Rehabilitacija "ve¹tice"

Started by Bred, 28-08-2008, 18:28:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

 Izvor: B92
Bern -- Parlament ¹vajcarskog kantona Glarus rehabilitovao Anu Geldi, koja je 1782. pogubljena kao "poslednja evropska ve¹tica".

Ana Geldi je bila optu¾ena, kao ve¹tica, za trovanje, a nakon 226 godina, njeno pogubljenje je progla¹eno za "sudsko ubistvo", prenose slovenaèki mediji.

Fond Ane Geldi je odu¹evljen odlukom parlamenta, kojom je i postupak protiv "ve¹tice" progla¹en nezakonitim, a Ana Geldi je konaèno osloboðena optu¾bi za trovanje.

Time je oprano ime Ane Geldi i vraæena joj je èast, koju je izgubila optu¾bama za ve¹tièarenje, rekao je autor knjige o Ani Geldi, ¹vajcarski novinar, Valter Hauzer, koji je dodao i da odluka parlamenta kantona Glarus predstavlja i prvi sluèaj da je neki evropski parlament rehabilitovao "ve¹ticu".

mirror-girl

uuu,mnogo ce joj znaciti :)    :igra:

frckica-j

Aha, jako puno!

Eh, baviti se ovim nasim poslom je oduvijek ne samo mukotrpan nego i opasan posao! Narocito u srednjem vijeku! Zivjele  :source:

Bred

 :funny:
:siza:

pazi sta pises, mojne i tebe da nataknu na razanj (lomacu)  :K :K :K

:cvet

frckica-j

Hahaha!
Metlu imam, i kosu imam kao vjestica, u basti gajim bundeve, taman ce lijepo da narastu do 30.oktobra. Jedino mi jos fali sesir.  :source:
I vjerovao ili ne, vrti mi se upravo Ðole:
"Moja je draga vestica...Ume sa retkim travkama, mundjari tajno s cavkama..."