Snimljeno èudovi¹te iz Loh Nesa?

Started by Bred, 30-08-2008, 16:33:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Beta | Foto:Curbed.com  | Blic
Èudovi¹te iz ¹vedskog jezera Stur¹e, o kojem se u Skandinaviji veæ tri veka raspredaju legende, navodno je snimljeno bezbednosnim kamerama, saop¹tilo je udru¾enje koje je te kamere i postavilo.



"U èetvrtak u 12.21 èasova snimili smo kretanje ¾ivog biæa. A to nisu bili ni ¹tuka ni grgeè, u to smo sigurni", rekao je Frans presu Gunar Nilson, predsednik udru¾enja trgovaca gradiæa Svenstavik, na obali jezera Stur¹e.
U junu je postavljeno ¹est bezbednosnih kamera, od kojih dve pod vodom. Cilj akcije, koja je do sada ko¹tala 400.000 kruna (43.000 evra), jeste da se re¹i misterija ¹vedskog "èudovi¹ta iz Loh Nesa". Na snimcima se vidi neka vrsta dugaèke zmije u uzburkanoj vodi jezera.
®ivotinja je do sada navodno viðena vi¹e od 200 puta, a prvo svedoèenje zabele¾eno je 1635. godine. Poslednji put se pojavila jula pro¹le godine. Prema reèima oèevidaca, èudovi¹te ima duguljast oblik, prekriveno je grbama, a njegova glava podseæa na pseæu.
Uskoro æe biti postavljeno jo¹ dvadesetak kamera od kojih æe se jedna nalaziti na 30 metara dubine.

[youtube=425,350]N0F09w_bc9c[/youtube]

mirror-girl

U sto ja ne verujem u to.....
Svedjani ce uraditi sve da privuku naivne turiste :shock2:

frckica-j

Ne¹to se tu migolji, ali je to vjerovatno neka zmijuga. ©to se mene tièe, sve te zmije, ¹korpije i paukovi (jo¹ ako su malo veæi) su za mene èudovi¹ta!

mirror-girl

Pa migolji se,ali pogledaj prvu sliku,dinosaurus....
A kako mozemo biti sigurni da nije fotomontaza...
Pa i da ga ima,taj Loh Nes je daleko od nas....Jaoj,lupilo mi je nesto u prozor..........(dramska pauza)
A dobro je ,to je bilo samo cudoviste.... :>:

frckica-j

Ma kakva slika! Nisam na nju ni mislila, nego samo na snimak. Ima slika gdje se vidi i NLO i sva¹ta ne¹to super izmontirano. I snimak su mogli da izmontiraju, ali ovako izgleda realan. Vodena zmija koja malo u¾iva u vodi jezera dok je snimaju.
Èitala sam davno legendu. Ako se dobro sjeæam, to èudovi¹te je predstavljeno kao vodeni zmaj, a svi znamo da zmajevi postoje samo na ikonama Sv.Ðorða i u kineskoj mitologiji. Vidio neki èovjek veliku zmiju, prepao se i tako je nastala legenda.
Veæ rekoh, sva ta stvorenjca tipa insekata, crva i zmija su meni èudovi¹ta i kada su mikroskopske velièine. :>: (Dodu¹e, nakon fiziologije ¾abe su mi nekako...cakane :shock2:)

Bred

da li ste vas dve gledale dosije x, a?
:molim:



frckica-j

Naravno! Redovno! Nekad davno, dodu¹e! I kao svako ¾ensko èekala da se Molder i Skali povataju. I nisam doèekala...  :dole:

mirror-girl

Joj meni je Dosije X uvek bio dosadan,ali zato sam uvek gledala Mesto zlocina-to je prava serija!
Stvarno se vidi nesto na ovim snimcima,e sad ako treba da mozgam dal i tu ima nesto ili ne...
Ja licno nemam nista protiv da to stvorenjce postoji,bas bih volela da ga vidim,zivotinje volim,osim BUBASVABA-fobija iz detinjstva...
Ali ipak mislim da je upitanju legenda...

frckica-j

Ovo je za off (ubiæe me Bred) ali mi ovamo gledamo Mjesto zloèina da bismo vidjeli kako aparature za spektroskopiju, hromatografiju i ostale zanimljive analitièke metode izgledaju jer mi to ni vidjeli nismo.
Nemam ja nista protiv tih fuj ¾ivotinjica-samo da nisu u mojoj blizini i da me ne poènu grickati. Ostalo je sve u redu.

mirror-girl

Sto bre da te grickaju?  :smekerica: mozda samo malcice,cisto da probaju...
Ja sam imala susret u prirodi sa zmijma(mnogo puta),sa jednom skorpijom,divljom svinjom i vukom-za ovo poslednje sam se usr*la od straha...Posla ja u lov kao klinka,veca puska od mene,i to je bilo to...Zanimljivo,ali nije ako imas trosnu srcku :)
a bas me zanima da li ce stvarno da otkriju to cudoviste...
Ja mislim,da je to samo legenda,ili postoji neka zivuljkica,recimo malo mutirana,ali daleko od toga da je ona tu decenijama i da je monstrum... :>:

frckica-j

Bolje da me ne grickaju, jerbo cu se preselim na oni svit... Alergièna sam na ubod pèela i ostalih zujavaca, komarci i muve me ¾ivu pojedu ako ne primjenim mjere suzbijanja istih, od slipiæa bje¾im kao da je zaista zmija a o ostalim ¾ivuljkama neæu ni da razmi¹ljam.
Ne bih mogla u lov. Ne bih mogla da ubijem ¾ivotinju tek tako (ovi insekti se ne raèunaju). Nisam vegetarijanka, znam da je dvolièno, ali ne bih mogla. Jednom nam je drugarica prièala kako je klala koko¹ku za supu. Niko iz dru¹tva je nije mogao slu¹ati...

mirror-girl

Ma daj,nisam ja stvarno ubijala...pa na sta ti licim :wink:
To je bilo cisto zezanje...Isli su u pohod na nekog vuka...Normalno nista nismo uspeli da uradimo.Ja sam pucala u neke mete gde drustvo vezba,tipa glinenih golubova,konzervi itd...
Ne mogu da kazem da mi je zao mrava da zgazim-nije,ali imam i ja duse :) :)

frckica-j

Ja nisam ljubitelj vatrenog oru¾ja. Ne volim da ga vidim u kuæi, kamoli ¹ta drugo. Odmah me asocira na nedavnu pro¹lost koju MRZIM! Ali hladno je druga stvar. Fascinira me maèevanje. I katane, naroèito!  :ninja:
Eh, da, nisam ni mislila da si neki lovac, govorila sam uop¹te.
Znam da ima¹ du¹e, duha jo¹ vi¹e, ali si rekla da si prava  :source: kad je mu¹ki rod u pitanju... I treba, ko mo¾e... :lol:

mirror-girl

 :>:
Ma opasna si i ti Frcko!
A oruzje vatreno oruzje volim.Tebe razumem potpuno,ali eto imam neku maniju,evo planiram da idem u streljanu do oktobra da bih dobila dozvolu za pistolj,to mi je zelja...,a i hladno volim,pocela sam sa sakupljanjem nozeva od prosle godine,imam finu kolekcijicu...Ali sve je to iz zezanja,volim opasne devojke :) :) :).

Dakle da se drzimo teme-progovara Bred iz mene...Bas me zanimada li ce biti nekih novosti u vezi ovog cudovista...ne mogu da verujem da tako govorim,smesno...

frckica-j

Quote from: mirror-girl on 05-09-2008, 18:04:15

Dakle da se drzimo teme-progovara Bred iz mene...

Progovara Bred iz tebe? Kako to?:hmm  Mislim, meni svejedno, ali to se svakako mo¾e tumaèiti... :lol3: