Odbojka

Started by Chef, 22-08-2006, 09:20:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mikele

ODBOJKA: Po¹tar na korak od nove titule
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5312418)

Odbojka¹ice Po¹tara 064 nalaze se na korak od osvajanja druge uzastopne titule prvaka Srbije.

One su u treæoj utakmici finala plej-ofa kao go¹æe u U¾icu savladale domaæe Jedinstvo maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 25:16, 25:21, 25:19.

Time su "po¹tarke" u finalnoj seriji povele sa 2:1 i vratile "brejk" koji je Jedinstvo napravilo kada je dobilo prvu utakmicu u Beogradu.

Èetvrta, mo¾da i presudna utakmica, na programu je u petak od 18.00 èasova (TV prenos na RTS 2), takodje u u¾ièkoj dvorani Veliki park.

Ako uèenice Darka Zakoèa opet pobede, slaviæe novu titulu, dok u suprotnom sledi "majstorica" na parketu Po¹tara, u dvorani Sport eko. Taj meè igrao bi se u ponedeljak, 30. aprila.

(MONDO, foto: MN Press)

hulio_salinas

14. maj 2007. | Izvor: B92, Beta | Milo¹ Todoroviæ
Odbojka¹i putuju u Italiju



Selektor Igor Kolakoviæ i igraèi odbojka¹ke reprezenetacije Srbije izjavili su da oèekuju da æe na gostovanju u Italiji ove nedelje dobiti pravu sliku forme pred poèetak takmièenja u Svetskoj ligi. "Plavi" u utorak putuju u Italiju, sa èijom æe reprezentacijom u sredu i petak odigrati prijateljske, kontrolne utakmice. U Svetskoj ligi, Srbija ove godine igra u Grupi C sa Rusijom, Kubom i Egiptom, a prvi meè èeka ih za 11 dana u Moskvi.

"Ova dva kontrolna meèa sa Italijanima biæe nam jedina provera pre Svetske lige. To je dobar protivnik, koji æe nam pru¾iti moguænost da isprobamo neke varijante i da defini¹emo na¹u igru", rekao je Kolakoviæ na konferenciji za novinare.

Kolakoviæ je istakao da tim Srbije nije optereæen rezultatom u tim meèevima, veæ da je najva¾nije dobro se pripremiti za utakmice koje predstoje u Svetskoj ligi. Ipak, selektor je izrazio oèekivanje da æe svi igraèi dati svoj maksimum i u tim prijateljskim meèevima.

Podsetiv¹i da "plavi" nisu imali previ¹e vremena za pripreme za ovogodi¹nju Svetsku ligu, i da se timu, u skladu sa ranijom dogovorom, jo¹ nisu prikljuèili korektor Ivan Miljkoviæ i primaè Bojan Janiæ, Kolakoviæ je rekao da su ove nedelje jedini moguæi termini za proveru forme.

Selektor je ipak kazao da je u takvoj situaciji veæi broj timova, jer liga¹ka takmièenja u nekim zemljama jo¹ traju.

Kolakoviæ je istakao da je veoma zadovoljan dosada¹njim pripremama, koje su poèele 3. maja. "Puno smo uradili u ovom periodu, i mo¾emo sa dozom optimizma da prièamo o uèinku i perspektivi", kazao je Kolakoviæ.

"Treba strpljenja i podr¹ke ovim momcima, ne bi bilo dobro da ih oprereæujemo. Uz jednu pravu podr¹ku, oni imaju perpektivu, mo¾da ne da dostignu one visine one prethodne generacije, ali sa optimizmom mo¾emo gledati u buduænost", rekao je Kolakoviæ.



Andrija Geriæ, iskusni srednji bloker, koji je preuzeo ulogu kapitena, izrazio je zadovoljstvo tokom priprema, iako je sa "plavima" samo tri dana.

"Video sam da momci rade dobro, kvalitetno. Pitanje je koliko su adekvatne pripreme, ali sve ekipe su skoro u istoj poziciji. Treba da iskoristimo ove dve utakmice sa Italijom, da vidimo kako nam ide, da poku¹amo da napravimo dobar rezultat", rekao je Geriæ.

