Odbojka

Started by Chef, 22-08-2006, 09:20:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Promovisan novi logo Svetske Lige
14/02/2007 | Izvor: B92



Svetska odbojka¹ka federacija – FIVB promovisala je novi logo Svetske lige, jednog od najpresti¾nijih odbojka¹kih takmièenja.

Novi brend Svetske lige oznaèava poèetak nove ere za najva¾nije godi¹nje takmièenje pod okriljem FIVB, u njegovoj 18. sezoni. Novi logo oslikava dinamiku i eksplozivnost mu¹ke odbojke u savremenom ruhu.

Logo predstavlja jedan veæ dobro poznati brend takmièenja, privlaèan za ljubitelje odbojke svih uzrasta. On u sebi nosi jaèinu, slavu i dramatiku, sve ono ¹to krasi ovo globalno takmièenje.

Brend æe se koristiti u svim medijima, kako ¹tampanim, tako i na televiziji, kao i na ostalim propratnim materijalima.

mikele

ODBOJKA: Kolakoviæ odredio igraèe za SL
(http://nono9.us)

Selektor odbojka¹ke reprezentscije Srbije Igor Kolakoviæ objavio je spisak od 22 igraèa za Svetsku ligu.

Na spisku su Nikola Grbiæ, Ivan Iliæ, Branimir Periæ, Vlado Petkoviæ, Marko Samard¾iæ, Nikola Rosiæ, Ivan Miljkoviæ, Dejan Bojoviæ, Tomislav Dokiæ, Sa¹a Staroviæ, Andrija Geriæ, Novica Bjelica, Dragan Stankoviæ, Marko Podra¹èanin, Dejan Radiæ, Bojan Janiæ, Aleksandar Mitroviæ, Milo¹ Nikiæ, Nemanja Dukiæ, Brako Roljiæ, Nikola Kovaèeviæ i Konstantin Èupkoviæ.

Reprezentacija Srbije igraæe u Grupi C Svetske lige sa Rusijom, Kubom i Egiptom, a takmièenje poèinje 25. maja.

Na Finalnom turniru, koji æe se odr¾ati od 11. do 15. jula u Rimu, uèestvovaæe pobednici èetiri grupe, jedna ekipa po pozivu i domaæin.

zabica

dobra nam je grupa, raovac u se ovim utakmicama!
sta  bi juce partizan - spartak?
cini mi se partizanu ne ide  :nene:

mikele

Група нам је катастрофа,не знам да ли је могла гора да нам буде.Некако увек ми и Руси у истој групи на тим такмичењима,а као и ми и они смо јаки и високо пласирани на листи.Па зар није логично да и ми и они будемо носиоци група? :hmm :hmm
Quote from: zabica on 16-02-2007, 21:14:11
sta  bi juce partizan - spartak?
cini mi se partizanu ne ide  :nene:
А гробари су пукли јуче,мислим 3:1.Првенство нам је бедно,али ако ништа друго бар ће бити неизвесно.
Волео бих да титулу освоји Раднички из КГ. :~ :~

mikele

Na pomolu odbojka¹ka balkanska liga?
(http://nono9.us)

Odbojka¹ki savez Srbije bio je domaæin delegacijama Odbojka¹kih saveza Bugarske i Crne Gore sa kojima je razgovarano o moguænosti formiranja balkanske lige za mu¹karce.

Predsednik Odbojka¹kog saveza Srbije Aleksandar Borièiæ o toj moguænosti razgovarao je kolegama Danèom Lazarovim iz Bugarske i Mladenom Rabrenoviæem iz Crne Gore.

Osim toga, na sastanku je bilo reèi i o nastavku uspe¹ne saradnje tri saveza, kao i priprema za eventualno klupskog takmièenja na nivou Balkana.

Tehnièka komisija Balkanske odbojka¹ke konfederacije (BVA) æe na sastanku, koji æe se odr¾ati u aprilu, razmatrati probleme u vezi sa kalendarom i iznalazenjem najekonomiènije varijante takmièenja, kao i broja zemalja zainteresovanih za to nadmetanje.

