Ka¾njeni zbog no¹enja majica

Started by Bred, 04-06-2008, 16:02:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: FoNet
Èaglavica -- Milo¹ Stojanoviæ i Milomir Stojanoviæ iz Gnjilana ka¾njeni su sa po 250 evra jer su nosili majice sa natpisom "Kosovo je Srbija", potvrðeno je KIM Radiju u KPS-u.

Kako je potvrdio portparol KPS-a za region Pri¹tine Veton Elj¹ani, pogranièna policija ih je zaustavila radi redovne kontrole, ali ih je zbog natpisa na majicama uputila kod sudije za prekr¹aje u Kosovskoj Kamenici, gde su platili kaznu. Elj¹ani je negirao da su mladiæi bili uhap¹eni.

Roðaka dvojice mladiæa Vesna Trajiæ rekla je za KIM Radio da su zbog tih natpisa oni morali da plate 512 evra zajedno sa taksom.

“Oni su obuèeni u te majice i¹li iz Kusca prema Srbiji, pa su zaustavljeni. Obja¹njenje je bilo da njih dvojica na taj naèin provociraju veæinski albansko stanovni¹tvo”, rekla je njihova roðaka.


b92
---

:wall: :wall:

Darker

Pa skroz taèno, i treba da ih zatvore.

Ayrton Senna

Са друге стране, момци немају ни мало мозга. Не само да провоцирају, већ су могли и главе да изгубе због своје глупости. Зар једна мајца вреди живота? Тачно је да пут од Гњилана до Бујановца (пелаз Кончуљ) нема превише Албанских села (ако си храбар уради то на путу ка Подујеву), али је то провокација на коју шиптари врло оштро реагују, што је овога пута учинила полиција, али су добро прошли што су само платили казну а не и преспавали у затвору Дубрава.

И ношење мајце јесте један вид српске борбе против окупације и наметнуте независности, али не треба ризиковати живот.

Мајца па и некако, али им старе косовске таблице врло боду очи. Чудно, зар не? Али може им се...

Bred

Crna Gora: Uhap¹en zbog natpisa na majici
Autor: Tanjug |

Policija u Danilovgradu uhapsila je mu¹karca koji je nosio majicu na èijoj prednjoj strani je pisalo "Kosovo je srce Srbije", a na leðnoj "Ubi, zakolji, da ©iptar ne postoji", saop¹tila je danas Policijska uprava u tom mestu.

Danilovgraðanina M. R. su policiji prijavili sugraðani, nakon èega je on priveden pod sumnjom da je poèinio krivièno delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mr¾nje, razdora i netrpeljivosti. O tom dogaðaju su, kako se navodi, obave¹teni istra¾ni sudija Vi¹eg suda i zamenik Vi¹eg dr¾avnog tu¾ioca u Podgorici.
Osumnjièenom je, u prisusutvu branioca koji mu je odreðen po slu¾benoj du¾nosti, odreðeno policijsko zadr¾avanje. U saop¹tenju MUP-a se istièe da je M. R. je policijskim slu¾benicima rekao da je majicu kupio na jednom ¹tandu u Budvi, pre dva meseca, da je nosio vi¹e puta i da podr¾ava ono ¹to je na njoj ispisano.
M.R. æe uz kriviènu prijavu biti izveden pred istra¾nog sudiju Vi¹eg suda u Podgorici.

blic