Tomislav Nikolic dao ostavku na stranacke funkcije

Started by KaBoom, 08-09-2008, 03:53:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

KaBoom

E ljudi, ode Toma! I ¹ta sad? Da, i nije neka vest, mo¹ misliti, samo jedan radikal odustao... Tako æe to biti sa svima. Svi se ne¹to rasejavaju. Oèekujem bacanje kletve na Tomu u skorije vreme. I to one SrBske, koja ne zastareva, veæ traje zauvek. Znate onu, koju ste uèili jo¹ u osnovnoj ¹koli. Pa da... To je obavezna lektira svim po¹tenim srbima, radikalima i èetnicima. Pa da...
Tako lepo.

Idem ja sad. Ima neka vest da æe èetnik Todoroviæ preuzeti vlast, ¹ta ja znam, eto pi¹e oðe: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=08&nav_id=317562

Ej lov ju.

lijepa bosanka

Alo KaBoom baci okce na pravilnik!! Èetnik,usta¹a i sl.  :dole:

I ¾ivi u nadi da si se Srba re¹io... Ko li ti samo izrodi toliko mr¾nju??? Ali mo¾e¹ samo da nas mr¾i¹ i to te najvi¹e boli!!!

Sad vam opet Toma kriv i ne valja iako je htio da potpi¹e SSP..
Ma idi,begaj!!! :run

dirigent

SRS je upao u istu gresku kao i SPS pre 11 godina kada je Nebojsa Covic podrzao kao gradonacelnik Beograda proteste opozicije zbog kradje izbora. Umesto da ga prigrle i postve za sefa vlade oni su ga najurili iz stranke.

   SPS se naucio na gresci pa je vodeci pazljiviju politiku doziveo rehabilitaciju.
    Medjutim radikali su se odrekli coveka koji ih je upristojio , uljudio i stekao ogroman autoritet u skupstini i medju narodom. Na kraju povukao se kao gospodin , a Seselj ce iz zatvora da diriguje kadrovima. Korak unazad Za SRS je ovo veliki , tim pre sto je njihov amandman na SSP vlada usvojila .
    Pametnije je bilo da se malo spusti lopta , ako je i sa druge strane ucinjen napor da se nadje kompromis ,ali eto... izgubismo Tomu . Iskreno mi je zao zbog toga.

Bred

Quote from: dirigent on 08-09-2008, 08:10:13
    Medjutim radikali su se odrekli coveka koji ih je upristojio , uljudio i stekao ogroman autoritet u skupstini i medju narodom. Na kraju povukao se kao gospodin , a Seselj ce iz zatvora da diriguje kadrovima. Korak unazad Za SRS je ovo veliki , tim pre sto je njihov amandman na SSP vlada usvojila .
   
Tako je. Ne, nije ovde bilo sanse za spustanje lopte, ovo je dugo skrivani sukob koji je tinjao, tinjao i tinjao i evo sad kulminirao.
Meni je odmah sve bilo jasno kada sam cuo one dve babe narikace :face:

No, Toma je napiravio dobar izbor. Ako ne mozes nesto da promenis a to nije nesto sto je "tvoje", onda je najbolje da odes ...

Mene sad vise zanima ko ce ga slediti mada mi sad izgleda da je prilicno usamljen.

Ono sto jeste sigurno jeste da se srs deli u dve frakcije i mislim da je samo pitanje kada ce Toma osnovati svoju stranku jer ne verujem da cemu ovi "tvrdi" ostaviti bilo kakav prostor za delovanje ...  :wink:

frckica-j

Joj ljudi, ja sam mislila da je kod nas u skup¹tini op¹ta ujdurma i svakakvo vrijeðanje i prepucavanje, ali nisam mogla vjerovati svojim oèima kad sam èitala to o dotiènim gospodjama (ne zaslu¾uju da ih tako nazovem). Kletve? Od visokoobrazovanih ¾ena??? ©ta je sledeæe? "Kraljica Kleopatra" kao predsjednik parlamenta???
©to se mene tièe, pametan èovjek.

Bred

sve manje mislim da su kletve bile cisto onako spontane ...  :wink:
u politici nema slucajnosti .... :wink:

KaBoom

Aj dobro, preterao sam u prvom postu. Ne mrzim nikoga. A sam ©eki je sam reko da je svaki radikal i po¹ten Srbin èetnik, zato sam to napisao. Izvinjavam se, ako sam nekoga uvredio.

