" oznaèila je kraj Ruslaninog nastupa, i najavila "viziju u crvenom", kontroverznu divu Danu International, izraelsku pobednicu iz 1998. godine i damu zaslu¾nu za ovogodi¹nju kompoziciju Boaza Maude "Keilu Kan".

Nakon nje, publika je mogla da pogleda i poslu¹a kako ðavo i anðeo pevaju zajedno... i odlièno zvuèe. Azerbejd¾an, zemlja koja po prvi put uèestvuje na Eurosongu, poslala je Elnura i Samira da je pesmom "Day after day" predstavljaju u Beogradskoj areni.

Zahvaljujuæi njihovom neobiènom performansu i dobroj pesmi, "Anðeo" i "Ðavo" na¹li su se meðu favoritima ovogodi¹nje muzièke manifestacije, tik iza Dime Bilana i na¹e Jelene.

Eurosong je za nekoliko hiljada ljudi na Kalemegdanu veæ poèeo. Ostalo je jo¹ malo vremena do mnogo veæe gu¾ve ispred Arene, a dok èekate, izaberite neku od ove 43 kompozicije i pevu¹ite je!

(MONDO - Dragana Toma¹eviæ)

Azejrbejdzanci su stvarno bili dobri.
Fakat je da svi veoma mnogo polazu na scenski nastup.
Rusi vaze za favorite koliko sam citao, a mi smo odmah iza njih.

[youtube=425,350]hsuKgzGC40g8[/youtube]

Bla_bla_blaaaa

E a zanima me da li je neka zemlja obradila svoju pesmu na srpskom(mislim sem ovih u nasem okruzenju)?

Bred

Za to nisam cuo.
Cak je i Slovenija juce pevala na engleskom.

Bla_bla_blaaaa

Izgleda da se samo mi to ulizujemo... :hm

Mislim da ce Makedonija pevati na srpskom :)

al opet sto neki stranac nije otpevao na srpskom(ne mora za takmicenje nego ovako...)

Bred

verovatno im je tezak za ucenje
:wink: :K

takodje dana internacionale je imala extra nastup

[youtube=425,350]zeG24BRqHKE[/youtube]

Takodje, Slovenka je preslatka.

:)):

darusaz

Mislim da se Izraelka zove "Dana Interne¹nl".  :K

Bla_bla_blaaaa

procitah u blicu da su sinoc na generalnoj probi Jovana i Zeljko izgledali malo neuvezbano :roll:

i imali su neke probleme sa tonom i slikom :roll:

bas da vidimo na sta ce ovo veceras da lici :roll: :1

philoserbiana

spekulacije,spekulacije... :run
:Z

Bred

Prvo polufinale „Evrovizije“

Ðokoviæ peva sa Joksimoviæem
Autor: S. Jovanoviæ |

U „Beogradskoj areni“ juèe je obavljena i prva generalna proba prve polufinalne veèeri „Evrosonga“. Na sceni se sve odvijalo upravo onako kako æe i televizijski gledaoci imati priliku da vide veèeras, u 21 èas, u direktnom prenosu na RTS-u, te su uèesnici, voditelji, kao i specijalni gosti programa bili u svojim sveèanim toaletama. Na probi nije ba¹ sve funkcionisalo kako treba - bilo je problema sa zvukom i video-snimcima, a i Jovani i ®eljku æe dobro doæi jo¹ nekoliko dana da se uigraju...

Prva generalna proba prvog polufinala je poèela instrumentalnom verzijom „Molitve“, na koju se nadovezuje deèji hor sa pesmicom o Beogradu. Nakon toga poèinje vatromet, deca silaze sa bine, a na scenu se penje trubaèki ansambl Srbije i KUD „Kolo“. Oni zajedno izvode velike hitove sa prethodnih takmièenja, a trubaèke verzije numera „Volare“ i „Waterloo“ su odu¹evile malobrojnu publiku u „Beogradskoj areni“.
Zatim na scenu izlaze voditelji Jovana Jankoviæ i ®eljko Joksimoviæ, koji su, buduæi da im je ovo bila prva prava proba, imali tremu i izgledali pomalo neuve¾bano.
Na bini su se redom pojavili predstavnici prvih ¹est zemalja koje æe nastupiti u polufinalu, a zatim je usledila pauza u kojoj se publici video-porukom obraæa Ana Ivanoviæ, koja prièa za¹to je Beograd jedinstven.
Nakon manjih tehnièkih problema (sa tonom i snimkom), proba je nastavljena, a najveæe ovacije u avetinjski praznoj „Areni“ (u hali je, osim mnogobrojnih novinara bilo i oko 300 ljudi sa kupljenim kartama), prema oèekivanju su dobili predstavnici Rusije i Grèke, ali i Laka, predstavnik Bosne i Hercegovine, koji je veæ stekao mnogo fanova. Poljakinja Ajsis D¾i je blistala na sceni u haljini prekrivenoj „svarovski“ kristalima, Estonci su mahali zastavom Srbije, a Finci su publiku propisno zagrejali moænom pirotehnikom... Posle grèke pevaèice Kalomire, koja je nastupala poslednja, voditelji su pozvali Novaka Ðokoviæa na scenu, kojeg je na juèera¹njoj probi „menjao“ Ivica Klemenc, koji je, simulirajuæi bacanje teniske loptice u publiku, najavio poèetak glasanja. Predviðeno je da danas, u prenosu prvog polufinala, Ðokoviæ, pre nego ¹to najavi glasanje, zapeva sa Joksimoviæem pesmicu „Beograde, Beograde...“.

