Sve tetova¾e na¹ih zvezda

Started by Bred, 14-08-2008, 16:39:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Autor: M. Èule | Foto: SVET |

Marija ©erifoviæ, pobednica pro¹logodi¹nje „Evrovizije“, nabacila je jo¹ jednu tetova¾u. Poznata pevaèica je na desnoj podlaktici pro¹le godine istetovirala slova B i M, dok je pre nekoliko nedelja na levoj podlaktici istetovirala stihove na ¹panskom jeziku. Marija se tako pridru¾ila mnogobrojnim domaæim zvezdama koje na telu imaju po nekoliko tetova¾a.

- Odavno sam po¾elela da se tetoviram i jako mi se dopada kako izgledaju moje tetova¾e. Ipak, te¹ko je zaustaviti se... Tetova¾e mi znaèe, ali mi vi¹e znaèe ljudi i situacije za koje me one vezuju. Posveæene su nekoj bitnoj osobi i nekom bitnom dogaðaju, ali ipak je to intimno. Ukupno imam pet tetova¾a. Jedna je datum mog roðenja, druga nosi jasnu poruku - no regrets (nema kajanja), treæa znaèi: Plemenita, uzvi¹ena, sa kojom sve poèinje i ni¹ta postaje sve... Planiram jo¹ tetova¾a - ka¾e Marija ©erifoviæ za „Blic“.

Moda meðu sportistima
Osim Marije, brojne domaæe poznate liènosti imaju po neku tetova¾u, a najvi¹e sportisti. Meðu njima su fudbaleri Mateja Ke¾man, Dejan Stankoviæ, Nikola Lazetiæ, ko¹arka¹i Slavko Stefanoviæ, Nikola Jestratijeviæ, Milan Guroviæ, Vuk Radivojeviæ, Omar Kuk, Milton Palasio Milt, teniser Janko Tipsareviæ...
Na listi na¹ih estradnih zvezda koje imaju po neku tetova¾u nalaze se Ana Kokiæ, Tijana Dapèeviæ, Jelena Jevremoviæ, Gru, Kaja, Seka Aleksiæ, Olja Crnogorac, Katarina Sotiroviæ...
Veæinu na¹ih poznatih likova, sportista i pevaèa tetovirao je Damir Stanèiæ, vlasnik studija „Damir tattoo“, koji je ujedno i urednik i vlasnik „Tattoo“ magazina.
- Uglavnom dolaze sportisti. Tetovirao sam Ke¾mana, Lazetiæa, Omara Kuka, Palasija, Dejana Stankoviæa... Od pevaèica Anu Kokiæ, Kaju, Jelenu Jevremoviæ, zatim Grua... veæinu njih. Od sportista najvi¹e dolaze ko¹arka¹i i fudbaleri. Oni uglavnom tra¾e da im se tetoviraju neki verski simboli, stihovi, molitve, imena dece, ¾ena... - prièa Damir i dodaje da devojke imaju, kako ka¾e, neki svoj fazon tetova¾a.
- One tra¾e ne¹to ¹to je simbolièno, ne¹to ¹to samo njima znaèi - prièa Damir i navodi da cene tetova¾a zavise iskljuèivo od vremena koje je potrebno da se ona uradi.

Sat 100 evra
- Sat ¹aranja ko¹ta sto evra, s tim da je minimalna cena pedeset evra - ka¾e Damir, koji je nekoliko puta i¹ao u Istanbul kako bi tetovirao Mateju Ke¾mana.
- Nekoliko puta sam i¹ao u Tursku kako bih tetovirao Ke¾mana. Poslednji put kada sam bio tetovirao sam i njegovog kolegu iz Fenerbahèea Kazima Kazima, a trebalo bi da radim i Roberta Karlosa. Recimo, ko¹arka¹u Miltonu Palasiju sam istetovirao brojanicu i celu ruku, Omaru Kuku broj deset. Zanimljivo je da sam fudbaleru Marku Peroviæu, osim Isusa na leðima, radio i rajsku pticu na nozi. To je tra¾io posle povrede noge da mu se istetovira kao simbol, kao dizanje iz pepela, i eto, posle tetova¾e, ozdravio je i vratio se u igru - istièe Damir Stanèiæ i navodi da mu se de¹avalo da ljudi dolaze u studio i tra¾e da im se tetoviraju neverovatni delovi tela.
- Desilo se da doðe jedan deèko i tra¾i da mu na jeziku istetoviramo kaktus. Morali smo da ga odbijemo.

And¾elina prekrivena tetova¾ama

Lista stranih zvezda koji svoje telo ukra¹avaju tetova¾ama veoma je duga, a na vrhu te liste se svakako nalazi najlep¹a svetska glumica And¾elina ®oli. Njena jaèa polovina Bred Pit takoðe ima tetova¾e, a poslednja koju je napravio je mapa Nju Orleansa koju ima na desnom bubregu. Tetova¾u ima i pevaèica Rijana, zvezdice koje se prote¾u od vrata niz leða. Lepa glumica Megan Foks ima tetova¾u na leðima na kojoj pi¹e: Svi æemo se smejati pozlaæenim leptirima (?). Kristina Rièi na desnoj dojci ima tetova¾u golubice. Takoðe, tetova¾e imaju i Dejvid Bekam, Kristina Agilera, D¾oni Dep, Eminem, Paris Hilton, Natali Imbrulja, Lindzi Lohan...

Nikola Lazetiæ

Nikola ima nekoliko tetova¾a, a sve mu je radio majstor Damir.
- Jednu tetova¾u je doneo iz Italije, pa sam morao da mu je prepravljam. Potom, tetovirao sam mu sinovljevo ime - Luka. Takoðe, Lazetiæ je tra¾io da mu se tetovira i anðeo èuvar - ka¾e Damir Stanèiæ.

Janko Tipsareviæ

Janko ima nekoliko tetova¾a, poèetna slova imena najbli¾e familije, tribale, citat Dostojevskog iz „Idiota“: „Lepota æe spasti svet“, a na leðima citat nemaèkog filozofa ©openhauera.
- Na leðima imam tetova¾u koja je simbol za reè genije, a napisana je na japanskom. Svaki put kad idem da se tetoviram prijatelj koji me ¹ara pita: „Da li ti stvarno misli¹ da bi se Japanci tetovirali na srpskom?“ - isprièao je Janko.

Jelena Jevremoviæ

Tetova¾u Jelene Jevremoviæ uradio je Damir i navodi da je za Jelenin trajni crte¾ na telu vezana jedna veoma zanimljiva prièa.
- Do¹la je kod mene u studio i tra¾ila da joj tetoviram Ajfelovu kulu na kojoj na francuskom jeziku pi¹e - volim te. To je uradila zbog deèka koji ¾ivi u Parizu. On to nije oèekivao, ba¹ ga je prijatno iznenadila. I eto je sad, udala se za njega i èeka njegovo dete - ka¾e Damir. Osim te tetova¾e, Jelena je tetovirala i Pegaza na zadnjici.

Milan Guroviæ

Milan Guroviæ je zbog tetova¾e na ramenu na kojoj je lik Dra¾e Mihajloviæa imao mnogo problema. Iznad Dra¾e, Milan je tetovirao i velikog orla, a popularni ko¹arka¹ na telu ima jo¹ nekoliko tetova¾a.

Sa¹a Æurèiæ

Biv¹i fudbaler i uèesnik „VIP Veliki brat“ na svom telu ima 14 tetova¾a, a poslednja koju je uradio su usne And¾eline ®oli na svom vratu. Pored lika dalaj-lame, Æurèiæ je ranije istetovirao i devojku-anðela, a pored nje je upisao imena roditelja i sestre.

Dejan Stankoviæ

Kapiten srpske fudbalske reprezentacije, 30-godi¹nji Dejan Stankoviæ ima nekoliko tetova¾a, a najupeèatljiviji je tribal na desnoj nadlaktici. Inaèe, Stankoviæ je osmu godi¹njicu braka sa Anom obele¾io tako ¹to je na desnoj ruci napravio novu tetova¾u koju je posvetio supruzi.
- Tetova¾u posveæenu Ani, Dekijevoj ¾eni, uradio sam pre godinu i po dana. Napravljena je na dan njihovog venèanja - ka¾e Damir.

Seka Aleksiæ

Pevaèica Seka Aleksiæ od pre nekoliko meseci ima nove tetova¾e na svom telu. Folk zvezda je svoju staru tetova¾u produ¾ila niz cela leða - kineska slova koja simboli¹u ljubav. Inaèe, Seka je pre nekoliko godina prvo istetovirala tribal na levoj nadlaktici, a u oktobru pro¹le godine i tri kineska slova u gornjem delu leða.

Katarina Sotiroviæ

Na¹a pevaèica Katarina Sotiroviæ na telu ima tri tetova¾e.
- Prvu tetova¾u uradila sam davno. Bila je to neka vila na grani, pa sam posle dodala i vilenjaka. Osim nje, imam i tetova¾u na levoj ruci. Nju sam uradila pre nekoliko godina. Poslednja koju sam uradila je otisak prsta na nozi. Obo¾avam ih i jo¹ æu se tetovirati - ka¾e Kaæa.

Mateja Ke¾man

Napadaè turskog Fenerbahèea Mateja Ke¾man ima tatu na oba ramena jo¹ iz vremena dok je igrao za holandski PSV. Od pre nekoliko godina, na njegovoj levoj podlaktici æirilicom je ispisano ime æerke Aleksandre, a Ke¾man ima i istetovirana imena svoje dece Lazara, Jakova i Aleksandre, ali i likove svetaca.

Tijana Dapèeviæ

Tijana ima tri tetova¾e.
- Svaka tetova¾a ima neko znaèenje za mene. Davno sam istetovirala jednu melodiju koju sam sanjala za 18. roðendan. Sutradan sam je istetovirala. Posle deset godina iznad te tetova¾e sam tetovirala mesec sa slu¹alicama. A pre dve i po godine tetovirala sam narukvicu na levoj ruci. Tetoviranje vam je kao zaraza - kada jednom krenete, nema stajanja. Mislim da æu se jo¹ tetovirati - prièa Tijana Dapèeviæ.

Gru

Poznati reper Dalibor Andonov Gru davno se tetovirao i ka¾e da mu ta tetova¾a mnogo znaèi.
- Davno je raðena, ne seæam se vi¹e koje godine. Ona ima veliko znaèenje za mene. Predstavlja anðela èuvara koji meni lièno mnogo znaèi. Stavio sam ga s razlogom. Tada, kada sam ga radio bilo mi je veoma bitno da to bude ba¹ to. I dalje mi je bitno. Siguran sam da zbog toga neæu za¾aliti ni za dvadeset ni za pedeset godina - ka¾e Gru. Sa¹a Æurèiæ

blic

mirror-girl

Danas sam naisla na ovaj clanak u novinama i prvo sto sam rekla bilo je-Nista posebno,neki su kreativni,neki ne,recimo ja obozavam Angelinu ali mi se njene tetovaze ne dopadaju.Ja sam htela da uradim tetovazu na vratu,ali kada sam videla privremenu kako izgleda,nije mi se svidelo i odustala sam od te ideje,mnogo brzo menjam misljenje i 100% bih se ubrzo pokajala sto sam se istetovirala,tako da to definitivno otpada...
Mozda nekad na moru,privremenu ali to je skroz bezveze,kvalitet nikakav i ne traje nista.Svaka cast ovim nasim zvezdama kako su podnele bolove,ali kad sam procitala da je neki decko trazio da mu se istetovira kaktus na jeziku,bas me je nasmejao :>

Bred

Pa pravo da ti kazem, ni meni se ne svidja nijedna posebno sem mozda ova Stankoviceva jer je napisao, ako dobro vidim "I belong to you, Ana" ...

:)):
:ljubav:

mirror-girl

E Stankoviceva spada u te kreativne! Interesantna je jer do sad nisam videla takvu tetovazu,fino fino...

Bred

Meni su inace tetovazu u globalu  :bljak:  :wink:

mirror-girl

ma nemoj da se vadis,sad kao satro,ne volis tatoo, :)

Bred

ne volim stvarno.

Ali bih mozda istetovirao ime zene svog zivota ...

:K

mirror-girl

Uh,ja sam protiv toga,nagledala sam se puno ljudi koji su bili 100% sigurni u svoju ljubav,istetovirali ime,i posle...Da ne pricam,tetovaza na tetovazi...
Osim,naravno,ako se ispostavi da je ta osoba ona prava :wink: :wink:

Bred

E pa ja pricam o tom zadnjem sto si napisala ...

:wink:

mirror-girl

Bred

Mada opet, sto ti kazem, privremenu bih mozda i stavio dok cekam onu pravu.

Haha, salim se ...

mirror-girl

Samo se ti sali,ima da te istetovira neka i to trajno ;)

Bred

da, obicno to tako bude ...  :K :K :K

mirror-girl

Samo se ti kezi,videces,pazi sta ti kazem  :Z

sunchica

Quote from: Bred on 16-08-2008, 20:41:25

Ali bih mozda istetovirao ime zene svog zivota ...

Jao Brede, pa ti neka romantichna dusha...  :pljes:Blago tvojoj pravoj... :hm