Zanima me, ako Toma osnuje svoju stranku, da li æe se biraèi podeliti pola-pola. Da li æe veæina da bude za tvrdu, konzervativnu struju ©ekija ili æe se veæina nakloniti liberalnijem Tomi? I èini mi se da sam negde, ba¹ na ovom sajtu, proèitao da je SRS nastala spajanjem dve stranke - ©ekijeve i Tomine, veæ sam zaboravio di... Danas je Toma osnovao poslanièki klub (i ako ne znam ¹ta mu to taèno doðe), vrlo verovatno da æe i stranku osnovati...

Mislim, èovek je OK. Zna pametno da prièa, argumentovano, poku¹ao je da glasa za evropu, prepoznao da je velika veæina graðana za EU i da to ide na ruku SRS. Da eto, ne mora uvek da bude opozicija protiv svega ¹to "pozicija" predla¾e, veæ da se radi za dobro svih graðana... Kako ka¾u - da reformi¹e malo SRS, jer je ovo ipak 21. vek. Ovi ostali: Todoroviæ, Jovanoviæka, Radeta, Mirèiæ, oni su mi nekako izlizani. Eto bacaju kletve, lupetaju li lupetaju, stvarno mi ni¹ta nema veze od onog ¹ta prièaju, nemaju argumente, samo se gaðaju nekim izrazima... Bar meni tako deluju, a sad... Videæemo.

A ©eki se ba¹ nada da æe izaæi iz Haga? Svaka èast za optimizam, ko zna, mo¾da je u pravu...

AnaCrvena

hmmm...ljudi koje ja znam,a naklonjeni su (bili) radikalima generalno ne znaju sta da misle,rano je reci...narocito zato sto je jedan od glavnih aduta radikala i bila ta sloznost i nekakvo drzanje principa (ma kakvi oni bili)...tako da ce,meni se cini,ipak izgubiti deo pristalica...posebno ova radeta-jovanovic-todorovic struja,koja se posle ovih kletvi  :bljak: i pro- i antiradikalima zgadila...bas su zaslepljeni i ne vide tu prostu stvar o kojoj nikolic prica-sekiju je percepcija o svetu vrlo izmenjena-covek je u zatvoru,zaboga!?ne mozes ga slepo slusati,i drazati se istih nacela kao pre 15 godina,kad svet ide dalje...

Bred

Slazem se i sa kolegom kabumom i anom ...
Licno mislim da je najbolje resenje da se podele, ipak su ovo prevelike razlike da bi mogli i dalje da kohabitiraju ...
Upravo sa Nikolicem, srs je poceo da raste i dostigne danasnje razmere koje su za divljenje ...  :wink: :ok:

Extremni delovi radikalskog birackog tela ce i dalje ostati iza ove tvrde struje a njih je jako malo, do nekoliko procenata koliko je srs imala za vreme socijalista, do 1998.god ukoliko me secanje ne vara?

philoserbiana

sto se vi,ljudi,razumete u politiku  :streber:
mislim da je u celoj situaciji cika Toma svetla tacka ovog radikalskog bespuca  :ok:

Bred

Nikoliæ prvo osvaja poslanike, pa stranku
Autor: Ivana Cvetkoviæ i Marija Male¹ | Blic

- Srpska radikalna stranka kakva je bila, vi¹e ne postoji - izjavio je Tomislav Nikoliæ, nekada¹nji zamenik predsednika SRS, koji je u ponedeljak formirao novi poslanièki klub u republièkom parlamentu koji èini 11 poslanika. Formiranjem kluba „Napred Srbijo“, Nikoliæ je otvoreno zapoèeo borbu za prevlast u stranci. ©ef nove poslanièke grupe biæe Nikoliæ, dok se u poslanièkoj grupi nalaze jo¹ poslanici Bo¾idar Deliæ, Gojko Radiæ, Mileta Poskurica, Dobrislav Preliæ, Oto Ki¹ Marton, Predrag Mijatoviæ, Jorgovanka Tabakoviæ, Miæo Rogoviæ, Vuèeta To¹koviæ i Zoran Babiæ.

Ovakvim pona¹anjem SRS ne prepoznajem stranku koju sam podizao, meðu ovim ljudima koji su mi kleli unuke ne vidim vi¹e svoje saradnike, a mislim da je SRS mogla da vodi Srbiju i levo i desno, i na Istok i na Zapad“, rekao je Nikoliæ.

Obja¹njavajuæi razloge svoje ostavke, Nikoliæ je rekao „da nije krpa i da ne trpi poni¾enja, po¹to je samo 15 minuta nakon ¹to je rekao da æe SRS podr¾ati SSP, saznao za novi nalog Vojislava ©e¹elja“.
- Ne mogu vi¹e problemi da se re¹avaju samo iz Haga, vreme je da re¹avanje preuzme Centralna otad¾binska uprava - rekao je Nikoliæ za „Blic“. On oèekuje da novi poslanièki klub radikala re¹i probleme koji postoje u stranci, istièuæi da æe samo u sluèaju da to radikali ne prihvate, razmotriti moguænost osnivanja nove stranke.

Todoroviæ: Ko je oti¹ao u novi klub nije vi¹e u SRS
Nikoliæ je najavio da oèekuje da novom poslanièkom klubu, koji je naziv dobio po predizbornoj paroli SRS, veæ u utorak bude bar 16 poslanika, te da oèekuje da novom klubu meðu prvima pristupi i Borislav Peleviæ.
Na osipanje poslanièkog kluba radikala novi ¹ef poslanièke grupe SRS Dragan Todoroviæ odgovorio je da „svi poslanici SRS koji su se izdvojili u novi poslanièki klub vi¹e nisu èlanovi te stranke jer su najgrublje prekr¹ili partijski statut“. On je objasnio da æe lideru stranke Vojislavu ©e¹elju novosti preneti tek u ponedeljak kasno uveèe tokom novog sastanka poslanièkog kluba, koji do zakljuèenja ovog broja nije zavr¹en.
Poslanici koji su pristupili novom klubu zadr¾aæe svoje mandate zahvaljujuæi Tomislavu Nikoliæu koji je papire sa blanko ostavkama poslanika, kako ka¾e, izgubio.
- Po Ustavu, nemoguæe je oduzeti mandate poslanicima koji su vlasnici mandata. To je mo¾da moguæe na osnovu blanko ostavki koje su poslanici prilo¾ili odmah po formiranju Skup¹tine. Te ostavke trebalo bi da su kod mene, meðutim, ja sam ih izgubio - ka¾e Nikoliæ za „Blic“.
Dragan Todoroviæ je priznao da je „gubljenjem“ ostavki Nikoliæ tvrdoj struji radikala vezao ruke, te da æe oni jo¹ razgovarati kako da re¹e nastalu situaciju.

Vuèiæ podr¾ao Nikoliæa
Formiranje poslanièkog kluba prvi je potez Nikoliæa u cilju preuzimanja stranke kojom Vojislav ©e¹elj upravlja iz Haga preko Dragana Todoroviæa, Milorada Mirèiæa, Vjerice Radete i Nata¹e Jovanoviæ.
Nikoliæa u ovoj nameri podr¾avaju radikali u Vojvodini, ne raèunajuæi novosadske èlanove SRS okupljene oko Milorada Mirèiæa, jagodinski, pomoravski, ¹umadijski region, kao i op¹tine sa juga Srbije. Iako je generalni sekretar SRS Aleksandar Vuèiæ tokom dana za Blic“ izjavio da jo¹ uvek nije vreme da se izja¹njava, kako na¹ list saznaje, on je podr¾ao Nikoliæa.
Da æe formirati svoj klub Nikoliæ je najavio u ponedeljak u srpskom parlamentu rekav¹i:
- Spu¹ta se zavesa za jednom strankom. Mo¾da æe se dizati zavesa za dve ili jednom novom strankom.

Daèiæ: MUP ponudio za¹titu Nikoliæu
Ministarstvo unutra¹njih poslova je ponudilo za¹titu Tomislavu Nikoliæu i proverava pretnje koje su upuæene njemu i njegovoj porodici, rekao je ministar unutra¹njih poslova Srbije Ivica Daèiæ. Posle napisa o pretnjama u pojedinim dnevnim listovima, u kojima se dojuèera¹njem zameniku predsednika radikala preti i u kojima se upozorava da „vodi raèuna o tome gde mu deca prelaze ulicu“, ministar unutra¹njih poslova Ivica Daèiæ je pozvao Tomislava Nikoliæa, ali se o konkretnim merama za¹tite jo¹ nisu dogovorili.

Enea


Bred

vazno je da si ti postovala offtopic, as usual ...  :ball2: :F :kul:


Sumnjam da ce Toma uspeti bilo sta da izdejstvuje unutar samog srsa ...  :wink:



KaBoom

I ja bih rekao da æe tu te¹ko doæi do pomirenja izmeðu njega i ©e¹eljovih ljudi, te da æe on na kraju ipak zavladati strankom... Ali verujem da æe pridobiti odreðen deo ljudi iz SRS-a i sa njima osnovati neku svoju partiju, koja je æe vrlo verovatno imati i vi¹e glasova od SRS, zato ¹to æe biti umerenija u nacionalizmu, a vi¹e okrenuta ¾ivotu ljudi, standardu i stvarima koje su trenutno ljudima bitnije. SRS æe imati prete¾no nacionalistièki orijantisano telo, kao i u originalu, dok se ©eki kandidovao... No, videæemo kako æe se stvari razvijati i koji su sledeæi koraci.

Bred

Apsolutno se slazem s tim da bih dodao da ce "tvrda" srs imati pretezno extremisticki nacionalno orijentisano glasacko telo ...  :ohwell:

Dakle, ekstremi, kao i uvek sto su bili ... (ovi tvrdi)



:news:
Todoroviæ: Nikoliæ i izdajnici
| Izvor: B92, Tanjug
Beograd -- Rukovodstvo SRS-a odano Vojislavu ©e¹elju najavljuje iskljuèivanje iz stranke Tomislava Nikoliæa i njemu odane poslanike.

Sa druge strane, Nikoliæ je pozvao generalnog sekretara Srpske radikalne stranke Aleksandra Vuèiæa da se opredeli da li æe se prikloniti Draganu Todoroviæu i Vjerici Radetu ili njemu. Poslanici Srpske radikalne stranke poslednju put su bili jedinstveni: svih 78 poslanika bilo je van sale kada se glasalo o SSP-u.

Tomislav Nikoliæ ka¾e da je to poslednji put da su on i njemu blisku poslanici po¹tovali odluke vrha Srpske radikalne stranke.

Bez obzira na to ¹to se danas dr¾ali stranaèke discipline, za Dragana Todoroviæa, Nikoliæ i svi njegovi poslanici su - izdajnici.

"Na dnevnom redu Centralne ota¾binske uprave biæe i disciplinska odgovornost pojedinih èlanova - onih poslanika koji su izdali SRS, ¹to je jedan od najte¾ih disciplinskih prekr¹aja, o èemu æe, u skladu sa stututom, odluèiti èlanovi uprave stranke", kazao je Todoroviæ.

Nekada¹nje kancelarije Tomislava Nikoliæa sada su zakljuèane, tako da je Nikoliæ sastanak poslanièkog kluba dr¾ao u maloj skup¹tinskoj sali, ¹to je neuobièajeno.

Nikoliæ i njegovi poslanici i dalje se nadaju da æe biti zakazan kongres SRS-a, na kome bi se biralo novo rukovodstvo.

Buduæi da je Vojislav ©e¹elj ovlastio Dragana Todoroviæa da vodi stranku, Nikoliæ navodi da Aleksandar Vuèiè nema vi¹e ¹ta da tra¾i u tom dru¹tvu.

Poslanièkom klubu "Napred Srbijo", prema tvrdnjama Tomislava Nikoliæa, do sada se prikljuèilo 19 poslanika.

Kikinda: Unutarstranaèka tuèa?

Pripadnici kikindske policije priveli su danas oko podne dve osobe, koje su izazvale tuèu u sedi¹tu Op¹tinskog odbora Srpske radikalne stranke u Kikindi.

Policija, za sada, nije otkrila identitet privedenih, a izvori B92 svedoèe da je u prostorijama stranke, koje se nalaze kod Gradske pijace, do¹lo do fizièkog obraèuna zbog rascepa izazvanog ostavkom Tomislava Nikoliæa.

Kako saznaje B92, Op¹tinski odbor SRS-a je preksinoæ skoro jednoglasno stao uz Nikoliæa, a samo je jedan èlan bio protiv.

Dan ranije je Branislav Bla¾iæ, predsednik op¹tine i lider kikindskih radikala, podr¾ao "modernizaciju stranke i raskid sa konzervativcima", a narodni poslanik iz Kikinde Oto Ki¹marton je meðu prvima pristupio poslanièkom klubu "Napred Srbijo".

ostatak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=09&nav_category=11&nav_id=317727