:news:
Prvo polufinale za pesmu Evrovizije
| Izvor: B92
Beograd -- Posle prvog polufinala, koje je sinoæ zavr¹eno u beogradskoj Areni, poznato je prvih 10 finalista na takmièenju za pesmu Evrovizije.

Glasovima publike i ¾irija, 24. maja ponovo æe nastupati predstavnici Grèke, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Finske, Rusije, Izraela, Azerbejd¾ana, Jermenije, Poljske i Norve¹ke. Oni æe nastupiti zajedno sa jo¹ 10 predstavnika koji budu izabrani u drugom polufinalu, 22. maja, kao i pet pesama koje su se direktno plasirale.

To su pesme predstavnika Velike Britanije, Francuske, Nemaèke, ©panije i Srbije.

Takmièenje prate medijske kuæe 43 zemlje uèesnice, a prenosi se i u Americi i Australiji, a oko 2.500 domaæih i stranih novinara akreditovano je za praæenje tog muzièkog dogaðaja, koji se ove godine odr¾ava u Beogradu.

mina-L

ja sinoc,nazalost,nisam gledala,kao su vodili Zeljko i Jovana?!

Bred

Nisu bili losi, Zeljko mi je nesto bio drven ali ok...
Bas sam se iznenadio sto onaj curan nije prosao, cak  su i kladionici omanule u prognozi.
Bosna, Azerbejdzan i Slovenija su imali bolje nastupe na Kalisu, cini mi se ...
Finska-kopija Lordi-a

Bla_bla_blaaaa

Ko je curan?

Meni je ok bilo sve...Malo mi bzv sto onaj sto prevodi melje, pa Jovanu i Zeljka uopste ne cuh...

Super su mi rusi  :happy:

Veceras nije drugo polufinale?!

Bred

jeste.

Izvor: PRESS
KO TO TAMO PEVA?

Veèeras drugo polufinale „Evrovizije", glavni favoriti Ukrajina, ©vedska i Bugarska

Sjajnija od kristala, pitkija i od „Pilsa"... Èehinja Tereza Kerndlova

Drugo polufinale takmièenja „Pesma Evrovizije", na kome æe nastupiti predstavnici 19 zemalja, biæe odr¾ano veèeras u „Beogradskoj areni". Takmièenje æe otvoriti predstavnici Islanda, a potom æe nastupiti izvoðaèi iz ©vedske, Turske, Ukrajine, Litvanije, Albanije, ©vajcarske, Èe¹ke, Belorusije, Letonije, Hrvatske, Bugarske, Danske, Gruzije, Maðarske, Malte, Kipra, Makedonije i Portugala.

Duboki dekolte u dubokoj zoni... Bugarka Joana, „Deep Zone"

Deset najboljih kompozicija prema odluci ¾irija i publike iz zemalja uèesnika drugog polufinala plasiraæe se u finale 24. maja, gde se veæ nalaze pet direktnih finalista i 10 novoizabranih finalista iz prvog polufinala.

U glasanju, koje æe otvoriti prva pobednica „Evrovizije" Lis Asia, uèestvovaæe i publika i ¾iri Velike Britanije, Francuske i Srbije. Tokom prebrojavanja glasova publika æe u¾ivati u delu baleta „Ko to tamo peva" Narodnog pozori¹ta u Beogradu, a planirano je da nastupi i Kostantin Kostjukov.

©vedski akcioni... ©arlot Pereli

Tema drugog polufinala biæe „Srbija za poèetnike", kojom æe se Evropi predstaviti stanovnici na¹e zemlje i njihov mentalitet. Drugom polufinalu prethodiæe tri generalne probe.

(A. R.)

Jelenin nastup sa I probe
[youtube=425,350]u4qvPAN0pXg[/youtube]

Ako ce ovakav nastup da bude i u finalu ... :face:
:hm :nene:

--
Ove tri gore nabrojane pesme su stvarno ok, sad ih preslusah.
:wink:

darusaz

Rusija je favorit po kladionicama. A zatim Ukrajina, pa Grèka i onda mi.

Bla_bla_blaaaa

Pa naravno da su male sanse da opet pobedimo...Ja sam za rusiju :happy:...mada volela bih da opet pobedimo...ali :hm