Nesreca na Exitu

Started by Bred, 14-07-2008, 13:03:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Povreðena Makedonka kritièno
| Izvor: B92
Beograd, Novi Sad -- Stanje Dafine Anastasove iz Skoplja, koja je te¹ko povreðena u kampu festivala Egzit u Novom Sadu, i dalje je kritièno.


Ona je juèe pre podne primljena u Klinièki centar Vojvodine po¹to je zadobila te¹ke povrede glave kada je na ¹ator pala grana. Uprkos operacijama koje su izvedene, njeno stanje je veoma te¹ko i nemoguæe je prognozirati kako æe teæi njen oporavak, ka¾u u novosadskom Urgentnom centru.

U toj nesreæi poginula je Jelena Matiæ iz Paraæina, koju lekari nisu uspeli da reanimiraju. Povreðeni mladiæ Ðorðe Markoski iz Prilepa je van ¾ivotne opasnosti.

On je u toku popodneva prevezen iz Urgentnog centra u Novom Sadu na grudnu hirurgiju Instituta u Sremskoj Kamenici. "Njegovo stanje je stabilno, radi se o te¹koj telesnoj povredi – slomljenim rebrima i kljuènoj kosti i povredi pluæa", rekao je doktor Milo¹ Koledin za B92.

Naèelnik Urgentne hirurgije Klinièkog centra Vojvodine Zoran Ðermanov rekao je da je u Klinièkom centru Vojvodine tokom trajanja muzièkog festivala Egzit zbrinuto ukupno 47 pacijenata. Svi pacijenti dovedeni su iz Egzit kampa ili sa Petrovaradinske tvrðave.