US Open 2008.

Started by Bred, 26-08-2008, 18:23:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Ana odlièno poèela, pa se namuèila protiv Du¹evine
Autor: Blic online |

Ana Ivanoviæ se plasirala u 2. kolo US Opena pobedom nad Ruskinjom Verom Du¹evinom rezultatom 6:1, 4:6, 6:4 u meèu koji je poèela fenomenalno, a onda posle ogromnog pada u igri zavr¹ila "na mi¹iæe". Danas æe od srpskih tenisera na terene na Fla¹ing Medouzu izaæi i Viktor Troicki i Du¹an Vemiæ u konkurenciji dublova.

Najbolja teniserka sveta je na najbolji moguæi naèin otvorila drugi dan Otvorenog prvenstva SAD i u prvih 15-ak minuta publika na stadionu "Artur E¹" je gledala demonstraciju sile. Na samom startu meèa je napravila brejk i vrlo brzo je povela sa 3:0. Ubedljiva i precizna igra, praæena vrlo dobrim servisom i karakteristiènim forhendom donela je Ani prednost od èak 5:0 za manje od 20 minuta, posle èega je Ruskinja konaèno uspela da osvoji prvi gem na poslednjem grend slemu sezone. To je bilo sve od nje u prvom setu, jer je Ivanoviæeva "sa pola gasa" odservirala za prednost od 1:0. Posao su joj dodatno olak¹ale neiznuðene gre¹ke nervozne rivalke - 1:0 za samo 26 minuta.

Uvodni gemovi drugog seta nisu doneli ni¹ta novo, a Ivanoviæeva praktièno nije ni morala da udara lopticu da ubele¾i brejk - Ruskinja je potpuno izgubila koncentraciju, vezala je tri dvostruke servis gre¹ke, zatim je upisala servis viner, a onda je èetvrtom "duplom" poklonila brejk prednosti na¹oj teniserki - 1:0. Ana je nastavila sa dobrom igrom i mirno je odservirala bez izgubljenog poena za 2:0, da bi Du¹evina u 37. minutu duela osvojila svoj drugi gem na meèu.
Taj trenutak je oznaèio promenu snaga na terenu, kao i promenu igre obe teniserke. U razmeni koja je trajala do osmog gema Ivanoviæeva je bila sigurna na svom servisu, a agresivnom igrom je poku¹avala da maksimalno skrati gemove u kojima je bila na riternu. Takva taktika je otvorila prostora Du¹evini da ostane u igri, zahvaljujuæi Aninim sna¾nim udarcima koji su èesto zavr¹avali na mre¾ici. Èinilo se da æe sve biti gotovo u sedmom gemu pri rezultatu 4:2, kada je Ivanoviæeva imala dve brejk lopte. Meðutim, njene propu¹tene prilike i oèigledan gubitak koncentracije su vrlo brzo ka¾njene. Agresivnost Ivanoviæeve se vrlo brzo pretvorila u brzopletost (19 neiznuðenih gre¹aka), koja je omoguæila Ruskinji da ve¾e èetiri gema i posle sat i 12 minuta igre potpuno neoèekivano izjednaèi na 1:1 u setovima.

Niz sve samouverenije Du¹evine prekinut je za 1:1 u treæem setu, a velika borba i igra gem za gem je nastavljena do sedmog. Iako je Ruskinja izgledala sigurnije, a Ana igrala "toplo hladno" sa ponekim dobrim poenom koji bi kvarila lo¹im izborom udaraca, zvanièno prva teniserka sveta je uspela da napravi odluèujuæi brejk za 4:3. Ni posle toga Ana nije blistala, propustila je novu brejk ¹ansu za meè, a onda je morala i da spasava svoj servis. Ipak, Ruskinja nije imala snage za novi preokret pa se susret, za koji se prvobitno èinilo da æe trajati manje od 60 minuta, konaèno zavr¹io posle vi¹e od dva sata igre i treæe meè lopte za Anu Ivanoviæ - 2:1 (6:1, 4:6, 6:4).

Protivnica sprskoj teniserki u 2. kolu biæe bolja iz duela Australijanke Kejsi Delakve i kvalifikantkinje iz Francuske ®uli Koan, koji je drugi na redu na terenu broj 5.

Troicki i Vemiæ kreæu sa dublom
Kasno po na¹em vremenu u konkurenciji dublova Troicki u paru sa Nemcem Denisom Gremelmajerom igra 1. kolo protiv argentinsko-italijanske kombinacije ©vank/Staraæe. Taj meè na èetvrti na programu na terenu broj 5.
Du¹an Vemiæ i Bruno Soare¹ svoj meè 1. kola igraju na terenu broj 8 protiv Australijanaca Pola Henlija i D¾ordana Kera, koji su deveti nosioci. I taj meè je poslednji po redu.

:news:
Janko predao meè, Jelena i Nole izlaze na teren

Janko Tipsareviæ je zbog povrede skoènog zgloba morao da predao duel 1. kola sa teniserom SAD Semom Varburgom pri rezultatu 6:2, 1:0 za Amerikanca. Od na¹ih tenisera danas igraju Jelena Jankoviæ (2. kolo) i Novak Ðokoviæ (1. kolo).

Janko Tipsareviæ je prvi predstavnik Srbije koji je danas izlazio na teren, ali je veæ na startu drugog seta morao da preda meè zbog povrede skoènog zgloba koju "vuèe" iz Pekinga. Problemi u igri su se primeæivali od samog starta, Janko je lo¹e servirao, te¹ko je igrao duge poene, a zbog kretanja realizovao je samo 22 odsto poena na drugi servis. Amerikanac je brzo stigao do prednosti u prvom setu, lako ga je zavr¹io rezultatom 6:2, a kada je poveo sa 1:0 u nastavku Janko je morao da preda meè.

Od na¹ih tenisera sledeæa æe na teren, i to na stadion "Artur E¹", izaæi Jelena Jankoviæ. "D¾ej D¾ej" æe biti prvi predstavnik Srbije koji æe igrati meè 2. kola, a njena protivnica æe biti Sofija Arvidson. Jelena je igrala protiv ©veðanke jednom, i to ove godine u Majamiju i pobedila je tesnim rezultatom 6:7 (7), 6:2, 7:6 (9). Jelena je èekala kraj meèa u kom je Svetlana Kuznjecova odigrala dva razlièita seta protiv Rumunke Kirstee. Ruskinja, 4. nosilac, pobedila je u prvom setu posle taj-brejka, da bi onda dodala gas i sa ubedljivih 6:1 stigla do narednog kola.

Nakon Jeleninog meèa, na teren æe Novak Ðokoviæ. Kao i Janku, Noletu æe ovo biti prvi meè na US Openu, a protivnik najboljeg tenisera Srbije biæe 78. igraè na ATP listi Francuz Arnoa Klemon. Dva tenisera igrala su dva puta, Ðokoviæ je 2004. na turniru u Bukure¹tu pobedio sa 2:1 (2:6, 6:4, 6:4), dok je Klemon bio bolji 2007. godine u Kvinsu u tri seta 2:6, 6:3, 6:4.
Ukoliko proðe u drugo kolo srpski teniser sastaæe se sa boljim iz duela izmeðu Nikolasa Mahuta (Francuska) i kvalifikanta Roberta Kendrika (SAD).

:news:
Ðokoviæeva lekcija Endiju Rodiku

Najbolji srpski teniser Novak Ðokoviæ plasirao se u polufinale US opena nakon ¹to je savladao osmog nosioca Endija Rodika rezultatom 3:1, po setovima 6:2, 6:3, 3:6, 7:6.

Fantastiènom igrom u prvom setu Ðokoviæ je za samo 27 minuta uspeo da doðe do voðstva protiv, po pravilu nervoznog Rodika koji je svoju igru najbolje oslikao kada je na kraju seta iz sve snage tresnuo reket o zemlju.
Amerikanac je svoja prva dva servisa poklonio Ðokoviæu koji je fantastièno vraæao loptice od oko 220 km na sat, igrao sjajno na mre¾i i koristio svaku priliku da brzo zaradi poene. Dominacija srpskog asa ogledala se na semaforu. Najpre 2:0, jedan brejk za Rodika, pa potom 4:2 i onda kao finale treæi brejk za Ðokoviæa za voðstvo od 1:0 -6:2!
Zanimljivo je da je u prvom setu viðeno èak èetiri brejka utoliko pre jer oba tenisera, a pogotovo Rodik, va¾e za odliène servere. Razlog ubedljivog poraza Rodika u prvom setu ipak le¾i u èak 13 neiznuðenih gre¹aka i tek tri vinera, naspram deset koliko je imao treæi reket sveta.
Ako je Ðokoviæ u prvom setu bio sjajan u drugom je bio apsolutno briljantan. Dodu¹e krenulo je u stilu gem za gem, ali je Srbin sjajnom igrom ipak delovao kao teniser koji dr¾i meè pod kontrolom. Rodik se manje nervirao i sve vi¹e postajao nemoæan, a kljuènu razliku Ðokoviæ je napravio brejkom u osmom gemu kada je poveo sa 5:3, a potom na svoj servis za tek ne¹to vi¹e od 60 minuta poveo sa 2:0 usetovima – 6:3. Rodik je zadr¾ao duplo vi¹e gre¹aka u odnosu na Ðokoviæa, a rezultat u poenima na kraju drugog seta bio je ubedljivih 55:37 za na¹eg asa.
Endi Rodik je, meðutim, u treæem setu pobegao sa Novakovog èasa tenisa i konaèno uspeo da se pronaðe na terenu. Poveo je sa 2:1, a onda vezao jo¹ dva gema, ukljuèujuæi i jedan brejk èime je stigao do nedosti¾nih 4:1. Dovoljan razlog za dugo èekani osmeh na licu i dovoljan razlog da se probudi 23 hiljade gledalaca na stadionu Artur E¹. Ðokoviæ nije dozvolio Rodiku da tek tako osvoji treæi set, ali je domaæi teniser ipak bio neumoljiv i serijom asova na svoj servis do¹ao do svog prvog seta – 6:3.
Amerikanca je krenulo i èetvrtom setu u kome je u veæem delu bio bolji. Uspeo je da povede sa 4:2, a potom i sa 5:3 i doðe u poziciju da re¹i set i izjednaèi rezultat. Ipak, Ðokoviæ je na vreme do¹ao do daha pa je perfektnom igrom najpre je vratio brejk, a potom do¹ao i do velikog preokreta 6:5. Rodik je ponovo bio neumoljiv na svom servisu i èetvrti set oti¹ao je u taj brejk.
Novak je poveo sa 4:2, pa sa 5:3, ali je prepustio jedan mini brejk i Rodik je stigao do izjednaèenja. Meðutim, uspeo je da odmah uzvrati, a potom posle dva i po sata iskoristi prvu meè loptu i po¹alje Rodika kuæi sa njegovog omiljenog turnira – 7:6!
Novak Ðokoviæ æe u polufinalu US opena igrati protiv Rod¾era Federera, dok drugi polufinalni par èine Rafa Nadal i Endi Mari.

frckica-j

Hehehe, a ne ubaci prepucavanje Endija i Noleta i Robredov komentar.  :trfr:
Pa dakle, Fedex i Nole. ©ta mislite, ¹ta æe da bude?

Bred

Jelena izgubila u finalu US Opena

Jelena Jankoviæ nije uspela da osvoji svoju prvu grend slem titulu, posle poraza od Serene Vilijams u finalu US Opena rezultatom 6:4, 7:5. Trijumf Amerikanke u uzbudljivom meèu koji je trajao 124 minuta znaèi i da Jankoviæeva neæe od Ane Ivanoviæ preuzeti prvo mesto na WTA listi, veæ æe se posle dugo vremena na èelo vratiti mlaða sestra Vilijams.

"D¾ej D¾ej" je i ovog puta odigrala meè pun preokreta, ali je tri ispu¹tena brejka i èetiri set lopte u finalu izuzetno agresivna Serena Vilijams znala kako da kazni.

Jelena je u svoje prvo grend slem finale u¹la stalo¾enije u odnosu na mnogo iskusniju rivalku, nije mnogo rizikovala, oslanjala se na svoju prepoznatljivu defanzivu i tako je na najbolji naèin koristila nervoznu i nesigurnu igru Serene Vilijams. Amerikanka je veæ u prvom gemu imala dosta muke da odbrani servis, pre svega zbog odluke da èesto napada iz forhenda. Umesto inicijative, njeno glavno oru¾je joj je donelo èak osam neiznuðenih gre¹aka samo u prvih 10-ak minuta meèa.
Sigurna igra srpske teniserke i gre¹ke sa druge strane mre¾e doneli su Jeleni tri vezane brejk lopte – prvu je iskoristila za voðstvo od 2:1. Meðutim, kao po ko zna koji put na US Openu, Jelena Jankoviæ je dozvolila protivnici da se odmah vrati u ravnote¾u i to posle 40:0.
Vilijamsova je nastavila da igra veoma agresivno, ali je posle naèinjenog brejka "pustila ruku" i umesto gre¹aka, vezivala je precizne i sna¾ne udarce kojima je potpuno nametnula tempo. Jelena dugo nije uspevala da "preseèe" rivalku, njene lopte su u èetiri vezana gema bile isuvi¹e plitke, pa je domaæa teniserka lako povela sa 5:2. Konaèno, Jankoviæeva je promenila ritam, postala je aktivnija, "pro¹etala" je Serenu po terenu i vratila je brejk za ostanak u prvom setu – 5:4. Na ¾alost, on je potrajao jo¹ samo dva minuta zbog novog ekspresnog odgovora Serene Vilijams. Prvi set je zavr¹en za 47 minuta rezultatom 6:4, uz (oèekivanih) pet brejkova. O igri obe teniserke u tom periodu odlièno govori i statistika – Serena je imala 19 vinera i 16 neiznuðenih gre¹aka, dok je Jelena imala odnos 8-11.

Uvodni gemovi drugog seta su doneli lep¹i i raznovrsniji tenis pun dugih razmena, u kojima je i dalje èe¹æe glavnu reè vodila agresivna Serena Vilijams. Ipak, za razliku od prvog dela, Jelena je igrala hrabrije i karakteristiènim bekhendima uz liniju je "èupala" svoj servis, a onda je u sedmom gemu uspela da preuzme inicijativu i stigne do brejka. U tom periodu su ponovo poèele da se ni¾u i gre¹ke Vilijamsove, pa je Jankoviæeva konaèno uspela da saèuva jedan brejk na meèu i povede sa 5:3.

Potpuno rastrojena Serena je ispustila prva tri poena u narednom gemu, ali ni tri set lopte nisu bile dovoljne da srpska teniserka uvede meè u treæi set. Amerikanka ne samo da je spasla svoj servis, veæ je sa vezanih osam poena stigla i do tri brejk lopte pri rezultatu 5:4. Drama je nastavljena u istom maniru, Jelena se dugo dr¾ala, ali je posle nove set lopte i brojnih izjednaèenja ipak ispustila servis. Ispostavilo se i ceo meè, jer je uprkos odliènoj igri na¹e teniserke Serena stigla do rezultata 6:5, a zatim je jo¹ jednom oduzela servis protivnici drugom meè loptom, do koje je do¹la "duplom", za konaènih i zaslu¾enih 6:4, 7:5.
Na kraju podatak da je nova prva teniserka sveta je imala 44 vinera, èak 29 vi¹e od Jelene, ¹to je uz propu¹tene prilike bio i kljuè poraza Jelene Jankoviæ.

frckica-j

Jbg. Ba¹ mi je ¾ao.

Bred

ne vredi, nemamo srece..
sve je u zivotu lutrija, kao sto rekoh do sad 10000000000000000000000 puta ...  :ohwell:

frckica-j

Kralj se vratio! Lijepo je bilo gledati meè u kojem je Rod¾i lièio na sebe (nije ba¹ ni da mu je Mari pravio puno problema).
A Novak... Ma ne znam. Nekad mi je u¾asno simpatièan a nekad bih ga isklepala kako se pona¹a...  :hm

diskaaa

sto,kako se ponasa?ima mozda ponekad nekih ispada,ali mlad je,polako naucice.. :ok:

mirror-girl

E pa i iz poraza se moze nauciti mnogo vise nego iz pobede!
Lepo je sto su nasi teniseri zauzeli sjajna mesta u svetu tenisa ali sujeta nikako nije dobra i misliti uvek NAJBOLJA SAM,pobedicu,moze da se obije o glavu... Jeca je super teniserka ali jeste zavidna,mislim u odnosu na Anu koju su ove godine spopali pehovi...Nije mi se dopala njena izjava nakon Aninog osvajanja mesta prve teniserke sveta,da je glupo biti prvi bez gren slema,i da je to skroz nista,a kada je Jeca postala prva i to bez gren slema onda je to bilo najlepse i najvaznije...No dobro...

dirigent

Samo da jelena osvoji knoacno neki gran slem i sve ce biti na svom mestu. A sad ne moze se uvek pobediti.

frckica-j

Kod Noleta mi se ne sviða mnogo toga. Na¾alost. U poèetku mi je bio simpatièan sa tim pjevanjem i imitiranjem isl. Mislila sam, zeza se èovjek. Ali vidim da je utripovao da je stvarno pjevaè. Ali i PISAC! Dodu¹e, u dana¹nje vrijeme svako mo¾e biti pisac. "Kako sam osvojio prvi gren slem" je slikovnica (gledala sam kod malog kom¹ije koji ga obo¾ava) a prodaje se po priliènoj cijeni za na¹e uslove. Poreðenja radi, mislim da sam preraèunala da knjiga ko¹ta oko 30evra, to je oko 60 maraka, a na¹e stipendije su izmeðu 70 i 100. To ka¾em ja, koja vi¹e volim dati novac za knjigu nego skoro 'leba da jedem. To mi je nekako okrenulo perspektivu.
Mislim da je problem u tome ¹to smo njima troma dali bo¾anske odlike, i ¹to oèekuju da ih cijeli svijet voli. A ne znaju da se pona¹aju. A ovdje se Ziki ni ne spominje skoro.A ¹ije ih u svakom pogledu. Ne znam koliko je kod vas bolje.

diskaaa

ma ovi nasi se i dobro ponasaju,u odnosu na ostale..ovaj rodikov ispad mi je bas bezveze,pre meca sa djokovicem..pa i federer je imao milion bezobraznih izjava..od muskaraca mi je blejk skroz ok,a od zena kuznjecova i vilijamsove nisu lose..a sto se tice ane i jelene,vise mi se svidja jelenino ponasanje,mnogo opustenija ulazi u mec,smeje se,komunicira sa publikom,a ocigledno joj to ne steti u igri :~

frckica-j

Meni se sviða njena modna linija.  :sarcasm:
A Noleta smo prozvali "Nole Multipraktik".
Mada, super je to kad je èovjek talenat za sve!

mirror-girl

Ma Ziki je cool!
I Bozoljac,mada je on dosta lose plasiran,ali svejedno,ja ga gotivim!

diskaaa

jeste Ziki je stvarno dobar :pljes:..a Bozoljca nesto i nismo imali prilike gledati na terenu.. :dole:salim se,moguce da je ok momak,a i mlad je ,mozda i udje u top 100 .blah.

frckica-j

Bozoljac i Troicki su ovdje na nivou prepoznavanja imena i prezimena. Ziki skoro isto tako. Ali ovo troje su svugdje.