Do sada su za "balkansku ligu" zainteresovanost pokazale Srbija, Bugarska, Crna Gora, Rumunija, Makedonija i Bosna i Hercegovina.

Odbojka¹ki savez Crne Gore je predlo¾io da se sredinom aprila u toj dr¾avi odr¾i vanredni sastanak èlanica BVA, na kome bi do¹lo do konaènog predloga o organizaciji Balkanskog klupskog takmièenja.

(Tanjug)

hulio_salinas

Uh, uh... Ako ako... I treba...

Jos malo i dobismo i Balkansku FUDBAL ligu...  :roll: :> :> :>

mikele

Црногорци су хтели да играју са нама заједничку лигу и након отцепљења али ови наши нису пристали :pljes: :pljes:
Нека виде мало како је ''добра'' њихова лига. :K :K :K

Roben

SL: Srbija 26. maja u Moskvi igra sa Rusijom

Odbojka¹ka reprezentacija Srbije takmièiæe se u ovogodi¹njoj Svetskoj ligi u Grupi C sa selekcijama Rusije, Kube i Egipta, a prvu utakmicu odigraæe u Moskvi 26. juna sa Rusijom.

Utakmice Svetske lige pred domaæom publikom odbojka¹i Srbije igraæe u Beogradu, Novom Sadu i Vr¹cu, a prvi æe ih videti Vr¹èani 1. juna kada æe u hali "Milenijum" igrati sa reprezentacijom Egipta.

U Grupi A takmièiæe se Kanada, Finska, Koreja i Brazil, u grupi B SAD, Francuska, Italija i Japan, a u Grupi D Poljska, Kina, Bugarska i Argentina.

Reprezentacija pod imenima Jugoslavija i Srbija i Crna Gora do sada je odigrala 140 utakmica u Svetskoj ligi i zabele¾ila 87 pobeda i 53 poraza.

Prvi put je uèestvovala 1997. godine i to posle uspeha - bronzanih medalja na EP 1995. i Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti.

Rekorder po broju utakmica je Goran Vujeviæ, koji je u devet sezona Svetske lige odigrao 137 utakmica, dok je Andrija Geriæ, takodje u devet sezona, odigrao 124 meèa. Od 1997. do 2006. godine u ovom takmièenju igralo je 43 odbojka¹a.

U 140 utakmica u Svetskoj ligi odbojka¹i Jugoslavije i Srbije i Crne Gore sastali su se sa 17 reprezentacija. Najvi¹e puta igrali su sa Italijom (18), Poljskom (15) i Kubom (13).

Na finalnim turnirima najèe¹æi protivnik bio im je Brazil (8), a zatim Italija (6), Poljska, Francuska i Rusija (3).

Reprezentacija Jugoslavije i Crne Gore uèestvovala je na zavr¹nim turnirima od 2000. godine, a najveæe uspehe zabele¾ila je 2003. u Madridu i 2005. godine u Beogradu kada je osvojila srebrne medalje. Pored toga, 2002. i 2004. godine osvojila je treæa mesta.

Najbolje svetske reprezentacije takmièe se u Svetskoj ligi od 1990. godine.

(Beta)

zabica

jes, jes, jes u grupi smo sa egiptom, mocicu da ih gledam kako igraju u helankama i sa maramama  :luda

Roben

ODBOJKA: Bez Nikole Grbiæa u Svetskoj ligi

Selektor odbojka¹ke reprezentacije Srbije Igor Kolakoviæ saop¹tio je u petak spisak od 19 igraèa koji æe konkurisati za nastup u predstojeæoj Svetskoj ligi. Na tom spisku ne nalazi se ime kapitena Nikole Grbiæa.

