Pitanja i odgovori

Started by Enea, 04-01-2007, 18:36:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Enea

koristila sam ga neko vreme..
a ako ih ne sadrzi, kao sto ne sadrzi pao, leti u kantu posle dva dana..

aj sad ti  :wink: :K2: :wink: :K2: :wink:

Bred

To bi bilo kao i alkohol ili hidrogen sadrze konzervans(e).
:wall:

Sledeci put bar razmisli pre nego nesto odvalis.
:siza:

Igre tipa istina ili izazov sam prevazisao jos u osnovnoj skoli.

:1 :wall:

anamarija

ko sprema kozmetologiju?
par pitanja...
23.Sta prièate za INCI imena? Sem ono po opadajuæim koncentracijama, color index, manje od 1%...
39.I kod kreme za ruke...ja sam mislila V/U ili U/V, pobrojis masnu, vodenu fazu i KAS. Sta mislite?
50.I ispitivanje kvaliteta, za svaki tip preparata organoleptièka ispitivanja, mikrobiloski kvalitet...???

malavestica

hmmm, ista pitanja i mene gnjave  :hm
ya inci kazem da je to internecionalna nomenklatura kozmetickih sastojaka, utvrdjena da bi se svuda navodili sastojci na isti nacin i inci imenom pa da nemacki proizvod moze na engleskom trzistu da prodje  :wink: i naravno to o opadajucim conc itd itd
a kod krema za ruke to valjda, pa ce da pitaju sta vec treba  :hm
a za ispitivanja pa pocnem ta uopstena tj organolepticka, mb kvalitet, pa onda moze i za svaki oblik preparata posebna  :wink:

Ivke

Da li znate gde mogu da pronadjem nesto vise o izboru boja u kozm. proizvodima za primenu na kozi?

milenica

Dragi,
ceka me kozmetologija u oktobru, imam knjigu i prektikum i ispitna pitanja. Ja sam odavno apsolvirala neke Rp sa vezbi imam ali cini mi se da se vfrtim u krug. Da li pitanja koja se odnose na efekte pojedinih supstanci i sastojaka mogu da se nadju negde, predavanja, skriptarnica...? Ili ih trazimo sami npr. aloa, vitamini nevenovo ulje , morski kolagen..
  pomozite vremena je malo...

Hvala

malavestica

ja sam trazila sama, imas na netu sve sto ti treba, nadjes i primere tj preparate u kojima se nalaze, pa dejstvo, itd itd, naucis i sto sta em zanimljivo em korisno
pa srecno  :~
ispit je suuuuper!! :K2:

MiKy

zna li neko odgovor na 24.pitanje?
kozmeticki gelovi na bazi karbomera...

AnaCrvena

po meni,tu ide prica o gelovima s karbomerima,kao iz tehnologije,uopsteno,i pogledas u onim primerima s formulacijama gde sve moze tako nesto da se koristi-sigurno ima pasta za zube,i gel za kosu,a verovatno ima i medju preparatima za negu koze i sl,cisto da vidis sta bi jos od KAS ili pomocnih supstanci moglo da ide u njih (npr neki biljni ekstrakti,to je bas cesto,npr divlji kesten)... mozda pomenuti da postoje one nove varijante karbomera koji se lako disperguju,pa ne moraju da bubre i hidratisu satima,nego 5-10min,pa je izrada laksa,ekonomicnija,bla bla... tako nesto...

MiKy

:cvet
ima u Vuletinom praktikumu iz tehnologije pa sam zato pitala da ne treba jos nesto...

zizibm

Primetila sam da cesto spominjete da se uci sa folija sa predavanja. Imaju li ta predavanja u elektronskom obliku i gde ih mogu naci? Bila bi mi od veeeelike pomoci. :help2: Pozdrav iz Banja Luke

suncica

Danas su na sajtu fakulteta izasla "nova" ispitna pitanja. Samo je redukovan deo iz kozmetologije!!!

Nea

Malo sam nesigurna vezano za jedno pitanje:
Izrada kremova za negu i zastitu ruku sa ekstraktima kamilice...
Da li neko zna sta tu treba pricati?
Jasno mi je kako ekstrakt kamilice deluje i da ga verovatno treba dodavati na kraju prilikom izrade
sbog termolabilnosti, ali nisam sigurna sta jos da se prica...
Hvala!

Jelenicus

@ Nea: Ima u Priruèniku o kremovima za za¹titu ko¾e ruku, pa doda¹ malo iz silikonskih ulja ( ona prièa o dimetikonu, profesionalnim kremovima, itd.),i naravno efekte kamilice.. Na netu naðoh i : http://www.mocbilja.rs/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=0&Itemid=36&limit=9&limitstart=72
ili mo¾da: http://www.odigledolokomotive.rs/product_details.php?product_id=7094
pa i to mo¾e da se ubaci u prièu..

Usput, evo moje kombinacije od danas :
1. Stabilnost farmaceutskih oblika. Pojam, tipovi stabilnosti
2. Homogenizacija teènih disperznih sistema u koloidnom mlinu i rotor stator homogenizatoru
3. Sastojci za izradu stikova i aerosola sa dezodorantnim efektom na ko¾i

Bred

Jos malo o lipozomima (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,17900.0.html)