Prijemni ispit 2008-e i tok upisa

Started by EddieH, 30-06-2008, 06:51:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

AAlex

jao ljudi, znaci nista ni od toga(prelaska iz drugog grada)...
pa valjda cu uspeti da upadnem ako neki odustanu... :ohwell:

manojlo88

Za ostalo se raspitaj,a za ovo sam gotovo 100% siguran...

Wlada

Рекох, све може у Србији, али мораш да се распиташ на вишој инстанци.
Не ослањај се никада у потпуности на тврђења два студента (поготову два студента јошмалопадруге године)

manojlo88

...koji su,btw, klasicni prevaranti... :K :K

AAlex

hehe, hvala u svakom slucaju  :wink:

Bred

Au 10tak strana za nepun dan :face:
Kolege (sadasnje a i buduce) dajte da ocuvamo neki red na ovoj temi.
Ajmo pitanja oko prebacivanja na druge fakultete u ovoj (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,696.0.html) temi.

Za veoma radoznale, neke osnovne smernice : Najcesce postavljana pitanja u vezi studiranja (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,9352.html)

i

Vodic za buduce studente (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php?page=128) (dobro procitajte).

Cestitam onima koji su polozili a onima koji nisu porucujem da ne ocajavaju ma koliko to otrcano mozda delovalo ....

Moj sveopsti utisak je da ste olako shvatili prijemni (po priznanju i samih ucesnika u ovoj temi) i otuda losi rezultati u globalu.

I ja se slazem sa onima koji su rekli dao bavezno trebate da upisete samofinansiranje a da se sledece godine prebacite na budzet. Medjutim, svako treba da proceni svoje finansijske mogucnosti i vidi koliko je u stanju da teret samofinansiranja podnese. Ne zaboravite da oni koji su na samofinansiranju a nisu iz Bga moracu da placaju i stan plus regularno ne mogu imati pravo na menzu ... Ako vam roditelji kazu da ce moci to da vam priuste, onda to i prihvatite, dobro su oni iskalkulisali sta ce i kako ce i ne verujem da bi dozovlili ista da vam fali ali ne mozete ni ocekivati da cete u tom slucaju moci ni da se previse luxuzirate ...  :wink:
Znam ljude koji fax nisu upisali upravo zato sto su SAMI procenili da im roditelji ne mogu priustiti studiranje i ceo zivot se kaju zbog toga i kajace se. Zivot je muka i zivot je borba, retki su ti koji bas sve na tacni dobijaju.
:wink:

Ja znam svoje drugarice i z srednje koje su upisale fizicku hemiju, tamo dali neke ispite, ponovo polagali prijemni, nesto im priznali kod nas na faxu i sad dobro guraju na farmaciji.
Takodje, drug je pauzirao nakon prijemnog, odradio staz, sledece godine je polozio prijemni, upao na budzet MB i on super gura, evo pri kraju je.

Dakle, uglavnom se sve moze kad se hoce zavisi koliko ste vi sami odlucni i spremni da se zrtvujete i borite.

AAlex, teoretski je moguce prebacivanje nakon I god i pre V god sa nsadskog na bgradski fakultet.

buu

Jao sestre mi zauzele komp, pa nisam videla ranije!!!
:~ Taso pravi izbor!!! Bas sam happy zbog tebe!!!  :ljubav:  :cvet  :~  :Bog

AAlex nisam uspela bas da se udubim u prethodne postove, ali ako si ti 267. ja mislim da upadas! Zar nije prozivka 9.? Sta te koci, zasto spomonjes neko prebacivanje?  :hmm  Sory, samo sam bacila oko  :stid:

Bla_bla_blaaaa

Al ste se raspisali...a nemam vremena da cekam :ohwell:
fizika me ceka  :wall: a005

Nego Taso, Jelena mislim da ste donele pravu odluku :wink: :cvet
A Aalex,mislim da imas velike sanse da upadnes na samofinansiranje.... :cvet
sad tebi drzimo fige  :>

:~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~

EddieH

ja i aalex smo u istoj situaciji  :roll:ja 268 a ona 267  :ziveli
nadam se da cemo upisati farmaciju

Bla_bla_blaaaa

Joj mukice  :happy:
Verujem da ce biti ok, da oboje upadate  :cvet

tasha_90

Quote from: buu on 03-07-2008, 14:37:57
Jao sestre mi zauzele komp, pa nisam videla ranije!!!
:~ Taso pravi izbor!!! Bas sam happy zbog tebe!!!  :ljubav:  :cvet  :~  :Bog

AAlex nisam uspela bas da se udubim u prethodne postove, ali ako si ti 267. ja mislim da upadas! Zar nije prozivka 9.? Sta te koci, zasto spomonjes neko prebacivanje?  :hmm  Sory, samo sam bacila oko  :stid:
hvala!!!  :cvet i hvala na trudu... :cvet
pa prozivka je 15-tog, ne 9-tog...

tasha_90

nije mi namera da masim temu, al mojoj drugarici treba necije misljenje, a da ima nekog iskusttva sa upisima, a nisam znala gde da svrstam temu...
ona se prijavila na visu ptt, na kojoj primaju ukupno 280 (100 budzet+180 samofin.), a ona je na listi 287... kolike su sanse da upadne na samofin? uzmite u obzir da je tamo godina upola jeftinija nego kod nas... :cvet

njanja

E pa ljudi, i ja sam na samofinansiranju, MF, i jos ne mogu da
prihvatim to... Valjda cu uskoro..
Nego, sigurno upisujem, pa me interesuje, da li smo u obavezi da
placamo ispite, posto je na svim fakultetima drugacije?
Cak sam cula da negde samofinansirajuci studenti dobijaju i knjige.
Pa jel vazi to i za nas?

P.S. I hvala vam puno sto ste tu za nas  :cvet

Wlada

Јао кад се сетим кад сам ја постављао таква питања :a
Ништа ви немате мање од студената које финансира држава.
Књиге, пријаве испита, поломљено посуђе, и наравно књиге, свако плаћа без обзира ко га финансира.
Разлика је у томе што ви дајете 130000динара а буџетски не, у осталом сте равноправни.
Једино још што буџетски студенти могу да изваде студентску картицу и да се хране у мензи (+путне повластице, јефтиније карте за позоришта, али о томе имате тему), а ви не.

Scharlize

Jao Tasho,bas mi je drago sto si tako odlucila,mislim da si donela pravu odluku... :cvet