Prijemni ispit 2008-e i tok upisa

Started by EddieH, 30-06-2008, 06:51:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 29 Guests are viewing this topic.

tasha_90

znaci da, ako polozim par ispita koji mogu da se prenesu, 5-6 njih, dodjem na prijemni i polozim ga, ostalo mi je jos 7-8 na farmaciji? tako?

Bla_bla_blaaaa

a ne znam dal na drugim fakultetima na prvoj godini ima 5-6 slicnih ispita sa nasim faxom...

tasha_90

ima, gledala sam... koji je princip prenosenja? jel se gleda naziv predmeta i SPB?

... RazocarAna...

Na pocetku da se zahvalim na recima utehe- Iako to slusam maltene po ceo dan ipak nekako bolje zvuci kada dolazi od profesora =))
Znam da su i neuspesi neizbezni, i da se dogadja, ali nekako je sve to isuvise sveze da bih mogla da prihvatim... Strebacu i te kako, nista mi drugo ne preostaje, i iskreno se nadam da cemo se jednom sresti na fakultetu =))
Imam jos samo jedno pitanje: Sta mislite o Hemijskom fakultetu, da li mi je to bolje ili PMF, tj. da budem preciznija- Sta je srodnije farmaciji? Ipak bih volela da za tih godinu dana uradim jos nesto sem spremanja prijemnog... A ideja studiranja u drugom gradu mi se iskreno bas i ne svidja, nekako imam osecaj da je bas ovaj fakultet prava stvar...

Tasho, vidim da ti razmisljas da uradis isto sto i ja. Moja drugarica prosle godine nije uspela da polozi prijemni pa je upisala hemiju, tamo dala matematiku i fiziku, i ove godine ponovo polagala prijemni za farmaciju i upisala(tj.upisace) se. Ne znam da li postoji mogucnost da se prebacis na farmaciju bez polaganja prijemnog ako ocistis godinu na hemiji...Ja sam pitala samo za TMF i rekli su mi da moze...

marijabgd88

tasha ja ti iskreno preporucujem, da ako si na samofinansiranju i ako su tvoji spremni i u mogucnosti da ti te pare daju, ostani na farmaciji... nije mala stvar upisati se na ovaj fakultet a mnogi bi i zeleli da su na tvom mestu, svi oni koji su ispod crte... cini mi se da ti je bolje da godinu dana radis i da drugu godinu upises na budzet nego da ides na neki drugi fax pa onda sledece godine sve opet ispocetka... razmisli dobro sta zelis...

tasha_90

ja mislim da moze i na hemijskom, ali ipak ne bih isla na tu opciju... otisla bih na pmf, skinula par ispita, (izmedju ostalog hemiju ces za prijemni znati perfektno hemiju, jer je ucis na pmf-u) pa sl godine upises i imas manje za ucenje prve... a sve vreme si na budzetu....

Bla_bla_blaaaa

Quote from: marijabgd88 on 02-07-2008, 14:53:57
tasha ja ti iskreno preporucujem, da ako si na samofinansiranju i ako su tvoji spremni i u mogucnosti da ti te pare daju, ostani na farmaciji... nije mala stvar upisati se na ovaj fakultet a mnogi bi i zeleli da su na tvom mestu, svi oni koji su ispod crte... cini mi se da ti je bolje da godinu dana radis i da drugu godinu upises na budzet nego da ides na neki drugi fax pa onda sledece godine sve opet ispocetka... razmisli dobro sta zelis...
i ja bih ti ovo preporucila...ustedis jednu godinu...lepo ucis, sve das u roku i onda si na budzetu

znam dosta njih koji su upisali druge fakultete, pa ce kao sl god opet probati farmaciju i prebaciti ispite.I vidim da je samo jedna devojka opet polagala...Ovi su se vec navikli na taj fax, drustvo,pa su shvatili da im se farmacija bas i ne svidja...

ako bas mislis da je ovo ono sto zelis, onda upisi :cvet
imas jos malo vremena da odlucis,pa javi sta ces na kraju

tasha_90

Quote from: marijabgd88 on 02-07-2008, 14:53:57
e, al uvek sam imala problem sa savescu... jer mislim da je bezobrazno da ocekujem da oni plate, iako hove (jer je stvarno mnooooogo 130.000), jer ako sam vec spremna na ozbiljnost fakulteta, moram i ozbiljno da snosim posledice, a ne da ocekujem da mama i tata sve srede... nego da se malo pomucim u zivotu, pa da znam da sam na pravi nacin dosla do onoga sto imam... moram jos doooosta da razmislim... mnogo se dvoumim....
hvala na savetu.... znace mi sva misljenja, trenutno.....

Wlada

Честитам свим новим-будућим здравственим радиницима, будућим научницима - фармацеутима.
Лето је дуго, искористите га најбоље што можете.

Упознаћемо се, вероватно, када буде дошао тренутак да бирате представника године, ако не, можда на ходницима (тврдим) најлепшег факултета.

Желим вам угодно лето.  :Z

tasha_90

e, a moji i sede nad glavom i odjednom se mnogo interesuju za ucenje, pa me zanima, po boljonji, to sto su podeljeni predmeti pa ih sad ima 13 umesto 7, da li je stvarno olaksanje ili je idalje preterano obimno? ja sam spremna da ucim, da se odreknem cak i sporta, al me znaima koliko je stvarno ostvarivo... jer mi je to verovatno presudno u donosenju odluke...

marijabgd88

ako svi mogu, mozes i ti... i ako si zaista spremna da se pomucis uspeces... pa ne bi uspela da se ubacis na tu listu da nisi zaista sposobna za ovo... tvrdim, mozes da ocistis godinu, ne moras u junu, julu... cisti je u septembru, oktobru.. uspeces 100 posto!
hajde samo zamisli koliko ljudi ti trenutno zavidi, svi oni koji su ispod crte... ne bacaj to sto si uradila...

mihajilo

Quote from: ... RazocarAna... on 02-07-2008, 13:42:10

Ali bilo kako bilo, moram da smislim sta cu dalje...Danas sam bila na fakultetu i dekanka(recimo da joj je to zvanje) mi je rekla da mogu da prebacim polozene ispite sa TMF-a i PMF-a na farmaciju sl.god, i da ako ocistim CELU god ne nekom od tih fakulteta ne moram da ponovo polazem prijemni. :hmm
Ja i dalje ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da cu izgubiti celu god, i stalno se nadam da postoji neka sansa da to nadoknadim

E ajde jednom zauvek da razresimo ovo.RaocarAna jel to stvarno tako?Jel to provereno,mislim jel funkcionise to ili je to samo prica.Na forumu je vec bilo price o prebacivanju i zakljucak je bio da prebacivanje TESKO prolazi,tj da je veoma tesko prebaciti se sa nekog faxa(TMF) na MF.Mislim da se to cak priaclo dok nije uveden bolonjski sistem,pa mi se cini da je to jos teze zbog zalike u predmetima.

Sad bi vas molio da kazee dal' je to moguce??
RazocarAna koga si tacno pitala i kako tacno ide prebacivanje? :hmm

tasha_90

Quote from: marijabgd88 on 02-07-2008, 15:06:39
ako svi mogu, mozes i ti... i ako si zaista spremna da se pomucis uspeces... pa ne bi uspela da se ubacis na tu listu da nisi zaista sposobna za ovo... tvrdim, mozes da ocistis godinu, ne moras u junu, julu... cisti je u septembru, oktobru.. uspeces 100 posto!
hajde samo zamisli koliko ljudi ti trenutno zavidi, svi oni koji su ispod crte... ne bacaj to sto si uradila...
ja trenutno imam puno vere u sebe, posebno sto znam da mi je zanimljivo uciti te predmete koji imaju smisla i koji se ne uce bubacenjem kao drustveni predmeti (svesna sam toga da i ovde ima takvog ucenja, al boze moj...), al mi ljudi stalno to podmecu: dal je pretezak, neces izaci iz knjige, mnogo je to predmeta...
meni je prosto farmacija jedina stvar koja me privlaci, al svi mi toliko pune glavu...

Adonis_Vernalis

Quote from: ... RazocarAna... on 02-07-2008, 14:50:23
Na pocetku da se zahvalim na recima utehe- Iako to slusam maltene po ceo dan ipak nekako bolje zvuci kada dolazi od profesora =))

... A ideja studiranja u drugom gradu mi se iskreno bas i ne svidja, nekako imam osecaj da je bas ovaj fakultet prava stvar...

Ovaj fakultet i jeste prava stvar, za sve one koji su ga "osetili".

Inace, ideja studiranja u drugom gradu je izvesnost sa kojom se svaki buduci student bilo kojeg fakulteta srodio. Sta u mome Vrscu ima? Pilotska akademija? Jeste, postoji. I ja sam davno mastao da cu biti najbolji pilot ikada rodjen. I jesu li svi moji visoko obrazovani Vrscani piloti? Ne, naravno da nisu! Ima ih i ekonomista, i ucitelja, i farmaceuta...

U Nemackoj, polazete prijemi ispit za fakultet/grad u kojem zelite da budete, ali imate rezervne varijante. Desi vam se da otpadnete u Vircburgu, ali, eto, ima mesta u Kilu, pa potom u Lajpcigu, a onda i u Frankfurtu. Hoces/neces? Ides/otpadas? Farmacija, ili ne?

Ma, dajte ljudi, to je samo faks... Znam sta pricam, zato i pricam...

EddieH

da li moze neko da mi kaze koliko je ljudi prosle godine odustalo a nalazili su se u top 260 ?
ja sam 268 i pitam se da li cu proci ? mislim da hocu ?  ako prodjem i upadnem na farm d ali odmah tog dana treba da se plati 32500 ili ne ?