Uklanjanje ¹altera u Beogradu?

Started by Bred, 05-09-2008, 16:32:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Tanjug
Beograd -- Èlan Gradskog veæa Miroslav Èuèkoviæ najavio je da æe vlasti Grada uklanjati sve ¹altere u Beogradu i uvoditi elektronske uprave.

Prilikom posete op¹tini Obrenovac, Èuèkoviæ je kazao da æe za uvoðenje elektronske uprave biti izdvojeno milion dinara po op¹tini. ''Ukloniæamo sve prepreke za izdavanje dokumenata, urbanistièkih dozvola i ostalog, da se skrati vreme i ukine korupcija, po¹to æe se dokumenta vaditi putem elektronske po¹te'', rekao je on.

Èuèkoviæ je objasnio da æe tako stanovnici najudaljenijih sela u prigradskim op¹tinama preko mesnih kancelarija, koje æe biti umre¾ene, moæi da izvade dokumenta.

On je s predsednikom op¹tine Obrenovac ®eljkom Jovetiæem razgovarao i o uvoðenju slu¾be "48 sati'', putem koje æe graðani moæi da uka¾u na odreðeni problem u gradu i da u roku od 48 èasova dobiju odgovor sa informacijama o tome ¹ta æe biti preduzeto ili kome graðani mogu da se obrate.

Èuèkoviæ je obeæao da æe pomoæi toj op¹tini da dobije i oko 100 hektara zemlje koja se nalazi kod Termoelektrane ''Nikola Tesla'' radi izgradnje industrijske zone.

Jovetiæ je podsetio da ta termoelektrana proizvodi oko 50 odsto struje u Srbiji i ocenio da je 'nonsens' da Obrenovèani imaju problema sa distribucijom struje i slab napon.

b92