Crna Gora priznaje nezavisnost Kosova

Started by KaBoom, 17-09-2008, 02:30:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

KaBoom

Crna Gora priznaje Kosovo poèetkom iduæeg mjeseca

41 ZASTUPNIK vladajuæe koalicije u Crnoj Gori potpisao je prijedlog rezolucije o priznanju Kosova pa æe Crna Gora Kosovo vjerojatno priznati poèetkom iduæeg mjeseca.

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapiæ za 3. listopad je zakazao sjednicu na kojoj æe se raspravljati o priznavanju neovisnosti Kosova. Neki oporbeni zastupnici smatraju kako Crna Gora nema razloga da prizna Kosovo, posebno nakon dogaðaja u Gruziji.

Tako èelnik oporbenog Pokreta za promjene Neboj¹a Medojeviæ tvrdi da crnogorska vlast la¾no predstavlja pitanje Kosova kao stavku o kojoj ovisi ulazak Crne Gore u Europske integracije. Medojeviæ dodaje da Vlada mo¾e priznati Kosovo i bez odluke parlamenta ako tako ¾eli.

Izvor: http://www.index.hr/vijesti/clanak/crna-gora-priznaje-kosovo-pocetkom-iduceg-mjeseca/402397.aspx
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Eto tako... Milo nas ne voli! Ode i braæa Crnogorci za amerima.

zerocool

Ocekivano, ali je neocekivano sto i dalje idemo kod njih na more. Ja ih bojkotujem vec 2god,a nadam se da ce i Madona da ih ispali.
Sve ce njih stici ista sudbina, samo sto ce i njih i Makedonce da smazu cele, jer su im zemlje velicine kao nase pokrajne

bibi

Onda ocekujem da ce studenti iz CG biti tretirani kao strani,a ne nasima da zauzimaju mesta na fakultetima i po domovima..... :Bog....Nemam nista protiv njih,ali ako priznaju nezavisnost,onda i to treba da se promeni vec jednom.

Ayrton Senna

#3
Zapravo, celokupan odnos sa Podgoricom mora biti preispitan posle takvog postupka.
Vi¹e nije pitanje studenata u Srbiji, veæ i odluka o prometu izmeðu dve sada nezavisne dr¾ave, pa i odluka o dvojnom dr¾avljanstvu.
Problematika odnosa æe biti mnogo veæa, ali je to odluka o kojoj razumno treba da razmisle vlasti u Podgorici. A sasvim sigurno je i pitanje interesa. Èiji æe presuditi ?

I jo¹ jedna stvar. Propaganda u samoj Crnoj Gori oko nacionalnih interesa je veoma jaka. Prosto ne mogu da verujem reèima nekih svojih doskora¹njih zemljaka koji su posle '99 utoèi¹te na¹li u Crnoj Gori. Ti ljudi su toliko promenili stavove, i sada prièaju u sasvim drugaèijem tonu, sa osvrtom na Crnu Goru kao svoju matiènu dr¾avu, prosto im iz sveke reèi izbija neki nacionalni ponos...
I o tome treba povesti raèuna.....

Bred

Ma, ja sam vec hiljadu puta rekao da CG privatna drzava Mila Djukanovic i sa kojim god cgrocem sam razgovarao i pitao dokle ce da trpe Mila, svi su rekli da drugog izbora NEMAJU ako hoce da prezive ....

Slicno stanje kao kod nas pre 2000.god ...  :nene:

Sto se tice cgorskih studenata, oni ce uvek imati povlascen polozaj ako su se izjasnili kao Srbi jer je i normalno da matica podrzava svoje gradjane gde god oni da su, kapirate?

:wink:

frckica-j

UHHHHH! Bijesna sam!  :djavo
(Mada, nije neoèekivano, ali sam mislila da æe imati bar malo "obraza". Oèigledno da sam se malo za****la!)

mirror-girl

Ma potpuno prirodna stvar! Izje*ali su nas redom pa sto ne bi i oni...
Sto se tice bojkotovanja oko odlaska na more,nema svrhe,mada je opalo interesovanje,ali moram da kazem da sam ja prosle godine mnogo vise neprijatnosti dozivela od brace Montenigersa nego od Hrvata u Dubrovniku-cak naprotiv,imam BASSSS lepe uspomene  :~

Bred

ma, zabolece njih bojkot ..  :wink:
polako ...  :wink:

a kad postanu samo deo Velike Albanije nek ne racunaju na nasu pomoc ...  :nene: :kul:

Ayrton Senna


maYes

Quote from: bibi on 17-09-2008, 10:47:54
Onda ocekujem da ce studenti iz CG biti tretirani kao strani,a ne nasima da zauzimaju mesta na fakultetima i po domovima..... :Bog....Nemam nista protiv njih,ali ako priznaju nezavisnost,onda i to treba da se promeni vec jednom.

aleluja.

mirror-girl

tesko,poznati smo da se nabijamo u zadnjicu cak i onima koji su nam tu istu zadnjicu okrenuli...Eh da sam ja vlast.... :>:

maYes

sto rece neko pre mene..nemam nista protiv njih. dobra drugarica zivi dole i dosla je u bg da studira. naravno, svako ima pravo...pa evo sad je i kod nas bio upis stranih turista. i upravo tako stranih turista.
jer ako jesu druga drzava, a sami su to izabrali, neka isprate to u potpunosti. a ne da se provlace gde god mogu, uz pricu da su se oslobodili srpskog ropstva...  :wacko:

mirror-girl

Srpskog ropstva?!
mojne da me vuku za jezik!

maYes

tacno se secam te recenice nakon "oslobodjenja"  :trfr: :116:
al mislim da je bolje da ne ulazimo u tu pricu.

mirror-girl

Upravu si,jer bi to duuuugo potrajalo....Ebiga,kad smo robovlasnici :wall: :wall: