Crna Gora priznaje nezavisnost Kosova

Started by KaBoom, 17-09-2008, 02:30:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Kamicak

Nemaju nista svoje, pa kako bi stav :roll:

Bred

jao kamicak legendo ...  :Bog  :cvet

hm, da, to je vise za temu o cgorskoj nezavisnosti ali mozemo o tome slobodno, samo bez "krljanja" ...

Opet se ja pozivam na razgovor sa nekim cgorcima ... Naime, oni su mi rekli da su cgroci sa Cetinja, Niksica i na dole ka mo ru navodno uvek bili za nezavisnu Crnu Goru a da je samo sever CG uvek bio za zajednicu sa Srbijom. Takodje nam zameraju sto smo ih 1919.god "oduzeli" drzavu i drzavnost i "spojili" ih sa nama a to isto dali Slovencima i Hrvatima koji svoju drzavu nikad nisu imali ...
Optuzuju nas i za to da je Kralj Aleksandar hapsio po CG sve one koji su uzvikivali ime cgroskog kralja Nikole ...

Dakle, ne razumem se u istoriju, prenosimo samo ono sto su mi rekli jer me zanima koji su im argumenti za odvajanje od Srbije kao i to da ce bolje ziveti bez Srbije sto mislim da je utopija ali 'ajde ...  :wink:

frckica-j

Hehehe! Meni je zanimljivo to ¹to im je, kao, Bog i batina, Njego¹. A èovjek se prevræe u grobu sada. Trebalo bi im dati da proèitaju Gorski,a ne da ga nabubaju bez razumijevanja, i objasniti pomalo ¹ta su to proèitali. Mo¾da bi onda shvatili.

mirror-girl

Necu da ih napadam,ima raznih ljudi dole,ali u globalu,ne mislim da su ista bolji od nas!

Samo me razocarava to sto su shvatili kako se fura napred,a mi i dalje tapkamo u mestu...Danas je politika javna kuca,ako nekog ne sje*es,tebe ce,a mi smo zakleti moralisti...

Bred

pa nece oni nista brze od nas, preostale zemlje balkana ce sve zajedno i istovremeno uci u EU , kao sto rekoh, ako na to mislis ...  :wink:

mirror-girl

Nije EU sve na svetu...
I kao sto je neko rekao,nije svejedno da li cemo uci na vrata ili kroz prozor,na to mislim  :wink:

Bred

Mo¾e li predsednik Srbije da stane na tle Kosova

Tanjug

Na opasku crnogorskog premijera Mila Ðukanoviæa, izreèenu u okviru parlamentarne rasprave, da "predsednik Srbije ne mo¾e da stane na tle Kosova", zvaniènih reagovanja danas u Beogradu nije bilo, ali blogovi na sajtovima medija bele¾e nevericu njihovih posetilaca

"Tragièno... tragikomièno... Kosovo je Srbija u situaciji u kojoj predsednik Srbije ne mo¾e da stane na tle Kosova... Ta prièa ¹ta ko od nas nosi u du¹i .. nosim i ja u du¹i mnoge delove svijeta, ali mi ne pada na pamet da su to delovi Crne Gore..", rekao je Ðukanoviæ juèe u raspravi o rezoluciji o evrointegracijama Crne Gore, koju je opozicija oznaèila kao pripremu terena da Podgorica prizna nezavisnost Kosova.

Predsednik Srbije je samo ove godine, meðutim, u dva navrata "stao na tle" Kosova - prvi put pre nego ¹to je Pri¹tina samoproglasila nezavisnost pokrajine, 31. januara, kada je posetio najmanju srpsku enklavu u Cernici kod Gnjilana na Kosmetu sa porukom da se Srbija svog Kosova nikad neæe odreæi i da æe on kao predsednik uèiniti sve da Srbi i Srbija postoje na Kosovu i Metohiji.

Tadiæ je posle jednostranog poteza Pri¹tine 27. aprila prisustvovao uskr¹njoj liturgiji u manastiru Visoki Deèani, gde je, kako je posle rekao, do¹ao sa porukom mira i u uverenju da Srbija, kao dr¾ava, ima obavezu da i u godinama koje dolaze bude posveæena svom narodu i svetinjama na Kosovu i Metohiji.

Mimo predsednika Republike, na Kosovu i Metohiji, pa i ju¾no od Ibra, boravili su i borave brojeni dr¾avni funkcioneri, ministri, predstavnici dr¾avnih institucija i organa dr¾ave Srbije.

U Kancelariji Vlade Srbije za saradnju s medijima podseæaju za Tanjug da je na sam dan jednostranog progla¹enja nezavisnosti, 17. februara ove godine, na Kosovu i Metohiji skoro celokupan sastav tada¹nje Vlade Srbije bio u razlièitim mestima na teritoriji Kosova i Metohije.

Od tada, navode u Kancelariji, prisustvo ministara u toj pokrajini je "èak pojaèano", u starom, ali i u novom sastavu vlade. Gotovo da nema ministra iz kabineta aktuelnog premijera Mirka Cvetkoviæa koji nije posetio Kosovo i Metohiju.

Da se i ne spominje, navode u Kancelariji, èinjenica da ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanoviæ, njegov dr¾avni sekretar Oliver Ivanoviæ i pomoænik ministra Zvonko Steviæ i ¾ive i rade na Kosovu, u Graèanici.

Sedi¹te Koordinacionog centra za KiM, na èijem èelu je Steviæ, je u Graèanici, dakle, podseæaju, ju¾no od Ibra. U najavi je otvaranje takvih centara i u ©trpcu i Gora¾devcu.

Sedi¹te naèelnika okruga, koje imenuje Vlada Srbije, su u Graèanici i u ©ilovu.

Srbija, pored toga, finansira funkcionisanje ¹kolstva, zdravstva i pravosuða i u srpskim enklavama ju¾no od Ibra.


press

darusaz

Црна Гора признала независност Косова



Црногорска Влада донијела је једногласну одлуку о признању Републике Косово, саопштио је након сједнице Владе шеф дипломатије Милан Роћен.

Ова одлука, рекао је он, у складу је са уставном надлежношћу Владе да одлучује о признању других држава. Усвојен јеw и текст заједничке изјаве Влада Црне Горе и Македоније о истовременом признању Косова.

Ова одлука није изненађење ни за црногорску ни за ширу јавност, рекао је шеф црногорске дипломатије. Стално смо истицали да ћемо се у односу на ово тешко питање опредијелити вођени нашим стратешким интересима, укључивањем у европске и атлантске интеграције, а посебно неопходношћу пуне стабилности на нашим границама и у региону.

(Извор: РТЦГ)

Ayrton Senna

 :pljes:

Сваки коментар је сувишан !!!

:namcor   :pst    :H

bibi

Живо ме занима хоћемо ли им после овог бити главни туристи....

Што се тиче студената,мислим да ће их и даље третирати као домаће,а што се мора тиче,ја тамо више не идем.... :nene:

mirror-girl

Nekad stvarno pomislim da nema pravde...Lepo sam ja rekla,ali moram da se ponovim:sve mi ovo lici na javnu kucu,i ako ti nekog ne sje*es,tebe ce.A mi zelimo da se za evropsku uniju udamo kao device.Montenigersi su shvatili sta znaci moderan brak iz koristi i lepo barataju time...
Daodje mi da  :gnjec: :gnjec: :gnjec:

maYes

hahahhaha....bravo, mirrorko..bas mi se svidja ovo za moderan brak.
mislim..to je bilo i za ocekivati. svejedno sam se iznervirala kad sam cula, ali ne mogu vise....necu svoje zivcce da trosim na budale.

blabla

Meni je ovo olaksanje posto su crnogorci konacno pokazali svoje pravo lice i nadam se da vise necemo dozvoliti da nas jasu i uzivaju na nas racun

magi

"Potez Crne Gore nije udarac koji je nanet Srbiji.To je pljuvanje u vis.
Pljunuli su sami na sebe jer u svojoj istoriji Crna Gora nikada do sada nije bila protiv Srbije."
I Dacic rece nesto pametno...
A mi-pamet u glavu!
A i ja da se oglasim po prvi put...

maYes

sad cujem da smo proterali njihovog ambasadora, da prekidamo odnose, i da je predlog da se ukine saobracaj izmedju cg i nas!!!!!!
e ovo je vec preterivanje i nimalo mi se ne svidja