Amerièki toaletni papir stigao kasno u Gruziju

Started by Bred, 21-08-2008, 15:36:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Autor: Tanjug |

Toaletni papir, koji je dopremljen u Gruziju sa humanitarnom pomoæi iz SAD, "zakasnio je" i bio je potrebniji pri odstupanju gruzijske vojske, izjavio je danas zamenik naèelnika General¹taba Oru¾anih snaga Rusije Anatolij Nogovicin.

Zamoljen da za rusku dr¾avnu agenciju prokomentari¹e tovar humanitarne pomoæi koji je 19. avgusta u Gruziju dostavljen avionom SAD, Nogovicin je rekao da je u njemu, izmeðu ostalog, bilo "vi¹e od 2.000 higijenskih kompleta sa toaletnim papirom, dezodoransom, sapunom, èetkicama za zube...", preneo je Itar-Tass.
"Ta pomoæ je, jasno, zakasnila. U takvom obliku bila je potrebna kada se gruzijska vojska povlaèila. Meðutim, bolje ikada nego nikada", rekao je ruski general na brifingu u Moskvi.
U regionu otcepljene gruzijske autonomne oblasti Ju¾ne Osetije, od 8. avgusta voðeni su petodnevni oru¾ani sukobi gruzijske vojske, s jedne, i ju¾noosetijskih snaga i ruskih mirovnjaka pojaèanih redovnom ruskom vojskom, s druge strane.
Istovremeno, abhaske snage u napadu su potisnule gruzijsku vojsku iz Kodorskog klanca, èije je gornje delove jedine kontrolisala Gruzija u toj otcepljenoj autonomnoj republici.

blic

frckica-j

Mozda Gruzijci ne bi bili potisnuti da im je na vrijeme stigao americki tariguz.

Bred