Najlepsa sportistkinja na olimpijadi

Started by mirror-girl, 22-08-2008, 20:12:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mirror-girl


U anketi „Blica“ u kojoj je glasalo vi¹e od 3.600 ljudi, za najlep¹u sportistkinju na Olimpijadi u Pekingu izabrana je na¹a odbojka¹ica Ivana Ðerisilo-Stankoviæ, koja je sa 34 odsto osvojenih glasova ubedljivo zauzela prvo mesto. Druga je nemaèka d¾udistkinja Romi Tarangul, dok je u „foto-fini¹u“ treæe mesto pripalo paragvajskoj bacaèici koplja Lerin Franko.

Ivana Ðerisilo-Stankoviæ je roðena 1983. u Beogradu, a karijeru je zapoèela u Crvenoj zvezdi, 2004. odlazi u italijansku Vièencu za koju je igrala dve godine. Karijeru je 2006. nastavila u Turskoj, igrala je za Erzaèiba¹i, a prethodnu sezonu je nastupala za ¹vajcarski Volero.

Pro¹le godine Ivana je pro¹la kroz najte¾i period u ¾ivotu, zbog te¹ke povrede ramena propustila je Evropsko prvenstvo na kojem su na¹e odbojka¹ice osvojile srebrnu medalju.

- Kada su mi lekari saop¹tili da je povreda ozbiljna i da je potrebna operacija, do¹la sam kuæi i bukvalno vri¹tala od besa i nemoæi. Mislila sam u tom trenutku: „Ma ne moram da igram vi¹e odbojku, samo da odigram Evropsko prvenstvo i uzmem medalju“. Ali posle prespavane noæi, i kada mi je doktor rekao da nije stvar u tome da li æu moæi i dalje da igram odbojku, veæ i da li æu sutra moæi da podignem svoje dete a da mi ne izleti rameni zglob, shvatila sam da je situacija veoma ozbiljna - izjavila je Ivana pro¹le godine za „Puls“.

Po njenim reèima, u tim trenucima najveæu podr¹ku joj je davao suprug Boris Stankoviæ, nekada¹nji rukometa¹ Crvene zvezde.

Ipak, sjajna odbojka¹ica, koju mnogi ubrajaju meðu na¹e najlep¹e sportistkinje, uspela je da se oporavi i nastupi u Pekingu.

Inaèe, Ivanini omiljeni glumci su D¾ord¾ Kluni i Sandra Bulok, u retkim trenucima odmora voli da odigra partiju tenisa. Nakon zavr¹etka karijere ka¾e da bi ¾elela da se bavi kompjuterskim in¾enjeringom.

U na¹em izboru, èetvrto mesto zauzela je amerièka plivaèica Amanda Berd za koju se juèe pojavila interesantna prièa. Naime, amerièki mediji objavili su da je navodno u vezi sa kolegom Majklom Felpsom, osvajaèem osam zlatnih medalja u Pekingu. Iako su njih dvoje demantovali te prièe, tabloidi navode da je na pomolu nova sportska romansa, a „dobro obave¹teni“ izvori tvrde da se za Felpsovu naklonost bori i britanska manekenka Lili Donaldson.

Ko je najlep¹a?

1. Ivana Ðerisilo-Stankoviæ (Srbija) - 34 odsto (1.265 glasova)
2. Romi Tarangul (Nemaèka) - 18% (688)
3. Lerin Franko (Paragvaj) - 11% (384)
4. Amanda Berd (Amerika) - 10% (380)
5. Marija Kirilenko (Rusija) - 9% (353)
6. Franèeska Pièinini (Italija) - 6% (225)
7. Nikol Rajnhart (Nemaèka) - 5% (213)
8. Tatjana Golovin (Francuska) - 2% (86)
9. Logan Tom (Amerika) - 1% (59)
10. Erin Filips (Australija) - 0% (0)

izvor: www.blic.rs


P.S A gde je Jelena  Isinbajeva??? Bar ima lepe oci :) Zasluzila je neko mesto u TOP 10

philoserbiana


Bred