Novèanik vraæen posle 16 godina

Started by Bred, 17-07-2008, 12:37:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Izvor: Tanjug
Kragujevac -- Veri Markoviæ iz Kragujevca ovih dana je, posle 16 godina, vraæen novèanik, pi¹e kragujevaèki nedeljnik "Svetlost".

List navodi da je novèanik pronaðen u jednom od solitera u centru grada i da su ga prona¹li stanari te zgrade prilikom èi¹æenja podruma, a pedesetogodi¹nju Veru neko od njih je prepoznao po slici iz vozaèke dozvole koja se nalazila u ko¾nom novèaniku.

Markoviæeva je u novèaniku, pored vozaèke dozvole, imala i zdravstvenu knji¾icu, uput za pregled tada jednogodi¹njeg sina, re¹enje o godi¹njem odmoru, re¹enje o poveæanju plate, ruèno pisani kupoporodajni ugovor za "fiæu" koju je tada prodala, fotografije brata i bratanca i pokojne majke i sve je u novèaniku bilo uredno spakovano.

"Znam taèno gde mi je novèanik ukraden. I¹la sam sa pijace i tu negde se desila kraða, ali i danas mi je neverovatno koliko je lopov bio ve¹t, jer je novèanik bio u torbi sa dva rajsfer¹lusa i preko toga je bio ko¾ni deo prièvr¹æen kopèom", priseæa se Markoviæeva.

Ona je navela da je neko od stanara zgrade gde je pronaðen novèanik doneo u knji¾aru, ali u suprotnu od smene kada je radila, tako da ne zna ni ime osobe koja ga je donela, a volela bi da mu zahvali, jer su joj vraæene neke drage uspomene.

Markoviæeva je rekla da godinama nije pominjala kraðu novèanika, ali je o tome prièala dan pre nego ¹to joj je vraæen i to s koleginicom koja joj je telefonom isprièala da je u autobusu zaboravila torbicu sa dokumentima.

Njene koleginice su joj priredile iznenaðenje i novèanik stavile na vidno mesto, tako da ga je èim je u¹la u knji¾aru odmah prepoznala.

b92