Kolakoviæ i Grbiæ su se dogovorili da tehnièar italijanske Pjaæence propusti ovogodi¹nje izdanje Svetske lige zbog profesionalnih, privatnih i zdravstvenih razloga.

Grbiæ bi trebalo da se odmori i onda stavi na raspolaganje selektoru za Evropsko prvenstvo, koje æe se u septembru igrati u Rusiji.

Reprezentacija Srbije æe se takmièiti u C grupi Svetske lige, a rivali æe joj biti Rusija, Kuba i Egipat. Prvo kolo na rasporedu je 26. maja i tada æe na¹i odbojka¹i gostovati u Moskvi.

Ukoliko na kraju prve faze takmièenja dve ili vi¹e ekipe budu imale isti broj pobeda, konaèan plasman odluèiæe poen-koliènik. Ukoliko i on bude identièan, plasman æe biti odredjen na osnovu set-koliènika.

Na spisku Kolakoviæa za Svetsku ligu nalaze se sledeæi igraèi.

TEHNIÈARI: Ivan Iliæ, Branimir Periæ i Veljko Petkoviæ

LIBERA: Marko Samard¾iæ i Nikola Ra¹iæ

KOREKTORI: Ivan Miljkoviæ, Dejan Bojoviæ, Tomislav Dokiæ i Sa¹a Staroviæ

BLOKERI: Andrija Geriæ, Novica Bjelica, Dragan Stankoviæ, Marko Podra¹èanin i Dejan Radiæ

PRIMAÈI: Bojan Janiæ, Aleksandar Mitroviæ, Milo¹ Nikiæ, Nemanja Dukiæ i Nikola Kovaèeviæ

(Beta)

Chef

Da malo ozivimo ovu temu.

30. mart 2007. | Izvor: B92 | Vladimir Novakoviæ
IL©: Finalni turnir u Moskvi
Finalni turnir Indesit lige ¹ampiona u mu¹koj konkurenciji odigraæe se u subotu i nedelju u Moskvi. U prvom polufinalu æe igrati Lube, Maæerata, koju æe predvoditi kapiten Ivan Miljkoviæ i Andrija Geriæ i Fridrihshafen, dok æe se u drugom susretu sastati domaæi Dinamo, Moskva i Tur iz Francuske, za koji igra Slobodan Bo¹kan.

Na turniru u Moskvi sudiæe Dejan Jovanoviæ, FIVB sudija.

Odbojka¹ki savez Srbije je jedini Savez, koji na finalnim turnirima ovogodi¹njih Kup takmièenja u Evropi ima dvojicu sudija. Pored Jovanoviæa, Dragutin Æuk je sudio utakmice na Finalnom turniru Top Teams Kupa u mu¹koj konkurenciji, u Modeni.

Subota, polufinale
Lube – Fridrihshafen    16,00 èasova po lokalnom, odnosno 14,00 èasova po na¹em vremenu.
Dinamo – Tur                 18,30 (16,30)

nedelja
za treæe mesto:           15,00 (13,00)
finale                             17,30 (15,30)



30. mart 2007. | Izvor: B92, Beta | Ilija Kovaèiæ
Radnièki poveo 1:0 protiv Ribnice
Odbojka¹i kragujevaèkog Radnièkog pobedili su na svom terenu ekipu Ribnice iz Kraljeva sa 3:1 (25:16, 25:21, 19:25, 25:21) i tako poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Viner ©tedi¹e lige Srbije.

Lider na tabeli posle liga¹kog dela ¹ampionata, Radnièki, tako je i peti put ove sezone savladao lokalnog rivala iz Kraljeva.

Radnièki je prilièno lako prva dva seta re¹io u svoju korist, ali su gosti uspeli da se vrate u igru u treæem periodu. Ipak, za preokret nisu imali dovoljno snage, niti raspolo¾enih igraèa, pa je pobedu slavila domaæa publika u dvorani "Jezero".

Meè je obele¾ila i povreda jednog od najboljih igraèa Radnièkog ove sezone Aleksandra Gigoviæa, ali je njega uspe¹no odmenio Bojan Marinkoviæ.

Drugi meè ova dva rivala igraæe u Kragujevcu u nedelju, 1. aprila.

Polufinalna serija se igra na tri pobede, a treæi meè igraæe u èetvrtak, 5. februara u Kraljevu, gde æe biti i eventualna èetvrta utakmica. Moguæ je i peti susret koji bi se igrao u Kragujevcu.

U drugom polufinalu igraju Vojvodina i Crvena zvezda, a novosadska ekipa je pobedom u èetvrtak povela 1:0 u seriji.



30. mart 2007. | Izvor: B92, Beta | Ilija Kovaèiæ
Odbojka¹ice Jedinstva u finalu
Odbojka¹ice u¾ièkog Jedinstva plasirale su se u finale plej-ofa Viner ©tedi¹e lige Srbije, po¹to su u gostima u Beogradu pobedile Zvezdu u èetvrtoj utakmici polufinala.

Jedinstvo je slavilo sa 3:1, po setovima 25:21, 20:25, 25:21, 25:14, ¹to je bila treæa pobeda u¾ièke ekipe u polufinalnoj seriji. Zvezda je pobedila jednom, u treæoj utakmici, u sredu u Beogradu.

U finalu Jedinstvo æe igrati sa Po¹tarom, koje se ranije ove nedelje plasiralo u finale, pobediv¹i Radnièki Jugopetrol sa 3:0 u seriji. Finalna serija plej-ofa poèinje 18. aprila i igra se na tri dobijene utakmice.

Ekipa iz U¾ica zaslu¾eno je slavila, po¹to je imala znaèajno manji broj gre¹ka, kao i veoma dobru realizaciju kontra napada. S druge strane, Zvezdi je malo toga polazilo za rukom, a ni izmene koje je uvodio trener Ratko Pavlièeviæ nisu donele rezultat.

Posle utakmice kapitenka Jedinstva Ana Antonijeviæ istakla je da je njen tim do pobede do¹ao zahvaljujuæi zalaganju celog tima, odnosno kolektivnom igrom, u kojoj je ekipa bila iznad pojedinca.

"Oèekivano smo u¹li u finale i sada se nadamo da æemo titulu vratiti u U¾ice", rekla je Antonijeviæeva.

Kapitenka Zvezde Ivana Ne¹oviæ èestitala je Jedinstvu na pobedi ocenjujuæi da je njena ekipa previ¹e gre¹ila da bi nije mogla da ugrozi protivnika.

"Nadam se da æemo se za ove poraze iskupiti u kupu koji jo¹ nije zavr¹en", navela je ona.

Trener Jedinstva Aleksandar Tasevski rekao je da je njegova ekipa, suprotno njegovim oèekivanjima, lako dobila Zvezdu, iako "uop¹te nije bila superiorna".

"Zvezda je sigurno oèekivala da æe se polufinale re¹iti u petoj utakmici, ali mi smo napadali servisom i imali smo visok procenat prolaznosti kontra napada", rekao je on.

Tasevski je izrazio uverenje da æe do poèetka finalne serije njegov tim uspeti da popravi svoju igru i ugrozi Po¹tar.

Trener Zvezde Ratko Pavliæeviæ slo¾io se da ocenom da su "crveno-bele" previ¹e gre¹ile. "Mislim da je problem bio u koncentraciji", rekao je on.

"®ivot ide dalje, ove gre¹ke su nas skupo ko¹tale, ali sada moramo da se okrenemo novim trenizima i utakmicama. Poku¹aæemo da zbijemo redove i pru¾imo maksimum u Kupu", dodao je Pavliæeviæ.



Roben

Preminuo ®arko Petroviæ

Nekada¹nji odbojka¹ki reprezentativac Jugoslavije ®arko Petroviæ preminuo je u ponedeljak u Novom Sadu u 43. godini ¾ivota, saop¹tio je Odbojka¹ki savez Srbije.

