Ali Mek Bil na RTS-u

Started by Bred, 27-05-2008, 14:42:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred


RTS 2, od 18. aprila radnim danima u 21.00

SAD, 1997.

Nov pristup sudskim dramama i znaèajna doza humora rezultirali su time da serija “Ali Mekbil” bude priznata i od kritike ali i od publike. Naime, ovde je premisa sudske drame tek osnova za prièu o ¾ivotnim uspesima i proma¹ajima jedne grupe ljudi koji su tek igrom sluèaja advokati. Tokom emitovanja prve sezone serija je bila nominovana u deset kategorija za nagradu Emi [i u kategoriji za najbolju komiènu seriju]. Mo¾da je ipak najznaèajnije to ¹to ju je èuveni “Entertainment Weekly” proglasio najbolje osmi¹ljenom serijom, uz obja¹njenje da je “Ali Mekbil” uspela da privuèe ¹irok spektar gledalaca ¹irom sveta. Piznata zahvaljujuæi brzim i duhovitim dijalozima, serija je dobila titulu najbolje napisanog TV ostvarenja od strane èasopisa “TV Guide”.
Iako je Dejvid I. Keli u poèetku za ulogu Ali Mekbil planirao Brid¾it Fondu a kasnije i svoju suprugu Mi¹el Fajfer, ipak je ona s pravom pripala dotad uspe¹noj brodvejskoj glumici Kalisti Flokhart, koja pre uloge u ovoj seriji nije imala televizijski anga¾man. Ali je zavr¹ila prava i odlièno se snalazi u sudnici, ali to se ne bi moglo reæi kada je posredi njen emotivni ¾ivot. Ipak, jedno je sigurno - razoèarana ili ne, Ali je stalno u potrazi za sreæom. Moglo bi se reæi da je najveæi uzrok njene nesigurnosti ponovni susrest sa biv¹im deèkom Bilijem Tomasom [Gil Belouz], s kojim je, sasvim sluèajno, koleginica u advokatskoj kancelariji “Kejd¾, Fi¹ i saradnici”. Mo¾da bi oni ponovo uspeli da ostvare uspe¹nu vezu da Bili u meðuvremenu nije sreo D¾ord¾iju Tomas [Kortni Torn Smit], koja im je takoðe koleginica u kancelariji. A tenzija bi u ovom neobiènom advokatskom trouglu bila dovedena do maksimuma da posao u kancelariji ne nadgledaju dva kranje neobièna ¹efa – Rièard Fi¹ i D¾on Kejd¾.
Rièard Fi¹ je jedan od advokata koji najslobodnije interpertira pravnu etiku i potpuna je suprotnost svom najboljem prijatelju D¾onu Kejd¾u. Fi¹a vi¹e interesuje zaraðivanje novca nego tehnikalije vezane za primenu prava, o kome èini se i ne zna mnogo. Rièard je bio taj koji je anga¾ovo Ali. Njega karakteri¹e naroèita naklonost prema ¾enama koje imaju podvaljak, bez obzira na godine.

http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?IDNews=220144



Znaci, obozavam je!
:V :siza:

philoserbiana

ova ali mi je mnogo simpaticna  :happy:

mirror-girl

ALI je moj idol...preslatka mi je...samo zbog nje(i mog dugackog jezika :plez) sam htela da upisem prava,a zavrsih na farmaciji...e sudbino....nadam se da cu imati bar jedan predmet gde ce moje blablatorske mogucnosti i talenat doci do izrazaja...sta da kazem da me je vec troje profa iz srednje zvalo i pitalo sta sam upisala i onda razocarenje:Eee politicarko-umesto da odes na prava ili politicke ti ode u nauku...Sad me sestra zeza,kaze da cu od sad moci pamet da solim samo epruveticama :116:

Bred

download (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,14651.0.html)

philoserbiana

da li moze neko samo da mi objasni odakle se stvorila ona njena 10-ogodisnja cerka   :>:

mirror-girl

Evo ja cu da ti recem :)...Nisam zadnjh dana bas u toku,ali ta devojcica je njena,tako sto je Ali pre desetak godina isla na kontrolu kod ginekologa,tada su joj uzeli jajne celije i testirali kod neke zene,naravno doslo je do oplodjenja,beba se rodila,valjda je majka od te devojcice kvrknula,ali ugl Ali nije imala pojma nista! I sad je devojcica dobila zelju da nadje svoju biolosku mamu i tako...Pojma nemam,ja sam ti nabacala nesto po secanju jer sam sad zadnje epizode propustila,a ovo po secanju iz prethodnog prikazivanja :)

Bred


mirror-girl

Sha je bilo Brede? Pa ti to MENI ne verujes  :molim:
:wink:

philoserbiana

hvala...malo je sve ispalo cudno... a Bon Dzovi  :smekerica:

Bred

Quote from: mirror-girl on 12-09-2008, 17:01:14
Sha je bilo Brede? Pa ti to MENI ne verujes  :molim:
:wink:

Ne, ne, nego me iznenadio takav razvoj dogadjaja (u smaoj seriji) ...  :wink:

sunchica

Ali Mekbil ima cerku??? :nene: