Odbojka

Started by Chef, 22-08-2006, 09:20:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

malena

ODBOJKA: Srbija ponovo "presli¹ala" Egipat
Nedelja, 24. jun 2007. 20:58
(http://nono9.us)

Odbojka¹ka reprezentacija Srbije pobedila je u Kairu selekciju Egipta sa 3:0, po setovima 25:23, 25:20, 25:23, u drugoj utakmici petog vikenda Svetske lige.

U petak su najbolji odbojka¹i Srbije trijumfovali protiv Egipta takodje sa 3:0.

To je Srbiji ¹esta pobeda ove godine u Grupi C Svetske lige, pa je sada na drugom mestu na tabeli i ima ¹anse da zadr¾i tu poziciju i nada se pozivnici za finalni turnir Svetske lige.

Naredne meèeve, poslednjeg vikenda takmièenja po grupama Svetske lige, Srbija æe igrati sa Rusijom u petak u Vr¹cu, a potom u nedelju u Beogradu.

Rusija je pobedama nad Kubom u dva meèa ovog vikenda obezbedila prvo mesto u Grupi C i plasman na finalni turnir koji æe se igrati od 11. do 15. jula u Katovicama.

U Katovice æe putovati i jedna drugoplasirana ekipa, koja dobije specijalnu pozivnicu Svetske odbojka¹ke federacije (FIVB).

(Beta)

pereca

Beograd dobio centar za biè volej

Kod okruglog kupatila na Adi Ciganliji izgraðen je centar za odbojku na pesku za sve ljubitelje tog sporta i perspektivne igraèe, koji ¾ele karijeru da usmere u tom pravcu. Izgradnja je poèela krajem aprila na povr¹ini 28x38 metara sa dva popreèna terena, a za polufinalne meèeve kupa Srbije biæe modifikovani u jedan uzdu¾ni. Tribine primaju oko hiljadu gledalaca, a teren je opremljen i reflektorima, ¹to omoguæava i noæno igranje.

Bojan Janiæ, odbojka¹ki reprezentativac Srbije, veliki je poklonik tog vida odbojke.

"Biè volej je moja strast koju ne mogu da upra¾njavam zbog obaveza prema nacionalnoj selekciji. Èim zavr¹im karijeru, planiram da se u potpunosti posvetim najlep¹em sportu na svetu. Èuo sam da je centar fenomenalan. Jedini turnir odigrao sam dva dana posle finala Svetske lige 2005. godine, ¹to govori koliko volim odbojku na pesku", rekao je Bojan Janiæ.


www.b92.net

malena

Srbija bez finalnog turnira Svetske lige
Petak, 29. jun 2007. 22:23

Odbojka¹ka reprezentacija Srbije pretrpela je poraz u Vr¹cu od selekcije Rusije rezultatom 0:3, po setovima 31:33, 23:25, 12:25, u prvoj utakmici poslednjeg vikenda Svetske lige.

Reprezentacija Srbije tako je izgubila svaku ¹ansu da ostane na drugoj poziciji grupe C, pa sada ne mo¾e da se nada specijalnoj pozivnici za finalni turnir Svetske lige, koji æe se igrati od 11. do 15. u Katovicama, u Poljskoj.

Meè kojim æe se oprostiti od ovogodi¹njeg izdanja Svetske lige, podmladjena selekcija Srbija æe odigrati protiv Rusije u nedelju od 20 sati u beogradskom "Pioniru".

Rusija je pro¹log vikenda obezbedila plasman u Katovice, po¹to je osigurala prvu poziciju u grupi C.

Srbija je na statu meèa pru¾ila veoma dobru igru, imala je i periode potpune dominacije protiv favorizovane i znatno iskusnije ekipe Rusije. Vodili su domaæi sa 8:5 na prvom tehnièkom tajm-autu, a sa 16:12 na drugom.

Ipak, Rusi su uz malo sreæe ali i boljom igrom uspeli da dodju do izjednaèenja na 21:21. Usledila je igra "poen za poen" u kojoj je domaæi tim imao ¹est set lopti, ali su ih gosti spasavali uspe¹nim napadima.

Rusi su medjutim preuzeli inicijativu kada je na servis do¹ao Jevgenij Matkovski. Prebacili su prednost na svoju stranu, a iskoristili su treæu set loptu da stignu do 33:31 i vodjstva od 1:0. Miljkoviæ je u tom delu igre upisao 10 poena i bio najbolji poenter u tom delu meèu na obe strane mre¾e, iako je, kao i veæina srpskih reprezentativaca, prethodnih dana imao stomaène probleme i visoku temperaturu.

U drugi set Srbija je u¹la sa manje ¾elje, barem su tako izgledali igraèi domaæeg tima. Vr¹aèka publika takodje se potpuno umirila, pa je u pojedinim trenucima atmosfera u Milenijumu bila kao na treningu.

Tek kada su organizatori ukljuèili razglas, kada je poèela da se u pauzi izmedju poena èuje i muzika, publika se delimièno probudila, pa i domaæi odbojka¹i. To je unelo neizvesnost i u drugi set, ali su Rusi ipak stigli do set lopte na 24:22. Tu priliku nisu iskoristili, ali veæ narednu jesu, pa su imali 25:23 i visoko vodjstvo od 2:0.

Ako su se srpski odbojka¹i u drugom setu opustili, onda su u treæem igrali kao da su se predali. Bez borbe, sa puno gre¹ka, Srbija je taj deo igre izgubila sa 12:25 I tako definitivno zatvorila vrata finalnog tunrira ove sezone.

(Beta)

tarantulica

Pa sve vreme igraju jako promenljivo...
Nadam se da ce do sledece godine da pronadju svoju igru...
Valjda ovako mora kad se podmladjuje tim...  :wink:

Chef

1. jul 2007. | Izvor: B92, Beta | Aleksa Gutoviæ, Andrijana ®ikiæ
Odbojka¹i ubedljivi protiv Rusije
Odbojka¹ka reprezentacija Srbije pobedila je u beogradskom "Pioniru" selekciju Rusije sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:19) na drugoj utakmici ¹estog vikenda Svetske lige. Srpski odbojka¹i su tako uspeli da ostvare prvu pobedu nad Rusijom u Svetskoj ligi u kojoj su do sada nastupali 10 puta.

"Plavima", ipak, dana¹nja pobeda nije bila dovoljna za plasman na zavr¹ni turnir Svetske lige, koji æe se igrati od 11. do 15. jula u Katovicama u Poljskoj.

"Ovaj ciklus je pokazao i dobre i lo¹e strane ovog sastava. Veliko iskustvo za sve, naroèito za mlade igraèe koji su imali prilike da se susretnu sa jaèim igraèima nego ¹to je sluèaj sa klubovima za koje nastupaju. Svi smo dosta nauèili", izjavio je po zavr¹etku meèa selektor Kolakoviæ .

Selektor reprezentacije Srbije po¾eleo je selekciji Rusije puno sreæe na finalnom turniru i istakao da je zadovoljan atmosferom u ekipi i zahvalan podr¹ci navijaèa u "Pioniru", koja je na neki naèin pomogla njegovim izabranicima da pobedom zavr¹e Svetsku ligu.

"Ambijent "Pionira" je doprineo pobedi. Bilo je gre¹aka, ali igrali smo pune du¹e, taktièki predvidljivo i sa boljim servisom. Andrija i Ivan su dali neophodnu podr¹ku i pona¹ali su se prema ostalim igraèima kao pravi drugovi i time doprineli atmosferi u timu".

Reprezentacija Srbije je takmièenje u Grupi C zavr¹ila sa uèinkom od sedam pobeda i pet poraza.

Sledeæe veliko takmièenje na kome æe uèestvovati reprezentacija Srbije je Evropsko prvenstvo, koje æe se u septembru igrati upravo u Rusiji.


jeca87

Nema veze, barem su pokazali da MOGU! :) Drzimo im palceve na jesen!

malena

Ipak su mlada ekipa,zasluzuju svu podrsku i bice bolje... :~

mikele

Pobeda Srbije na startu Svetskog kupa
(http://nono9.us)

®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Ju¾ne Koreje rezultatom 3:0, po setovima 25:21, 25:23, 25:15, u prvoj utakmici Svetskog kupa u Japanu, odigranoj u petak ujutru po evropskom vremenu.

Vice¹ampionke Evrope opravdale su ulogu favorita i naredni meè igraæe u subotu od 4.35 èasova sa ekipom Tajlanda. U Tokiju im jo¹ sledi meè, sa domaæinom u nedelju, a potom æe se preseliti u Osaku, gde æe se sastati sa Italijom i Dominikanskom Republikom.

Na Svetskom kupu uèestvuje 12 ekipa, od kojih æe prve tri izboriti plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Do 16. novembra, poslednjeg dana Svetskog kupa, svi timovi odigraæe po 11 utakmica, a poredak se odredjuje po liga¹kom sistemu.

Srbija je meè poèela u postavi: tehnièar Maja Ognjenoviæ, korektor Jovana Brakoèeviæ, srednji blokeri Vesna Èitakoviæ Djuri¹iæ i Ivana Isailoviæ, primaèi Jelena Nikoliæ i Bri¾itka Molnar i libero Suzana Æebiæ. U igru su ulazile jo¹ Stefana Veljkoviæ, Jasna Majstoroviæ i Jovana Vesoviæ.

U utakmici sa Korejankama nije bilo puno neizvesnosti. Kada su "plave" igrale onako kako se od njih oèekuje, protivnik nije mogao da im se suprotstavi. U drugoj polovini prvog seta, Koreja je imala vodjstvo od 18:15, ali je potom do¹lo do preokreta, serijom Srbije od 8:1, koju je pokrenuo servis kapitena Vesne Èitakoviæ Djuri¹iæ.

U drugom setu Koreja je na poèetku povela sa 5:1, ali je izjednaèenje brzo stiglo - 7:7. Posle nove dobre serije servisa kapitena srpskog tima, "plave" su stigle do 15:10. Odliènom igrom u odbrani u fini¹u seta Koreja je uspela da izjednaèi na 23:23, ali je to bio njen maksimum. Treæi set pretvoren je u formalnost.

Za najboljeg igraèa meèa progla¹ena je primaè servisa Jelena Nikoliæ, koja je upisala 17 poena.

SRBIJA: Nikoliæ 17, Majstoroviæ, Brakoèeviæ 10, Molnar 7, Vesoviæ, Ognjenoviæ 4, Èitakoviæ 10, Isailoviæ 7, Simaniæ, Vesoviæ, Veljkoviæ 1, Æebiæ (libero).

JU®NA KOREJA: Bae 12, Ji 6, Kim Sa-Ne, Kim Ha-Ran (libero), La 8, Kim Jon-Kung 7, Han Jo-Mi 5, Han Song-Ji 3, Jung, Kim Se-Jung 4, Kvak, Jum.

(Beta, foto: zvanièni sajt)

mikele

ODBOJKA: Tajlandjanke namuèile na¹e
(http://nono9.us)

®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije pobedila je u Tokiju selekciju Tajlanda sa 3:1 (25:20, 18:25, 25:17 i 26:24), u drugoj utakmici Svetskog kupa u Japanu.

To je Srbiji druga pobeda na Svetskom kupu, a naredni meè igraæe u nedelju, sa selekcijom domaæina Japana, u 10 èasova po srednjeevropskom vremenu. Plasman na Olimpijske igre izboriæe tri prvoplasirane od 12 ekipa uèesnika, takmièenja koje se igra po jednokru¾nom liga sistemu.

Tajlandjanke su uèinile meè mnogo neizvesnijim nego ¹to se oèekivalo. Dobrom odbranom i uporno¹æu namuèile su srpske odbojka¹ice koje su, ipak, zaslu¾eno zabele¾ile drugi trijumf u Japanu.

Iako je Tajland igrao odliènu odbranu, na¹e odbojka¹ice su napravile prednost veæ na samom startu setu, a zahvaljujuæi raspolo¾enoj Bri¾itki Molnar, i e¹ile ga u svoju korist 25:20.

U drugom setu, ekipa Tajlanda se razigrala, pa je na prvi obavezan odmor oti¹la sa 8:4. Selektor Srbije Zoran Terziæ reagovao je ubaciv¹i u igru Jasnu Majstoroviæ, umesto Jelene Nikoliæ, i Stefanu Veljkoviæ, umesto Ivane Isailoviæ. Medjutim, ekipa Tajlanda je imala vodjstvo u tom setu, koje ni po koju cenu nije ¾elela da ispusti. Na kraju seta bilo je 25:18 za Tajland i za izjednaèenje - 1:1.

Ni poèetak treæeg seta nije bio dobar po srpski tim. Tajland je poveo sa 4:0. Medjutim, posle tajm-auta selektora Terziæa, napad je poèeo bolje da funkcioni¹e, kao i blok, pa je na prvom tehnièkom tajm autu bilo 8:6 za Srbiju. Ni tu se Tajland nije predavao, pa je na drugom obaveznom odmoru bilo samo 16:15. Dva servisa Molnarove donela su znaèajniju prednost od 18:15 ekipi Srbije. U fini¹u, sigurnom igrom, Srbija je do¹la do 25:17 i novog vodjstva - 2:1.

I èetvrti set doneo je neizvesnot. Srpskom timu bilo je potrebno strpljenje da bi se susprotsvaio upornom protivniku, koji i najjaèi napad ne smatra neodbranjivim. Vodio je Tajland sa 8:6, 12:9 i 14:10, pa 16:12 na drugom tehnièkom tajm-autu. Branile su se igraèice sa Tajlanda i rukama i nogama. Stigle su tako i do 22:19, ali su tada odbojka¹ice Srbije odliènim blokom i odbranom do¹le u situaciju da i taj set re¹e u svoju korist. Izjednaèile su na 23:23, a Jasna Majstoroviæe je ubrzo potom blokom realizovala set-meè loptu za Srbiju. Bilo je 26:24 za pobedu od 3:1.

Terziæ je posle meèa izjavio da je zadovoljan samo pobedom ali nikako igrom svog tima. "Iako u ovom trenutku imamo bolji tim od Tajlanda, nismo igrali kao ¹to sam oèekivao", rekao je Terziæ na konferenciji za novinare.

Selektor Srbije izrazio je nadu da æe u utakmici sa Japanom, njegov tim pru¾iti bolju igru. "Da bismo pobedili Japan, moraæemo da igramo mnogo bolje nego protiv Tajlanda", ka¾e Terziæ.

Kapiten Srbije Vesna Èitakoviæ Djuri¹iæ ocenila je da su odbrana i blok Tajlanda bili izuzetni i da su meè uèinili neizvesnim i te¹kim. "Pobedili smo 3:1, ali je meè bio te¾i nego ¹to taj rezultat kazuje. Mislili smo da smo dobro pripremljeni za ovu utakmicu, ali meè nije takao kako smo mi ¾eleli. Ipak, upisali smo pobedu i to je najva¾nije", rekla je ona.

(Beta/MONDO)

malena

ODBOJKA: Pobeda nad domaæinom za 3-0
Nedelja, 4. novembar 2007. 12:09

Tri od tri! Odbojka¹ice Srbije upisale su i treæu pobedu na 10. Svetskom kupu u Japanu...

Na¹e devojke presli¹ale su u nedelju domaæina, ekipu Japana, u prepunoj Dvorani "Tokio Metropoliten Gimnazija" rezultatom 3:1 (25:20, 25:20, 18:25, 26:24), pa u Osaku, na duel 4. kola sa Italijom u utorak (4.35), putuju sa maksimalnim uèinkom.

Kao i u duelu sa Tajlandom, na¹e igraèice pale su u treæem setu, ali je pravim izmenama trener Zoran Terziæ osve¾io sastav u fini¹u èetvrtog, kada su Japanke vodile sa 17:12 i promenio tok meèa.

U ponedeljak je slobodan dan, ¹to æe ekipi prijati pred seriju te¾ih duela u odnosu na one Tokiju protiv Koreje, Tajlanda i Japana. Sudeæi po rezultatima u prva tri kola, Italija bi mogla da bude i najte¾i rival u seriji od 11 meèeva, posle kojih æe biti poznati uèesnici Olimpijskih igara u Pekingu naredne godine.

Italijanke nisu izgubile set u prva tri kola, a rivalke su u proseku uspevale da osvoje 16,5 poena po setu!

Na¹e odbojka¹ice Osaku, medjutim, pamte po lepom, jer su pro¹le godine u ovom gradu osvojile bronzu na Svetskom prvenstvu.

Rezultati 3. kola:

Tokio: Dominikanska Republika - Tajland 3:2, Italija - Koreja 3:0, Srbija - Japan 3:1.

Hamamatcu: Kenija - Peru 0:3, Brazil - Kuba 3:2, Poljska - SAD 1:3.

Tabela: Italija, Brazil, Srbija 3-0, SAD 3-0, Poljska, Japan, Peru, Dominikanska Republika 1-2, Tajland, Koreja, Kenija 0-3.

