Madona na Jazu 25. septembra

Started by Bred, 27-05-2008, 14:23:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Autor: A. Novakoviæ | 24.05.2008 - 06:37

Najkontroverznija pevaèica na svetu, kraljica popa Madona, kako „Blic“ ekskluzivno saznaje, 25. septembra nastupiæe u Beogradu! Slavna pevaèica æe pevati na U¹æu, a prema nezvaniènim informacijama, koncert organizuje „State of Exit“, u kojem juèe nisu mogli da nam potvde ali ni da demantuju da oni dovode Madonu.



Madona æe u Beogradu nastupiti u okviru svetske turneje „Sticky & Sweet“, na kojoj promovi¹e novi album „Hard Candy“. Turneja poèinje 23. avgusta koncertom u Kardifu, a termin za beogradski koncert se uklapa u evropski deo turneje koji se zavr¹ava krajem septembra. Za sada, poslednji zvanièno najavljeni datum je 21. septembar, kada Madona nastupa u Parizu na stadionu „Francuska“.
Madona Luiz Èikone, koja je roðena 16. avgusta 1958. u mesta¹cu Bej Siti u Mièigenu, obele¾ila je istoriju pop muzike, a samo da bi se pobrojali njeni mnogobrojni hitovi i rekordi koje je postavila, trabalo bi nam cela knjiga. Prvi album „Madonna“ objavila je 1983, hitovi su postale numere „Holiday“ i „Everybody“, a njena suverena vladavina svetskom pop scenom poèinje
Madona
1984. nakon ploèe „Like a Virgin“, s koje su, osim naslovne numere, ogromni hitovi postale i pesme „Material Girl“ i „Into the Groove“.
U narednih dvadesetak godina, Madona je nastavila seriju hitova koji su odmah po objavljivanju zauzimali prva mesta na svetskim top-listama - „Like A Prayer“, „Papa Don’t Preach“, „Vogue“, „Justify My Love“... Do sada je objavila 11 albuma koji su ¹irom sveta prodati u vi¹e od 200 miliona primeraka. Od prethodne turneje „Confessions“, koja je odr¾ana 2006, Madona je zaradila 260 miliona dolara, ¹to je najveæa zarada koju je neka pevaèica ikada inkasirala.
Meðutim, od suvih èinjenica je mnogo va¾nije da nas na U¹æu oèekuje vrhunski spektakl jer Madona je poznata kao perfekcionista koji ni¹ta ne prepu¹ta sluèaju. Takoðe, popularna pevaèica je i majstor provokacije (setite se samo kontroverzne imitacije Hristovog raspeæa, zbog èega su je kritikovale sve verske zajednice) i njeni koncerti nikoga ne ostavljaju ravnodu¹nim.
U oktobru pro¹le godine Madona je otvorila novu stranicu u istoriji muzike - sa koncertnom kompanijom „Live nation“ potpisala je desetogodi¹nji ugovor vredan 120 miliona dolara.
U skladu sa ovim ugovorom „Live nation“ æe biti zadu¾en za organizaciju Madoninih turneja, promociju, objavljivanje albuma, èak i prodaju proizvoda sa njenim imenom. Sa druge strane, popularnoj pevaèici æe pripasti i milionski bonusi za tri naredne ploèe. Prvi album za novu izdavaèku kuæu Madona je objavila 29. aprila.
Iako je do pre neku godinu to izgledalo nemoguæe, Srbija æe posle „Stonsa“ i „Pepersa“ ugostiti jo¹ jednog èlana malobrojne A grupe svetske muzike, u kojoj se nalaze samo najbolji (i najskuplji) izvoðaèi...

Ni Budva ni Zagreb
U februaru, kada su se pojavile prve najave da æe Madona ove godine krenuti na turneju, iz op¹tine Budva su najavljivali da slavna pevaèica „sigurno“ dolazi na Jaz krajem avgusta ili poèetkom septembra. Ispostavilo se da od toga nema ni¹ta, a zatim se pojavila informacija da æe Madona nastupiti 23. septembra u Zagrebu. Meðutim, oèigledno æe kraljica popa, umesto u Crnoj Gori ili Hrvatskoj, ipak pevati u Srbiji...

Evro turneja
23. avgust - Kardif , Vels
26. avgust - Nica, Francuska
28. avgust - Berlin, Nemaèka
30. avgust - Cirih, ©vajcarska
2. sept. - Amsterdam, Holandija
4. sept. - Diseldorf, Nemaèka
6. septembar - Rim, Italija
9. sept. - Frankfurt, Nemaèka
11. sept. - London, Engleska
13. sept. - London, Engleska
20. sept. - Pariz, Francuska
21. sept. - Pariz, Francuska
25. sept. - Beograd, Srbija

blic



:news:
MONDO: Madona ne dolazi u Beograd

Kraljica popa Madona ipak neæe ove godine nastupiti u Srbiji!

Kako MONDO nezvanièno saznaje, koncert Madone koji je najavljivan za 25. septembar u Beogradu ipak neæe biti odr¾an, ali æe kontroverzna pevaèica ipak nastupiti u Budvi.

Osim koncerta u Beogradu, Madona je otkazala i nastup u Zagrebu, a u kalendar je uvr¹ten Beè.

Poèetkom juna procurila je informacija da æe Madona odr¾ati koncert u Beogradu, na U¹æu, u organizaciji "State of Exit".

Madona je u Beogradu trebalo da nastupi u okviru svetske turneje "Sticky & Sweet", na kojoj promovi¹e novi album "Hard Candy". Turneja poèinje 23. avgusta koncertom u Kardifu.

(MONDO)


:news:
Madona sigurno na Jazu
| Izvor: B92
Budva -- Pop diva Madona sigurno æe nastupiti u Budvi 25. septembra na pla¾i Jaz kod Budve, na istom mestu gde su pro¹le godine nastupali Rolingstonsi.

Madona æe nastupiti 25. septembra na Jazu (FoNet, arhiv)

Madonin honorar ostao je tajna, ali se veæ sada zna koliko æe ko¹tati karte za njen budvanski koncert. Cene æe se kretati od 35 do 200 evra, a prodaja poèinje 11. jula.

Ugovor je konaèno potpisan i nikakvih dodavanja novih koncerata u regionu neæe biti. Madona 23. septembra nastupa u Beèu, 27. u Atini, a izmeðu ta dva nastupa biæe gostovanje u Budvi.

Finansijski detalji ugovora nisu saop¹teni, po¹to je ugovor u domenu poslovne tajne; meðutim, reèeno je da je cena koju æe organizatori platiti za Madonin nastup u Budvi otprilike u rangu one koja je plaæena Rolingstonsima.

Pripreme poèinju veæ 5. septembra, bina se montira ¹est dana pred koncert, a u opticaj æe biti pu¹teno 65.000 karata, kao i 5.000 VIP ulaznica.

Karte æe biti u prodaji od 11. jula, a njihova cena je u rasponu od 35 evra, koliko ko¹taju najjeftinije karte, zatim 70 evra, koliko ko¹taju mesta ispred bine, pa do 200 evra, koliko æe morati da izdvoje oni koji ¾ele da se naðu u VIP sektoru.



:news:
Za Madonin koncert prodato 20.000 karata

Autor: A. N. |



Za koncert koji æe Madona 25. septembra odr¾ati na pla¾i Jaz veæ je prodato oko 20.000 ulaznica iako marketin¹ka kampanja u Srbiji, Crnoj Gori i zemljama regiona tek poèinje ove nedelje.

- Interesovanje je ogromno, naroèito u inostranstvu, a najvi¹e trebovanja smo dobili iz Rumunije, Bugarske i Rusije. Takoðe, karte se odlièno prodaju u zemljama biv¹e Jugoslavije i Grèkoj. Buduæi da je Madonin koncert u Atini zakazan za 27. septembar odavno rasprodat, tamo¹nje turistièke agencije su osmislile slogan: „Videti Madonu dva dana ranije“ - ka¾e za „Blic“ Aleksandar Rado¹, portparol koncerta koji organizuju op¹tina Budva i Turistièka organizacija Budve, dok su za produkciju zadu¾eni „Live Nation“ i produkcijska kuæa „Komuna“.
Da podsetimo, Madona, koja u Budvu dolazi na dan koncerta, tokom boravka u Crnoj Gori biæe sme¹tena u hotelu „Splendid“ u kraljevskom apartmanu, èija je izgradnja ko¹tala 1.300.000 evra.
Prema najavama, Madonin koncert æe trajati dva i po sata, a pre kraljice popa æe nastupiti ¹vedska pevaèica Robin.
Za koncert na Jazu ¹tampano je 66.000 karata po ceni od 35,70 (prostor ispred bine) i 200 evra (VIP), a moguæe je kupiti i paket-aran¾man (ulaznica i prevoz) pa, na primer, u „Tiketlajnu“ ulaznice sa povratnom autobuskom kartom ko¹taju 6.850, 10.850 i 22.200 dinara. Uskoro æe biti objavljene i cene paket-aran¾mana sa avionskim prevozom.
Dok se popularna pevaèica u Americi sprema za turneju „Sticky & Sweet“, koja poèinje 23. avgusta koncertom u Kardifu, svetski mediji se i dalje bave njenim navodnim razvodom od re¾isera Gaja Rièija.
Nakon Madone te glasine je prekjuèe demantovao i Rièi, koji je u intervjuu za magazin „Pipl“ izjavio: „Koliko ja znam, sa mojim brakom je sve u redu, tako da nema ni govora o razvodu“. Gaj Rièi je dodao da se ponosi svojom ¾enom, kao i da æe joj uvek pru¾ati podr¹ku.

blic



:news:
Za koncert godine treba vam 100 evra
Autor: A. Novakoviæ | Foto: BETA-AFP |

Koncert koji æe Madona 25. septembra odr¾ati na pla¾i Jaz se pribli¾ava i vreme je da polako skupljate pare za odlazak u Budvu. To zadovoljstvo æe vas ko¹tati bar 7.000 dinara, a ako ¾elite da putujete avionom i provedete nekoliko dana na moru, cifra æe, naravno, biti mnogo veæa.

Ulaznice za Madonin koncert ko¹taju 3.200, 7.500 (prostor ispred bine) i 18.450 dinara (VIP) i mogu se kupiti u „Eventimu“, „Tiketlajnu“, „Bilet servisu“ i „Mamut storu“. Ako idete u sopstvenoj re¾iji, treba dodati i tro¹kove za benzin (litar bezolovnog je oko 100 dinara), povratnu voznu kartu do Bara (od 2.270 do 3.730 dinara) ili povratnu autobusku kartu do Budve (od 3.690 do 4.240 dinara).



Meðutim, ako vas mrzi da se bakæete sa organizacijom puta, nekoliko turistièkih agencija nudi paket aran¾mane koji ko¹taju od 59 do 699 evra.
Turistièka agencija „Sherry Travel“ u ponudi ima petodnevni aran¾man (dva noæenja u Budvi, povratna autobuska karta i ulaznica za koncert) - cena je 159 evra.
U „Putniku“ mo¾ete uplatiti aran¾man koji ko¹ta 59 evra, a u cenu je ukljuèena povratna autobuska karta Beograd-Budva (polazak je 24. septembra uveèe, povratak 26. septembra ujutru). U cenu nije ukljuèena cena ulaznice za koncert i transfer od Budve do Jaza.
Isti aran¾man mo¾ete rezervisati i u „Kompasu“, a cena je 65 evra.
Prema najavama organizatora, Turistièka organizacija Budve æe za sve posetioce s kartama za koncert organizovati prevoz iz Budve do Jaza pre i posle koncerta, a prevoz æe najverovatnije biti besplatan.
Agencija „Jolly Travel“ nudi aran¾mane od 99 do 699 evra. Paket aran¾man sa autobuskim prevozom ko¹ta 99 evra. Ukoliko se odluèite za voz, cena je 124 evra (rezervacija sedi¹ta u oba pravca) i 129 evra (rezervacija sedi¹ta u jednom pravcu i rezervacija ku¹et kola u drugom pravcu). Aran¾mani sa avionskim prevozom, u zavisnosti od hotela i vremena boravka, ko¹taju od 245 do 699 evra, a u cenu nije uraèunata aerodromska taksa 80 evra. Svi navedeni aran¾mani ukljuèuju i koncertnu ulaznicu.



Preko „Tiketlajna“ mogu se rezervisati aran¾mani s povratnom autobuskom kartom i ulaznicom za koncert koji ko¹taju 6.950 (uraèunata karta za prostor dalje od bine) i 10.950 dinara (uraèunata ulaznica za prostor ispred bine).


blic



:news:
Madona spremila 100 mre¾astih èarapa
Autor: A. N. | Foto:Beta |


Uoèi sutra¹njeg koncerta na „Milenijum stadionu“ u Kardifu, kojim poèinje turneju „Sticky & Sweet“, Madona je objavila saop¹tenje u kojem se navodi da æe se njeni nastupi sastojati od èetiri tematske celine, kao i da æe se tokom koncerata presvlaèiti osam puta, a kraljicu popa æe na sceni pratiti dvanaestoèlani bend i 16 plesaèa...

