Da li se farmacija zavrsava na prepisivanje?

Started by zelena suza, 03-07-2008, 17:04:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

buu

Koliko imas ti to farmacije, mislim u profilu pise da si danas registrovan/la! (pol makar  :> ) a ni godista nema, tako da... 
:box
:batina I NE PLJUJ LJUDE PO FORUMU!!!

anakin

Nije se farmacija pre zavrsavala na prepisivanje ali sve vece su sanse da se to ostvari sa nama.Ali to ocigledno ne smeta kolegama pa okrecu glavu jer je tako za sve lakse. Uostalom suvisno je bilo sta pricati.Kazes sta mislis i svi te napadnu,izvredjaju.. Strasno. Zelena suzo,mislim da je ovo bilo sve uzaludno sto si zapoceo ovu temu a i ja sto sam  se prvi a i poslednji put javila da kazem sta mislim a i onako kako jeste. Nacicu pametniji nacin da ovo sprovedem u delo jer nepodnosim nepravdu.

vi sve vreme napadate zelenu suzu i mene da smo provokatori,kalimero,isfrustrirani,ozlojadjeni..kazete suzi da je glupa i posle vas neko vredja. Neverovatni ste!

Mare88

...po mom skromnom misljenju ja bi ovaj sve veci problem prepisivanja oooooogromne vecine studenata farmacije vrlo jednostvano resio...za pocetak bi doveo na svaki ispit i kolokvijum po, pa minimum jedno 20 do 25 pasa...al ne obicnih kerova nego onih krvolocnih opasnih dobermana ili onih vucjaka vojnih i policijskih sto znaju drogu da nadju, mada kad bolje razmislim nije los ni onaj pit bul sto kad ujede ne pusta!...naravno ovo je samo pocetak...uveo bi jedno 250 asistenata da prati polaganje ispita, dobro na kolokvijumima moze malo manje, npr oko 150...asistenti ne bi naravno bili goloruki, bili bi opremljeni kao oni iz filma ekvilibrijum (ako ste gledali), znaci opasni po zivot i maximalno bezosecajni...i pod obavezno bi takodje ubacio i neku bodljikavu zicu cisto zbog ambijenta...takva neka sila mislim da bi trebala pod hitno da se organizuje i da se bre prestane s tim prepisivanjem, da bi moglo nas dvoje troje postenih da zivi i uci normalno...e da nisam reko sta se desava kad npr neko pokusa da prepise uprkos dovodjenja omanje armije...naime, odma' se oglasava sirena (slicna onoj sto smo slusali 99'), sve izlaze blokiraju oklopni kordoni zandarmeraca (slicni onima koje vidjamo po gradu kad je derbi utakmica), oni su tu naravno samo da se obezbedi da prepisivac nije imao saucesnika koji mogu da pobegnu...a sta se zapravo desava sa samim prepisivacem, e pa da on se negde oko 15 - 20 min nakon svog neuspelog pokusaja prepisivanja probudi (jer je pre toga elektrosokovima ometen u prepisivanju)...kad se dozove sebi onda se baca u tamnicu fakukteta da sluzi kaznu od 6 meseci uz sledovanje korice 'leba ujutru i uvece...da bi mu se kasnije pruzila ponovna prilika da zivi zivot studenta farmacije kome nikad nece pasti na pamet da proba tako nesto ponovo...

...malo sarkazma nikome nije skodilo :) smesan post za smesnu temu....poenta farmacija se ne zavrsava na prepisivanje...moze se probati ali se nece daleko dogurati!...i tako to sam samo hteo da kazem :) e da ako je neko zainteresovan mozemo zajedno da napisemo prodekanu za nastavu neki zahtev za ovo gore sto sam pomenuo, ko zna mozda i uspemo! :) sve se moze kad se hoce i sve se hoce kad se moze ...

Wiseguy

Za Gospodina iskusnog farmaceuta a.k.a. Ve¹ca: Mo¾da Vi (sada æu Vam se veæ obraæati sa "Vi" jer oèiglendo insistirate na svom dugogodi¹njem iskustvu i znanju) i imate malo ili mnogo vi¹e farmacije u prstima, iskustva, znanja ili èega sve veæ ne kako Vi ka¾ete, ali jednu stvar izgleda ne znate, a ja moram da Vam pomognem. Da se ovaj forum zasnivao ikada samo na zajedljivim i sujetnim komentarima starijih i iskusnijih kolega, a sve zbog njihovog nerazumevanja ili mo¾da slabijeg pamæenja na dane kada su oni bili studenti, ne samo da nikad nikom ne bi bio od pomoæi, veæ verovatno ne bi ni postojao u ovom obliku u kakvom postoji. Zato molim Vas, SAÈUVAJTE SUJETU ZA JO© NEKOLIKO KILOMETARA IZLIZANIH RECEPTURA,  a ovde ako mo¾ete, priu¹tite sebi da budete ravnopravni uèesnik jedne rasprave, sa nadajmo se, pouènim krajem.

vestac

Quote from: buu on 06-07-2008, 20:17:14
Koliko imas ti to farmacije, mislim u profilu pise da si danas registrovan/la! (pol makar  :> ) a ni godista nema, tako da... 
:box
:batina I NE PLJUJ LJUDE PO FORUMU!!!

Imam toliko da sam npr. polagao analiticku hemiju, usmeni kod prof.Zivke Dusic cela cetiri sata.Odabrala je taj dan troje za odstrel. Prvi koncept mi je pocepala i dala drugih 8 pitanja jer mi je koncept imao oko 12 strana A4 formata. I mislam da tada nisi bio/la ni u planu.

Wiseguy

Kolega Mare88,  :pljes: :pljes: :pljes: :pljes: Ja sam ostavljen bez teksta, impresioniran. Javite mi se na PM da se dogovorimo oko daljeg organizovanja i sprovoðenja u delo ove savr¹ene ideje. Dokle vi¹e ovaj bezobrazluk...  :K

anakin

Ovo ste vi pretvorili ne u raspravu vec u svadju. Nadam se da ne sedim sa ovim istim ljudima i na pauzama za kafu. A od tebe sam Vlado ocekivala malo vise.

vestac

Quote from: Wiseguy on 06-07-2008, 20:30:16
Za Gospodina iskusnog farmaceuta a.k.a. Ve¹ca: Mo¾da Vi (sada æu Vam se veæ obraæati sa "Vi" jer oèiglendo insistirate na svom dugogodi¹njem iskustvu i znanju) i imate malo ili mnogo vi¹e farmacije u prstima, iskustva, znanja ili èega sve veæ ne kako Vi ka¾ete, ali jednu stvar izgleda ne znate, a ja moram da Vam pomognem. Da se ovaj forum zasnivao ikada samo na zajedljivim i sujetnim komentarima starijih i iskusnijih kolega, a sve zbog njihovog nerazumevanja ili mo¾da slabijeg pamæenja na dane kada su oni bili studenti, ne samo da nikad nikom ne bi bio od pomoæi, veæ verovatno ne bi ni postojao u ovom obliku u kakvom postoji. Zato molim Vas, SAÈUVAJTE SUJETU ZA JO© NEKOLIKO KILOMETARA IZLIZANIH RECEPTURA,  a ovde ako mo¾ete, priu¹tite sebi da budete ravnopravni uèesnik jedne rasprave, sa nadajmo se, pouènim krajem.

Nema potrebe da mi persiras. I ovo ti je od mene besplatna lekcija br.1-ako zelis da budes farmaceut kakav zelis da budes a nadam se dobar, prvo rascisti sa sujetom.Kad to uradis, sve ide mnogo lakse.

Quote from: anakin on 06-07-2008, 20:39:07
Ovo ste vi pretvorili ne u raspravu vec u svadju. Nadam se da ne sedim sa ovim istim ljudima i na pauzama za kafu. A od tebe sam Vlado ocekivala malo vise.

Sta si mogla da ocekujes od predstavnika godine? I u moje vreme ih je bilo i UVEK se pokazalo da rade samo u svom interesu i interesu grupice koja se oko njih skuplja.Uostalom, nadam se da si imala predsednika razreda u skoli, pa to je taj neki rad.slicno.

anakin

Odjavicu se samo ovim: nepravda pa to ti je.