Geriæ je istakao da Italija ima kvalitetnu ekipu, koja radi veæ dve nedelje, ali da se ni njima nisu prikljuèili svi igraèi, je igraju zavr¹nicu Serije.

"Va¾no je da igramo, da se koncentri¹emo na kvalitet na¹e igre, a protivnik u ovom momentu nije bitan", istakao je Geriæ, dodajuæi da je va¾no i da "plavi" zadr¾e nivo igre na zadovoljavajuæem nivou.

Andrija Geriæ je dodao i da ova generacija tek treba da doka¾e koliko vredi. "Svi su sazreli, sada samo to treba da donesemo na teren", rekao je Geriæ, koji je ocenio i da novi sastav mo¾e da bude prednost, s obzirom sa niko ne poznaje igru Srbije.

"Mo¾da mo¾emo da iznenadimo protivnike, ali samo ako imamo kvalitet", naveo je Geriæ.

Tehnièar Vlado Petkoviæ istakao je da æe biti te¹ko zameniti Nikolu Grbiæa, za koga je rekao da je i dalje najbolji na toj poziciji na svetu.

"To je nemogæe, ali na nama je da poku¹amo da ga barem donekle dostignemo. Mogu da garantujem da æe svi igraèi koji budu u 12 u Moskvi, u duelu sa Rusijom, dati svoj maksimum", istakao je Petkoviæ, dodajuæi da je, ipak, bilo malo vremena za uigravanje.

Primaè Aleksandar Mitroviæ ocenio je da bi dostignuæa prethodne generacije trebalo da predstavljaju dodatni motiv ovoj ekipi.

"Moramo da poku¹amo da budemo igraèi kao ¹to su oni", kazao je Mitroviæ.

Libero Marko Samard¾iæ rekao je da je motiv za rad u reprezentaciji veliki, jer je nastup za reprezentaciju èast za svakog igraèa.

"Svaki igraè se trudi da doprinese ekipi. Slo¾io bih se u oceni da postoji breme koje nosi ova generacija, jer dolazi iza one koja je tako dugo bila na vrhu. Sigurno je da je na¹ cilj da ostanemo tu, u svetskom vrhu, koliko je to moguæe", rekao je Samard¾iæ.

Spisak 13 igraèa koji æe putovati u Italiju, selektor Kolakoviæ saop¹tiæe u ponedeljak uveèe posle treninga. Prvi meè Italija i Srbija igraæe u Parmi u sredu, a drugu u petak u Salsomaðoreu, a obe utakmice poèeæe u 20.00.

Chef

17. maj 2007. | Izvor: B92 | Vladimir Novakoviæ
Terziæ objavio ¹iri spisak
Trener ¾enske odbojka¹ke reprezentacije Srbije Zoran Terziæ objavio je ¹iri spisak igraèica koje æe predstavljati na¹u zemlju na turniru Montro Volley Masters 2007. Na spisku je 18 imena, a konaèni spisak putnica za ©vajcarsku biæe objavljen u subotu. Na spisku se nalazi veæina devojaka koje su krajem pro¹le godine osvojile bronzanu medalju na svetskom ¹ampionatu u Japanu.

tehnièarke: Maja Ognjenoviæ, Maja Simaniæ i Ana Antonijeviæ.

libera: Suzana Æebiæ i Silvija Radoviæ.

korektorke: Ivana Ðerisilo-Stankoviæ, Jovana Brakoèeviæ, Ivana Ne¹oviæ i Marta Drpa.

blokerke: Nata¹a Krsmanoviæ, Slaðana Eriæ, Aleksandra Petroviæ i Ivana Isailoviæ.

primaèice: Anja Spasojeviæ, Jelena Nikoliæ, Bri¾itka Molnar, Jovana Vesoviæ i Jasna Majstoroviæ.

Nacionalni tim Srbije okupiæe se u ponedeljak, 21. maja.


tarantulica

Pochela je Svetska liga za odbojkashe  :loptica :loptica :loptica

Odbojka¹ka reprezentacija Srbije do¾ivela je poraz u prvom meèu prvog vikenda grupe C izgubili u Moskvi od selekcije Rusije sa 3:0 (29:27, 25:14, 25:21)

Drugi meè izmedju Rusije i Srbije igra se u nedelju, takodje u Moskvi, sa poèetkom u 16 èasova.

Valjda ce biti bolje, mada su Rusi favoriti C grupe  :Bog

mikele

Odbojka¹i Srbije na pobedu protiv Egipta
(http://nono9.us)

Odbojka¹ka reprezentacija Srbije oèekuje da pobede Egipat u utakmicama drugog vikenda Svetske lige, ali ne oèekuje lake duele.

Na konferenciji za novinare u Vr¹cu, gde æe "plava èeta" u petak igrati prvi meè ovogodi¹nje Svetske lige pred svojom publikom, selektor reprezentacije Igor Kolakoviæ je rekao da tim Srbije razmi¹lja samo o pobedama, iako su Egipæani u ovom trenutku iskusnija ekipa.

"Egipæani su, ¹to je mala nelogiènost, internacionalno ipak iskusniji od ovog sastava reprezentacije Srbije", rekao je Kolakoviæ, podseæajuæi da je tim Srbije znaèano podmladjen za ovo takmièenje.

"Veæi broj na¹ih igraèa gotovo da nema iskustva sa velikih svetskih takmièenja", dodao je Kolakoviæ.

On je rekao i da æe sastav koji æe se suprotstaviti Egiptu biti mladji od onog koji je pro¹log vikenda igrao u Rusiji, èime je ukazao na to da se bloker Andrija Geriæ jo¹ neæe pridru¾iti timu zbog povrede, kao i da ni korektor Ivan Miljkoviæ najverovatnije neæe igrati ovog vikenda.

Miljkoviæ se pridru¾io ekipi kada se vratila iz Rusije, a po povratku sa kvalifikacionog turnira za plasman na Svetsko prvenstvo timu su se pridru¾ili i juniori Marko Podra¹èanin i Sa¹a Staroviæ. "Plave" je u primaèkoj liniji pojaèao Bojan Janiæ, koji se vratio iz Italije.

Kolakoviæ je istakao da javnost u Srbiji treba da zna da pobeda protiv Egipta nije za Srbiju od velikog znaèaja u smislu presti¾a ili statistike, ali da je "jako va¾na za sve u timu, za mlade igraèe, kako bi sledeæi vikend u Svetskoj ligi bio ¹to plodotvorniji i bolji".

Korektor Dejan Bojoviæ izrazio je uverenje da æe Srbija upisati prvu ovogodi¹nju pobedu u Svetskoj ligi.

"Bilo bi dobro da ostvarimo dve pobede i da tako poènemo da beremo rezultate dobrih treninga. Od poèetka priprema radimo dobro i to bi trebalo da poèemo da pokazujemo kroz pobede", istakao je Bojoviæ.

On je ocenio da tim Egipta nije kvalitetan kao ruska reprezentacija, ali da nije ni potpuni austajder.

Kapiten ekipe Egipta Abdel Hasan A¹raf izrazio je nadu da æe utakmice, pre svega, biti kvalitetne. "A ako budemo dobro igrali, ako pobedimo, egipatska odbojka bi mogla da napreduje", rekao je A¹raf.

Selektor Egipta G¾egor¾ Ris podsetio je da njegov tim jo¹ nije kompletan.

"Srbija ima reprezentaciju medju najboljima u svetu, medjutim, mi pre svega ¾elimo da igramo utakmice na visokom nivou, jer je iskustvo va¾no za na¹e ekipe. Nama je to potrebno na putu ka glavnom cilju, plasmanu na Olimpijske igre u Pekingu", rekao je egipatski selektor.

On je ocenio da je njegov tim sada jaèi nego ¹to je bio u prvom vikendu, kada je pretrpeo dva poraza na Kubi.

Meè u Vr¹cu, u petak od 20 sati, biæe prvi koji æe odbojka¹i Srbije odigrati pred svojom publikom pod tim imenom. Drugi meè igraæe se u subotu u Novom Sadu.

