Paktika: Pripadnici NATO sluèajno ubili tri deteta i ranili nekoliko civila

Started by Bred, 02-09-2008, 12:53:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

NATO je saop¹tio da su pripadnici njegovih snaga sluèajno ubili tri deteta i ranili nekoliko civila u dana¹njem artiljerijskom napadu u istoènom Avganistanu.

U saop¹tenju se navodi da su pobunjenici napali patrolu NATO-a u pokrajini Paktika i da je prilikom uzvraæanja vatre pogoðena obli¾nja kuæa. U meðuvremenu, stotine Avganaca su iza¹le na ulice u Kabulu da protestuju zbog ubistva tri èlana porodice u napadu koji pripisuju pripadnicima amerièkih snaga u prestonici.

Koalicija koju predvode Sjedinjene Dr¾ave porièe da je ume¹ana u napad na porodiènu kuæu, a oèevici ka¾u da su u tom napadu ubijeni otac i dva sina i da su vojnici zarobili tri osobe. Avganistanski predsednik Hamid Karzai je zbog civilnih ¾rtava zatra¾io od stranih trupa da ogranièe vazdu¹ne napade na ekstremistièke ciljeve.

voanews.com

frckica-j

Zanimljivo je kako oni uvijek sluèajno nekog ubiju, rane ili ne¹to sru¹e. I nikad ni sluèajno zbog toga ne odgovaraju.

Bred

Sve je to kolateralna steta i zbog cega bi zaboga oni odgovarali?!?!?  :sarcasm: :tacke:

frckica-j

Pa ni zbog èega. Jo¹ bace koju novu bombicu ili neko novo hemijsko, bilolo¹ko ili neko drugo oru¾je, pride. Taman da vide efekat. Ali, to nije odobreno nego je to neko uradio na svoju volju. Sluèajno se ne zna ko. I oni ne znaju ni¹ta o tome. Sluèajno. :puca2:

dirigent

Kolateralna steta ili ne , to je neizbezno kad strana vojska drzi zemlju u poluokupaciji... nemoguce je to izbeci , ali je osnovno pitanje ko ih stalno salje kojekuda i zarad kakvih ciljeva.

   

frckica-j

Zarad kakvih ciljeva? Da propagiraju mir, poma¾u lokalnom stanovni¹tvu i uèe zaostali narod ¹ta je to demokratija. A kad odu (ako ikad odu), ostaviæe gospona visokog da i dalje poduèava kako se demokratija odr¾ava na djelu, s tim ¹to æe on da donese mnoooogooooo zakona, one koji mu se ne svide æe da izbri¹e a politièare koji mu se suprotstave æe da po¹alje u apsanu. Demokratije radi, naravno. :sarcasm:

Bred

a i kako nije moguce izbeci pored toliko savremene tehnologije koju imaju???

Ja bih pre rekao da njih uopste nije briga za bilo koje drugo ljudsko bice koje nije Amerikanac ...  :wink: :nonono:

frckica-j