I kaluðerice dobijaju izbor za mis

Started by Bred, 24-08-2008, 16:50:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Jedan italijanski sve¹tenik naumio je da poèetkom septembra organizuje takmièenje za izbor Mis kaluðerica, pi¹e danas dnevnik "Korijere dela sera".

Redovnice koje ¾ele da uèestvuju treba da po¹alju fotografije ocu Antoniju Runðiju, iz dijezece Mondragona, kod Kazerte, na jugu Italije, koji æe ih objaviti na svom blogu.
Svi zainteresovani korisnici interneta moæi æe da glasaju onlajn za najlep¹u kaluðericu.
"Zaista verujete da su sve redovnice stare, sparu¹ene i tu¾ne? Danas to nije sluèaj, zahvaljujuæi dolasku u na¹u zemlju mladih sestara punih vitalnosti, pogotovo iz inostranstva", rekao je sve¹tenik listu.
"Ima sestara poreklom iz Afrike i Latinske Amerike koje su zaista veoma, veoma lepe... Naroèito Brazilke", dodao je otac Runði.
"Sestre su pre svega ¾ene a lepota je dar Boga. Ovo takmièenje treba da poka¾e da lepota nije samo ono ¹to se prikazuje na televiziji, veæ i smerniji ¹arm koji potièe iz srca i du¹e", objasnio je on.
Sve¹tenik je takoðe rekao da su mu same kaluðerice sugerisale da organizuje izbor Mis iz njihovih redova i naveo da oèekuje "skoro hiljadu prijava" jer su mu mnoge rekle da nameravaju da se takmièe.


blic

mirror-girl

Ha ,ha,ma opasne su te kaludjerice! Sta sve danas ima... :wink:

Bred

Ja kad god vidim ovo "kaludjerice" setim se one lujke iz Zandara ...

:siza:

mirror-girl


Bred

Otkazan izbor za najlep¹u kaluðericu
Autor: Beta - Rojters |

Italijanski sve¹tenik koji je planirao onlajn takmièenje za izbor za Mis kaluðerica, otkazao ga je po¹to je, kako je rekao, njegova ideja pogre¹no protumaèena buduæi da on nije imao nameru da redovnice izvodi na modnu pistu.

"Moje stare¹ine nisu zadovoljne. Lokalni biskup nije sreæan, ali me ni oni nisu razumeli", rekao je danas otac Antonio Runði agenciji Rojters.
"Uop¹te mi nije bila namera da kaluðerice izvodim na pistu", rekao je Runði, iz dijeceze Mondragona na jugu Italije.
Njegovu ideju preneli su mediji ¹irom sveta, nakon ¹to je na svom blogu objavio takmièenje za kaluðerice.
"Sve je shvaæeno vi¹e s fizièkog aspekta. U redu, niko ne ka¾e da kaluðerice ne mogu da budu lepe, ali ja sam mislio na ne¹to sveobuhvatnije", objasnio je on.
Redovnice bi glasale za najbolju meðu njima, a u obzir su ulazili kvaliteti kao ¹to su duhovnost, dru¹tvena svest, dobrotvorni rad.
Runði je istakao da je ¾eleo da prika¾e "unutra¹nju lepotu" kaluðerica i rad koji one obavljaju za crkvu i dru¹tvo, posebno u oblasti zdravstva i obrazovanja.

blic

mirror-girl

A sad se svestenik vadi...Ma dzaba mu :)

frckica-j

#6
QuoteRunði je istakao da je ¾eleo da prika¾e "unutra¹nju lepotu" kaluðerica i rad koji one obavljaju za crkvu i dru¹tvo, posebno u oblasti zdravstva i obrazovanja.


I jos neka svaka kaze da najvise zeli

frckica-j

...Nastavak: Mir u svijetu!

Pogresna tipka!  :stid:

Bred

Pa dobro, za njih i nije cudno da tako nesto kazu ...

:wink: :>

frckica-j

Pa i nije. Ali ne vjerujem u tu "tjelesnu cistotu" katolickih svestenika i osoba koje se mlade zamonase, bilo kog pola ili vjere. Mislim, priroda ljudi!!! Hej!!! A ovaj pokusaj samo to i potkrepljuje!

Bred

Pa da znas i ja se pitam kako izdrzavaju bez ... hm  :K

mirror-girl

Uh sram vas bilo  :F
Pa sta mislite,kako izdrzavaju....Pa imaju neke metode....:)

frckica-j

Aha, stare dobre, provjerene metode koje svi mi upotrebljavamo!
Dajte, sjetite se prica o Bordzijama, pa Kazanove i svih ostalih prica o papama. Vjernik sam, ali zasto zenama nije dozvoljen odlazak na Setu Goru? Zasto su se protestanti odvojili? Sve su to pitanja koja vode istom odgovoru.
Vjerujem da postoje ljudi koji su predodredjeni za to, ali je takav jedan u milion.

mirror-girl

U bre frckice,ne generalizuj te metode na sve...:)

frckica-j

Jel' ti znas neke druge?  :`?
Ako znas, podijeli sa nama! Znanja nikad nije na odmet...