Pro¹log vikenda u Grupi C "plavi" su pretrpeli dva poraza u gostima Rusiji, a Egipæani su dva puta pora¾eni na Kubi.

Na finalni turnir u Poljskoj plasiraæe se samo pobednik grupe.

(Beta)

tarantulica



ODBOJKA: Prva pobeda Srbije u SL

Odbojka¹ka reprezentacija Srbije zabele¾ila je prvu pobedu u Svetskoj ligi, po¹to je u Vr¹cu savladala selekciju Egipta sa 3:0 (25:23, 25:19, 32:30) u prvom meèu drugog vikenda tog takmièenja.

Prvog vikenda Svetske lige selekcija Srbije do¾ivela je dva poraza na gostovanju u Rusiji, koja u subotu i nedelju igra na Kubi.

Druga utakmica reprezentacija Srbije i Egipta igra se danas u Novom Sadu.

(MONDO)

mikele

ODBOJKA: Druga pobeda Srbije nad Egiptom
(http://nono9.us)

Odbojka¹ka reprezentacija Srbije zabele¾ila je i drugu pobedu nad selekcijom Egipta u okviru Svetske lige.

Izabranici Igora Kolakoviæa slavili su u Novom Sadu protiv afrièke selekcije sa 3:0 (28:26, 25:20, 25:22) u meèu èetvrtog kola C grupe Svetske lige i sada imaju uèinak od dve pobede i dva poraza.

Pored selekcija Srbije i Egipta, u ovoj grupi jo¹ nastupaju reprezentacije Rusije i Kube. Naredni protivnik "orlova" biæe ekipa Kube.

(MONDO)

mikele

Odbojka¹ice Srbije izgubile od Holandije
(http://nono9.us)

®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije izgubila je od Holandije sa 3:2 (25:23, 22:25, 25:23, 21:25 i 12:15) u prvoj utakmici na turniru u ¹vajacsrkom gradu Montre.

Srbija je u Grupi A, u kojoj su, pored Holandije, jo¹ i Nemaèka i Rusija. Naredni meè Srbija igra u sredu od 18.30 sa selecijom Rusije, svetskim ¹ampionom.

Selektor Srbije Zoran Terziæ rekao je posle utakmice da nije zadovoljan igrom svog tima.

"Utakmica svojim kvalitetom ne mo¾e da dobije prelaznu ocenu. Napravljeno je mnogo gre¹aka. ©to se nas tièe, nekompletni smo, kratko smo zajedno i ovo nam je prvi meè na turniru", rekao je Terziæ, ocenjujuæi da je Holandija pobedila pre svega zahvaljujuæi tome ¹to je uigranija.

Selektor je dodao da tim Srbije nema vremena da ispravlja gre¹ke, jer veæ sutra igra sa Rusijom.

"Nadam se da æemo do kraja ipak igrati bolje", rekao je Terziæ.

Kapiten Srbije Jelena Nikoliæ ocenila je da je njen tim mogao danas da pobedi, ali da je bilo previ¹e gre¹aka.

"Mnogo smo gre¹ile i od èetvrtog seta stalno smo jurile prednost rivala. Te¹ko smo osvajale, a veoma lako gubile poene. Videlo se da dugo nismo bile zajedno. Ipak, ovo mi izgleda bolje nego ¹to sam oèekivala", dodala je Nikoliæeva.

(Beta)

mikele

ODBOJKA: Pobeda Srbije na Kubi!
(http://nono9.us)

Najbolji odbojka¹i Srbije pobedili su u nedelju rano izjutra u Havani selekciju Kube rezultatom 3:1, po setovima 25:23, 25:23, 30:32 i 25:21, u drugoj utakmici treæeg vikenda Svetske lige.

Srbija se tom pobedom vratila na 50 odsto uspe¹nosti i sa skorom 3-3 zadr¾ala realne izglede da se u nastavku takmièenja u C grupi bori za plasman na zavr¹ni turnir.