Mare88

to je tacno 100 posto, cak sam cuo da neki studenti daju po 1000 dinara vladi svaki dan da se zalaze za njih kod profesora, a cak ove ostale koji mu ne placaju harac namerno ometa u napretku tako sto im siri dezinformacije a cuo sam cak da oce i da svrlja po indexu tudjem kad mu se da da odnese na upis ocene....

...opet malo sarkazma ali ja stvarno vise ne znam kako vama ljudima da se dokaze nesto na neki drugi nacin, ovo sto si (vestac) reko u zadnjem postu ne da nema veze za istinom nego je i vrlo ruzno pogotovu sto ne znas o cemu se radi konkretno vec poredis sa vremenom komunizma kad su stvari kao sto znamo bile drugacije i to mnogo!

vestac

Quote from: Mare88 on 06-07-2008, 20:50:06
to je tacno 100 posto, cak sam cuo da neki studenti daju po 1000 dinara vladi svaki dan da se zalaze za njih kod profesora, a cak ove ostale koji mu ne placaju harac namerno ometa u napretku tako sto im siri dezinformacije a cuo sam cak da oce i da svrlja po indexu tudjem kad mu se da da odnese na upis ocene....

Na tvoju veliku zalost, dobro znam o cemu govorim. Iako mladog kolegu ne poznajem ne tvrdim nista ruzno a kamoli o nekom mitu ili slicno. Samo znam da je farmacija zenski fakultet i da su zene stravicni manipulanti. Obicno one isforsiraju (ili sto vi mladji kazete 'naprze') nekog da se prihvati te duznosti i onda vrse pritisak na njega 'uradi ovako, uradi onako'.A ako je taj pomirljive i blage naravi kao Wlada (sto se iz postova da videti) te ga zenske vode brzo ponesu. Nisam rekao eksplicitno da je tako ali eto, zadnji njegovi postovi ga odjednom transformisase u nesto sto nije bio juce. Pa predpostavih da je uzrok sto sam malo nagazio bla i da su drugari. Razmisli i videces da bi i ti tako razmisljao na mom mestu.

Wlada

Толико о аргументацији искуснијег, паметнијег, мудријег.
Ја вас увредио нисам, али итекако јесам оспорио ваше право да другима попујете о понашању, видите, за мене ви сте и даље студент. Студент са мало више искуства у животу, али са истом количином искуства у расправи (вероватно и конверзацији уопште).
И смирите сујету.
Ако сте толико старији дајте мало више правих аргумената, ad hominem можете са својим пријатељима јер их познајете.

QuoteNisam rekao eksplicitno da je tako ali eto, zadnji njegovi postovi ga odjednom transformisase u nesto sto nije bio juce. Pa predpostavih da je uzrok sto sam malo nagazio bla i da su drugari. Razmisli i videces da bi i ti tako razmisljao na mom mestu.

Пошто ме не познајете, нити знате шта је функција и обавеза представника, нити знате било шта шта сам ја урадио за друге, саветовао бих вас да се као искуснији човек повучете јер студентима испадате смешни и далеко од човека који представља некога ко је иоле релевантан у расправи.

Ја сам ваше постове прокоментарисао након што сте дошли из ведра неба не познајући ситуацију на факултету и око факултета и почели да судите и пресуђујете у спору који се вас апсолутно не тиче.

Просто не подносим лажне, самопрокламоване ауторитете, и то што сам представник године неће ме спречити да коментаришем овде.
Зелену сузу и анакин нисам напао, они су део заједнице, који се са правом љуте, али као што сам рекао на погрешном месту.
Ви сте са друге стране неко ко се појавио да критизира а не критикује, из моје перспективе класичан доливач уља на ватру.

Ваше перцепције о другима, ваше психолошке анализе профила људи,
чувајте, молим вас,
пре свега за онога за кога сте дошли да скинете тестове.
Оставите студентима њихово, јер они ваше не дирају.

Mare88

...kao prvo vec sam napomenuo da je ovo sto si citirao sarkazam sto znaci da je lupanje gluposti i da nema dodirnih tacaka sa istinom...vlada se vec pokazao kakav je predstavnik i za koga radi i koliko tako da nam ne treba neki autsajder da nam govori o tome, jer mi mozda jesmo mladji ali nismo bas deca i pre svega nismo senilni...ja slabije mogu da razmisljam kao ti jer ja se nikad ne bi mesao osim u nesto sto je moj posao ili sto me se manje ili vise direktno tice...ja sam samo rekao da nije prikladno to sto si ti rekao jer niti znas vladu niti znas situaciju...on je samo zastitio sanju i bla kao sto bi uradio i svakom drugom nebitno da li su oni prijatelji ovako ili ne, radilo se o povredjivanju pravila foruma...a i plus on je u svom postu izneo stavove kao normalan clan foruma, nije koristio nikakve prednosti koje ima kao predstavnik, bar koliko sam ja primetio...

vestac

argumentuj ti zasto nisi smirivao situaciju kad su pojedinci napadali druge.
ja nikoga nisam napadao samo sam konstatovao kako stvari izgledaju iz moje perspektive.
sa ovog foruma cu otici kada ja budem hteo a ne kada mi ti kazes.
dva su se coveka kojima je mozda bila potrebna trunka bartvoje podrske pojavila i odjavila zahvaljujuci znas vec kome.
ovaj forum da nije bio prethodno krsten kao organska hemija ne bi me ni video.
a to sto sam se pojavio na studentskom sajtu kao eto malo iskusniji i to te zapeklo je dokaz tvoje sujete.ali ako te tesi, ja ti garantujem da biti farmaceut u srbiji nije neka jaka stvar zbog koje bi covek bio sujetan.to ces videti kad se budes patio menjajuci traku na fiskalnoj kasi i radio mesecima nocnu smenu (vestac  :happy: )
uostalom cak ni ja, ni moje iskustvo nemamo nikakve veze, jer tebi ce da smeta i student druge godine ako se pojavi na forumu gde pokusavas svojom polupecenom elokvencijom da fasciniras koleginice.ali ako ti je za utehu, i ja sam bio u tvojim godinama isti takav, cak i gori.
i vidis i sam da polako gubis kontrolu i na kraju ces reci nesto sto ne zelis.ali eto, posto si mlad i neiskusan , ako me lepo kao starijeg zamolis, ja cu zauvek otici sa ovog foruma a ti ces ostati upamcen kao verbalni trijumfator.jel ok?

i meni je zaista zao,ali kako vi meni ne date da pomenem bilo sta 'jer ne poznajem situaciju' tako ni ja vama ne dozvoljavam da meni kazete bilo sta jer sam debelih 7 godina proveo na tom istom fakultetu.i dobro znam kako stvari funkcionisu. a pogotovu verujem da na farmaciji nema mentalno zaostalih koji ce lagati po forumu o stvarima koje su doziveli. te vase ozlojedjenje koleginice nisu ozlojedjene bez razloga a vi ste ih u startu otkacili i to je ono sto sam ja konstatovao na osnovu vaseg dijaloga.ali eto, s obzirom da ipak nisam sujetan koliko vi mislite, ja vam se obojici najdublje izvinjavam sto sam poremetio normalna tok rada foruma elitnog fakulteta Republike Srbije.
Zelim vam puno uspeha u studiranju, profesionalnom i privatnom zivotu.

Enea

I? Gde je Admin??

Dobro bre kolege,
a da li ste znali da po novom pravilniku ponashanja na fakultetu,
ako vas navataju sa puskicama, dobijate zabranu shest meseci, ne samo da izadjete na taj ispit, nego i na bilo koji drugi, a zabrana takodje ukljuchuje "fizichko" odstranjivanje za tih 6m sa vezbi, predavanja.. Drugim rechima zabranjeno ti je za to vreme da udjesh i u dvorishte fakulteta.
Takodje shalju opomenu na kucjnu adresu roditeljima kako njihovo dete studira rodjen ti bio/la u Tunguziji ili blize..
Ako mi ne verujete.. Pitajte.. OVO SE ZAISTA NEKIMA DOGODILO.

Ili..
Da se pozovemo na adonisovu y=ax+b i onda opet na zvonastu krivu?

Predlazem ban vestaca. Jasno je zashto.