Pet ¾ena sahranjene ¾ive jer su ¾elele da izaberu mu¾a

Started by Bred, 02-09-2008, 14:06:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Blic online |

Pet ¾ena u Pakistanu sahranjene su ¾ive jer su ¾elele da same izaberu svoje mu¾eve, pi¹e britanski Dejli mejl. ®rtve, meðu kojima su bile i tri tinejd¾erke, bile su otete, pretuèene i u njih je pucano pre nego su baèene u jarak.

Prema izve¹tajima medija i aktivista za ljudska prava, one su i dalje disale u trenutku kada su njihova tela bila prekrivena kamenjem i blatom. Incident se dogodio u Baba Kotu, zabaèenom selu u okrugu D¾aferabad, nakon ¹to su ¾ene odluèile da prkose starijim èlanovima plemena, tvrdi Azijska komisija za ljudska prava. Kako navode, ¾ene su otela ¹estorica naoru¾anih mu¹karaca, i primorali ih da uðu u vozilo da bi ih potom odvezli u udaljeno polje, gde su ih pretukli, upucali i sahranili ¾ive. Èlanovi Komisije takoðe optu¾uju lokalne vlasti da su htele da zata¹kaju ubistva.

Jedan pakistanski zakonodavac izazvao je op¹te negodovanje braneæi mu¹karce iz plemena Bakuè koji su izvr¹ili ubistva. Naime, Israr Ula Zeri zapanjio je èlanove pakistanskog parlamenta: "Ovo su tradicije stare vekovima i ja æu nastaviti da ih branim".
"Samo oni koji se prepu¹taju nemoralnim delima treba da se pla¹e".
On je jo¹ dodao da plemenska tradicija poma¾e da se spreèi opscenost i potom je zamolio svoje kolege u parlamentu "da ne di¾u veliku galamu povodom toga".
Mnogi su se usprotivili i rekli da su ubistva "varvarska" i zahtevali su dodatnu raspravu.

frckica-j


Bred


dirigent

Kao sto oni zatiru svoje mlade u ime starih tradicija, tako treba i zatrti njih u ime novih tradicija i metoda na koje se oni pozivaju.