Rusija ima skor 4-1 i utakmicu manje, sledi Kuba sa uèinkom 4-2, dok je Egipat poslednji u grupi sa pet poraza. Narednog vikenda æe "orlovi" doèekati Kubu u Beogradu i Novom Sadu.

Za razliku od prvog meèa u Havani, dan ranije, kada su izabranici Igora Kolakoviæa izgubili sa 2:3, mladi srpski odbojka¹i ovog puta su bili znaèajno bolji na servisu, kojim su potpuno poremetili prijem kubanskog tima. To im je omoguæilo i da bolje postavljaju blok. Uprkos boljoj igri gostiju, meè je bio napet, po¹to su Kubanci u zavr¹nicama setova uvek uspevali da smanje prednost Srbije.

Nedeljni meè za Srbiju je poèela postava - tehnièar Vlado Petkoviæ, korektor Dejan Bojoviæ, primaèi Bojan Janiæ i Nikola Kovaèeviæ, blokeri Andrija Geriæ i Marko Podra¹èanin i libero Marko Samard¾iæ.

Taj tim delovao je dosta uigrano i imao zaista dobar, raznovrstan napad. Èak i u situacijama koje su bile te¹ke za smeè, Bojoviæ, Janiæ i Kovaèeviæ su uspevali da pronadju nebranjene delove protivnièkog terena i da poentiraju. Ni srednji blokeri nisu imali problema sa svojim napadima.

Od samog poèetka je neutralisan korektor Kube Sanèes, koji je u u prvom meèu bio najbolji igraè. To je primoralo selektora Kube da poku¹a sa izmenama, ali to nije pomoglo domaæinu da preokrene situaciju.

U prvom setu ekipa Srbije do¹la je do prve set lopte na 24:21, ali su usledile dve dobre kontre Kube, koja je smanjila na 24:23. Posle tajm-auta selektora Kolakoviæa, Kuba je servis gre¹kom sama zavr¹ila taj set u korist protivnika.

U drugom setu Srbija je dominirala u svim elementima i, kao u prvom delu meèa, do set lopte do¹la na 24:21. Ponovo je Kuba uspela da smanji na 24:23, ponovo je Srbija uzela tajm-aut, pa se opet dogodila i servis gre¹ka Kube za 25:23 i 2:0 za gostujuæu ekipu.

Jaèi i od sudijskih gre¹aka
(http://nono9.us)

I treæi set imao je slièan tok do samog fini¹a. Srbi su bili bolji, imali po dva, tri i èetiri poena vi¹e, ali su se Kubanci strpljivo pribli¾avali. Kod 19:21, sudija je pogre¹no procenio da je aut servis Kube pao u polje, pa su domaæi smanjili na 20:21.

Burna reakcija srpskog tima nije pomogla, a iako je Kolakoviæ odmah zatra¾io tajm-aut da bi smirio svoje igraèe, gosti su Kubancima dopustili kontru za 21:21. Srbija je ipak imala èetiri nerealizovane set-meè lopte, a Kuba dve propu¹tene ¹anse za osvajanje seta. Usledila je treæa ¹ansa Kube, koja je iskori¹æena, za 32:30 i 2:1.

Iako izuzetno podmladjena, ekipa Srbije nije bila indisponirana posle gubitka "dobijenog" seta. Naprotiv, odbojka¹i Srbije krenuli su silovito u èetvrom setu i odmah na poèetku stekli prednost od 3:0.

Kubanci se nisu predavali, izjednaèili su kod 9:9. Od tada do 14:14 igralo se poen za poen. Jedan dobar napad Srbije, zatim gre¹ka Kube, pa as servis Geriæa doneli su srpskoj reprezentaciji 17:14. Domaæi su ubrzo uzvratili, uspeli da izjednaèe na 21:21, ali su tada gosti zaigrali jo¹ anga¾ovanije, jako na servisu i u bloku, i do¹li do 25:21 za pobedu od 3:1.

O ravnomernoj raspodeli odgovornosti dobro govore i poeni - Podra¹èanin je upisao 17, Bojoviæ i Geriæ po 16, Janiæ 15 i Kovaèeviæ po 13. Tehnièar Petkoviæ dodao je jo¹ tri, a protivnik je svojim gre¹kama Srbiji poklonio 25 poena. Sa druge strane, gosti su Kubancima svojim gre¹kama poklonili 22 poena.

DVORANA: Sidudad Deportiva, Havana. GLEDALACA: 15.000.
SUDIJE: Bredberi (Kanada), De Souza (Brazil).

SRBIJA: Periæ, Bojoviæ 16, Janiæ 15, Kovaèeviæ 13, Stankoviæ, Samard¾iæ, Petkoviæ 3, Dukiæ, Nikiæ, Geriæ 16, Staroviæ, Podra¹èanin 17.

KUBA: Aldazabal, Gutijeres, Pimijenta 6, Sanèes 11, Hurkuin 15, Iznaga 8, Simon 5, Ierezuelo, Kameho 8, Korales 12, Dominiko 10, Dijas 2.

(Beta, foto: zvanièni sajt)

tarantulica



ODBOJKA: Srbija bolja od Kube

Odbojka¹ka reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu selekciju Kube sa 3:2 (15:25, 18:25, 25:19, 27:25, 15:6) u prvoj utakmici èetvrtog vikenda Svetske lige.

Srbiji je to èetvrta pobeda ove godine u Svetskoj ligi, kojom je zadr¾ala ¹anse za prvo mesto u grupi i plasman na finalni turnir.

Drugi meè s Kubom Srbija æe igrati u nedelju uveèe od 20sati u novosadskom Spensu.

(MONDO)

malena

Fenomenalan mec,koliko sam se u pocetku nervirala sve se dobro zavrsilo... :K

malena

Ali zato su veceras izgubili od Kube u Novom Sadu sa 3:0...

tarantulica

Nikako da se uigraju...
Nema shanse da spoje dve dobre utakmice za redom.... :roll:

mikele

ODBOJKA: Kuba oèitala lekciju Srbiji
(http://nono9.us)

Reprezentacija Srbije pora¾ena je ubedljivo u drugoj utakmici èetvrtog vikenda Svetske lige od selekcije Kube u Novom Sadu sa 3:0, po setovima 25:18, 25:16, 25:16.

Izabranici selektora Igora Kolakoviæa slavili su dan ranije u Beogradu posle velike borbe sa 3:2 i novim porazom znatno su umanjili ¹anse za plasman na finalni turnir Svetske lige.

Srbija sada ima skor 4-4 i nalazi se na treæem mestu grupe C, prva je Rusija sa uèinkom 7-1, a druga Kuba sa pet pobeda i tri poraza. Poslednje mesto zauzima Egipat bez ijednog trijumfa.

Plasman na zavr¹ni turnir izboriæe samo pobednik grupe, dok eventualnu ¹ansu da zaigra na finalnom takmièenju ima i drugoplasirani tim po specijalnom pozivu FIVB.

Narednog vikenda Srbija gostuje u Egiptu.

(MONDO, foto: MN Press)

Quote from: tarantulica on 17-06-2007, 21:46:07
Nikako da se uigraju...
Nema shanse da spoje dve dobre utakmice za redom.... :roll:
Ја мислим да ту није питање уиграности већ недостатак кавлитета :ohwell:

malena

SL: Odbojka¹i Srbije sigurni protiv Egipta
Petak, 22. jun 2007. 21:07

Odbojka¹ka reprezentacija Srbije pobedila je u petak uveèe u Kairu selekciju Egipta sa 3:0, po setovima 25:22, 25:22, 25:18, u prvoj utakmici petog vikenda Svetske lige.

Srbiji je to peta pobeda u Svetskoj ligi ove sezone u kojoj i dalje imaju ¹ansu da osvoje drugo mesto u grupi C i eventualno dobiju pozivnicu za zavr¹ni turnir koji æe se igrati u julu u Katovicama.

Drugi meè petog vikenda Srbija i Egipat igraæe u Kairu u nedelju od 19 èasova po centralnoevropskom vremenu.

(Beta)
:pljes: