Stipendije za srednjo¹kolce

Started by Bred, 21-08-2008, 15:40:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Beta
Beograd -- Ministarstvo rada i socijalne politike saop¹tilo je da æe objaviti konkurs za stipendiranje 1.000 uèenika srednjih ¹kola.

Cilj je da se pomogne materijalno ugro¾enim porodicama pri ¹kolovanju dece i omoguæi jednaka ¹ansa za ¹kolovanje uèenika i njihovo zapo¹ljavanje bez obzira na socijalni status porodice. Kako se dodaje, podizanjem nivoa obrazovanja treba dugoroèno da se re¹ava problem siroma¹tva i socijalne iskljuèenosti.

Rok za prijavljivanje na konkurs je 15. septembar.

Dodatne informacije o konkursu na telefon 011/301 4111 i na veb-sajtu www.minrzs.sr.gov.yu ili www.prsp.sr.gov.yu.

b92



:news:
Konkurs za dodelu 1.000 stipendija srednjo¹kolcima
Autor: Tanjug |

Ministarstvo rada i socijalne politike, raspisalo je konkurs za dodelu 1.000 stipendija redovnim uèenicima srednjih ¹kola u Srbiji, a oglas su objavila dana¹nja izdanja dnevnih novina.

Cilj programa je pomoæ materijalno ugro¾enim porodicama u ¹kolovanju dece, kao i jednaka ¹ansa za dalje ¹kolovanje uèenika i njihovo zapo¹ljavanje bez obzira na socijalni status porodice.
Na konkurs, koji traje do 15. septembra, mogu da se prijave redovni uèenici, od prvog do èetvrtog razreda srednje ¹kole koji nisu ostvarili stipendiju, uèenièki kredit ili slièan oblik davanja po drugom osnovu, odnosno iz drugog izvora finansiranja.
Uèeniku se odobrava isplata stipendije za vreme trajanja redovne nastave koju pohaða, za period od 10 meseci. Meseèni iznos stipendije za ¹kolsku 2008/09. godinu je 3.840 dinara.
U Ministarstvu rada i socijalne politike smatraju da podizanjem nivoa obrazovanja treba dugoroèno da se re¹ava problem siroma¹tva i socijalne iskljuèenosti.

blic