Da li se farmacija zavrsava na prepisivanje?

Started by zelena suza, 03-07-2008, 17:04:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Wlada

Све је то могуће...
Могуће је да ће неко баш сутра купити диплому факултета за пар хиљада евра а да не зна ни да пише, али то мене НЕ ЗАНИМА.
Ја фармацију студирам зато што је волим, волим њену улогу у друштву, волим да будем здравствени радник. Не студирам да бих зарадио кеша и живео ко мали Крез од (пре)продаје лекова и лекића.
Гледам своје двориште, чистим га, метем колико могу, па докле догурам - догурам.

zelena suza

Ja ne propagiram postenje ne znam kakvo ali mislim da su se neke stvari bas otrgle kontroli. I taj koji se danas bavi prljavstinama na faksu i koketira sa asistentima, sutra ce da koketira sa direktorom, ako shvatas na sta mislim.
Uostalom, da li mogu da ti se obratim da mi savic da bonus polaganje ako mi bude nedostajalo za budzet? Zbog tzv. strogog pravila za polaganje tri puta jednog ispita moje su karte otisle na matematiku i tu mi je nestala nit za tri ispita. A oni koji su izosljarili matematiku i dali tri ispita u aprilu iako su pukli matu imace bonus od Stane. Dakle?

Wlada

Нема нико бонус од професорке Стане Никчевић.
Може свако да полаже четврти пут било који предмет уколико положи све остале испите.

Ја верујем да ће ти студенти који рачунају да четврти пут изађу на испит имају положене све остале испите (што је у складу са правилником о студирању).

Дакле, код професора Владимира Савића ћеш моћи да полажеш четири пута ако претходно очистиш годину.
А то не може нико да ти забрани...

zelena suza

Aaaaa.. E pa lepo. Videcemo kako ce to funkcionisati kada npr ocistim sve a rok organske prosao na primer. Verovatno ce biti gnjavaza, sa tim dodatnim rokom, terminima, dogovorima.
I nadam se da na strucnim predmetima necemo imati beskorisne debilne kolokvijume kao do sad.  :wall:

Wlada

Аааа, не. То ћеш ти видети. Извини, колико ја примећујем то је твој индивидуални проблем, а никако проблем целе генерације.
Додатни рок не постоји. Има још септембар и октобар, више не дају.

Колоквијума ће, хвала Богу бити, пошто су, то мислим ја а вероватно и остали који ово читају, изузетно, изузетно корисни.

jecaperec

kolokvijumi :~ :~ :~
oslobadajuceg karaktera naravno :Bog :Bog :Bog

SSesstre88

Quote from: zelena suza on 03-07-2008, 23:43:03
Aaaaa.. E pa lepo. Videcemo kako ce to funkcionisati kada npr ocistim sve a rok organske prosao na primer. Verovatno ce biti gnjavaza, sa tim dodatnim rokom, terminima, dogovorima.
I nadam se da na strucnim predmetima necemo imati beskorisne debilne kolokvijume kao do sad.  :wall:
1.Mi smatramo da su kolokvilumi veoma korisni,jer zahvaljujuci njima ispit spremamo triput krace...a i mislimo da se pokazalo da iz predmeta iz kojih smo imali eliminacione"beskorsne"kolokvijume svi smo imali i mnogo bolje ocene :Bog
Quote from: zelena suza on 03-07-2008, 23:13:51
Ja ne propagiram postenje ne znam kakvo ali mislim da su se neke stvari bas otrgle kontroli. I taj koji se danas bavi prljavstinama na faksu i koketira sa asistentima, sutra ce da koketira sa direktorom, ako shvatas na sta mislim.
Uostalom, da li mogu da ti se obratim da mi savic da bonus polaganje ako mi bude nedostajalo za budzet? Zbog tzv. strogog pravila za polaganje tri puta jednog ispita moje su karte otisle na matematiku i tu mi je nestala nit za tri ispita. A oni koji su izosljarili matematiku i dali tri ispita u aprilu iako su pukli matu imace bonus od Stane. Dakle?
2.Sto se tice ispita V.S.-a...mislim da se za isti niko nije provukao,posto tu ne pomaze nikakvo koketiranje niti bilo koje druge muvaze...jer za isti pomaze samo znanje...sam ispit je tako koncipiran... :djavo
Sto se tice boda za prolaz...posto sam sa tim imala iskustva...student direktno  za sve zalbe ide kod prof.da kod njega"izkuka"   :sarcasm:
bod za prolaz....sto naravno nema svrhe... :smekerica:
A mislim da sada nije ni vreme(tek smo na 1.god faksa) a ni mesto ...posto ovaj forum valjda sluzi za iznosenje problema vezanih za nas faks...a ne problema biroa za zaposljavanje...odnosa izmedju direktora i sluzbenika... problema u nasem drustvu,veza i vezica...jer toga je uvek bilo i nazalost bice...i svakom se desilo da makar jedanput bude zrtva neke nepravde...

ArUeNaWiThRa

a realno na kolokvijumima koji su bili po meni tezi od onih primera nekih od prosle godine, smo lepo prosli. al zasto su danas bila  puna 3 amfiteatra u drugom roku za organsku a i prosli rok je bilo skoro isti taj broj. onda ne mozes reci da je bila ekstra prolaznost za ispit i da je bilo lako.
a to za prepisivanje i zhamor prosli rok ne znam stvarno, ja nisam primetila. a boze moj organska se ne moze proci tek tako prepisivanjem prostim,nije kao da imas na zaokruzivanje nesto, to su celi mehanizmi...nerealno je skroz

al mislim cemu uopste pokretanje ove teme ovde. ako je tebi isuvise lako sto se zalis mislim, mogu da kazem da me boli uvo sta mislis, al onda ne bih odgovarala na to.  nije mi bitno tvoje misljenje toliko al bas se ne slazem s tobom. naravno ima nekh predmeta gde su nam bas olksali, al nije ih previse. sve ostalo se fura po bolonji. i nije uopste naivno. mislim vecini.ako je tebi prelako blago tebi. sta znam ulozi zalbu da te stave na stari program.ili stagod... ne mozes da precenjujes druge, i da govoris da li je nekom nesto tesko a nesto ne.pa onda da govoris kako te nervira jer se zale da im je tesko. nisu svi istih kapaciteta, a opet vole to i zele da studiraju..
i jos to za prepisivanje stvarno je subjektivno, mislim ako je neko upisao ovo zato sto gotivi i voli to (a ne verujem da bi iz ne znam kojih jos razloga se cimao da upisuje ovo) sigurno onda nece da otaljava studiranje time sto ce da prepisuje.pogotovu ne neke tako krucijalne predmete...

izvinite boss-ovi i za ovaj off. al ono prebacite mozda u neku temu drugu ili pobrisite

:wave:

buu

Quote from: Wlada on 03-07-2008, 23:00:33
Све је то могуће...
Могуће је да ће неко баш сутра купити диплому факултета за пар хиљада евра а да не зна ни да пише, али то мене НЕ ЗАНИМА.
Ја фармацију студирам зато што је волим, волим њену улогу у друштву, волим да будем здравствени радник. Не студирам да бих зарадио кеша и живео ко мали Крез од (пре)продаје лекова и лекића.
Гледам своје двориште, чистим га, метем колико могу, па докле догурам - догурам.
:Bog  :Bog  :Bog
Zelena suzo: Tvoj licni problem sto nisi dao ostala 3 ispita, a pokusao matu, zar ne?  :cvet Pa svi se organizujemo kako hocemo!!!
P.S. Nepravda uvek postoji, bice je dok je sveta i veka, ali postoji uvek neka ravnoteza!!!  :wink:

manojlo88

Samo mi nije jasno cemu ovolika polemika sa jednim klasicnim provokatorom... Uvek ce biti ljudi kojima nesto smeta i koji idu protiv celog sveta (postadoh i poeta...:))... Svako od nas zna koliko mu je bilo tesko/lako da prodje sve ovo do sad i isto tako ne treba nikome od nas neko da nam soli pamet svojim neosnovanim komenarima vezanim za "regularnost" polaganja... Neka kazu ljudi koji su iz unutrasnjosti koliko puta im se desilo da zbog "lakoce" ne odu po 2 meseca kuci,a oni iz BG-a da se ne vide sa svojim drustvom...(naravno ovo nije tema i nije relevantan pokazatelj,ali cisto da spomenem i te primere) Ako neko smatra da mu je suvise lako neka ode na neki tezi "TREND" fakultet pa nek tu ispolji svoje sposobnosti polaganja teskih ispita na regularan nacin... i na kraju; pa ZELENA SUZO, kad je sve tako lako,zasto ti lepo nisi dala/o sve do juna,iskokoetirala/o sa asistentima kad vec moze, resila/o sve svoje probleme i otisla/o negde da uzivas,a ne sad da razmisljas hoce li ti neko dati sansu da se provuces?!

Tek sad svatih da je musko,ali nema veze,da ne menjam...:P:P

Izvinjenje zbog offa,ali moradoh...:P

Sanja je postavila pitanje,pa nek' joj neko ko je radio odgovori... :>

manojlo88

Organska...

Odbranice me, ne sumnjam ja u njega... :K Takodje,nije off...:):)

Bred

O Boze, vi deco mi nikad necete biti jasni ...
A toliko frustracije u par postova je za  :hm

Da li bi voleli da organske hemije 1 i 2 polazete godinama i da prolaznost bude 1% kako se desavalo ranije?????
Da li mislite da su se stariji studenti dzabe borili i zalagali da Bolonja zazivi i kod nas na faxu??
Naravno da ne.
Niste ni svesni koliko Vam je lakse, ma koliko to na prvi pogled ne izgledalo tako...
Nemam dalji komentar ...  :pst

anakin

slazem se sa suzom.vi kao da ne vidite sta se desava oko vas.svi sa kojima se druzim kazu kako su prepisivali histologiju,anatomiju,organsku..a bila sam svedok na analitickoj kako je devojka iza mene molila drugu da joj uradi zadatak.drago mi je da je neko spomenuo ovo.a sto se tice prijemnog pitajte milosa asistenta sta je bilo.tako da se nadam da ce se kasnije napraviti selekcija-kako vlada kaze.

i da,manojlo ne moras nikog da vredjas jer niko nije tebe.svi imamo pravo na svoje misljenje.ja sam dala sve ispite u junu i nisam nista muvala vec sve ucila i to je moja prednost ali kao sto kazes manojlo,nisam se vidjala sa drustvom i grejala sam stolicu dok je nasa koleginica polozila fiziku,matematiku-usmeni kod stane sa puskicama i prepisivanjem.a to nije u redu i sto je najgore ima ih dosta koji tako polazu,i mozda ovo nije tema ali nisam mogla da cutim i dobro je da je neko spomenuo.

zelena suza

Ovde niko nema pravo na sopstveno misljenje jer se to odmah tumaci frustracijom.

ivanna.a

...ma niko ne osporava da to postoji, ali kao sto sam vec rekao svako ima pravo da radi sta zeli...tj svako od nas treba da brine za sebe i da ne ugorozava druge jer ce se na kraju videti ko ce bolje da prodje...na kraju krajeva ne moze se ocekivati da se dovede 100 asistenata da prati jedan ispit ili da nas pretresaju do kole koze jer je to smesno :) mene licno ne pogadjaju takve stvari i nije mi bitno da li ljudi oko mene prepisuju ili sta vec rade jer mi nije bitno kolko sam ispita polozio i kakav mi je prosek vec mi je bitno da manje vise naucim nesto i da to posle mogu da primenim...sto uostalom kao sto je vlada i reko bolonja omogucava (taj praktichni pristup)...   by MarE 88