Petroviæ je 27. februara prebaèen u bolnicu u Novom Sadu zbog akutnog pankreatitisa.

®arko Petroviæ je bio èlan reprezentacije Jugoslavije koja je sredinom devedesetih godina poèela da posti¾e najbolje rezultate u istoriji.

Osvojio je bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Atini 1995. godine, a 1996. i na Olimpijskim igrama u Atlanti i na Svetskom kupu u Tokiju. Dres reprezentacije Jugoslavije je nosio na 253 utakmica.

Karijeru je poèeo u Baèkom Magliæu, u OK Magliæ, a nastavio u novosadskoj Vojvodini sa kojom je osvojio èetiri titule prvaka Jugoslavije i dve u nacionalnom Kupu.

Medjunarodnu karijeru je poèeo u Italiji, a nastavio u Grèkoj, Japanu i Sloveniji. Za izvanredne rezultate ostvarene u reprezentativnom i dresu Vojvodine dobitnik je statue novosadskog kluba "Velikan".

Vlada Srbije mu je uruèila i nacionalno priznanje za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta.

Komemoracija povodom Petroviæeve smrti obaviæe se u utorak u 12 sati u amfiteatru novosadske dvorane "Spens". Sahrana æe se odr¾ati u sredu u 15.30 na Gradskom groblju u Novom Sadu.

(Beta)

:( :( :( :( :( :(

mikele

Е баш ми је криво.Он је био уз Брђовића капитен и главнокомандујући у оној репрезентацији која је '95 почела пут ка звездама.
Млад бре човек :( :( :(

hulio_salinas

13. april 2007. | Izvor: B92, OSS | Vladimir Novakoviæ
EP: U polufinalu sa Italijankama



®enska kadetska odbojka¹ka reprezentacija Srbije igraæe sa selekcijom Italije u polufinalu ¹ampionata Evrope u Brnu. Taj meè igra se u Brnu u subotu, od 18 èasova. U drugom polufinalu selekcija Belgije igra sa Nemaèkom. Srpski tim u dosada¹njem toku takmièenja nije izgubio nijedan set, u meèevima sa Francuskom, Èe¹kom i Rusijom.

Èetvrtfinale:
Srbija – Rusija           3:0 (25:23, 25:17, 25:20)
Belgija – Turska         3:0 (25:21, 25:18, 25:23)
Nemaèka – Francuska    3:1 (25:22, 19:25, 25:12, 25:16)
Italija – Holandija     3:0 (32:30, 25:16, 25:22)

Borba od 9. do 12. mesta:
Èe¹ka – Poljska          3:2 (25:15, 23:25, 25:20, 20:25, 15:11)
Estonija – Ukrajina    3:0 (25:11, 28:26, 25:15)

Chef

18. april 2007. | Izvor: B92, Dnevnik, Radio 021 | Vladimir Novakoviæ
OK Vojvodina: Ulica ®arka Petroviæa
Odbojka¹ki klub Vojvodina podneæe inicijativu da se jedna od novosadskih ulica imenuje prema nedavno preminulom odbojkasu ®arku Petroviæu. Sportski direktor kluba Nikola Mariæ rekao je da æe inicijativa biti podneta poèetkom maja, nakon zavr¹etka prvenstva. Èlanica gradske komisije za davanje imena ulicama Biljana Maloviæ nije mogla da odgovori na pitanje da li æe se slo¾iti sa tim i dodala da æe se o tome razmi¹ljati tek po¹to inicijativa bude podneta.

Maloviæeva je za Dnevnik navela i da u posebnim sluèajevima nije potrebno èekati predviðenih pet godina da se ulica nazove po pokojniku.

Podsetimo, Petroviæ je posle te¹ke bolesti preminuo 2. aprila, u 43. godini.

Sa reprezentacijom je osvojio bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, a sa Vojvodinom èetiri titule prvaka i dve u nacionalnom Kupu.