(MONDO)

:pljes: :pljes:

hulio_salinas

Èujem u susednoj sobi na TV-u da vodimo sa 2:0 u setovima i da poèinje 3. set. Reko' sebi, ajd da pogledam kako mi to igramo.

Poèeo set, a Japanke nas tuku. Kako je set prolazio, one su odr¾avale prednost, a ove na¹e nakako smotane. Gledam i ne mogu da verujem. Slu¹am onog nesreænog komentatora kako ne¹to trabunja: "To su mlade devojke... bla... ne mogu igrati ceo meè... bla... mora da postoji pad u... bla...". Zavr¹ava se set, izgubismo kao ni¹ta. Pogledam veèitog ljubitelja svih sportskih aktivnosti, mog oca, a on mi oèima reèe: "Mar¹ napolje iz sobe, maleru belosvetski!". Mislim da mi je to hteo reæi. Pre nego ¹to je bilo ¹ta izustio, rekoh sam mu: "Biæu u drugj sobi. Javljaj mi rezultat."

Oti¹ao bata-Hulio u drugu sobu. Nije pro¹lo dvadeset minuta, ulazi gore pomenuti poklonik sporta u sobu i ka¾e: "Razbili smo ih!" Iza¹ao je iz sobe i promenio kanal tra¾eæi neke druge ljude ¹to trèe za loptom...

Kratko sam rekao: "Jej! Pobedili smo!", a onda sam pomislio da ne treba da gledam ekipe na¹e nacionalne selekcije, jer jednostavno... ima neka sila.

mikele

Хахахахаха,исти случај.
Ја нисам гледао прва два сета и све је било супер.Онда сам почео да гледам,кад оно катастрофа.И ја сам истог момента престао да гледам.
После окренем РТС2 у току 4 сета и ми имамо сет-меч лопту и наравно нисмо је искористили.Ја променим канал на пар минута и вратим се на РТС2,када оно нека емисија.Одмах ми је било јасно да је 3-1 за нас :>

tarantulica

Mora da ste vas dvojica opet gledali odbojku  :batina  :>



Prvi poraz,Italija bolja u taj-breku


®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz na Svetskom kupu u Japanu, po¹to je u utakmici èetvrtog kola u Osaki izgubila od evropskog prvaka Italije sa 2:3, po setovima 25:23, 14:25, 25:16, 17:25 i 7:15.

Narednu utakmicu Srbija igra u sredu u 7.05 po srednjeevropskom vremenu sa Dominikanskom Republikom. Nakon tog meèa, "plave" æe se preseliti u Saporo, gde ih èekaju meèevi sa Kenijom, Peruom i Poljskom, a takmièenje æe zavr¹iti u Nagoji, gde æe igrati sa SAD, Brazilom I Kubom.

Posle 11 kola po jednokru¾nom liga¹kom sistemu, prve tri ekipe izboriæe plasman na Olimpijske igre 2008. u Pekingu.

U utakmici protiv Italije bilo je odsta oscilacija u igri obe ekipe, ali su Italijanke bile koncentrisanije u prelomnim trenucima. Evropske prvakinje nisu imale previ¹e problema da prihvate servis, koji je bio slabija strana srpskog tima.

Vi¹e su gre¹ile srpske odbojka¹ice od svojih protivnica, pa su tako u konaènoj statistici upisale 36 poen gre¹aka, dok su njima Italijanke na taj naèin poklonile 27 poena. Blok je bio na strani Srbije, koja je tako napravila 17 poena, nasuprot Italiji sa tri poena manje. Medjutim, u napadu su Italijanke imale 51 poen iz 137 poku¹aja, a Srbija samo 40 od 139.

Srbija je dobila prvi set u kojem je stalno imala prednost, ali je potom drugi izgubila vi¹e nego ubedljivo. Uprkos tome, "plave" su uspele da se vrate. U treæem setu zaigrale su dobro, pa su se revani¹irale Italijankama za prethodni deo igre. Medjutim, u fini¹u èetvrtog seta, iako su stigle prethodni zaostatak, izjednaèile na 16:16, ponovo je bilo gre¹aka koje je Italija iskoristila za seriju do 9:1 u ulazak u peti set.

Na samom poèetku petog seta Italija je napravila razliku od tri poena (4:1), koju je do kraja uveæavala da bi meè zavr¹ila sa 15:7.

Poku¹ao je selektor Terziæ izmenama da promeni odnos snaga, vrati koncentraciju u igri, ali su protivnice bile previ¹e predane da bi dozvolile preokret.

"Dobro smo se pripremili za ovaj meè, ali na¹e mlade igraèice osciliraju, nekada naprave dobar poen, a nekada pogre¹e. Danas nismo useli da odr¾imo isti nivo igre i na kraju smo izgubili", kazao je Terziæ na konferenciji za novinare posle prvog poraza njegovog tima.

On je, ipak, rekao da nije nezadovoljan igrom svoje ekipe. "U celini, igrali smo prilièno dobro", kazao je Terziæ.

Kapiten tima Srbije Vesna Èitakoviæ Djuri¹iæ slo¾ila se sa ocenom da je Srbija odigrala solidno, ali nedovoljno dobro. "Igrali smo dobro, ali ne dovoljno dobro za pobedu. Italija je u ovom trenutku veoma sna¾na ekipa", ocenila je Vesna Èitakoviæ Djuri¹iæ.

Selektor Italije Masimo Barbolini rekao je da je Srbija imala dobar blok i odbranu, ¹to je njegovom timu predstavljalo problem. "Ne mo¾emo sve utakmice odigrati savr¹eno i sigurno æemo igrati jo¹ ovakvih meèeva koji æe se re¹avati u petom setu", rekao je Barbolini i dodao da je zadovoljan igrom svog tima u susretu sa Srbijom.

Kapiten Italije Eleonora Lo Bjanko je, medjutim, rekla da njen tim nije prikazao svoje pravo lice. "Previ¹e smo gre¹ili i previ¹e nam je vremena trebalo da udjemo u svoj ritam. Meè je bio neizvestan. Izgubimo set, pa dobijemo set, igramo u naletima. Ipak, na kraju smo uspeli", rekla je.

(Beta)

tarantulica

Na¹e lako protiv Dominikane

®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije lako je u sredu pobedila Dominikansku Republiku sa 3:0 (25:22, 25:14 i 25:23) u meèu 5. kola Svetskog kupa u Japanu. Sada Srbija ima skor od èetiri pobede i jednog poraza.

Najvi¹e uzbudjenja bilo je u treæem setu, u kojem su odbojka¹ice Dominikanske Republike imale veliku prednost (21:17), ali su na¹e igraèice "na iskustvo" uspele da sustignu vodjstvo i re¹e taj set u svoju korist.

Posle ovog meèa, na¹e odbojka¹ice æe se preseliti u Saporo, gde ih èekaju meèevi sa Kenijom, Peruom i Poljskom, a takmièenje æe zavr¹iti u Nagoji, gde æe igrati sa SAD, Brazilom I Kubom.

Posle 11 kola po jednokru¾nom liga¹kom sistemu, prve tri ekipe izboriæe plasman na Olimpijske igre 2008. u Pekingu.

(MONDO)

malena

ODBOJKA: "Plave" sigurne protiv Kenije
Petak, 9. novembar 2007. 10:47

®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije zabele¾ila je petu pobedu iz ¹est dosad odigranih utakmica na Svetskom kupu, koji se od 2. do 16. novembra igra u Japanu.

Izabranice selektora Zorana Terziæa su u petak ujutru po na¹em vremenu lako savladale poslednjeplasiranu selekciju Kenije. Bilo je maksimalnih 3:0, po setovima 25:15, 25:16, 25:10.

"Plave" u subotu sa poèetkom u 8.30 èasova igraju jo¹ jednu "na papiru" laku utakmicu, protiv Peruanki, a u nedelju je na programu derbi susret sa reprezentacijom Poljske, koji na¹e odbojka¹ice moraju da dobiju ako ¾ele da ostanu u konkurenciji za prva tri mesta.

"Na ¹ampionatu Evrope u septembru smo dva puta igrali protiv Poljske. Jednom smo pobedili mi, jednom oni, pa ako me pitate koji bih rezultat ¾eleo u na¹em narednom duelu, onda je to svakako onaj iz polufinala EP", istakao je Terziæ.

Svetski kup je ujedno prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine. Srbija se u poslednja tri kola sastaje sa direktnim rivalima, ekipama SAD, Brazila i Kube.

(MONDO, foto: zvanièni sajt)