Madona æe koncert u Kardifu otvoriti „Pimp“ delom koji je inspirisan art deko umetno¹æu iz dvadesetih godina pro¹log veka u kombinaciji sa „modernim gangsterskim makro stilom“. Druga celina „Old School“ je posveæena osamdesetim godinama i pojavi rep muzike, treæi deo „Gipsy“ je inspirisan romskom muzikom, dok je zavr¹na celina „Rave“ posveæena razigranim i vrcavim istoènjaèkim uticajima.
Tokom nastupa Madona æe se presvlaèiti osam puta, u èemu æe joj pomagati pet asistenata, a 12 krojaèica æe biti zadu¾eno za intervencije u poslednjem trenutku. Sa popularnom pevaèicom putuje ekipa u kojoj se nalazi 250 ljudi, ukljuèujuæi tu i masera, kiropraktièara i liènog trenera. Ovo je tek poèetak, Madona i njeni plesaèi za ve¾banje koriste 12 trambolina, a o njihovoj ishrani æe brinuti èak 16 ljudi. Pedantni Britanci navode da æe biti kori¹æeno 69 gitara, kao i da æe Kevin Antunjes, muzièki direktor, na sceni svirati na pet klavijatura. Madona je veæ napravila i zalihe neophodne za turneju u kojima se, izmeðu ostalog, nalazi 100 mre¾astih èarapa i 100 ¹titnika za kolena, a ako vas ba¹ zanima, magazin „Elle“ navodi da æe Madona za vreme turneje koristiti 200 sunðera za stavljanje ¹minke i 120 tufera za nano¹enje pudera...
Poznata pevaèica, koja æe 25. septembra nastupiti na pla¾i Jaz, na sceni æe nositi svarovski kristale vredne oko 1,5 miliona evra, a svojim obo¾avaocima je obeæala ¾estoki dvosatni ¹ou.
- Iako je nedavno napunila 50 godina, ona nema nameru da se smiri. Veoma se ozbiljno pripremala za turneju i njeni koncerti æe sve ostaviti bez reèi - izjavio je jedan od Madoninih prijatelja za londonski „The Sun“.

Revija modnih kreatora


Madonina turneja biæe muzièki spektakl, ali i velika modna revija. Èak 36 dizajnera je ukljuèeno u kreiranje odeæe za pevaèicu i njene plesaèe i sviraèe. Kostime sa kojima æe Madona poèinjati koncerte osmislio je dizajner Rikardo Tisci iz modne kuæe „Givenchy“, a na impozantnom spisku kreatora nalaze se i Stela Makartni, Tom Ford, Miu Miu, Iv Sen Loran, Roberto Kavali i mnogi drugi.

blic

Bred

©ta æe Madona pevati u Budvi
Autor: M. Mijatoviæ |Blic

U pratnji æerke Lurd, sinova Roka i Dejvida Bande, legendarna pop pevaèica Madona stiæi æe u sredu u hotel „Splendid“, gde æe ostati do koncerta na pla¾i Jaz. Prema poslednjim informacijama, u prodaji ima jako malo karata, te slobodno mo¾emo reæi da je koncert rasprodat i da je sve spremno za jo¹ jedan kontroverzni nastup pop kraljice koja æe na binu iz hotela stiæi helikopterom. „Blic“ vam otkriva kako æe izgledati Madonin nastup, koje æe numere izvesti slavna pevaèica...

Veæ na prvom koncertu u okviru turneje nazvane „Sticky and Sweet“ u Kardifu, Madona je pokazala da je za turneju pripremila sjajnu kolekciju scenskih kostima i samo te veèeri se osam puta presvukla. Kao i uvek, za besprekoran izgled kraljice popa pobrinuli su se neki od najveæih kreatora dana¹njice, meðu kojima su ®an-Pol Gotje, Stela Makartni, Iv Sen Loran i modne kuæe „Miu Miu“, „Givenchy“ i „Moschino“.


Madona æe na momente biti odevena kao seksi navijaèica, a veæ u sledeæem æe se pretvoriti u romsku pevaèicu koja putuje sa svojom trupom. Iako su joj mnogi modni znalci zamerili ¹to u poslednje vreme koketira s vi¹e razlièitih modnih pravaca, ne uspevajuæi da pronaðe pravu formulu, njena garderoba na koncertu na Jazu biæe ¹okantna, ba¹ kako to publika i oèekuje.

Enea