Saveti za bezbolno dojenje

Started by Bred, 22-08-2008, 20:30:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Autor: E.B. |

Bol kod dojenja se obièno javlja iz dva razloga. Ili dete nije dobro postavljeno ili nije ispravno prihvatilo dojku.

Bez obzira na bol, morate da nastavite s dojenjem, jer upaljene bradavice mogu da se zakomplikuju u mastitis, pa èak i apsces.

Kuæno leèenje:
1. Stavljanje hladnih kompresa na bradavice ili trljanje kockicom leda pre dojenja mo¾e da pomogne kod problema s bolnim bradavicama. Dajte detetu da jede prvo na dojci koja vas manje boli. Menjajte dojke kod svakog hranjenja da biste izbegli pritisak deèjih usta na isti deo dojke.
2. Krema tj. mast od nevena vrlo je korisna za leèenje ispucalih bradavica ili drugih povreda. Nanesite je odmah posle dojenja i oèistite pre sledeæeg hranjenja. Krema od aloe vere mo¾e da pomogne u leèenju upaljenih i ispucalih bradavica.
3. Koristite vitamin E za ispucale bradavice. Ako primetite ranicu na bradavici, na ko¾u nanesite malo vitamina E (naglasak je na malo). Kad zavr¹ite s dojenjem, uzmite kapsulu vitamina E, istisnite je i sadr¾aj nanesite na bradavicu. Ali, nanesite vrlo malu kolièinu.
4. Izbegavajte sapun, dezodoranse, parfeme ili puder na bradavicama ili dojkama. Izbegavajte da èesto perete grudi sapunom jer æe vam isu¹iti ko¾u

blic