Da li se farmacija zavrsava na prepisivanje?

Started by zelena suza, 03-07-2008, 17:04:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Adonis_Vernalis

Poneki predmeti su i zadrzali usmeni ispit kao finalni. Moj, na primer. Ne mozete ga se osloboditi.

vestac

Quote from: Adonis_Vernalis on 08-07-2008, 20:29:29
Poneki predmeti su i zadrzali usmeni ispit kao finalni. Moj, na primer. Ne mozete ga se osloboditi.

Ali i to nije merilo ako ce i taj usmeni biti sveden na formalnost.
a zasto ti studenti dolaze tanki sa hemijom na ispit, odgovor mozes naci na forumu.

I uostalom valjda ti je sad jasno sa kakvim ljudima radis tj. kome ne predajes.
Nijedan od hrabrisa nije stisnuo petlju da tebi kaze da ides sa foruma i da ti pozeli jos mnogo
diploma i doktorata kao sto su meni pozeleli mnogo izlizanih receptura i nazvali me kretenom. Tebi su uvukli usi i cute, jer znaju da mozes da ih nacepis samo tako.
S obzirom da postoji znacajna razlika izmedju osnovnih i doktorskih studija i ne bi bilo ok da te na taj nacin prozivaju.ipak, prozivajuci mene za recepturu, vidi se koliko cene profesiju kojom kao silno zele da se bave iz humanih pobuda.
Svaki komentar je izlisan.

Enea

Quote from: vestac on 08-07-2008, 21:07:14
Nijedan od hrabrisa nije stisnuo petlju da tebi kaze da ides sa foruma i da ti pozeli jos mnogo
diploma i doktorata kao sto su meni pozeleli mnogo izlizanih receptura i nazvali me kretenom. Tebi su uvukli usi i cute, jer znaju da mozes da ih nacepis samo tako.
S obzirom da postoji znacajna razlika izmedju osnovnih i doktorskih studija i ne bi bilo ok da te na taj nacin prozivaju.ipak, prozivajuci mene za recepturu, vidi se koliko cene profesiju kojom kao silno zele da se bave iz humanih pobuda.

Daaaa, ali Vi ste vredjali "hrabrishe"..

Prepisivali ili ne, zivot ovde je nesto drugo.. Znam da cju da smorim_mene jesu, ali u pravu su.. "Kada nemash diplomu-svi ti je traze, a kada je imash-niko te za nju ne pita. Svi ste isti. Ljudi.. sa chetiri noge.."

anakin

A "hrabrise" su vredjale mene i suzu. Ali necemo o tome. Vrtimo se u krug.

Enea

Gledaj sebe, radi za sebe i bice vam svima dobro  :cvet

Skidam kapu svima koji su sposobni da prepisu. To je u neku ruku umetnost.
Nepravde svuda koliko hocesh. Bilo i bice..

A anakin sachuvaj utiske za blog kada diplomirash

Wlada

Господине, то што имате диплому не значи да због тога заслужујете поштовање.
Мало ли је и доктора наука који су због својих дела презрени од стране друштва? Желите да набројим?
Добијате једно силно уважавање.
Поштовање ћете стећи, или не, а то пре свега зависи од начина на који се опходите према осталим људима, од тога како и шта пишете.
Ако желите да схватите због чега сте наишли на пријем какав, може бити, нисте очекивали, прочитајте своје прве постове.
У крајњој линији спустили сте се на наш ниво.

И молим вас, немојте мешати поштовање које студенти осећају према професорима и страхопоштовање.
Јер је прво искрено, а друго не мора бити.

QuotePost kao ti sam mogao napisati i ja ali to ne bi imalo nikakvog efekta na njih jer je ovo generacija (koliko vidim samo prva godina, za starije ne verujem) koja je ogrezla u neradu i idenju linijom manjeg otpora.

Ми смо изрод генерација, да. Једна једина изрод, од свих бивствујушчих.
Изрод, зато што ћемо бити прва у овој напаћеној земљи,
која ће научити да мисли својом главом
и да каже не! лажним ауторитетима.
Имали смо много "радних и вредних" генерација у земљи Србији да научимо како НЕ ТРЕБА.
Е ако један дипломирани фармацеут, једне пристојне генерације, може тако олако да генерализује, и барата "културним" увредама, зашто не бих могао ја...

Господине, искуства немамо, али мозга и достојанства имамо.

ПС
QuoteA "hrabrise" su vredjale mene i suzu. Ali necemo o tome. Vrtimo se u krug.
Не разумем... Прилично сам сигуран да си погрешно протумачила поруке.
Уосталом:
Quote from: ssanja88 on 06-07-2008, 18:37:44
ja nisam imala nameru nikoga da omalovazavam...
Quote from: Bla_bla_blaaaa on 06-07-2008, 22:36:35
Nadji mi recenicu gde sam rekla da je glupa?
Izvrces mi reci.zelena suza je u fazonu da je fax lak...pa ne znam sto je mata problem.
Vise ne znam oko cega raspravljamo,ne znate ni vi,garant
Ако сам вас ја увредио било којим постом или сам некиме од њих иницирао осећање увређености, од почетка теме, ви примите моје извињење од срца.

vestac

Quote from: Enea on 08-07-2008, 21:26:13
Quote from: vestac on 08-07-2008, 21:07:14

Daaaa, ali Vi ste vredjali "hrabrishe"..

Prepisivali ili ne, zivot ovde je nesto drugo.. Znam da cju da smorim_mene jesu, ali u pravu su.. "Kada nemash diplomu-svi ti je traze, a kada je imash-niko te za nju ne pita. Svi ste isti. Ljudi.. sa chetiri noge.."

Citiraj me, ali od PRVOG posta. Kako sam krenuo i kad je ko krenuo da vredja. Izvoli. Pricas napamet.

Enea

ZAO MI JE ZATO STO VAM NE ZELIM UDOVOLJITI. MOJE VREME NIJE ZA BACANJE.

dobro se secjam sta sam prochitala FFS!!!!!!

vestac

I umesto sto opet ulazis na raspravke bez potrebe, kolega Wlado, bolje idi na temu fizicka hemija. Pitaju da li ces nositi indekse na upis ocena.

Enea

Quote from: vestac on 08-07-2008, 22:30:34
I umesto sto opet ulazis na raspravke bez potrebe, kolega Wlado, bolje idi na temu fizicka hemija. Pitaju da li ces nositi indekse na upis ocena.

EVO CITIRAM!

Kakav ste Pera Lozach..

Kakva vam je to misija FFS???

Wlada

Хоћете ли можда ваш индекс да однесем? Учинио бих вам ту част.
Видите, за мене говоре дела, за вас, још увек, само празне речи.

Немојте се ни случајно, никада, стављати у исти кош са Адонисом Верналисом.
Немојте ни са својим колегама фармацеутима.
Ви прво морате да научите да комуницирате са људима уопште, а онда да се спустите на земљу.
Џаба вам две ноге и велика глава, и три дипломе и милијарде километара исисаних рецептура...

Оваквим ставовима и изјавама вас неће поштовати ниједна генерација.
А то вам каже један млади колега који је исписао километар порука и није до сада наишао на оваквог саговорника, било које генерације.

Marince

Stvarno mi je zao sto sam uopste citala ovu temu.Previse vredjanja i zajedljivih prozivki...Ovo nije svrha foruma.

Enea

[off]Marince za predsednika![/off] =)

Enea

Modova nema...
Admin je na odmoru..
Evo:

katanac!

I svako ko je postovao je dobio po jednog bambija-ovog: :shy: Pa vi vidite.

Masha

Ljudi moji dragi, znani i neznani, da li svima nama treba i da li svima nama sluzi na cast ovo prepucavanje?

Ovde se postavljaju razna pitanja i traze razni odgovori. Za pocetak, a mislim da je ovo odgovor kolegi vescu, nemam problem da sve sto ovde napisem, ponovim i kad se sa bilo kojim clanom ovog foruma sretnem lice u lice. Imam jedan nalog i sve sto pisem mozete procitati pod nick-om MASHA i mnogo ljudi zna i ko sam, dakle, stojim iza svega sto ovde, ne mislim samo na ovu temu, vec forum uopste, napisem.

Nemojte omalovazavti svoju profesiju. Kukolja uvek ima i bice, dakle, postoje i oni sa diplomom Farmaceutskog fakulteta koji su, nekim slucajem, taj fakultet zavrsili sa minimumom svoje snage. Ali, ko se oseca lose zbog takvih ljudi, taj neka se zapita. Ja te slucajeve necu i ne mogu komentarisati.

Znam da u svakom zitu ima kukolja, ali zelim da verujem da u ovom nasem slucaju, citaj da li se farmacija zavrsava na prepisivanje, ima vise zita nego kukolja. Ja verujem da ljudi zele da rade ono sto vole i da vole one sto rade. Neki kukolj to nece biti u stanju. I ja nikada nisam imala probelm, nemam ni sad, da sa nekim takvim stanem na crtu. I pitam se zasto neki od vas imaju?

Sve je u onome da li mozete da stanete iza sebe. Bilo da se radi o onome sto pisete na ovom forumu, bilo da se radi o onome kako sebe, jednog dana, predstavite u svom CV-ju.

Onog dana kada sebe, a bez zmirkanja na jedno oko, budete mogli da pogledate u ogledalo i da budete zadovoljni sobom, znajte da se obavili najvazniji posao. U tom trenutku taj neki kolega ko vam je bolna tacka jer sve sto je mogao odradio je linijom manjeg otpora, nece vam biti ni bitan ni vazan. Sto pre se pogledate u ogledalo i konstatujete stanje stvari, to bolje po vas.

Eh, tek vas bitke sa raznim kukoljima cekaju. I neki od njih mozda nece ni biti iz vase profesije. Ili cete naici na neki kukolj koji treba da bude vas poslodavac. Sta cete onda raditi? Zato ja sve vreme ovde pokusavam da kazem sledece - uvek morate stajti iza onoga kako se predstavljate. U suprotnom, dzaba rad. Kada znate koliko vredite mozete se suprotstaviti raznim kukoljima.

I, i dalje mislim, da je ova tema tuzna i ruzna, jer bilo da prepisujete ili ne, omalovazava. Neko ko zeli da vidi sta mladi, buduci farmaceuti pisu, ostace zgrozen nad ovom diskusijom. Imajte u vidu da i neko kome jedan mlad, znanjem potkovan, farmaceut treba za rad u apoteci ili negde drugde, mozda svrati ovde.

Sve u svemu - ogledalo bez zmirkanja na jedno oko i vi ste na konju, tvrdim i potpisujem.

P.S. Enea rece da ko postuje, njemu sledi ovaj smajli :stid: Ok, kasno videh tj. vec kuckah poruku, tako da, stidim se, ali stojim iza toga  :wink: