Da li se farmacija zavrsava na prepisivanje?

Started by zelena suza, 03-07-2008, 17:04:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

SSesstre88

Quote from: anakin on 05-07-2008, 08:57:45
samo cu se nasmejati na sve ovo.neverovatni ste :K a ti vlado sto nisi upisao akademiju ili nisi muzicar kad ti pare nisu vazne nego farmaciju gde se mlate pare :K a ni ti niti bilo ko od vas svih mene ne moze da ugrozi jer ja znam ko sam i sta sam.samo sam dovoljno odrasla da branim svoje misljenje i radim sto je ispravno.a onaj koji napada se u stvari oseca prozvanim.nebitno.oni koji treba da znaju bice obavesteni.i da, manojlo,branim svakoga ko je u pravu.
Pa niko nije hteo tebe da ugrozi...naprotiv...samo smo hteli da ti ukazemo na tvoju uzaludnu borbu sa vetrenjacama... :nonono:

Bred

Citatima mladjih kolega cu pokusati da iznesem svoj stav:

Quote from: zelena suza on 04-07-2008, 18:35:30
Ovde niko nema pravo na sopstveno misljenje jer se to odmah tumaci frustracijom.
Odgovor:
Quote from: ivanna.a on 04-07-2008, 18:50:04
...ma niko ne osporava da to postoji, ali kao sto sam vec rekao svako ima pravo da radi sta zeli...tj svako od nas treba da brine za sebe i da ne ugrozava druge jer ce se na kraju videti ko ce bolje da prodje..
Quote from: Wlada on 04-07-2008, 19:35:59
О чему ми причамо људи?
Мислим, одакле сте ви? Јел смо ми из исте земље?
Немојте ми рећи да сте очекивали да су факултети извор праведности и правичности, да је овде Богомдан суд који процерњује нечије знање.
Као станеш на теразије знања, а пандани Анубиса и Озириса ти измере количину знања, уместо количину греха...

Или вам се први пут дешавају неправде у животу?
Живот ће тек да вас ломи. Неправди ће бити увек, а то није зато што ми не схватамо неке ствари, него зато што тако једноставно јесте, тако је било и биће док има људи у космосу.

Quote from: Wiseguy on 04-07-2008, 20:40:15
Èitah, èitah i proèitah. I imam komentar koji je dovoljno kratak da stane u jednu, ali jasnu reèenicu: Ko nije stigao da odraste na vreme, i nauèi ¹ta sve ¾ivot nosi sa sobom, neka se u¾urba podhitno sa tim, inaèe propast...
Suma ova dva posta bi bila  ono, sada vec cuveno-jbg, zivot je surov.
:wink:

I da, @zelena suza, nije tema, mogla bi eventualno da otvori¹ negde temu "Farmatrend" kako bi ti rekla, pa tamo ispravljaj neispravljive krive Drine do sutra. A ovde...pusti ljude da sebi naðu pomoæ ako mogu, ili se izmedju ostalog ¾ale, ili rade bilo ¹ta drugo, a da to nije iskazivanje revolta jednog studenta koji ne zna ¹ta drugo da uradi povodom svojih stavova i shvatanja...

Kad je pokusano ,u nekom vecem drustvu studenata razlicitih fakultet , da bude imputirano da se i na farmaciji prepisuje burno sam demantovao i ostro reagovao jer to zapravo JESTE bilo tako, za ovih 6 god koliko studiram NIKAD NI NA JEDNOM ispitu (na kom sam prisustvovao)nije bilo dozvoljeno skoro ni musica da se cujemo, o nekakvom organizovanom prepisivanju, dosaptavanju ili sta ti ja znam takodje. Medjtuim, verovatno da je i tada bilo prepisivanja, dal na puskice dal na bubice nije vazno a takvi slucajevi su izuzeci i na nivou statisticke greske.

Sta se desava sad kod vas to ne znam ali sumnjam da je to u tolikoj meri izrazeno kao sto se to pokusava predstaviti.

Na prijemnom ima problema , i ja sam cuo neke price i o tome bi trebalo da se ubuduce STROGO povede racuna i dalje od tome necu da pricam , ko procita izmedju redova,  procita ...

Quote from: zelena suza on 04-07-2008, 21:37:35
Uostalom ne znam da li bi neko ko je prepisao organsku tako lepo objasnio mladoj koleginici teoriju napona prstenova kao sto ste uradili to ti, Wlada i bred na temi za brucose.Onako, timski. Zaista je bilo impresivno citati vas.

E, ovo mi je najveca satisfakcija. :wink: Cinjenica da znam da sam nekom pomogao, nekom totalno nepoznatom i od kog nikad necu imati nikakve vajde ... :wink: To je poenta foruma i to je svrha pomaganja. :wink: Zato treba da budete svesni da sta god napisete nekome moze pomoci i to ne samo sad nego i za nekoliko godina ... :wink:

manojlo88

Quote from: anakin on 05-07-2008, 08:57:45
samo cu se nasmejati na sve ovo.neverovatni ste :K a ti vlado sto nisi upisao akademiju ili nisi muzicar kad ti pare nisu vazne nego farmaciju gde se mlate pare :K a ni ti niti bilo ko od vas svih mene ne moze da ugrozi jer ja znam ko sam i sta sam.samo sam dovoljno odrasla da branim svoje misljenje i radim sto je ispravno.a onaj koji napada se u stvari oseca prozvanim.nebitno.oni koji treba da znaju bice obavesteni.i da, manojlo,branim svakoga ko je u pravu.

"Pogledase ih puni sebe,okrenuse se i odose... Vratili se nisu,a tu im je bio zivot..."

Wlada

Quotea ti vlado sto nisi upisao akademiju ili nisi muzicar kad ti pare nisu vazne nego farmaciju gde se mlate pare
Зато што немам талента, нити ме то привлачи.
А ти не схваташ уопште поенту мог претходног поста, или га ниси ни прочитала.

Quotesamo sam dovoljno odrasla da branim svoje misljenje i radim sto je ispravno
Ја само не знам од кога?

Ти и зелена суза сте закуцали на погрешна врата.
Знате где су врата продекана за наставу, где су врата декана, знате где је ректорат Универзитета.
Ако вам се не свиђа жалите се,
али немојте другима да спочитавате што ГЛЕДАЈУ СВОЈА ПОСЛА,
и што их ваше незадовољство, ваши страхови за будућност не занимају.

Да ли се Фармација завршава на преписивање - ни близу;
Да ли треба укинути колоквијуме - наравно да не;
Да ли постоје муватори и преписивачи - постоје;
Да ли их осуђујемо - осуђујемо;
Да ли ћемо нешто да предузимамо против тога - нећемо;
А зашто - зато што је то њихов проблем а не наш.

malena

Prvi put vidim ovu temu i ne mogu da citam sve,ali kad bi se farmacija zavrsavala na prepisivanje znaci da bi prijemni bio najveci problem... E pa nije tako... Da se zavrsava na prepisivanje ne bi toliko ljudi odustajalo tokom studija,i ne bi prosek godina studitanja bio tako veliki... Toliko... Ali dovoljno,ko hoce fax da zavrsi na prepisivanje pogresio je fakultet,nek odustane na vreme,a ne da to kasno otkrije... :batina :batina :batina :batina :batina

Enea

Quote from: zelena suza on 03-07-2008, 19:13:32
Mnoge je bedak da se okrecu ali ako si bila na proslom roku seti se ¾agora i ¾amora.
Sad se kao svi prave ludi a i vrapci znaju da se farmacija zavrsava na prepisivanje.
Èak vi¹e nije ni potrebna veza.  :>
Ne zovu farmaciju bez razloga FARMA TREND  :>
Samo se prisetite ko je bio svedok onog rvanja na prijemnom kad je jedna koleginica koja
sad uspesno studira (uz prepisivanje) prepisivala i kad je uhvacena i kad je vukla svoj rad na jednu a dezurna asistentkinja na drugu stranu. I dezurna odustala.
Budimo realni.  :djavo

UF STO BIH TE SADA NATERALA DA STUDIRAS PO STAROM PROGRAMU!!!!!!!!

od 30x2 ispita iza mene, na svega dva je moglo da se shushne!

i stvarno mislite da ova tema treba da postoji!????????????????????????????

[/quote]
Quote from: Wlada on 04-07-2008, 19:35:59
О чему ми причамо људи?
Мислим, одакле сте ви? Јел смо ми из исте земље?
Немојте ми рећи да сте очекивали да су факултети извор праведности и правичности, да је овде Богомдан суд који процерњује нечије знање.
Као станеш на теразије знања, а пандани Анубиса и Озириса ти измере количину знања, уместо количину греха...

Или вам се први пут дешавају неправде у животу?
Живот ће тек да вас ломи. Неправди ће бити увек, а то није зато што ми не схватамо неке ствари, него зато што тако једноставно јесте, тако је било и биће док има људи у космосу.

Èitah, èitah i proèitah. I imam komentar koji je dovoljno kratak da stane u jednu, ali jasnu reèenicu: Ko nije stigao da odraste na vreme, i nauèi ¹ta sve ¾ivot nosi sa sobom, neka se u¾urba podhitno sa tim, inaèe propast...
Suma ova dva posta bi bila  ono, sada vec cuveno-jbg, zivot je surov.

[/quote]

:siza: :siza: :siza: :siza: :siza:

*

Ma, samo napred, probajte  :pljes: :pljes: :pljes: :Bog :Bog :Bog

zerocool

Enea u pravu si. Ajde da vidim kako se prepisuje tehnologija, farmakologija jer to je sustina fakulteta, a za organsku i etiku i sl me briga. Ne kazem da su to nebitni predmeti,ali bar nikog nece ubiti ako ne znaju ko je otkrio termometar.
Jedna profesorka je izjavila da bolonjci imaju prosek na njenom institutu iznad 9, a da provereno ne znaju ni 10% koliko smo mi morali da znamo. Necu da kukam kako je nama tesko, ali nas prozivaju da ce bolonjci imati bolje znanje, a opet jedan od njih je izjavio da natrijum isparava  :hm.
Pa da li smo mi time osteceni, jer cemo biti potcinjeni, mada mozda i imaju prednost, jer su nama definitivno isprali mozak glupostima. Pa ako je neko prepisivao, sigurno je od muke, jer je morao da sprema svaki put po 300strana nekih gluposti, ali bar se na ova dva predmeta pokazalo ko zna ono sto treba da zna, a da se prepise koncept, dzaba opet, resetanje po gradivu pokaze sve

Enea

resataju svuda... eh dok bolonja stigne do toga o cemu prichash...
no ja ne verujem za temu, stavove i ovo ono brate seestro zero piju piju pi
al' ajde

lol

anakin

Slazem se sa zerocool ali mi imamo samo testove na zaokruzivanje a vas provere i na usmenom a ove testove isprepisivase samo tako jos i asistenti rade ispit nekim studentima a to nije u redu. A ti Wlado kupi dobre patike za dzogiranje da bi mogao da se trkas za posao sa ostalim diplomiranim farmaceutima koji su zavrsili fakultet na ovaj ili onaj nacin, jer ti ni tvoja ljupkost a ni pamet nece pomoci da dobijes dobar posao kada ti se pojavi neka koleginica u kratkoj suknji. Mozda je ruzno ali tako je. Shvatices za jedno 2,3.. godine. Znam o cemu pricam. Meni je super bolonja,ja sam dala godinu i dok ste se vi ovde raspravljali ja sam bila sa drustvom. Rekla sam sta mislim a vi toliko gneva.. Svi smo dobili sansu da pokazemo svoje kvalitete. Ja znam koliko sam ucila da bi polozila neki ispit i da bi mi neko posle ispita rekao da sam budala jer sam ucila a moglo je da se prepise. To nije u redu. Naravno da nece ostati na ovome jer ja ' ne okrecem glavu ' . I svakako nisam  ' provokator '.

katarina

Quote from: anakin on 05-07-2008, 21:11:16
Slazem se sa zerocool ali mi imamo samo testove na zaokruzivanje a vas provere i na usmenom a ove testove isprepisivase samo tako jos i asistenti rade ispit nekim studentima a to nije u redu. A ti Wlado kupi dobre patike za dzogiranje da bi mogao da se trkas za posao sa ostalim diplomiranim farmaceutima koji su zavrsili fakultet na ovaj ili onaj nacin, jer ti ni tvoja ljupkost a ni pamet nece pomoci da dobijes dobar posao kada ti se pojavi neka koleginica u kratkoj suknji. Mozda je ruzno ali tako je. Shvatices za jedno 2,3.. godine. Znam o cemu pricam.

Wlada ce da hara, dok ti i ja u kratkim suknjicama budemo radjale decu!!! Toga treba da budes svesna! Ne znam o cemu ti pricas, ali ja sam cula drugaciije price od ljudi koji su se zaposlili u stranim predstavnistvima. Naravno, nije to ono sto svi zelimo, ali mora se od neceg poceti. Pouzdano znam da vise vole da zaposljavaju muskarce.

Prepisuje se, naravno da se prepisuje, ali ne sve i ne bitni predmeti. Ko je sposoban za to, svaka cast, pogotovo na usmenim ispitima. To je sto se tice starog programa, kome i ja pripadam. E sad, sta rade Bolonjci, to stvarno ne znam, ali procitah skoro sve sto  ste napisali i ako je stvarno tako, onda je to porazavajuce, a ja u tom slucaju jedva cekam da stanemo svi rame uz rame. Uopste nisam u problemu da mi sad kao smeta to sto ovaj do mene prepisuje.

anakin

kad stanes rame uz rame sa bolonjcem svakako ces ti da budes u prednosti nego neko ko kaze da natrijum isparava. I jeste porazavajuce ali tako je. Ali ovde svi okrecu glavu umesto da se uradi nesto. Zanima me bas kako cemo farm.tehnologiju da radimo po bolonji. Ako je to na ovaj nacin.. :roll:

007

Quote from: anakin on 06-07-2008, 06:52:08
kad stanes rame uz rame sa bolonjcem svakako ces ti da budes u prednosti nego neko ko kaze da natrijum isparava. I jeste porazavajuce ali tako je. Ali ovde svi okrecu glavu umesto da se uradi nesto. Zanima me bas kako cemo farm.tehnologiju da radimo po bolonji. Ako je to na ovaj nacin.. :roll:
Verovatno ce test izgledati ovako:

Pitanje:
Rhinoguttae su:
1. Masti za oci
2. Tip emulgatora
3. Sinonim za linimenta
4. Kapi za nos

Zaokruziti tacan odgovor.

zerocool

Jedino je tacno sto ce muske kolege bolonjci istrositi manje snage na ispite, pa ce moci to da iskoriste na pravi nacin na pravom mestu  :smekerica: , enea, znas na sta i na koga mislim  :>

manojlo88