Tukli devojèicu i terali je da jede travu

Started by Bred, 17-05-2008, 13:22:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: ®.B. i M.L. |

NOVI SAD - Devojèice i deèaci sedmog i osmog razreda O© „ Sonja Marinkoviæ“ iz novosadskog naselja Grbavica poèetkom ove nedelje su nedaleko od ¹kole tukli uèenicu osmog razreda i naterali je da jede travu, a zlostavljanje su snimali kamerom mobilnog telefona.

Snimak nasilja postavljen je na internet portalu „Jutjub“, a nadle¾ni u ¹koli ka¾u da su istog dana obave¹teni o tome ¹ta se desilo i da su omah pokrenuli disciplinski postupak protiv svih uèesnika. Na snimku se vide kako tri devojke, u dru¹tvu osam deèaka, skoro deset minuta tuku i poni¾avaju devojèicu. Sve je dogaðalo na krovu atomskog skloni¹ta, udaljenom oko dvesta metara od ¹kole.
U prvom trenutku devojèica sedi na zidiæu dok je nasilnice ¹amaraju i ¹utiraju. One se pred njom dogovaraju ¹ta æe da joj rade, a deèaci navijaju i snimaju mobilnim telefonima. Zvuk na snimku je lo¹, ali se mo¾e razaznati da je maltretiraju jer se navodno suprostavila, kao i zato ¹to je iz drugog dela grada.
Devojèica obuèeno u crveno u jednom trenutku predlo¾e da zlostavljana devojèica jede travu, ¹to æe i uslediti kada joj zadaju vi¹e udaraca u glavu. Deèaci i devojèice koji su navijaèki posmatrali maltretiranje uzvikivali su: „ Bolje da je o¹i¹amo na æelavo“, „Zapalite je“, „Neka nabija glavu o pesnicu“, „Daj da je bacimo u kontejner“...
Nasilnici su potom, uz ¹amare i ¹utiranje, nastavili da se dogovaraju ¹ta æe dalje da joj rade, ali æe deèaci predlo¾iti da se sve re¹i tuèom „jedan na jedan“. Oni su od zlostavljane devojèice tra¾ili da odabere sa kojom æe se devojèicom koje su je malterirale potuæi. U kratkoj tuèi nesreæna devojèica je dobila jo¹ mnogo udaraca, a ¹utiranje su prekinuli deèaci uz povike da je dobila svoje i da je sada puste kuæi. Dok je devojèica be¾ala od napadaèa, jedna od njih je zapretila „ da æe je sledeæi put polomiti“.
Pomoènik direktora Dragica Mura¾iæ ka¾e da snimak nisu odmah videli, ali da su o fizièkom i psihièkom zlostavljanju njihove uèenice èuli od drugih uèenika.
- Identifikovali smo uèesnike i protiv njih je veæ pokrenut disciplinski postupak. Roditelji su, takoðe, obave¹teni i bili su pozvani na razgovor. Uèenici æe biti ka¾njeni u skladu sa zakonom - ka¾e Dragica Mura¾iæ.
Pomoænica direktora ka¾e da pred ovakvim stvarima neæe zatvarati oèi jer su slièan incident imali i pro¹le godine.
- Nadamo se da æe na¹a reakcija i pokretanje postupka spreèiti da se ovako ne¹to ponovi - prièa pomoènik direktora.
O incidentu je obave¹tena novosadska policija, a odsek maloletnièke delinkvencije æe posle istrage odluèiti da li æe pokrenutu postupak protiv maloletnih nasilnika.

blic

dirigent

Sta li ce biti za jos 20-tak godina??

       

pig_am_am

ja bih te devojcice sto su to uradile ubila od batina.

zerocool

Culi ste za one devojcice sa Floride, kazu da mogu da dobiju dozivotnu. Kod nas su deca toliko izgubila sistem vrednosti i sve mere preko novca, popularnosti.
Ja bih tukla roditelje koji kupuju deci mobilne i sve sto pozele i sa sve decom bi ih u robiju pa da se opamete. Cinjenica je da je njihov mozak u rangu misjeg, pa kao sto mis reaguje na struju, tako i njima treba slicna kazna, pa nek se opamete, a ako se to ne uradi, ko kaze da nece one ili neko drugi , uraditi to opet. Pa, zar nije skoro bila slicna prica, ali jos ozbiljnija u Subotici valjda i niko nije kaznjen

irena

Culi ste sigurno, samo sto ne vidim da je otvorena tema, za slicnu pricu u Pirotu, samo sto je tamo bilo i seksualnog zlostavljanja (3-4 devojcice(!!!!), maltretirale jednu), a nesrecnicu je spasao neki klinac koga cu ove cetiri degenke zvale da se izivljava zajedno sa njima!!!!
Poenta je da postajemo, ako vec nismo, jako bolesno drustvo. Svaki dan cujes ili procitas o novom ubistvu, masovnom ubistvu, porodicnom nasilju, izivljavanju i maltretiranju (sto psihickom, sto fizickom, sto seksualnom). U ljudima je previse zla i agresije, a uz disfunkcionalnu porodicu i uticaj okoline deca izrastaju u kretene.
I ne treba da se podigne ovolika medijska prasina, nego deset puta veca i da se svaki dan javnost putem svih mogucih medija podseca na svaki pojedinacni slucaj  i tako sve dok pravda ne bude zadovoljena... A krajnji ishod treba da bude drakonska mera. Pa kada njih deset dobije debelo po usima, da vidim ko ce se sledeci usuditi da na ovaj i slicne nacine leci svoje frustracije i "oslobadja se" negativne energije.
Dok ne pocnemo tako da razapinjemo ovakve monstrume, bojim se da cemo sve cesce  slusati i ovakvim stvarima.

Darker

Daj link ka you tube-u!!!!

Kakvi ste retardi, pa to ni¹ta nije novo, samo deca danas imaju mobilne telefone :K

Bilo je i gorih stvari, devedesetih npr,. samo ¹to niko za to nije znao jerbo, zaboga, nije bilo snimano mobilnim...

irena

Kad sam ja isla u osnovnu, a davno bese, tukli su se i decaci i devojcice. Iskreno, za ovakva izivljavnja sa jedenjem trave, sexualnim maltretiranjem i sl. nisam cula. Potuku se klinci, ok, desava se, ali izivljavanje je vec patologija.
A da sve to snimis mobilnim i plasiras na youtube... E, to je za mene tek bolestina koja zasluzuje najgoru mogucu kaznu!

zerocool

pa resice se ta situacija, ali sto se tice tih devojcica bolje da idu u aps, jer u protivnom ce ih sigurno neko negde sacekati. Jeste Bozje prastati, ali u takvoj situaciji verujem da mnogi ne misle tako

Darker

A ¹ta misli¹ gde su videli i èuli za to? Pa na tv-u, you-tubetu i slièno... PA u americi su odavno hit klipovi, gde klinac snima drugog klinca kako dolazi nekom sluèajnom prolazniku i npr. zvekne ga ciglom u vugla...
Super je fora :igra:
A gde je neki junak iz skora¹njeg rata video da se odseèenoj glavi zabijaju ekseri u lobanju? Imaju ljudi ma¹te, aj sad...

irena

Da ti pravo kazem, kad vec nemamo regulisan zakon i bolje da ih neko negde saceka i podeli im koju vaspitno-popravnu. Jer, ocigledno da se one ne kaju niti kapiraju svojim zakrzljalim mozgovima sta su u stvari uradile.
Jer, da je bilo kajanja, snimanja ne bi bilo, a kamoli postavljanja snimka na internetu, sto implicira da zasluzuju najgoru mogucu osudu!

zerocool

pa hoces da kazes da je mladja generacija mastovitija, ja bih pre rekla zaludnija. Sve bih ja to na radnu akciju, pa nek nose kamenje, nek se udaraju u glavu, ali ce bar neko od toga da ima korist

Darker

E to ti je, draga moja, skroz taèno... Ma kakvo crno kajanje, zaboga?
Ste gledali Vidimo se u èitulji? Poèinje tako ¹to opisuju prvi organizovani kriminalni zloèin 90-ih, pri kome je stradalo (surovo likvidirano) 13-ogodi¹nje dete... KAd su ga pitali, pa za¹to dete? odgovor je bio: ¹ta me libo tuki-¹to nije bio u ¹koli, ¹ta æe koji moj kuæi?
Do koske, brate...

zerocool

ja da sam tako nesto radila nekom, mene bi moji tukli ciglom u glavu. Nema te normalne roditeljske ljubavi koja bi to istolerisala.
Malo off, ali kod buraza na ispracaju, mom rodjenom bratu je ortak od tog buraza ukrao ribok patike, a tad su one bile pojam patika. Moj stric je tog brata tukao sajlom od kombajna. Ne pitajte zasto se izuvao i odakle kombajn :K

irena

Ja upravo zato i kazem da bi sve trebalo regulisati najjacim mogucim medijskim pritiscima.
A za to dete od 13-godina... Bese Pohorska ili nesto drugo, ne mogu tacno da se setim... kao sto se ne secam sta je bilo sa likovima koji su to uradili. Dobili dozivotnu ili sta? Sta je bilo sa monstrumom koji je letos iskasapio dete i ujaka u Indjiji ili Pazovi?
Zasto se sve price zavrsavaju na cudu od tri dana? Zasto se o tome javno ne govori sve dok slucaj ne dobije epilog? Zasto se javnost ne podseca?
Najlakse je reci, jbga, videla deca na tv-u, internetu.... A sta KONKRETNO radimo da se to prekine?

zerocool

treba tuci decu, preventive radi, pa posle uvesti hronicnu terapiju zatvaranja u kucu i oduzimanja svih dzidzabidza, pa u manastir