Slava ubicama

Started by lelemud, 22-05-2008, 12:42:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

lelemud

Izvor: B92, Beta

Hag, Beograd -- Vojislav ©e¹elj izjavio je u Hagu da Zvezdan Jovanoviæ, osuðeni ubica premijera Srbije Zorana Ðinðiæa, zaslu¾uje "slavu Gavrila Principa u srpskoj istoriji".

Vojislav ©e¹elj:

"Ja verujem da je Zvezdan Jovanoviæ la¾no optu¾en, a da nije - u¾ivao bi slavu Gavrila Principa u srpskoj istoriji", rekao je lider Srpske radikalne stranke tokom unakrsnog ispitivanja svedoka optu¾be Asima Aliæa pred Ha¹kim tribunalom. Prvostepeni sud u Beogradu osudio je Jovanoviæa na 40 godina zatvora zbog ubistva Ðinðiæa.

Tribunal sudi ©e¹elju po optu¾nici za zloèine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH u periodu 1991-93.

©e¹elj je sugerisao da je svedok Aliæ lagao kada je tvrdio da je Zvezdan Jovanoviæ bio jedan od èetvorice srpskih paravojnika koje je, kao zamenik ¹efa policije u Zvorniku, ispitivao nakon ¹to su uhap¹eni poèetkom aprila 1992, dan pre napada srpskih snaga na grad.

Predmet sa ¾albama na presudu Miloradu Ulemeku i Zvezdanu Jovanoviæu za ubistvo premijera Zorana Ðinðiæa nalazi se u Vrhovnom sudu Srbije, o èemu mo¾ete èitati u posebnoj vesti.

www.b92.net


P. S.

Insistiram da svi oni naklonjeni politici "vojvode" i njegovim drugarima ratnim psima, pardon, profiterima, pogledaju veceras u 21 na B92 emisiju "B92 istrazuje". Siguran sam da ce malo otreznjenja prijati!

Darker

©e¹elj je samo dovoljno lud i ima muda da ka¾e ono ¹to cela koalicija DSS-NS-SRS, pa i SPS misli :roll:

Bred

Otreznjenje ce svakako prijati na obe strane ...
:wink:

darusaz

Quote from: Darker on 22-05-2008, 18:24:19
©e¹elj je samo dovoljno lud i ima muda da ka¾e ono ¹to cela koalicija DSS-NS-SRS, pa i SPS misli :roll:

:pljes:  :happy:  :a
То је Воја. Воја Шешељ.

lelemud


Mislim da bi trebalo da razmislis o svojim moralnim nacelima i covecnosti uopste kada mozes da se divis ovakvim izjavama.

dirigent

Ne slazem se sa Seseljevom izjavom, jer to treba da posvedoce neki neutralni , a ne on jer je pristrasan.

       Mada cinjenice na nekim drugim licnostima iz ne tako davne proslosti svedoce da su Tita pljuvali od sredine osamdesetih najjstrasnije. Sada kada se vidi koliko je vodjenje politike na ovim prostorima slozeno i puno unakrsnih interesa , ljudi vide da je bio veliki drzavnik , sta god cinio lose ili dobro.

       Misljenja se menjaju kako vreme prolazi , ali mislim da Djiki ostaje simbol Srbije jednog ovog i naprednog politickog misljenja , i onda i danas i ubuduce. Njega nisu voleli, ali mislim kako vreme ide da ce se njegova vrednost sve vise spominjati.
       Njegov uticaj ostaje , jer je pomerio pravila politicke igre sa demagogije na kreativnos i delanje.
       Kad se Seselj vrati videce da se Srbija promenila , pa ce i morati da koriguje svoj recnik i bacanje parola.

lelemud

Quote from: dirigent on 23-05-2008, 20:55:40

to treba da posvedoce neki neutralni , a ne on jer je pristrasan


Oprosti, ali o cemu ti govoris? Ko moze da posvedoci o ubistvu, da li je opravdano, da li treba da bude slavljeno, da li ubice treba da postanu heroji? Kakva pristrasnost, pa ako je neko iole covek osudice ubistvo drugog ljudskog bica. Ovde neko ocigledno sebe postavlja u ulogu Boga. Ubijen je nenaoruzan, povredjen, nevin covek. Pa i da je radio to za sta ga optuzuju nije zasluzio da ga ubiju. Pogotovu ne jedan stvor, nikako covek, koji u svom zivotu nije gledao koga ubija, koga kolje, cije kuce i sela pali, kome prodaje oruzje samo da bi se obogatio i stekao moc i mogao da ispunjava sve svoje sadisticke fantazije. To prevazilazi cak i bolest.
Jos kontradiktornije je navodno visoko misljenje o Djindjicu obloziti potpunim odsustvom osude njegovog ubistva. Zaista neukusno.

Seselj se ovde nikada nece vratiti, i izuzetno mi je drago zbog toga. Mada priznajem da bih mnogo vise voleo da trune u nekoj smrdljivoj samici u nasim raspalim zatvorima nego sto vreme provodi u prilicno dobrim uslovima u Holandiji, s obzirom na snagu koju sile sa kojima je pljackao i unistavao po ratistima i po Srbiji i dan danas imaju ovde, mnogo je bolje sto je tamo.

Darker

Upravo ¹e¹eljeva izjava je politièka pozadina ubistva, i mislim da je pravosudnim organima time bitno olak¹an posao, svaka mu èast :pljes: :pljes:
DSS svojom koalicijom sa radikalima, takoðe baca zanimljivo svetlo na politièku pozadinu ubistva...

dirigent

Lelemude, Seseljeva izjava je politicko bacanje parola .

       Ne mislim da ima ikakve veze sa Djindjicem , jedino jeftina i neukusna reklama kakvoj je on sklon. Tamo u tribunalu nek prica sta hoce , ovde takve stvari vise ne prolaze...

lijepa bosanka

Šešelj je,nažalost,jedan od primera kako je to biti rob svoje inteligencije!!! :ohwell:
Tako mala granica je izmađu genijalnosti i ludila.. :ohwell:

i ovo mu je najmanje trebalo sada..

joe13

On je tu granicu presao od kad se rodio :smekerica:

Darker

E, reci koje pare bi Ha¹ki tribunal zaradio na reklame, da se kojim sluèajem pretvori u rijaliti ¹ou?

lelemud


  Ovo da je rob svoje inteligencije zvuci kao da bi bio neka dobrica samo da je malo manje pametan. Zanimljivo je ovo podsvesno divljenje i pravdanje coveku cije je ponasanje meka za sve licnosti autoritarnog tipa.
Nije on lud, on je iskonski zao.